Champions League 2014/15

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Barcelona
76
45%
Juventus
92
55%

Ukupno glasova: 168

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Champions League 2014/15

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2015, 00:54

Pa i Juve kupuje logicno, godinama je sabirao ako ne jace Evropske onda svakako vecinu Italijana koji su bili dostupni..

Zato kazem Ajax je bio fenomen, mozda su nakon tih generacija napravili jos jedni seriju dobrih igraca na celu sa Sneijderom ali ih nisu mogli zadrzati dovoljno dugo da se nesto postigne

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 01:01

tuzlak1987 je napisao/la:Pa i Juve kupuje logicno, godinama je sabirao ako ne jace Evropske onda svakako vecinu Italijana koji su bili dostupni..

Zato kazem Ajax je bio fenomen, mozda su nakon tih generacija napravili jos jedni seriju dobrih igraca na celu sa Sneijderom ali ih nisu mogli zadrzati dovoljno dugo da se nesto postigne
ja i ??
šta želiš reci, zapravo??
transferi Juventusa su kao OK i moralni, jer se ne radi o transferima od 80 miliona.... a s druge strane, transferi Barce su nemoralni , zato što ona ima više para, zato što se vrti više para itd...ili šta vec :?
jel ti to prica :?:

ne kontam fakat šta želiš poentirati :hmmmmm:

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 18 maj 2015, 01:03

Glupo je u kontekst stavljati bilo koju ekipu koja je najviše harala evropom ,pored Anchelotijevog Milana i Guardioline rasprave..gledano kakve su ekipe bile.sigurno da nije bilo jacih barem po meni.po trofejim,igračima .ta dvije ekipe su slatka tema za raspravit koja je bila bolja :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 maj 2015, 01:04

Ne vec da su generacije Ajaxa ispred generacija koje je izbacila Barcelona jer su ti momci iz Ajaxa bez pomoci stranih igraca osvajali trofeje LP.

Kada sam ih stavio kao primjer za naj generaciju odmah je dosao neko sa namece Barcu.. O moralnosti transfera se i niti ne raspravlja

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 maj 2015, 01:05

let3 je napisao/la:
Marvin je napisao/la:
let3 je napisao/la:Niko ne konta šta nam ovaj Tuzlak pokušava reci :? (vjerovatno ni on sam), ali ga je u svakom slucaju zabavno citati :kafa:
Pokusava reci da je Barcelona uspjeh kupovala kupovinom kljucnih igraca. Sto je djelimicno tacno. Barcelona je uvijek imala dosta domacih igraca koji su jako bitni za uspjeh kluba,ali i onih koji su kupljeni a imali su i vecu ulogu od domacih poput Etoa,Ronaldinja,Henry-a,Nejmara,Suareza... Iniesta je dijete Barce koliko znam? Nije da nema razloga za to jer Barcelona je ipak drugi ili treci najveci potrosac unazad 5 i kusur godina uz Real i United ja mislim,iako se United tu nalazi uglavnom radi ove zadnje sezone kada su krenuli stopama Reala,i to opasno.
a zanimljiva je ta "ćoravost"

jednim okom vidite Barcina pojacanja i znate ih sve nabrojati redom, kao što vidimo (znaci Eto'o, Ronaldinho, Neymar, Suarez, Henry itd)
a drugim okom nekako ne vidite igrace iz njene domaće škole (Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdes, Pique, Pedro, Busquets, Montoya itd), pa cak i oni "odbjegli sinovi" Barce :mrgreen: tipa Alba ili Fabregas
to je fenomenalno :thumbup: pravi fenomen je ta ćoravost

treba stvarno biti iznimno talentovan za tu "ćoravost" pa ne primjetiti da Barca (od svih vecih evropskih klubova) u svom rosteru ima ubjedljivo najviše svojih canterana, svoje djece ukratko receno.

uostalom, zar ni Juventus ne kupuje igrace sa strane ;) gdje su njegovi canterani?? ili još bolje Zar ne kupuje svaki klub na svijetu :?: zašto se samo Barci to spocitava :shock:

zato mi nije jasan onaj prenos kolege Tuzlaka u daleku 1973 :o odakle je izvukao neko cudno poređenje sa Ajaxom :o nidje veze
pa i Ajax danas kupuje ;) ne kao ovi klubovi sa najviše šare, ali kupuje :!:
Niko nije corav na to sto pises,Bracelona vazda ima dosta domacih igraca u prvih 11,i po tome se izdvaja od Reala,Chelsea,City-a,PSG itd. U istu recenicu na mogu,ali da je davala masne pare na kljucna pojacanja,jeste. I ta pojacanja su se pokazivala kao ispravne investicije i neka su. Mogla je Barca zajedno sa navijacima poceti price o prodaji Suareza nakon loseg starta,ali nije,radilo se sa njime da povrati samopouzdanje i uspjelo im je,lik je opet ona zvijer iz Liverpoola. Ali bez njega i Nejmara,sa nekim klincima iz skole to ne bi bila ta ekipa,kao i ona sa Etoom i Ronaldinjom. Svejedno opet kazem,ne mislim da je Barcelona kupovala uspjeh. Dio kupila,dio zaradila. Neki normalan nacin puta do uspjeha. Brdo love je izvalila za Nejmara i Suareza ali kad pogledas da nikog od tih igraca nije ugusila kao sto redovno radi Real,ili Chelsea,to poprimi drugaciju sliku. Barca te igrace integrira u tim i na taj nacin opstaje u vrhu.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 18 maj 2015, 01:06

Ti si za udžbenika dječače,ova tvoja poređenja :facepalm:
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 01:13

Marvine, Tuzlak

Evo Barca ima odlicnu školu fudbala, poznatu širom svijeta, velike su se pare uložile u nju da postane ono što ona danas jeste....haman je stigla Ajaxovu (po broju canterana je i prestigla)...dobra, ova mlada generacija je sad kriza, ali naletice neka bolja, uglavnom vrti se uvijek

ali ljudi, to nije dovoljno da nosiš sa iole jacim klubovima, jednostavno moraš kupovati :!:
ne možeš samo sa svojom djecom napadati trofeje, to je nemoguce, pa ni za Barcu....e jedno da furaju politiku kao Bilbao ;) to poštujem, ali u tom slucaju neki trofej mogu samo sanjati...jer kad bi gurala samo svoje, bila bi u rangu npr. Seville, Bilbaoa ili možda ispod

i ovo što pominje Tuzlak Ajax...pa jarane, to je moglo 1973 ta prica, danas to ne može ni u ludilu i danas vidimo gdje je Ajax u svijetu fudbala...e sad razmisli koliko je fudbal napredovao i kao sport i kao biznis, prije nego što pocnes povlaciti takve paralele ;)

dakle, moraš kupovati najjace igrace da bi bio konkurentan Realu, Atleticu, Valenciji, Sevillu u ligi...ili Bayernu, Unitedu, Čelziju,Juventusu, Milanu, Liverpoolu, Arsenalu, Cityu, PSG itd u LP

jbg, evo ja nacrtah :mrgreen: :P
Zadnja izmjena: let3, dana/u 18 maj 2015, 01:18, ukupno mijenjano 1 put.

KpbKaka22
Kontakt:

Post Postao/la KpbKaka22 » 18 maj 2015, 01:18

let3 je napisao/la:Marvine, Tuzlak

Evo Barca ima odlicnu školu fudbala, poznatu širom svijeta, velike su se pare uložile u nju da postane ono što ona danas jeste....haman je stigla Ajaxovu (po broju canterana je i prestigla)...dobra, ova mlada generacija je sad kriza, ali naletice neka bolja, uglavnom vrti se uvijek

ali ljudi, to nije dovoljno da nosiš sa iole jacim klubovima, jednostavno moraš kupovati :!:
ne možeš samo sa svojom djecom napadati trofeje, to je nemoguce, pa ni za Barcu....e jedno da furaju politiku kao Bilbao ;) to poštujem, ali u tom slucaju neki trofej mogu samo sanjati...jer kad bi gurala samo svojer, bila bi u rangu Seville ili možda ispod

i ovo što pominje Tuzlak Ajax...pa jarane, to je moglo 1973 ta prica, danas to ne može ni u ludilu i danas vidimo gdje je Ajax u svijetu fudbala...e sad razmisli koliko je fudbal napredovao i kao sport i kao biznis, prije nego što pocnes povlaciti takve paralele ;)

dakle, moraš kupovati najjace igrace da bi bio konkurentan Realu, Atleticu, Valenciji, Sevillu u ligi...ili Bayernu, Unitedu, Juventusu, Milanu, Liverpoolu, Arsenalu, Cityu, PSG itd u LP

Sve objasnio ,pa primjer takih koji nikako ne kupuje imaju dobre igrače..dobro stoje u prvenstvima,ali neki jaci trofej mogu sanjati (leverkusen,Everton Bilbao )

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 maj 2015, 01:27

ne možeš samo sa svojom djecom napadati trofeje, to je nemoguce, pa ni za Barcu....e jedno da furaju politiku kao Bilbao ;) to poštujem, ali u tom slucaju neki trofej mogu samo sanjati...jer kad bi gurala samo svoje, bila bi u rangu npr. Seville, Bilbaoa ili možda ispod

dakle, moraš kupovati najjace igrace da bi bio konkurentan Realu, Atleticu, Valenciji, Sevillu u ligi...ili Bayernu, Unitedu, Čelziju,Juventusu, Milanu, Liverpoolu, Arsenalu, Cityu, PSG itd u LP

Druze,ja savrseno razumijem sta zelis reci,ustvari iste stvari pisemo,procitaj pazljivije sta pisem :) Nije Barca oblikovala trzisne cijene igraca. Ona tu na neki nacin ispasta kao i moj Juve koji za Dybalu izvali 28 mil u kesu+2 igraca zajednicke vrijednosti 4 mil+eventualni bonusi. Previse para. Prije naftasa cijena tog igraca bi bila 3-4 puta manja. Jbg. Juve sutra ako bude u mogucnosti da radi transfere od 80 mil,radit ce ih. Ukoliko zeli dovesti WC igrace u tim. Za sada Juventus radi genijalan posao sa malim parama ali prije ili kasnije ce morati poceti sa ozbiljnim kupovinama.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 18 maj 2015, 01:30

let3 je napisao/la: ali ljudi, to nije dovoljno da nosiš sa iole jacim klubovima, jednostavno moraš kupovati :!:
Svakako su uvijek ono "srce tima" u Barci čini igrači iz njihove škole. Pogledaj samo dva zadnja finala LP, jbt u početnih 11 po 6-7 igrača iz La Masie. :tokralju:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 01:36

Marvin je napisao/la:

Druze,ja savrseno razumijem sta zelis reci,ustvari iste stvari pisemo,procitaj pazljivije sta pisem :) Nije Barca oblikovala trzisne cijene igraca. Ona tu na neki nacin ispasta kao i moj Juve koji za Dybalu izvali 28 mil u kesu+2 igraca zajednicke vrijednosti 4 mil+eventualni bonusi. Previse para. Prije naftasa cijena tog igraca bi bila 3-4 puta manja. Jbg. Juve sutra ako bude u mogucnosti da radi transfere od 80 mil,radit ce ih. Ukoliko zeli dovesti WC igrace u tim. Za sada Juventus radi genijalan posao sa malim parama ali prije ili kasnije ce morati poceti sa ozbiljnim kupovinama.
to je to jarane i to je poenta citave price :thumbup:

sve je otišlo u q i helać...fudbal je davno postao jedan veliki biznis i LP i sve...ovo o cemu Tuzlak prica sa Ajaxom iz 70-tih, to je možda nekome lijepo sijecanje, ali ipak romanticno naivna prica koja veze sa današnjim surovim svijetom fudbala gdje krupne ribe jadu manje.

@Mandrax buraz
To što pominješ je lijep primjer, to je Pepovo maslo :mrgreen: on je fakat gurao domacu školu
ja bih prvi najviše volio da se uvedu neka pravila restrikcije stranih igraca i da svaki klub prakticno bude prisiljen da gura igrace iz svoje škole (jer se ti igraci identifikuju sa grbom svog kluba)....pominjali su nešto oko toga Blater i Platini prije par godina, ali nema od toga ništa :nene: to je šuplja jer time bi se neminovno smanjio jaz između klubova - a to njima nije u interesu...oni žele da imaju elitu, to jest LP i ovih top 10 klubova koji donose najviše para.

opet kažem, prevelik je ovo biznis

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 maj 2015, 01:45

Kakav je ovo zayeb u anketi? 38%-63% :hmmmmm:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 18 maj 2015, 01:45

messilla je napisao/la:Kakav je ovo zayeb u anketi? 38%-63% :hmmmmm:
Podcjenjuje se Juve. Čuj ispod 70% :crazy:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 maj 2015, 01:47

Donnie Darko je napisao/la:Podcjenjuje se Juve. Čuj ispod 70% :crazy:
Ma neki je zayeb bio. Sad je u redu, 37%-63%. :mrgreen:

A ide to do 70% do 6. juna.

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 01:49

kako god , najebali smo :mrgreen: anketa nikad ne laže

a ništa, Suareza i Neymara vratiti u našu polovinu neka igraju duple bekove, Messija staviti ispred naše zadnje linije da ometa dodavanja Vidala i Markizija, braniti se ko Žepa '93 i cekaj neki prekid, možda nas prosere neka nafaka ili frljoka...moliti Uzvišeog da ispromašivaju sve svoje zicere, onda mudro ici na produžetke to jest penale, gdje se uzdamo u Ter Stegena i promašaje Juventusovih igraca

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 18 maj 2015, 01:52

Istina, bolje šutamo penale. :mrgreen:

2nd#Tripl3t

1992 2006 2009 2011 2015

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 maj 2015, 02:14

let3 je napisao/la:kako god , najebali smo :mrgreen: anketa nikad ne laže

a ništa, Suareza i Neymara vratiti u našu polovinu neka igraju duple bekove, Messija staviti ispred naše zadnje linije da ometa dodavanja Vidala i Markizija, braniti se ko Žepa '93 i cekaj neki prekid, možda nas prosere neka nafaka ili frljoka...moliti Uzvišeog da ispromašivaju sve svoje zicere, onda mudro ici na produžetke to jest penale, gdje se uzdamo u Ter Stegena i promašaje Juventusovih igraca
E ****,napises par realnih postova i useres sve :thumbdown:
Ne znam zasto vam anketa toliko smeta? Ocito da je produkt animoziteta ka Barceloni. Niko realan ne daje vece sanse Juvetusu. Velika vecina te "mrznje" je pocela onom zloglasnom tekmom protiv Chelsea kada kada je pocela i prica o favorizovanju "uafalone" od strane uefe i sudaca,zlatne lopte Mesija zasluzio je ili ne i ono najznacajnije po meni,narod ne voli pobjednike,i to je istina,ma sta narodna izreka kazala.
Kao navijac Juvestusa sa time se susrecem u seriji A konstantno. Mrznja prema Juventusu u italiji je smijesna a razlozi poznati. A sve to potpuno nebitno. Bitno je finale u kome se nalaze dva velikana i koja su se tu nasla zasluzeno,i da trofej digne bolja ekipa. Da pobjednika ne odluci sudac ili puka sreca kao sto je bio slucaj sa Chelsea prije par godina.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 02:19

Marvin je napisao/la:
let3 je napisao/la:kako god , najebali smo :mrgreen: anketa nikad ne laže

E ****,napises par realnih postova i useres sve :thumbdown:
Ne znam zasto vam anketa toliko smeta? Ocito da je produkt animoziteta ka Barceloni. Niko realan ne daje vece sanse Juvetusu. Velika vecina te "mrznje" je pocela onom zloglasnom tekmom protiv Chelsea kada kada je pocela i prica o favorizovanju "uafalone" od strane uefe i sudaca,zlatne lopte Mesija zasluzio je ili ne i ono najznacajnije po meni,narod ne voli pobjednike,i to je istina,ma sta narodna izreka kazala.
Kao navijac Juvestusa sa time se susrecem u seriji A konstantno. Mrznja prema Juventusu u italiji je smijesna a razlozi poznati. A sve to potpuno nebitno. Bitno je finale u kome se nalaze dva velikana i koja su se tu nasla zasluzeno,i da trofej digne bolja ekipa. Da pobjednika ne odluci sudac ili puka sreca kao sto je bio slucaj sa Chelsea prije par godina.
pa zar ne vidiš da sam namjerno napisao jedan sarkastican trolerski post :mrgreen: to jest nadovezao se na postove kolega iznad po pitanju rezultata ankete :P valjda se može skontati iz posta, jbm miša :crazy:

ne mogu da vjerujem da misliš kako sam bio ozbiljan :shock: nemoj podcijenjivati

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 18 maj 2015, 02:27

Naravno da ne mislim da si ozbiljan vec kazem nema potrebe da trolas radi ankete kad znas vec zbog cega ima nerealan izgled. Juve i Barca ce imati pola stadiona za svoje navijace u Berlinu,ostalo ce popuniti svabe i svi do jednog ce navijati za Juve,svidjalo se to tebi ili ne.
Za par godina ako Juve bude alfa dog u evropi i izbaci Bajern u polufinalu te zaigra u finalu protiv Barcelone,stvari ce se obrnuti. To je ocekivano i normalno.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 maj 2015, 02:30

Marvin je napisao/la:Naravno da ne mislim da si ozbiljan vec kazem nema potrebe da trolas radi ankete kad znas vec zbog cega ima nerealan izgled. Juve i Barca ce imati pola stadiona za svoje navijace u Berlinu,ostalo ce popuniti svabe i svi do jednog ce navijati za Juve,svidjalo se to tebi ili ne.
Za par godina ako Juve bude alfa dog u evropi i izbaci Bajern u polufinalu te zaigra u finalu protiv Barcelone,stvari ce se obrnuti. To je ocekivano i normalno.
po 20 hiljada karata ce dobiti klubovi za svoje navijace, a to je što kažeš ukupno negdje oko polovine Berlinskog stadiona (kapacitet haman 80 milja)....bar sam tako procitao na Barcinom forumu. Neka me neko ispravi, ako nisam u pravu.

i za ostatak posta se slažem ;) :thumbup:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.