PL BiH -1 je napisao/la:Hajmo salu na stranu.
Ovo je tesko izvesti. Ovo sto Nijaz pokusava je mozda i nemoguce izvesi. Jer Nijaz nije vlasnik Olimpica ma koliko se to tako predstavljalo. Nijedan klub u PL BiH nije privatizovan. On jeste u Olimpic najvise ulozio ali nema vlasnistvo. To je pod broj jedan. I kao takav on je samo investitor, i moze biti samo investitor u Slobodi iz Tuzle.
FK Olimpic, kao i svi ostali klubovi, je registrovan kao Udruženje građana. Upravni odbor čine ljudi koje odabere skupština. Nijaz Gracić ima podršku skupštine (oni su ga i postavili na mjesto predsjednika), i imati će je jer je vjerovatno postavio svoje ljude tu. Najlakše rečeno, dok daje novac klubu on je gazda, a ako je gazda onda je ovo moguće izvesti, bez obzira što nije vlasnik. Bitno je da udruženje odluči da prebaci mjesto u Tuzlu i stavi novi naziv.
PL BiH -1 je napisao/la:
E sad ima jedna druga stvar. Ova dva kluba kada bi se sastavila morali bi poceti iz nizega ranga ukoliko se planira otpis dugova. Moze se odpisati dug Slobode ali da se ima Sloboda u novome klubu nigdje ne spominje i nalazi. Sto ja imam osjecaj niko ne bi u Tuzli dozvolio. Broj tri sama promjena imena ne znaci nista. Jedan od ova dva kluba bi se morao ugasiti. U ovome slucaju to bi bila Sloboda. Ako se ugasi Olimpic onda taj novi klub se takmici u drugoj ligi ili toj prvoj federalnoj kako li se vec zove.
Nije tačno. Oni se neće formalno spajati. Već će FK Slobodu ugasiti, kao što su ugasili KK Sloboda i napravili OKK Sloboda. Nakon toga, OKK Sloboda bez dugova kreće iz zadnje lige. Kad bi htjeli napraviti novi FK Sloboda onda bi morali krenuti iz zadnje lige, ali oni to neće uraditi. Uraditi će sljedeće: Sjedište FK Olimpic prebaciti u Tuzlu. Umjesto naziva FK Olimpic dati mu naziv npr. FK Sloboda 1919. Dugovi FK Slobode su otišli (kao KK Sloboda), a ostaju eventualni dugovi koje ima FK Olimpic.
PL BiH -1 je napisao/la:
Pod broj 4 sve da dodje do ovoga novi klub bi mogao tek da se takmici u novoj sezoni. Ovo je veoma skakljivo pitanje. Nijaz je svoje novce zaradio na marketingu. I svako spominjanje njega ili Olimpica u medijima, stampanim ili elektronskim je za njega marketing. Zato uzmite ovo sa dozom rezerve. Ovo ima manje smisla nego novi statu FK Sarajeva i ona opcija daj 30.000 glasaj i uvijek ces biti preglasan.
Ako odluče sutra da prebace sjedište u Tuzlu oni će se takmičiti u tekućoj sezoni. A naziv kluba bude od iduće sezone npr.
PL BiH -1 je napisao/la:
Da me pogresno ne shvatite. Da nebude Zeljo nista ne radi pa nama krivo. Svi ovi pokusaji su mucenje bistre vode. Jer sve ovo sto Olimpic pokusava tj. Gracic jos zakonski nije dogovoreno kako se moze izvesti, npr. privatizacija kluba. Ovo sto Sarajevo radi sa ovih 30.000 KM je samo uzimanje novca a zauzvrat se nudi glas. Pa evo nema 5 takvih lica da su na to pristala. Znaci nista nije ponudjeno a puno naplaceno. A ovo navijaci Sarajeva neznaju. Novi statu se pokusava provuci da bi turci ulozili novac i da bi im se haman pa podvalilo da imaju "valsnistvo" ili ucesce u klubu a to je zakonski nemoguce. Jer kad se od drzave trazilo da im se statu prizna i bude ovjeren kao legalan ljudi koji su izglasali da im se udari pecat na to su rekli bez zakona o privatizaciji ovaj statu znaci apsolutno nista. Zato sve uzimajte sa rezervom. Da postoj zakon o privatizaciji statu FKS ne bi bio pravno legalan jer ima more rupa i mogucnosti da se zajebe investitor.
Nije u pitanju privatizacija. Ja sutra mogu osnovati Udruženje građana koje će zapravo biti fudbalski/nogometni klub. S obzirom da ja najviše finansiram klub ja se najviše i pitam. Jednostavno, postavim svoje ljude u skupštinu i sutra mogu reći: "Hajmo u Zenicu" i oni donesu tu odluku.