Hvala. Nema teleteksta na BHT.Raonffa je napisao/la:Oko pola 11, svi željno iščekujemo Boru legenduSarajlijica1946 je napisao/la:U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?
Znam da mi je los TV, ali moze teletekst podrzati.
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Hvala. Nema teleteksta na BHT.Raonffa je napisao/la:Oko pola 11, svi željno iščekujemo Boru legenduSarajlijica1946 je napisao/la:U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?
Sto ce ti Boro ? Savez je njega postavio isto kao i onog celu sto ne svira penal.Raonffa je napisao/la:Oko pola 11, svi željno iščekujemo Boru legenduSarajlijica1946 je napisao/la:U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?
A ako kaže da je bio penal, da li ćeš promijeniti svoje mišljenje i ovdje pred svima uputiti javno izvinjenje ocu suđenja?fks74 je napisao/la:Sto ce ti Boro ? Savez je njega postavio isto kao i onog celu sto ne svira penal.Raonffa je napisao/la:Oko pola 11, svi željno iščekujemo Boru legenduSarajlijica1946 je napisao/la:U koliko sati je tata svih fudbalskih emisija?
Kako se zove stadion u Doboju kod Kaknja, koliko prima gledalaca.Addict je napisao/la:Da ne gledamo bez veze: imamo najbolje sudije na svijetu, sudije su u pravu, nije baš najbolji ugao, nema intenziteta, vidimo da ne vidimo, ispravna odluka sudije jer ima dobar pregled i odlično je postavljen. Milina.
Zijanio periku.Sheyi je napisao/la:Gdje je Babić?
Buraz je be S tu pricu ba ...AnelZ je napisao/la:A isto ja mogu da sada pokazem 100 ljudi koji su studenti ili zavrsili srednju i rade kod privatnika za 850 KM kao svoj prvi posao i u mjesecu ima oko 125 radnih sati. No uslov za to je bilo poznavanje stranog jezika na visokom nivou. Ne kazem da nema ljudi koji rade za 600 KM jer to je plata za prodavacice u Bingu u Sarajevu, radnici u malim restoranima i fast food isto radi za tih nekih 600 KM (u klasicnim pekarama je i manje od 600 KM dok u onim jacim kao sto je tipa bio Jami, Kaiser i sl. plata je bila 700-800) , Konzum je pretezito 650 KM onda konobari i frizeri rade skoro za minimalac ali se oslanjaju na baksis no to su generalno iznimno slabo placeni poslovi apsolutno svugdje u svijetu. No to su poslovi koji zahtjevaju veoma nizak nivo ulaganja u sebe no jesu veoma stresni. Pa konabar u Belgiji prima neto tek nekih 1000-1200 € sto je mizerno za njihove uslove i naravno da ne mozes onda ocekivati nesto bolje u BiH. Svaki posao koji zahtjeva da ti barem znas jos jedan jezik na visokom nivou ce imati platu od minimum 800 KM, rad na racunaru isto, itd.adodbr je napisao/la:Burazeru radi masa ljudi za te pare pa ja sam radio za te pare i znam najmanje 50 ljudi koji rade za iste pareHNKBranitelj je napisao/la:Bitan je samo privatni sektor jer sam se referirao na prosječna primanja. Javni sektor je totalno nerelevantan jer recimo u Mostaru jedan obični radnik sa tri godine srednje škole koji je ima dobru "štelu" u Aluminij d.d. Mostar može mjesečno naplatiti i 2200KM.
Tako da ne uzimam u obzir te zaposlene u Aluminiju, EPHZHB, EPBiH, HT, BHT, Elektroprijenos, sudovi,porezne i ostale institucije države koje služe za uhljebe
Mislim kad već spominješ Bingo,Konzum i slično tu je plaća ista u cijeloj BiH u svakome gradu i mizerna je.
Privatni sektor je bitan i tu su plaće prilično jednake, lagani plus ide na Sarajevo jednostavno jer imaju više produzeća , više radne snage i veće tržište.
Radi narod u Sarajevu i za 600km, nemoraš me uvjeravati u suprotno pa ja sam studirao gore.
Ono sto sam ja primjetio medju muskom populacijom jeste da upravo oni koji cesto govore "kume, oko, buraz" te je i be jednom u dvije recenice te koji vole se "pohvaliti" da su imali iz pola predemeta u srednjoj 2 ili 3 zakljuceno (na polugodistu veoma cesto nedovoljno kao opci uspjeh) se najvise zale na niska primanja.
Kaže Sablić igrači nisu imali svježine u glaviSariel je napisao/la:Jedna od najvaznijih .ako ne i najvaznija utakmica zrinjskog u ovom trenutku.![]()
Baka je kralj.
miki651 je napisao/la:Kaže Sablić igrači nisu imali svježine u glaviSariel je napisao/la:Jedna od najvaznijih .ako ne i najvaznija utakmica zrinjskog u ovom trenutku.![]()
Baka je kralj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.