Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Stranac
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Stranac » 01 avg 2014, 23:56

Mi smo napravili dobru bazu i umjesto da sad tražimo fantaziju, dobar potencijal mi i dalje dovodimo malo bolje rezerve o onih koje imamo, a pri tom prvi tim sve stariji i stariji, umorniji, zasićeniji.

Jedini igrač kojim sam zadovoljan je Coman, ali teško da će on dobiti pravu priliku.

Rabiot bi, također, bio odličan posao.

Shaqiri bi bio fenomenalan posao, ali nije Marotta sposoban to izvesti, nažalost.

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 02 avg 2014, 00:19

Stranac je napisao/la:
L'Avvocato je napisao/la:Silne pare? Kakve ba silne pare :D
Čuj kakve silne pare? :crazy:

Nemoj mi molim te priče na rate. I rate će Juventus platiti sljedećih godina što je u startu manje para za tadašnje prelazne rokove. Dakle, pare će otići, rate su samo provizorni aparat za popravak bilance, ništa drugo.

Morata 20 miliona.

Pereyra 15-16 miliona izađe transfer i džentlmentski otkup je kraju. Dakle te pare Juventus mora platiti.

Romulo 6-7 miliona.

Sturaro 5.5 s tim da s bonusima može izaći na 10 miliona.

To su sile presilne pare za klub koji još uvijek ima minus i kojem je svaki jbni euro važan. E sad što je to vama dobar posao, to je druga stvar, dakle računaj koliko je to para a poštenog pojačnja nismo doveli?
Glas razuma! Svaka cast!

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 02 avg 2014, 00:29

Stranac je napisao/la:Mi smo napravili dobru bazu i umjesto da sad tražimo fantaziju, dobar potencijal mi i dalje dovodimo malo bolje rezerve o onih koje imamo, a pri tom prvi tim sve stariji i stariji, umorniji, zasićeniji.

Jedini igrač kojim sam zadovoljan je Coman, ali teško da će on dobiti pravu priliku.

Rabiot bi, također, bio odličan posao.

Shaqiri bi bio fenomenalan posao, ali nije Marotta sposoban to izvesti, nažalost.

Ja sam to davno napisao druze mi smo samo malo pojacali klupu tj malo boljim polovnjacima,a prvi tim isti i dalje i bacili pare za rezerve :clap: :clap:

Pojacanje u pravom smislu te rijeci nismo doveli :?

Jednostavno mercato nam je ocajan blago receno jedino Coman je pozitiva jer je mlad i strasan potencijal ostalo nije vrijedno spomena :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

golden
Kontakt:

Post Postao/la golden » 02 avg 2014, 02:21

Stranac :clap:
☆ JUVENTUS ☆ 32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ☆

☀ PHOENIX SUNS ☀

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 avg 2014, 02:26

Stranac je napisao/la:
Čuj kakve silne pare? :crazy:

Nemoj mi molim te priče na rate. I rate će Juventus platiti sljedećih godina što je u startu manje para za tadašnje prelazne rokove. Dakle, pare će otići, rate su samo provizorni aparat za popravak bilance, ništa drugo.

Morata 20 miliona.

Pereyra 15-16 miliona izađe transfer i džentlmentski otkup je kraju. Dakle te pare Juventus mora platiti.

Romulo 6-7 miliona.

Sturaro 5.5 s tim da s bonusima može izaći na 10 miliona.

To su sile presilne pare za klub koji još uvijek ima minus i kojem je svaki jbni euro važan. E sad što je to vama dobar posao, to je druga stvar, dakle računaj koliko je to para a poštenog pojačnja nismo doveli?
Kad već tako brojiš/računaš onda računaj i prodaje.

Do sada smo eto za transfere dali nešto malo preko 40 miliona, a od prodaja zaradilo oko 30... silne pare, da. Uff al se troši.
Ako već meni ne vjeruješ pogledaj malo tu tačne cifre. Kad ćete više shvatiti da klub nema para? Zar je to toliko teško shvatiti. Pa Italija kao država puca po šavovima od dugova, a vi očekujete da sponzori ulažu milijarde u propalu ekonomiju, raspale stadione i 5 hiljada navijača na tribinama.

Sjedi ba, pokrij se koliko si dug i šuti. Budi zadovoljan što smo uzeli tri titule u nizu i što imamo koliko toliko zdravu politiku kluba.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Stranac
Kontakt:

Post Postao/la Stranac » 02 avg 2014, 03:19

Prvo, skreši ton kojim zvoni predzadnja rečenica. Nećemo tako razgovarati.

Drugo, naravno da klub nema para o tome i ja pišem. Moraš pažljivije da čitaš. Ali i to malo para što ima baca se na pogrešne igrače. Sto puta prežvakano, ali hajde još jednom, samo Morata i Pereyra će koštati 35-36 miliona. Za klub koji nema para i državu koja puca po šavovima reklo bi se puno, Marotta misli drugačije. Ponavljam, rezerve.

Dovodi Romula kao zamjenu za Islu kojeg šalje za badava u Englesku. I ova će egzibicija klub koštati 8 miliona. :clap: Tačnije, 12, zaboravljam da je i Islu platio 4 milke.

Ja fino citirao čovjeka koji je pažljivo preračunao da ćemo sljedeće godine u ovo isto doba opet razbijati glavu radi merkata i trošiti tastaturu jer nema pojačanja. Zašto? Jer ove egzibicije koštaju nekih 23 miliona, prije nego odlučimo pojačat ekipu, puff -23. Za klub koji nema para i državu koja puca po šavovima reklo bi se puno, Marotta misli drugačije. Deja vu.

A ekipa i dalje na istom, dobro, lažem, imamo malo bolju klupu. Samo skupa ta zajebancija.

Sad mi je jasno, zašto je Conte otišao. Sjećate li se izjave «Vincere il 'triplete' e non crescere è inutile»? Vjerujem da se sjećate. E to upravo radi Juventus, nije doduše uzeo tripletu, ali jeste tri skudeta. Logika se nameća sama po sebi. Da ga ne bi prozivali da jedno priča, a drugo radi, Conte je otišao, jer mu je jasno koliko je sati.

I meni je, sa malim zakašnjenjem. ;)

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 02 avg 2014, 09:01

Odakle vam to da cemo otkupiti Pereyru I Romula... nisu obavezne kupovine... kao I sa osvaldom..ako se pokazu otkupiti ce ih al sigurno ne pod tim uslovima, bice tu milion trampi pogotovo sa Udineseom.... tako da sad zasad nije puno ni potroseno... ako cemo gledati I prodaju tu je tu negdje...

I ko imalo ekon razmislja zna da su rate bolja opcij od kesiranja odmah... je l vam jasno da Juve I dan danas trpi zbog seccovog kesiranja... da se gubitak I dan danas prenosi (ne u toj mjeri jer je dobrano ga marotta sanirao)... da to dosta limitira budzet koji je ionako u deficitu pa se zbog toga ne dovode velika imena....
I u svakom slucaju u god je bolje uci sa -23mil u budzetu al koje znas da mozes vratiti.. nego ulupati 100mil na 3-4 igraca (koje ces obezbijediti iz tudjih izvora finansiranja dakako kredita, jer vlasnici nedaju dinara), plus njihove plate plus ostale plate I eto ti kluba na rubu egzistencije I gasenja...I ne da ces prodati vidala I pogbu vec ces I te sto si ih doveo po al pari vrijednosti da ih prodas po sub pariu....
Zato Marotti naklon do poda za ovo sto radi.. kolje se sa puno bogatijim englezima, psg-om, spancima, njemcima Iitd... mnogi misle da je lako biti fin direktor u kompaniji ili klubu.. imas budzet I cijepaj ga.... jest kur.ac... ima tu milion zavrzlama o kojim trebas paziti, prijetnji I opasnosti ali I prilika (vidal za 12mil, barzagli 300k pogba dzabe itd...) kao I prednosti u vidu imena Juventus, na kojeg skoro niko ne moze ostati imun...

I zato pokrivaj se onoliko, koliki ti je jorgan... to su stari ljudi govorili.. I u ekon svijetu to je najbolja izreka, uz onu devizu i postulat i floskulu da je vrijeme novac... a Marotta to lavovski radi...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 avg 2014, 09:12

Mi preplaćujemo igrače za nekih 20-30% upravo iz razloga što ih plaćamo minimalno kroz 3 godine.
Moje laičko mišljenje je da se mi opredjeljujemo za veći iznos po tranferu igrača tipa Pereyra ili Isla a zuzvrat dobijamo pristanak na plaćanja na više rata jer Marotta i kompanija očekuje rast prihoda svake godine što nam olakšava rješavanje tih rata u budučnosti, nego da odmah ove godine keširamo manje novca.
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

104 Vittorie Juventus - 70 Vittorie inter

"From Berlin to Serie B,from Serie B to Berlin"

LE6END 2012~2013~2014~2015~2016~2017

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 02 avg 2014, 11:07

ukoliko Romulo odigra 30% + utakmica za Juve u novoj sezoni on mora biti otkupen.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 02 avg 2014, 11:18

tih transfera je uvijek bilo po italiji, "dzentlmenski ugovori", rate, visegodisnja peglanja bilansa itd itd...uvijek je Juventus tako radio sa vecinom igraca iz domace lige...samo sad je razlika sto su ti obicni transferi jedini koji se prave, dok je prije bilo svake godine 2 bombasticna transfera + koliko god treba tih Pereiri, Romula, Isli itd itd da se prosiri klupa...

sad ne pamtim kad smo napravili zadnji bombastican transfer...a opet nisu nasi prihodi toliko ni katastroficni..i dalje smo medju top 10 timova u evropi po prihodima, a odvano nismo medju top 10 timova po odradjenim transferima
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 avg 2014, 11:23

slika

[youtube][/youtube]

Blagi optimizam što se njega tiče, svakako bolje od onoga što imamo, uz Lichta imamo igrača koji može nešto, nije top, ali navikli smo već. Zna dati gol što mi je drago, 6 lani.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 02 avg 2014, 12:46

U cemu je problem, Marotta nesposoban ili nema se para ? Ja sam siguran da bi i on najradije doveo ono sto mi trazimo al' to ocigledno nije moguce. Ovo sto ti radis sa Udineseom ili Hellas Veronom ne mozes sa Bayernom, to placanje na rate i razne gluposti oko isplate nisu bez razloga. Ako je vec fin. kriza i klub nema para za ta pojacanja onda se nema smisla ni zalit a ako ipak mislite da je Marotta nesposoban on je napravio ekipu to niko ne moze osporit.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 02 avg 2014, 13:34

slika
Juventus Football Club can today confirm that Romulo Souza Orestes has joined the club on a one-season loan from Hellas Verona for a fee of €1 million.
The agreement provides Juventus with the option to purchase the midfielder outright at the end of the 2014/15 campaign for €6 million, an amount which would be paid over the course of three years.
This option will be automatically triggered if Romulo plays in 60 per cent or more of the team’s official fixtures this season.

Ipak je 60% bilo. :mrgreen:
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Pogba
Kontakt:

Juventus F.C.

Post Postao/la Pogba » 02 avg 2014, 14:09

Jos jedan napadac srednjeg nivoa kako je to Marotta neki dan definisao :lol: i stoper. Mada je i on suvisan ako se formacija promijeni.
Na nasu zalost, od igraca koji mogu ciniti znacajnu prevagu u ofanzivnom smislu nema nista.
Ostaje Coman kao nada, a bekovi su sigurno poboljsani iako se cini da nijedno pojacanje, osim Evre, nije za prvu postavu.
Igrac ala Moura bi sve promijenio u ovoj ekipi, ali to je utopija.
Ali, kao i svake godine, neko ce iznenaditi, a baza je svakako jaka i uz promjenu formacije ce biti bolje.

#MaxOUT

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 avg 2014, 14:38

Mislim da ce Coman iznenaditi ako mu se da ozbiljna prilika, ima momak ogroman potencijal.

Svakako napredak sa Romulom i Pereyrom u odnosu na Pelusa i Islu.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 avg 2014, 15:46

Marotta : "CB will surely come , can be Nastasic or another, we will see"

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 avg 2014, 15:52

MAROTTA: "Per quanto riguarda Vidal, abbiamo affermato più di una volta che noi non l'abbiamo mai messo sul mercato, quindi non abbiamo mai intrapreso trattative con chicchessia società.

E' chiaro che come ben sapete, perchè ormai siete voi altrettanto esperti quanto lo sono io, che la volontà del giocatore è determinante per la definizione di un eventuale esodo, trasferimento. Nella fattispecie, Arturo Vidal non ha mai manifestato questo sentimento, anzi, al contrario ha manifestato un sentimento forte di appartenenza verso questa società

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 02 avg 2014, 16:18

Stranac je napisao/la:Prvo, skreši ton kojim zvoni predzadnja rečenica. Nećemo tako razgovarati.

Drugo, naravno da klub nema para o tome i ja pišem. Moraš pažljivije da čitaš. Ali i to malo para što ima baca se na pogrešne igrače. Sto puta prežvakano, ali hajde još jednom, samo Morata i Pereyra će koštati 35-36 miliona. Za klub koji nema para i državu koja puca po šavovima reklo bi se puno, Marotta misli drugačije. Ponavljam, rezerve.

Dovodi Romula kao zamjenu za Islu kojeg šalje za badava u Englesku. I ova će egzibicija klub koštati 8 miliona. :clap: Tačnije, 12, zaboravljam da je i Islu platio 4 milke.

Ja fino citirao čovjeka koji je pažljivo preračunao da ćemo sljedeće godine u ovo isto doba opet razbijati glavu radi merkata i trošiti tastaturu jer nema pojačanja. Zašto? Jer ove egzibicije koštaju nekih 23 miliona, prije nego odlučimo pojačat ekipu, puff -23. Za klub koji nema para i državu koja puca po šavovima reklo bi se puno, Marotta misli drugačije. Deja vu.

A ekipa i dalje na istom, dobro, lažem, imamo malo bolju klupu. Samo skupa ta zajebancija.

Sad mi je jasno, zašto je Conte otišao. Sjećate li se izjave «Vincere il 'triplete' e non crescere è inutile»? Vjerujem da se sjećate. E to upravo radi Juventus, nije doduše uzeo tripletu, ali jeste tri skudeta. Logika se nameća sama po sebi. Da ga ne bi prozivali da jedno priča, a drugo radi, Conte je otišao, jer mu je jasno koliko je sati.

I meni je, sa malim zakašnjenjem. ;)
Ništa ja nisam loše mislio zadnjom rečenicom, to su samo činjenice. Govorio sam općenito o klubu, pokrivaš se koliko si dug i to je to.

A ubijeđen sam da za klub rade daleko veći stručnjaci i eksperti u svom poslu od tebe i mene, zajedno. Nit sam ja stručan u tome, pogotovo ne u ekonomiji, nit vjerujem da ima iko takav na ovom forumu.

Mislim da previše kukate i to me nervira. Ok, možemo mi imati različita mišljenja, ali pljuvanje po skoro svemu što radi uprava kluba, nije na mjestu. Zašto? Zbog trofeja koje smo osvajali u prethodnom periodu. Jednostavnije od toga ne može.

Razumijem ja da bi navijači voljeli da mi trošimo pare na brutalna pojačanja, ali morate shvatiti da će Romulo doći za miliona eura na posudbu, uzeti platu od milion i po eura po sezoni i s time će klub ući u ovu fiskalnu godinu. Uklopiće se nekako, nebitno. Ako klub može trpiti gubitak od 20 miliona eura po sezoni to je sigurno, jer znaju da mogu to i da vrate. Likvidnost ili šta već.

Da dovedemo Suareza, primjera radi, morali bi prvo platiti 60-70 miliona eura njegovom klubu, a onda i za njegov petogodišnji ugovor osigurati barem 8-9 miliona po sezoni (ako ne i daleko više). Tada taj gubitak u toku jedne godine ne bi bio 20 miliona eura već nešto daleko gore. Nemamo mi tu bazu navijača da pokrije troškove kupovinom njegovih dresova. Da imamo, ekonomski stručnjaci koji rade za klub bi to davno odobrili.

Nadam se da sad shvataš o čemu pišem. Dokle god mi osvajamo titule meni je to dovoljno. Jbg, ne može se u Evropi puno toga napraviti, ali se ulagalo i prije, daleko više, pa nismo mogli doći dalje od dvije titule. Samo bez kukanja i pljuvanja po upravi koja nas je vratila na tron u Italiji i sve je ok.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 02 avg 2014, 16:28

Bitno je da su novinari opet njega pitali ostaje li Vidal. :lol:

Izjave oko njega su uvijek nekako sumnjive, ovako kada čitam na tečnom italijanskom. :mrgreen:

Uvijek kažu ostaje, ako sam ne zatraži da ode, a to nije uradio. Danas kaže da čak i da zatraži transfer, hipotetički (jer Vidal želi ostati po njemu), ne bi bilo vremena za to, pogotovo pred kraj mercata.

Dakle, uvijek malo dvosmisleno.

Di Maria ide za 80M, oko Artura se spominje 45-50M. :lol:
Par mjeseci razlike u starosti, jedan najbolji na svijetu, a jeftiniji cca 30M. :clap:

Tačno bih volio da ga talnu za prave pare pa nek' gori sve. :urnebes:

Šalim se, naravno. :lol:

S parama ne zna Marotta, halalio bih ga da dođe PSG i u paketu stavi Mouru ili Verratia uz pare, lakše bi mi bilo. Jer bi s parama pokrili rupe u budžetu, a ostatak potrošili na Mudingayia ili tako nešto. :urnebes:
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 02 avg 2014, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.

#MaxOUT

Sissoko
Kontakt:

Post Postao/la Sissoko » 02 avg 2014, 16:31

Kad bi Vidala prodali za 60 miliona eura, ja suzu ne bi pustio, cak stovise bio bih zadovoljan.Emocije u biznisu pogotovo u situaciji u kakvoj je Juventus nisu dobrodosle.Ali veliki je dobitak kad bi ostao, sto je vrlo vjerovatno.

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.