Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

rob do bagro
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la rob do bagro » 17 nov 2009, 14:33

Ko tebe pendrekom, ti njega Afrikom
:lol: :lol: :lol: naziv kolumne jednog kolumniste
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 17 nov 2009, 14:34

rob do bagro je napisao/la:Ko tebe pendrekom, ti njega Afrikom
:lol: :lol: :lol: naziv kolumne jednog kolumniste
Dje to ima?! :mrgreen:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 nov 2009, 14:36

sarajevocrticaxcom :mrgreen: znas li koja je str.

SMRT FASIZMU!!!

Legenda_BiH
Kontakt:

Post Postao/la Legenda_BiH » 17 nov 2009, 14:36

Ada je napisao/la:Evo ja sam cuo (cuj cuo, procito) da dolazi i trener hofenhajma rafael ragnik na utakmicu, kao i dino rađa...imali ovih nasih strucnjaka da ce doci :roll: , nek ih je sdid ako mogu a nedodju :oops: , a sve neke patriote!
Ja pa moze da bude tako, posto sam ga ja i vidio kad je igrala Bosna-turska. Vjerovatno ce i sad doci gledat nasu dragu Bosnu. Mozda da trazi jos stopera(Nadarevic) il mozda dolazi za Ibru.. Ali svakoko dolazi da navija za BIH :D :D
It ain’t about how hard you hit; it’s about how hard you can get hit, and keep moving forward. . It’s How much you can take, and keep moving forward. That’s how winning is done.

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 17 nov 2009, 14:40

bossna je napisao/la:
BlueSharks je napisao/la:ZA SVE ONE KOJI MISLE DA NISMO POKRADENI, POSEBNO ZA Wolverine

KAPETAN Bosne i Hercegovine istaknuo je kako unatoč svom neigranju vjeruje kako Zmajevi mogu preko Portugala...

"Mi smo porodu Lisabonu", rekao je za kraj.

--- SPAM ---
spahic je legenda ovdje kaze da je stitio lice a na tv-u kaze da je namjerno igrao rukom zato sto je vidio da bi nam gol mogao biti ugrozen
koliko se sjecam zuti je dobi nakon starta nad pepeom i to je rekao da je prijetila kontra , a ne zbog igranja rukom ;)

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 17 nov 2009, 14:41

rob do bagro je napisao/la:sarajevocrticaxcom :mrgreen: znas li koja je str.
Jok, ti znas :mrgreen:

Hvala brate, al' ja se ionako naizmjenicno motam po ove dvije, pa nadjoh prije mi odgovori :mrgreen:

A jesmo puni nekog fanatizma,... 8-)

sandiegochargers
Kontakt:

Post Postao/la sandiegochargers » 17 nov 2009, 14:43

DinoTM je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:Godinho: Ovo je najgori travnjak koji sam vidio

Tehnički direktor portugalskog Nogometnog saveza Carlos Godinho izjavio je kako je Bilino polje najgori stadion koji je vidio.
Portugalska reprezentacije je upravo završila jednini trening na Bilinom polju. Tehnički direktor portugalskog Nogometnog saveza Carlos Godinho kritizirao je stanje u kojem se nalazi travnjak Bilinog polja.

To je najgori travnjak koji sam ikad vidio, rekao je Godinho, koji se osvrnuo i na natpise portugalskih medija u kojima stoji da će njihov Savez uputiti tužbu FIFA-i zbog incidenata na sarajevskom aerodromu.

Bilo je tu navijača koji su željeni autogram, ali i onih koji su upućivali uvrede. Nije istina da ćemo uputiti tužbu FIFA-i, ali ćemo svakako poslati izvještaj, dodao je Godinho.

Unknown
Kontakt:

Post Postao/la Unknown » 17 nov 2009, 14:44

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091117069

Ne treba nam nasilje

Nikako, ama baš nikako ne ide nam u korist bilo koja vrsta nasilja, jer naš cilj je jasan, a on je odlazak na Mundijal u Afriku. Imamo snažan nacionalni tim koji nam protiv njihovih prepotentnih zvijezda na Bilinom polju može ostvariti snove. Shodno tome, apsolutno nam nije potrebno da im priredimo bilo kakvu neugodnost. Prema određenim informacijama koje kruže medijima u Evropi, bilo ih je po dolasku Portugalaca u zemlju mirisnih i plemenitih „ljiljana“.

Bili smo dostojanstveni i u najtežim trenucima naše istorije, agresije na ovu državu, pa smo je odbranili, sačuvali. Upravo taj recept potreban nam je kako bi ostvarili novi istorijski uspjeh, a na koji bi bili ponosni svi naši preci. Dakle, Portugalcima ne treba uzvratiti njihovim „papanlukom“. Najbolja osveta za sve što su proživjeli naši navijači, pa i igrači u njihovom glavnom gradu je da ih „isprašimo“ na terenu, te da „ovim“ stanovnicima Evropske unije pokažemo kako se fanatično, ali sportski i dostojanstveno navija za svoju zemlju.

(Ne)pravedna Evropa

Oni su u skoro svim segmentima „zadnja rupa“ u EU. No, dio su moćne evropske porodice kojoj i mi težimo. Upravo zbog toga, dostojanstvom ih treba spustiti na zemlju, te cijelom svijetu pokazati ko smo i šta smo. Konačno je kucnuo čas da planeta o nama priča u superlativima. Razlog - naši fantastični fudbaleri koji su na pragu odlaska na Svjetsko prvenstvo. Radi njih ne smije nam se desiti da napravimo novi, bilo kakav incident. Zašto?

Pa, „stari lisac“ Sepp Blatter i njegovi „jataci“ u FIFA-i danima „sline“ za Cristianom Ronaldom, pogotovo poslije meča na La Luzu, gdje su vidjeli koliko smo moćni. Strepe da li će prvi igrač svijeta nastupiti na SP. Ako napravimo i najmanji „belaj“ Blatteru ćemo dati povoda da nas može diskvalifikovati, ne dozvoliti nam odlazak u Afriku, i ako Ćirini velemajstori izbore veliki trijumf. Dobri naš narode, najbolji navijači na svijetu haj'mo pokazati (ne)pravednoj Evropi da i od nas imaju mnogo toga za naučiti.

Godinama ispaštamo

Godinama ispaštamo zbog naših političara, ali i (ne)pravde Evrope. Nema nas na mapi! Za odlaske u inostranstvo čekamo u beskonačnim redovima kako bi dobili vize. Naravno, putujemo ako se neki „čato“ u ambasadi smiluje i udari nam pečat da možemo kročiti nogom, recimo, u „bahati“ Portugal. Za nas dolaze bolja vremena. Čekali smo dugo da bi prosuli sve iz opravdanog revolta.

Kukavice

Portugalska nekultura ne treba nam biti mjerilo. Brutalnost njihove policije bila je kukavička. Prepali su se mase ljudi koja neizmjerno voli svoju zemlju. Svjesno su ponižavali najbolje navijače na svijetu, jer su prošle subote preplavili Lisabon. Sve je to odraz nemoćnih i uplašenih, te je logično da im se pred nama „tresu gaće“. Mi smo prejaki na terenu, pogotovo na tribinama.

To treba potvrditi prije, za vrijeme i nakon najvažnije utakmice u istoriji napaćene države, a za koju danas navijaju i oni koji su u bliskoj prošlosti, 90-im godinama prošlog vijeka htjeli „omrsiti brkove“ o naš teritorij.

„Ko tebe kamenom, ti njega kruhom“, poslovica koje se vjekovima pridržavaju mnogi pošteni, mudri i pametni građani ove zemlje još ere velikog Kulina bana.
Poslije premlaćivanja, poniženja i maltretiranja u Portugalu: „Ko tebe pendrekom, ti njega Afrikom!“

Wolverine
Kontakt:

Post Postao/la Wolverine » 17 nov 2009, 14:44

BlueSharks je napisao/la:ZA SVE ONE KOJI MISLE DA NISMO POKRADENI, POSEBNO ZA Wolverine

KAPETAN Bosne i Hercegovine istaknuo je kako unatoč svom neigranju vjeruje kako Zmajevi mogu preko Portugala...

"Mi smo porodica. Ja neću igrati, ali hoću da moji suigrači znaju da smo svi zajedno, dišemo jedan za sve, svi za jednog. Kod nas nikad nije bilo klanova, svađa, niti najmanjeg incidenta. To nas je dovelo na korak do Afrike", rekao je Spahić za San.

"Portugalci jesu kvalitetni, ali u Zenici neće proći. Ja im to poručujem, jer znam kakvo zajedništvo vlada kod nas. Imamo i mi svoje adute. Mi se nećemo služiti prljavim stvarima, dobit ćemo ih u korektnoj igri, dodao je.

Spahić je jako nezadovoljan suđenjem...

"Mi smo navikli da nas kradu, pa kada nam ne isključe igrača ili ne sviraju penal protiv nas, mi sretni. Engleski sudac nas je želio masakrirati, ali mu to nismo dozvolili. Svirao je nepostojeće slobodnjake u zoni šuta, izmislio igranje rukom, iako sam štitio lice. Pomoćni sudac nije dizao ofsajd u finišu utakmice premda je nedozvoljena pozicija bila očigledna. Sudac je bio brz na kartonima Rahimiću, Muratoviću i meni... Kao da je želio pomoći da Portugalci završe sav posao u Lisabonu", rekao je za kraj.

--- SPAM ---
nigdje nisam rekao da nismo pokradeni u Portugalu.

ono sto sam ja rekao je da su rahimic, muratovic i spahic zasluzili zute kartone... tako da....

hooligan_SA
Kontakt:

Post Postao/la hooligan_SA » 17 nov 2009, 14:45

Unknown je napisao/la:http://www.---SPAM---/bih/clanak/091117069

Ne treba nam nasilje

Nikako, ama baš nikako ne ide nam u korist bilo koja vrsta nasilja, jer naš cilj je jasan, a on je odlazak na Mundijal u Afriku. Imamo snažan nacionalni tim koji nam protiv njihovih prepotentnih zvijezda na Bilinom polju može ostvariti snove. Shodno tome, apsolutno nam nije potrebno da im priredimo bilo kakvu neugodnost. Prema određenim informacijama koje kruže medijima u Evropi, bilo ih je po dolasku Portugalaca u zemlju mirisnih i plemenitih „ljiljana“.

Bili smo dostojanstveni i u najtežim trenucima naše istorije, agresije na ovu državu, pa smo je odbranili, sačuvali. Upravo taj recept potreban nam je kako bi ostvarili novi istorijski uspjeh, a na koji bi bili ponosni svi naši preci. Dakle, Portugalcima ne treba uzvratiti njihovim „papanlukom“. Najbolja osveta za sve što su proživjeli naši navijači, pa i igrači u njihovom glavnom gradu je da ih „isprašimo“ na terenu, te da „ovim“ stanovnicima Evropske unije pokažemo kako se fanatično, ali sportski i dostojanstveno navija za svoju zemlju.

(Ne)pravedna Evropa

Oni su u skoro svim segmentima „zadnja rupa“ u EU. No, dio su moćne evropske porodice kojoj i mi težimo. Upravo zbog toga, dostojanstvom ih treba spustiti na zemlju, te cijelom svijetu pokazati ko smo i šta smo. Konačno je kucnuo čas da planeta o nama priča u superlativima. Razlog - naši fantastični fudbaleri koji su na pragu odlaska na Svjetsko prvenstvo. Radi njih ne smije nam se desiti da napravimo novi, bilo kakav incident. Zašto?

Pa, „stari lisac“ Sepp Blatter i njegovi „jataci“ u FIFA-i danima „sline“ za Cristianom Ronaldom, pogotovo poslije meča na La Luzu, gdje su vidjeli koliko smo moćni. Strepe da li će prvi igrač svijeta nastupiti na SP. Ako napravimo i najmanji „belaj“ Blatteru ćemo dati povoda da nas može diskvalifikovati, ne dozvoliti nam odlazak u Afriku, i ako Ćirini velemajstori izbore veliki trijumf. Dobri naš narode, najbolji navijači na svijetu haj'mo pokazati (ne)pravednoj Evropi da i od nas imaju mnogo toga za naučiti.

Godinama ispaštamo

Godinama ispaštamo zbog naših političara, ali i (ne)pravde Evrope. Nema nas na mapi! Za odlaske u inostranstvo čekamo u beskonačnim redovima kako bi dobili vize. Naravno, putujemo ako se neki „čato“ u ambasadi smiluje i udari nam pečat da možemo kročiti nogom, recimo, u „bahati“ Portugal. Za nas dolaze bolja vremena. Čekali smo dugo da bi prosuli sve iz opravdanog revolta.

Kukavice

Portugalska nekultura ne treba nam biti mjerilo. Brutalnost njihove policije bila je kukavička. Prepali su se mase ljudi koja neizmjerno voli svoju zemlju. Svjesno su ponižavali najbolje navijače na svijetu, jer su prošle subote preplavili Lisabon. Sve je to odraz nemoćnih i uplašenih, te je logično da im se pred nama „tresu gaće“. Mi smo prejaki na terenu, pogotovo na tribinama.

To treba potvrditi prije, za vrijeme i nakon najvažnije utakmice u istoriji napaćene države, a za koju danas navijaju i oni koji su u bliskoj prošlosti, 90-im godinama prošlog vijeka htjeli „omrsiti brkove“ o naš teritorij.

„Ko tebe kamenom, ti njega kruhom“, poslovica koje se vjekovima pridržavaju mnogi pošteni, mudri i pametni građani ove zemlje još ere velikog Kulina bana.
Poslije premlaćivanja, poniženja i maltretiranja u Portugalu: „Ko tebe pendrekom, ti njega Afrikom!“
Ili..."ko tebe pendrekom, ti njega hrakni" :mrgreen:

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 17 nov 2009, 14:46

ko tebe kamenom...ti njega pecom :lol: :lol: :lol:

SMRT FASIZMU!!!

bossna
Kontakt:

Post Postao/la bossna » 17 nov 2009, 14:49

rob do bagro je napisao/la:

il ko tebe kamenom ti njega u gepek pa na smetove i sve ga kitom po celu udarat

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 17 nov 2009, 14:53

bossna je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:

il ko tebe kamenom ti njega u gepek pa na smetove i sve ga kitom po celu udarat
hahahahahahaahahahaha dobro je ba vise hahahahahaa

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2009, 14:54

Ovo sa Misimovicem mi se uopste ne svidja. Nadam se da ta povreda na koljenu nije nista ozbiljno.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 17 nov 2009, 14:55

Principatus je napisao/la:Ovo sa Misimovicem mi se uopste ne svidja. Nadam se da ta povreda na koljenu nije nista ozbiljno.
ma to da damo malo portugalcima morala :D da se imaju cemu nadati
FK Pjetlovi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 nov 2009, 14:56

Nadam se da je tako.
Prema njemackom Bild je izjavio da nemoze koljeno dobro pokrecati, nadam se da je samo zezancija.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 17 nov 2009, 14:57

rob do bagro je napisao/la:Godinho: Ovo je najgori travnjak koji sam vidio

Tehnički direktor portugalskog Nogometnog saveza Carlos Godinho izjavio je kako je Bilino polje najgori stadion koji je vidio.
Portugalska reprezentacije je upravo završila jednini trening na Bilinom polju. Tehnički direktor portugalskog Nogometnog saveza Carlos Godinho kritizirao je stanje u kojem se nalazi travnjak Bilinog polja.

To je najgori travnjak koji sam ikad vidio, rekao je Godinho, koji se osvrnuo i na natpise portugalskih medija u kojima stoji da će njihov Savez uputiti tužbu FIFA-i zbog incidenata na sarajevskom aerodromu.

Bilo je tu navijača koji su željeni autogram, ali i onih koji su upućivali uvrede. Nije istina da ćemo uputiti tužbu FIFA-i, ali ćemo svakako poslati izvještaj, dodao je Godinho.
16-11-2009 02:00
Bh. REPREZENTATIVCE NA AERODROMU SU DRŽALI KAO TAOCE

U dosadašnjih sedam ciklusa nikada naša selekcija nije imala više neugodnosti i maltretiranja kao u Portugalu. Od samog dolaska u Lisabon, tokom i nakon utakmice, te na povratku, bh. ekspidicija, igrači, stručni štab i novinari, bili su izloženi neviđenom maltretiranju.

Naše igrače na aerodromu su tretirali kao taoce.
Umjesto uobičajne rutinske kontrole, više od sat vremena trajale su provjere!

Prava kulminacija neciviliziranog, nedemokratskog ponašanja bilo je jučer kada su naše igrače skoro dva sata držali na aerodromskoj pisti. Prije toga, prolazeći kroz kontrole u zgradi, igači, novinari i ostali skidani su skoro do gola.

Posebna priča bili su incidenti prije, u pauzi, tokom i nakon utakmice, kada su naše igrače vrijeđali i maltretirali redari i ostali koji su se zatekli na putu od svlačionice do terena.

Neki su se bh. igrači žalili da su ih pljuvali i na rasističkoj osnovi vrijeđali portugalski igrači.

Ni novinari nisu ništa bolje prošli. Nakon što su nas iskrcali između kako su ih nazvali «najtežih» portugalskih navijača, po akreditacije se moralo prepješačiti preko dva kilometra.

I tome nije bilo kraj.
Do pred sam početak meča bh. medije domaćini nisu htjeli pustiti na stadion. Kolega Marjan Mijajlović je i najgore prošao. Njega su domaći navijači tokom cijele utakmice gađali zastavicama, flašama, kovanicama...

I jednu veću grupu bh. navijača redari nisu htjeli pustiti na stadion skoro cijelo prvo poluvrijeme. Mnogi navijači su prošli sa lakšim i težim povredama, ali najgore je prošla jedna bh. navijačica koja je bila meta domaćih huligana samo zato što je bila pokrivena šalom i zastavom bh. reprezentacije. Bila je sva u krvi sa težim povredama i tek nakon brojnih poziva upomoć redari su pozvali hitnu pomoć kako bi se nesretnoj ženi ukazala pomoć.

Nažalost, ona je samo jedna od stotinu onih koji su doživjeli najteže uvrede, povrede i maltretiranja. Ovo je najžalosnije jer niko nije očekivao da ćemo sve ovo proživjeti u Portugalu, zemlji koja je nedavno bila domaćin Evropskog prvenstva u nogometu.

Iako su Hasagić, Spahić, Nadarević, Rahimić, Muslimović, Pjanić bili odlični, ipak pravi igrač utakmice jesu naši fenomenalni navijači. Oni su se još jednom pokazali kao heroji bh nacije.

S.S.
Izvor: SAN
http://www.san.ba/index.php?id=9168
-------------------------------------------------------------------------------------

Ako je ovo sve istina, gdje su reakcije naše administracije.... gdje je "naš Godinho"?????

FIFA je 'osjetljiva' na nacio-rasistička vrijeđanja...a ovaj S.S. navodi da je toga bilo od igrača!!!!
:o :shock: :evil:
Bosno moja poharana....

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 17 nov 2009, 15:08

Neprijateljski doček: Portugalske nogometaše vrijeđali, gurali i pljuvali na Butmiru

NOGOMETAŠI Carlosa Queiroza sinoć su sletjeli na sarajevski aerodrom od kuda su se autobusom zaputili u sat vremena udaljenu Zenicu gdje će u srijedu na Bilinom polju odigrati uzvratni susret dodatnih kvalifikacija za SP.

Prigovor Fifi

Kako su prenijeli portugalski mediji, doček je bio "izuzetno hladan pa čak i neprijateljski".

Navodno ih je na Butmiru dočekalo pedesetak bosanskih navijača koji su ih počastili uvredama, a osjetljivi Portugalci imali su prigovor i na ponašanje granične policije koja ih je pregledavala prilikom ulaska u zemlju. "A Bola" piše kako su granični policajci svoj posao odlučili obaviti vrlo temeljito što je kod gostujućih nogometaša shvaćeno kao provokacija.

"Policija BiH vrlo je malo učinila da bi se spriječili verbalni napadi na naše reprezentativce, a bilo je i naguravanja. S druge strane, neki su navijači tražili potpise i željeli su se slikati s portugalskim nogometašima. Dolazak se odužio zbog rigorozne provjere putovnica i prtljage, tek nakon čega je autobusu dopušteno da se upute prema Zenici", piše portugalska "A Bola" i otkriva kako će Portugalski nogometni savez uložiti službenu pritužbu Fifi.

"Bilo je pljuvanja i naguravanja"

"Nismo ovo očekivali jer smo imali nekoliko sastanaka sa čelnicima BiH Saveza, razgovarali smo i s ljudima iz Fife zaduženima za sigurnost. Da stvar potpuno ne izmakne kontroli spriječio je portugalski vojni kontingent stacioniran u BiH. Tek su oni uspjeli spriječiti šest ili sedam podivljalih navijača koji su provocirali i pljuvali naše nogometaše. Ovakve se stvari ne bi trebale događati u današnje vrijeme", komentirao je jedan član portugalske ekspedicije dodavši:

"BiH reprezentacija u Lisabonu je dočekana vrlo toplo pa smo se nadali istom tretmanu kada dođemo u goste.

Portal **** saznaje i da je nekoliko desetaka BiH navijača priredilo sličan doček i u Zenici.

I tamo je navodno bilo vrijeđanja i verbalnih prijetnji. Portugalska reprezentacija smještena je u hotelu Zenica u samom centru grada, a danas bi Queirozovi izabranici trebali osjetiti travnjak na Bilinom polju.

izvor http://www.--- SPAM ---

Jackie_Chan
Kontakt:

Post Postao/la Jackie_Chan » 17 nov 2009, 15:12

deni_23 je napisao/la: "BiH reprezentacija u Lisabonu je dočekana vrlo toplo pa smo se nadali istom tretmanu kada dođemo u goste.
Čuj :|

jocker123
Kontakt:

Post Postao/la jocker123 » 17 nov 2009, 15:16

Ada je napisao/la:Evo ja sam cuo (cuj cuo, procito) da dolazi i trener hofenhajma rafael ragnik na utakmicu, kao i dino rađa...imali ovih nasih strucnjaka da ce doci :roll: , nek ih je sdid ako mogu a nedodju :oops: , a sve neke patriote!
ragnik je bio i protiv turske,kako sam ja cuo on navija za BiH ;)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.