Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

caseres
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la caseres » 11 mar 2014, 17:24

Dodjem kuci iz skole, kaze babo "sine dolazili ovi iz elektra i stavili su nam ove nove bandere i kablove". Sve istekano bilo i sad ja ukljucujem produzni kabel u uticnicu. Rade printer, monitor, router, zvucnici, ali kad kliknem da ga upalim nista. I onda sam osjetio smrad kao da kao sto se u narodu kaze "kadi" i ubjejen sam da je nesto pregorjelo.

Sta je sad problem, napojna, maticna, osiguraci klinci?
Osim sto cu ih ujutro nazvat i ****t im mater, kolike troskove da ocekujem, sta treba mijenjat?
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 11 mar 2014, 17:34

caseres je napisao/la:Dodjem kuci iz skole, kaze babo "sine dolazili ovi iz elektra i stavili su nam ove nove bandere i kablove". Sve istekano bilo i sad ja ukljucujem produzni kabel u uticnicu. Rade printer, monitor, router, zvucnici, ali kad kliknem da ga upalim nista. I onda sam osjetio smrad kao da kao sto se u narodu kaze "kadi" i ubjejen sam da je nesto pregorjelo.

Osim sto cu ih ujutro nazvat i ****t im mater, kolike troskove da ocekujem, sta treba mijenjat?
Napojna,ista stvar se meni desila prosle sedmice,syebala se napojna radi radova elektroprivrede. :evil:
1946

guber_90
Kontakt:

Post Postao/la guber_90 » 11 mar 2014, 17:37

caseres je napisao/la:Dodjem kuci iz skole, kaze babo "sine dolazili ovi iz elektra i stavili su nam ove nove bandere i kablove". Sve istekano bilo i sad ja ukljucujem produzni kabel u uticnicu. Rade printer, monitor, router, zvucnici, ali kad kliknem da ga upalim nista. I onda sam osjetio smrad kao da kao sto se u narodu kaze "kadi" i ubjejen sam da je nesto pregorjelo.

Niko ti to ovako napamet ne moze reci, ali najvjerovatnije je to da je crkla napojna, one su i napravljene da u slucaju tako zestokih prenapona odu, jer je bolje da ona ode nego da se sprzi sve na ploci.
Steta je relativna, od 10 do 150 KM, znaci zavisi od kvaliteta napojne koju si imao i koja ti treba, te zavisi i od toga da li ti treba nova napojna ili ti je prihvatljiva varijanta sa polovnom napojnom, pa da li znas "instalirati" napojnu u racunar.
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 11 mar 2014, 17:42

Do sad je u kuci napon bio 170-180V i vjerovatno je sad instaliranjem novih kablova doslo do normale odnosno 220V. U zadnjih 5 godina promjenio sam 14-15 napojnih, radi 2 mjeseca pa krene "brundat". Placao sam ih po 30 KM, s tim da su je oni instalirali. Sad cu otici i kupiti je i nek jaran stavi onda, ali evo zvao sam ga da vidi on opet jel to to sto je otislo.

hvala vam
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 11 mar 2014, 17:47

caseres je napisao/la:Do sad je u kuci napon bio 170-180V i vjerovatno je sad instaliranjem novih kablova doslo do normale odnosno 220V. U zadnjih 5 godina promjenio sam 14-15 napojnih, radi 2 mjeseca pa krene "brundat". Placao sam ih po 30 KM, s tim da su je oni instalirali. Sad cu otici i kupiti je i nek jaran stavi onda, ali evo zvao sam ga da vidi on opet jel to to sto je otislo.

hvala vam
realno za napon ne znam,ali cu ti reci da napojna od 30km nije kvalitetna :mrgreen: mislim ne znam tvoje mogucnosti samo dajem svoje misljenje...

jer druge komponente mozda zahtjevaju vise struje,na primjer graficka zna da zahtjeva veci napon da bi radila kako treba,mozda ti se napojna ne podudara sa graficnom,mozda te zeza produzni kabal itd...
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

nedim93
Kontakt:

Post Postao/la nedim93 » 11 mar 2014, 17:50

Nikad mi u životu nije ništa crklo u računara, osim što sam naravno mijenjao sistem
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 11 mar 2014, 17:54

Da li je korisno vaditi bateriju iz laptopa dok je isti uključen u struju ?

Da li to pomaže očuvanju baterije ili je isti qrac vadio je ili ne? :mrgreen:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 17:55

Bitna je marka i snaga napojne.. Negdje 40-50 KM, od 420-480 W, za nase uslove vise nego dobra. Mozes uzeti i Cooler Master 620 W, ali dodje te 100 KM, sto je i previse. Zavisi od dosta stvari da li moze otici nesto na kompu, pa cak i od obicne neispravne uticnice. Onda, kupis malo kvalitetniji kabal za napojnu negdje oko 8-10 KM...
- Ed Woodward for Prime Minister !

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 mar 2014, 17:56

OnlyUnited je napisao/la:Probaj ovo: ako imas Ccleaner. Udji u pomenuti program, i skrolaj do Advanced. U toj opciji cekiraj sljedece: IIS log FIles, Hotfix Uninstalers i Custom FIles and Folders... Idi onda desno na Analyze i poslije toga Run Cleaner.
Sta je s ovim iznad advanced (windows expolorer, system...) jel treba sta da bude strihirano ili iskljucit sve?

Veli mi da cu permanently izgubit neke fajlove, pa nisam smio...Da pogasim ovo iznad sto je po defaultu chekirano, pa onda nakon analize onog sto si naveo?

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 18:02

floyd je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Probaj ovo: ako imas Ccleaner. Udji u pomenuti program, i skrolaj do Advanced. U toj opciji cekiraj sljedece: IIS log FIles, Hotfix Uninstalers i Custom FIles and Folders... Idi onda desno na Analyze i poslije toga Run Cleaner.
Sta je s ovim iznad advanced (windows expolorer, system...) jel treba sta da bude strihirano ili iskljucit sve?

Veli mi da cu permanently izgubit neke fajlove, pa nisam smio...Da pogasim ovo iznad sto je po defaultu chekirano, pa onda nakon analize onog sto si naveo?
Pazi, u Windows explorer, samo nemoj cekirati Network Paswords, u System nemoj cekirati (DNS cache, Font Cache, Start Menu... i ovo Desktop Menu..).. A pod Advanced onda samo cekiraj IIS log FIles i ovo Hotfix Uninstalers, ostalo ostavi kako jest, tj. prazno...
Vidi desavalo mi se da facebook bude slicno kao ko tebe "razbacan".. Kada udjem ne znas gdje je sta, slovo preko slova, a ovim putem sam rijesio problem.. ;)
Dok to radis, zatvori browser...

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 mar 2014, 18:15

Pokusao sam, ali izgleda da nije proslo

evo index. kad ima negdje vise teksta onda ruzno ispadne:
slika

sport. sport je kao ok (mozda jer sad nema nekog prevelikog naslova) ali nekako umanjeno, od slika do slova... a kad hocu da zumiram, dodje do "preklapanja" kao na indexu.

Ne znam kako moze selektivno biti. :? Klix i face su Ok. Kad hocu nesto da googlam, naslovi su previse boldirani i uvecani, nisu ovakvi bili.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 18:20

Koji browser koristis.. Udji na tools, pa onda u add-ons (dodatci) pa idi na extensions (tu inace nista ne bi trebalo biti osim npr. avast online security), a ako ima idi na disable.. Kontam mozda ti je neki malaware (skini Malwarebytes Anti-Malware)...
Ako zelis uveci tekst browsera to radis ctrl plus +(znak *+,), a ako zelis pomenuti smanjiti, ides ctrl + tipka za povlaku (crticu)...

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 mar 2014, 18:21

Evo sad sam probao sa IE, tu je ok

slika

(ne vidi se cijel tekst ali je ok)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 18:23

Vidis, do browsera ti je. Koji browser koristis??

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 mar 2014, 18:26

Mozilla. U exktenzijama imam ad block, download helper i plushd nesto. (mada mislim da sam ovo zadnje danas pokupio dok je jos problem bio)

Evo stavit cu sve na disable...

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 18:28

E odlicno i slusaj ovo.. Idi na help, pa onda Troubleshooting Information. Desno ti pise Reset firefox, i kliknes na to.. ;)

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 11 mar 2014, 18:33

Uspjelo :) jos sam uveco, nema preklapanja, samo mi pocetna mozilla drugacije izgleda.

Hvala majstore.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 11 mar 2014, 18:33

Nema na cemu... ;)

suradnik
Kontakt:

Post Postao/la suradnik » 13 mar 2014, 10:27

Ima sličan ovaj gore problem, samo u mene je kad na google pretrazujem nešto. Nešto mi ova slova golema, nezgrapna, raširena. Ne znam šta je, nije kao što je prije bilo. Kako da vratim, da ih smanjim malo ili šta li već?
slika

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 13 mar 2014, 10:42

LenBias je napisao/la:nije vezano za pc ali tu je to :mrgreen: koliko se danas maximalno krecu polovni ps3, da znam traziti i da ne preplatim i na koji nacin fercera njihovo cipiranje, koliko kosta i sve ostalo, ako je neko upucen u to kako treba neka napise sve sto bi me moglo zanimati i pomoci ako mu nije mrsko :D
? :oops:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.