Što ispiti nisu 0-24, jbt?!
NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2016/2017
Ma ja, ne valja sad ni sistem. Kad ne može brojevima, idemo izmišljanjem.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
za takvu stvar ti ne treba stistika,mislim svi cemo se slozit tip se popravio i prv aje opcija ekipa.prije nije znao ni loptu vodit pravilno,mucio se s kreiranjem suta i kroz godine stasao,sve je to ok.Medutim nitko me ne moze uvjerit da je uz bok uz Kd-u,ko je ovde lud jbt.
Zadnja izmjena: Reds1234, dana/u 29 nov 2016, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
KD je prvi igrač GSW sad i bio je prvi igrač OKC.
Steph je bio prvi igrač GSW-a, sada je drugi.
Russ je živina i nikako nije "nabijač statistike".
Kawhi je odličan igrač, ali ne bolji od Duranta, Stepha, Brade, Wessa.
James je trenutno najbolji igrač na svijetu.
Kratko i jasno.
Kratko i jasno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kawhi je top 5 igrac lige po svemu,a koga ces izbaciti iz te petorke da njega stavis je na tebi.Kratko i jasno.TheChief je napisao/la:KD je prvi igrač GSW sad i bio je prvi igrač OKC.
Kratko i jasno.
Od koga je to bolji ?NEZALAGANJE je napisao/la:Kawhi je top 5 igrac lige po svemu,a koga ces izbaciti iz te petorke da njega stavis je na tebi.Kratko i jasno.TheChief je napisao/la:KD je prvi igrač GSW sad i bio je prvi igrač OKC.
Kratko i jasno.
Kako Russa boli kita za ekipu? Pozitivan omjer. Igraće PO 99% predvođeni Russom. Komotno uz usg koji ima može zabijati 40 poena u prosjeku, ali odluči da razigra i ostatak ekipe pa dijeli nekih 11-12 asistencija u prosjeku.BuffonGigi je napisao/la:Da pricas o Jordanu ocigledno nemas dovoljno godina, skini koju kompletnu utakmicu pa pogledaj. Ja nisam rekao da MJ nije forsirao nikad, ali jedno je forsirati a drugo igrati iskljucivo zbog statistike gdje te bukvalno boli kita za ekipu.NEZALAGANJE je napisao/la:@Buffon Sa takvim razmisljanjima nemas vise od 25 god da ga je.bes ili nemas pojma o kosarci pa zato djelujes kako djelujes.Ja imam dovoljno godina i ostvaren sam covjek,da bi mi neko sa foruma moga biti amidza.
Ove sezone KD je od Kawhija jedino u izolacijama ono baš baš efikasniji. Kawhi njega ubija u pick and roll ballhandler situacijama. I nisam nijednom rekao da je Kawhi jednak ili bolji ofanzivac od Duranta. Kažem da mu je jako blizu.Epidaurus je napisao/la:Prosto ne vjerujem kakve je covjek u stanju gluposti napisat. Ovakvo nesto za Kawhija ne bi izjavio Pop licno. Jbt ne znam po cemu je moguce poredit covjeka koji prvi put u zivotu daje oko 25 poena po utakmici s covjekom koji citavu karijeru u nikakvom sistemu trpa 27+ poena sa oko 50% iz igre ...
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Re: Svaštara
@kk bosna,ja navedoh wiltovu prvu sezonu,treba malo detaljnije procitati post
ja sam govorio za citavu karijeru da mu svi spocitavaju da je igrao protiv 6'7'' igraca, sto je daleko, daleko od istinefilip13 je napisao/la:@kk bosna,ja navedoh wiltovu prvu sezonu,treba malo detaljnije procitati post
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Ja ne znam da li si ti svjestan da je Kawhi igrac koji je ove sezone prvi put dobio ono klasicno loptu u ruke u napadu i da kreira kako za sebe tako i za druge (ovo drugo mu Bgm i ne ide bas najbolje i Durant je tu bolji od njega iako se to Durantu spocitava kao neka mana). Ja ne znam da li si ti svjestan da je KD jedan od najboljih ofanzivaca koje je kosarka ikad vidjela i covjek koji na nivou karijere ima 27 poena po utakmici uz skoro 50% suta iz igre. KD je citavu karijeru proveo u ekipi kojoj je sav sistem bio 1 na 5 igra Russa i KDa. Tek je dolaskom u GSW dosao u priliku da igra u sistemu kakav se jednom takvom strijelcu treba omogucit i odmah vidimo o kakvoj se efikasnosti radi tu. Evo Kawhiju je ovo napadacki daleko najbolja sezona karijere i covjek ima 25 poena uz 46% iz igre. Prosla Durantova sezona je bila onako prosjecna za njegove standarde i covjek je hladno imao 28 poena uz 50% iz igre. Ne, Kawhi Durantu nije ni blizu ofanzivno. Da jeste, govorili bi o jednom od najvecih ofanzivaca svih vremena, a mislim da svako ko ima par zdravih ociju i sposobnost razmisljanja nece staviti Kawhija u kontekst jednog od najvecih ofanzivaca ikad. Stvarno je vrijeme da prestanes s glupostima, pocinjes ozbiljno vrijedjati inteligenciju ljudima.Kawhi je napisao/la: Ove sezone KD je od Kawhija jedino u izolacijama ono baš baš efikasniji. Kawhi njega ubija u pick and roll ballhandler situacijama. I nisam nijednom rekao da je Kawhi jednak ili bolji ofanzivac od Duranta. Kažem da mu je jako blizu.
KK_Bosna je napisao/la:ja sam govorio za citavu karijeru da mu svi spocitavaju da je igrao protiv 6'7'' igraca, sto je daleko, daleko od istinefilip13 je napisao/la:@kk bosna,ja navedoh wiltovu prvu sezonu,treba malo detaljnije procitati post
da,a ja ti opet spominjem da sam naveo njegovu prvu sezonu i broj igraca u ekipama visih od 203
- BuffonGigi
- Kontakt:
NEZALAGANJE, ja ne kazem da se ti ne razumijes u kosarku, da ne pratis i da nemas pojma. Ali brate ti si subjektivan do bola, skolski primjer subjektivnosti. Ti si vatreni navijac Spursa, svrsavas na Popa, i za tebe je logicno uvijek on najbolji trener lige, te najbolji igrac SAS je tako isto top 5 igrac. Kod vas da Carmelo slucajno igra, ti bi ga nazivao najboljim igracem lige, u to sam 1000% siguran.
Ja navijam za Lakerse jos od vremena Divca, Van Exela, pa poslije Jonesa...itd. Ali uvijek sam govorio da je Jordan neprikosnoven, volio sam Kobea, ali nikad nisam rekao da je James precjenjen, oba su u onom sto rade bili najbolji (James je jos uvijek). Znaci samo malo objektivnosti ti ne bi skodilo.
Ja navijam za Lakerse jos od vremena Divca, Van Exela, pa poslije Jonesa...itd. Ali uvijek sam govorio da je Jordan neprikosnoven, volio sam Kobea, ali nikad nisam rekao da je James precjenjen, oba su u onom sto rade bili najbolji (James je jos uvijek). Znaci samo malo objektivnosti ti ne bi skodilo.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Ma nema ti smisla nista pisati,oni dvoje ce tupiti isto,to se promijeniti nece ****.Epidaurus je napisao/la:Ja ne znam da li si ti svjestan da je Kawhi igrac koji je ove sezone prvi put dobio ono klasicno loptu u ruke u napadu i da kreira kako za sebe tako i za druge (ovo drugo mu Bgm i ne ide bas najbolje i Durant je tu bolji od njega iako se to Durantu spocitava kao neka mana). Ja ne znam da li si ti svjestan da je KD jedan od najboljih ofanzivaca koje je kosarka ikad vidjela i covjek koji na nivou karijere ima 27 poena po utakmici uz skoro 50% suta iz igre. KD je citavu karijeru proveo u ekipi kojoj je sav sistem bio 1 na 5 igra Russa i KDa. Tek je dolaskom u GSW dosao u priliku da igra u sistemu kakav se jednom takvom strijelcu treba omogucit i odmah vidimo o kakvoj se efikasnosti radi tu. Evo Kawhiju je ovo napadacki daleko najbolja sezona karijere i covjek ima 25 poena uz 46% iz igre. Prosla Durantova sezona je bila onako prosjecna za njegove standarde i covjek je hladno imao 28 poena uz 50% iz igre. Ne, Kawhi Durantu nije ni blizu ofanzivno. Da jeste, govorili bi o jednom od najvecih ofanzivaca svih vremena, a mislim da svako ko ima par zdravih ociju i sposobnost razmisljanja nece staviti Kawhija u kontekst jednog od najvecih ofanzivaca ikad. Stvarno je vrijeme da prestanes s glupostima, pocinjes ozbiljno vrijedjati inteligenciju ljudima.Kawhi je napisao/la: Ove sezone KD je od Kawhija jedino u izolacijama ono baš baš efikasniji. Kawhi njega ubija u pick and roll ballhandler situacijama. I nisam nijednom rekao da je Kawhi jednak ili bolji ofanzivac od Duranta. Kažem da mu je jako blizu.
Kevin jednostavno ima puno veci/siri ofanzivni arsenal/skillset od kawhia,pa tip je jedan od naj versatilnih scorera ikad i u toj cinjenici nema ni grama pretjerivanja.Osim toga **** je suter,da nema Currya pricali bi o uvjerljivo najboljem suteru(na odredenoj potrosnji) u ligi,tip u svojoj prosjecnoj sezoni ko od sale trpa 28 poena na 50% suta,Sjetimo se sezone 2013/2014 kad je biljezio 32 poena na 50% suta,ono je bilo nesto pre bolesno.U defanzivi Kawhi je bolji ne spori niko to,ali je napokon srusen mit i price o Kevinu kao prosjecnom defanzivcu.Vidjeli smo prosle sezone kakvu je **** help defence odigrao u PO,ono je bila svemirska razina,stvarno.U ovoj sezoni poklazuje koliko je jedan na jedan mocan,koliko je felexibilan i koliko u biti kuzi igrati pravu obranu,zasad bi osim eye testa i po nekakvom defanzivnom rejtingu trebao biti gore u vrhu.
Zadnja izmjena: Reds1234, dana/u 29 nov 2016, 21:05, ukupno mijenjano 2 puta.
ma nema sumnje da je kevin mnogo bolji ofanzivac od kawhija nego sto je kawhi defanzivac od kevina
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
KK_Bosna je napisao/la:ma nema sumnje da je kevin mnogo bolji ofanzivac od kawhija nego sto je kawhi defanzivac od kevina
to cu i ja priznati a spursi su mi najdraza ekipa zadnjih 15-tak godina u nba
According to our Basketball Power Index, there was less than a 1% chance for the Spurs, Clippers and Cavaliers to all lose tonight. They did. From a Vegas perspective, a $100 3-team parlay on the Magic, Nets and Bucks (who beat those 3 teams) would win $20,712.50.
Kladioničari na aparatima.
Zato volim NBA, nije namješteno ništa jer je sve moguće (naravno da se tu i tamo nešto namjesti
, to je jednostavno tako u sportu)
Kladioničari na aparatima.
Zato volim NBA, nije namješteno ništa jer je sve moguće (naravno da se tu i tamo nešto namjesti
Hiljadu, ali hiljadu puta smo diskutovali Kawhi vs Durant, pa pobogu ne razumijem kako vise imate snage ici u krug. Durant je bolji igrac od Kawhija, to je priznao i @nezalaganje a to uopste nije upitno. Durant je jedan od najboljih ofanzivaca ikada, vec sada siguran HOF, i Kawhi mu nije ni blizu na jednoj strani parketa, dok je na drugoj bolji.
Ali vjerujem da je ovoga puta ipak izborna kampanja Kawhia(forumasa) u pitanju.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Ja jedini u ovom iznio argument osim KD jedan od najboljih scorera ikad. Uostalom nisam ni poceo "raspravu".bodi123 je napisao/la:Hiljadu, ali hiljadu puta smo diskutovali Kawhi vs Durant, pa pobogu ne razumijem kako vise imate snage ici u krug. Durant je bolji igrac od Kawhija, to je priznao i @nezalaganje a to uopste nije upitno. Durant je jedan od najboljih ofanzivaca ikada, vec sada siguran HOF, i Kawhi mu nije ni blizu na jednoj strani parketa, dok je na drugoj bolji.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kažem ja kampanja u toku pa je dodatno naporan postao, mati rođena ne bi bubnula to što si ti bubno za KL, i onda kmecis adminu kad ti se kaže da normalan insan ne bi to izjavio?
Iritira me sto pokusavas da strpas Kawhia u isti kos sa Durantom sto se tice scorerskih performansi, tj. guras tezu da su u 5 deka ili ti ga da mu je Kawhi veoma blizu, sto nije istina ipak. Durant je ipak level iznad sto se tice tog segmenta, u rangu sa Stephom, Hardenom, Jamesom pa i Russom, iako je meni najbolji scorer lige, i jedan od najboljih ikada, sto potvrdjuju brojke koje biljezi kroz karijeru, nije to lupanje nikakvo, Kawhi jos uvijek nije njihov nivo scorera ili uopsteno samo glede jednog dijela parkera, dok opet ponavljam na drugom je najbolji u ligi i zahvaljujuci tome je u Top5-6 igraca lige.Kawhi je napisao/la:Ja jedini u ovom iznio argument osim KD jedan od najboljih scorera ikad. Uostalom nisam ni poceo "raspravu".bodi123 je napisao/la:Hiljadu, ali hiljadu puta smo diskutovali Kawhi vs Durant, pa pobogu ne razumijem kako vise imate snage ici u krug. Durant je bolji igrac od Kawhija, to je priznao i @nezalaganje a to uopste nije upitno. Durant je jedan od najboljih ofanzivaca ikada, vec sada siguran HOF, i Kawhi mu nije ni blizu na jednoj strani parketa, dok je na drugoj bolji.
Kawhi mi je ofanzivno nivo PGa, Butlera, Cousinsa, Davisa, dakle klasa ali ne elita poput ove petorke nabrojane.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 30 nov 2016, 08:50, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.