Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

adnan24
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la adnan24 » 12 sep 2009, 22:01

JameS je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Nastavljen mec Nadal-Gonzales...razbio ga Rafa 7-6 7-6 6-0
mislis u prva dva seta mogli su dobiti i jedan i drugi igrac,ali je dobio Rafa...a u trecem setu ga je bas razbio 8-)

Mislio sam na ovaj nastavak meca a opet ne bih se slozio da je mogao dobiti bilo ko...iako je i gonzales imao svoje sanse nadal je bio mnogo blizi uzimanju i prije tie-break-ova

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 11:01

Serena Williams izazvala incident i zasjenila pobjedu Kim Clijsters

Dankinja Caroline Wozniacki i Belgijanka Kim Clijsters igrat će u finalu US Opena, no glavna subotnja priča na posljednjem Grand Slam turniru godine bila je domaća tenisačica Serena Williams. Povratnica u svijet tenisa Kim Clijsters pobijedila je Amerikanku sa 6-4, 7-5, a meč je zaključen potpunim kaosom nakon što je Serena na meč-loptu suparnice zaradila kazneni poen.

Drugoj igračici svijeta je na drugi servis pri meč-lopti dosuđen prijestup na što je ona potpuno izgubila živce i počela urlati na linijsku sutkinju.

- Kunem se Bogom da ću uzeti ovu lopticu i nagurati ti je u grlo. Čuješ li me? Kunem se Bogom - prenose navodne Serenine riječi američki mediji.

Linijska je sutkinja, dakako, odmah otišla do glavnog suca kojem nije preostalo drugo nego dodijeliti američkoj tenisačici kazneni poen, budući da je već ranije zaradila prvu opomenu zbog lomljenja reketa.

- Nisam joj prijetila. Iskreno, ne sjećam se više što sam joj rekla - izjavila je kasnije Serena na konferenciji za novinare, a na pitanje zaslužuje li sutkinja ispriku, odgovorila je:

- Ispriku? Od mene? Pa koliko ljudi viče na linijske suce? Ne znam koliko sam to puta vidjela. Cijelu mi godinu nije dosuđen nijedan prijestup, a na ovom turniru mi odjednom to stalno sude.

Lanjska je pobjednica tako na neslavan način završila obranu naslova, a zbog njezine je predstave u drugi plan pao uistinu impresivan doseg Belgijanke koja igra tek treći turnir nakon dvogodišnje stanke zbog rođenja djeteta.

- Šteta je što je meč koji sam odigrala toliko dobro završio na takav način - kazala je Clijsters koja je postala prva majka u Grand Slam finalu nakon 1980. i uspjeha Evonne Goolagong na Wimbledonu.

U meču dviju debitantica u polufinalu uspješnija je bila mlada Dankinja Caroline Wozniacki koja je sa 6-3, 6-3 svladala najveće iznenađenje turnira, još jednu Belgijanku, također 19-godišnju Yaninu Wickmayer.

- U finalu US Opena sam, ne mogu svoje osjećaje opisati riječima. Toliko sam uzbuđena. Igrati u finalu Grand Slam turnira je ispunjenje snova - rekla je Wozniacki koja je ove godine osvojila tri naslova na WTA Touru.

US Open, tenisačice, polufinale:

Clijsters – S. Williams (2) 6-4, 7-5

Wozniacki (9) – Wickmayer 6-3, 6-3

Super-mama je nezaustavljiva....šta je bilo sa Serenom....neznam...loše gubi...u finalu je i tinejđerka ko ja več dugo u vrhu...sad znam za koga če navijači biti na tribinama...ali mlada Danjkinja može pokvariti savršen materijal za film..bit če zanimljivo...
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2009, 11:24

Kim je uvijek bila omiljena igracica na US Openu, kada ne igra protiv Amerikanke uvijek su tribine uz nju, mada ima veliki broj amera koji navijaju za nju i kada igra protiv domacih igracica.

Sinoc je bila ludnica, sjajan mec, atomske izmjene udaraca, neslavan zavrsetak.

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Jos dugo ce se pricati o ovom trenutku, ali WTA ce vjerovatno izaci sa zvanicnom izjavom. Serena je rekla da se ne sjeca sta je tacno rekla sudiji i da je bijes govorio iz nje.

Veceras je finale, Kim je apsolutni favorit na papiru, ali na terenu ce to biti puno drugacije. Wozniacki igra odlican tenis.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

obannon
Kontakt:

Post Postao/la obannon » 13 sep 2009, 13:34

Серена=&
- " $...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2009, 14:11

Mislim da bi je WTA trebala poslati jednu godinu na hladjenje. Isto kao ono deriste u muskoj konkurenciji koje pusje u duara sto stigne kad gubi pod imenom Andy Murray. Ocito ljudi ne shvataju da je tenis gospodski sport, i ne klutirnim osobama tu nije mjesto, ja mislim da je Murray imao subidnu Federera prosle godine kada mu je Nadal radio sta je htio da bi pobudalio i sve polupao. Gubili su i Nadal i Federer vazne meceva ali nikad nisu se derali udarali i tako te stvari. Ja da sam na njihovom mjestu poslao bih oboje godinu na hladjenje, zabranio bih ima da igraju i jedan turnir u 2010 godini.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 14:33

Danas je dan za sve ljubitelje tenisa....

Rafel Nadal-Del Potro....Federer-Djokovic....nezna se koji je bolji...

Federe-Djokovic....imali su dovoljno dana za odmor i pripremu i trebali bi biti na vrhuncu svoje igre...zadnji meč je dobio Federer na Masersu Cincinati(6:1,7:5) i bio je dominantan...letio je po terenu...Fedex je došao u 22 zaporedno polufinale.... :o ..a Djokovic je pokazao da je u dobroj formi čim je došao da 1/2 jer u zadnje vrijeme(od početka godine) neide ga...pa neide...još se nije navikao na reket :lol: ....treba bi biti zanimljiv meč u kojem je samo jedan pobjednik..

Nadal-Del Potro....za razliku od Del Potra Nadal nije imao puno odmora...mada to nemora automatski značiti da je loše....jer Nadal je imao lakši trenig protiv Gonzaleza gdje je osjetio loptu i ostao u kontinuietu...za razliku do Argentinca...Nadal se vratio kao i uvijek...jači nego prije...Strašan US-Open....kako je uništio Monfilsa...pa je bio smireniji u ključnim trenucima protiv Gonzaleza...veliki forhendi i servisi Del Potra ili promjena ritma,top-spin i defanziva Nadala...zadnji meč koji se sječam između njih dvojice je Indian Wels na početku godine 1/2 i taj meč je dobio Del Potro u 3 seta....ovo bi mogao biti "deja vu" 2007 kad ga je Tsonga rasturio (6:2,6:3,6.2)...ali sa Nadalom se nikad nezna...da igra i sa slomljenom nogom pružio bi jak otpor...

Volio bi meč Federer-Nadal...nisu odavno odigrali...neračunam Madrid gdje ga je Djokovic samo pripremio za Fedexa...ali Federer-Del Potro mi je izglednije..doduše pita se i Djokovic nešto :P

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 sep 2009, 14:47

Zna li neko na kojim kanalima (ili neki link) mogu pogledati ova polufinala?? i u koliko sati :?:
unaprijed zahvalan
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 13 sep 2009, 15:02

Livestream

http://www.livescorehunter.com/Livescor ... ennis.html

Nadal - Del Potro 18:00
Federer - Djokovic 22:30
Clijsters - Wozniacki 00:30
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 sep 2009, 15:12

Virtu4l je napisao/la:Livestream

http://www.livescorehunter.com/Livescor ... ennis.html

Nadal - Del Potro 18:00
Federer - Djokovic 22:30
Clijsters - Wozniacki 00:30
merci beaucoup ;)
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 13 sep 2009, 15:18

A sranja od ovog Sereninog poena... :x
ccc Pa ovakve odluke se donose 3 puta na citavom turniru.A ne kod 15:30 i moguce dvije mec-lopte u polufinalu US opena.Opravdavam Sereninu reakciju.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 16:15

Johnyx95 je napisao/la:A sranja od ovog Sereninog poena... :x
ccc Pa ovakve odluke se donose 3 puta na citavom turniru.A ne kod 15:30 i moguce dvije mec-lopte u polufinalu US opena.Opravdavam Sereninu reakciju.
Slažem se da je trebalo prešutit.....ali neopravdavam reakciju Serene...treba biti dostojanstve u porazu...ovako je umanjila čudesni povratak Clijasters...što je i dokazalo kolilo je ženski tenis nestabilan...fali pravi broj 1...od Justin..trenutno imamo sestre Wiliams koje su isključivo Grand Slam igračice postale..Sharapova ima prečih stvari u životu od tenisa kao i Ivanović...neke igračice se probijaju...kao Wozniaki...ali pitanje je koliko če se ona zadržati u vrhu...stvar psihe...da neka igračica ima psihu Nadala bez obzira koliko je limitirana bila bi nepobjedljiva :P

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 13 sep 2009, 16:21

Malo jest zasrala ovaj super povratak super mame.Kim je zasluzila finale jer je redom dobijale one "glavne favoritkinje".Red je da dobije i turnir.
Zenski tenis je zaista slab posljednjih par godina.Sjecam se Justin,pa Davenport,pa Kim,pa Wiliamsica... 8-)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 19:10

Evo Del Potro dobio 1 set protiv Nadala....prilično lagano 6:2...kao što sam očekivao
Raul_64 je napisao/la:ovo bi mogao biti "deja vu" 2007 kad ga je Tsonga rasturio (6:2,6:3,6.2)...ali sa Nadalom se nikad nezna...da igra i sa slomljenom nogom pružio bi jak otpor...
Ali neču podcjenjivati mentalnu snagu Nadala....

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 13 sep 2009, 20:02

Raul_64 je napisao/la:Evo Del Potro dobio 1 set protiv Nadala....prilično lagano 6:2...kao što sam očekivao
Raul_64 je napisao/la:ovo bi mogao biti "deja vu" 2007 kad ga je Tsonga rasturio (6:2,6:3,6.2)...ali sa Nadalom se nikad nezna...da igra i sa slomljenom nogom pružio bi jak otpor...
Ali neču podcjenjivati mentalnu snagu Nadala....

6-2 6-2...nema ovdje Nadal nikakvih sansi...jednostavno nije u stanju da napravi nesto vise...jacina njegovih udaraca je veoma mala u ovome mecu i evidentno je da ima problema sa povredom...uz sve to DelPotro igra odlicno

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 13 sep 2009, 20:25

samo da svim navijacima NADALA izrazim saucesce :D :o
del potro ga dere .....i dere i dere...a te izvlakuse tipa ozljeda ovvo ono....juce kada je davao izjavu spominjao je FEDERERA i br.1.... :D
sve u svemu znamo kako del potro prolazi protiv federera....NIKAKO....dakle veceras djokovic...u 3 seta...pa onda i argentinac....samo lagano....NADAL JOS MALO PA BR 4 :o :lol: :D
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 13 sep 2009, 20:31

johnnyHZ je napisao/la:samo da svim navijacima NADALA izrazim saucesce :D :o
del potro ga dere .....i dere i dere...a te izvlakuse tipa ozljeda ovvo ono....juce kada je davao izjavu spominjao je FEDERERA i br.1.... :D
sve u svemu znamo kako del potro prolazi protiv federera....NIKAKO....dakle veceras djokovic...u 3 seta...pa onda i argentinac....samo lagano....NADAL JOS MALO PA BR 4 :o :lol: :D
vidi drago mu šta ce Nadal biti br.4 :lol: :lol: ...pa kakve ces ti koristi imati od toga??

johnnyHZ
Kontakt:

Post Postao/la johnnyHZ » 13 sep 2009, 20:40

drop je napisao/la:
johnnyHZ je napisao/la:samo da svim navijacima NADALA izrazim saucesce :D :o
vidi drago mu šta ce Nadal biti br.4 :lol: :lol: ...pa kakve ces ti koristi imati od toga??
zadovoljstvo brate zadovoljstvo......nevolim nadala ni na posteru viddjetiii :D
zasto...ja volim eleganciju a on je nema
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

buja
Kontakt:

Post Postao/la buja » 13 sep 2009, 20:43

jaoooooooooooooooooooooooooooo metle :lol: :lol: :lol: :lol: :o :o sad ce opet biti povreda foloviii izvlakuse kao i uvijek sto se tice odvratnog :!:
Godine prolaze, zivot se mijenja nasa ljubav ostaje...
...za sva vremena...
1921

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 13 sep 2009, 20:45

Nadal placa polahko ceh one igre koja ga je dovela do broja 1. Tesko da ce on vise moci. Ukoliko se varti onom starom tempu ostat ce sportski invalid, ukoliko ovako bude igrao moze prolaziti do 1/4 ili 1/2 finala, ali kad dodje neki teniser iz top 5 ne nema ni jedne sanse.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 13 sep 2009, 20:47

adnan24 je napisao/la:ovo bi mogao biti "deja vu" 2007 kad ga je Tsonga rasturio (6:2,6:3,6.2)...ali sa Nadalom se nikad nezna...da igra i sa slomljenom nogom pružio bi jak otpor...
puh!!! Zamalo rezlutat nepogodi :P nekako sam očekivao laganu pobjedu Del Potra...em što je ovo 1 meč previše za Nadala em Del Potro igra sjajan tenis i rame mu nestvara probleme...prvo finale za budučeg broja 1..
A sada poslastica Djoka-Fedex...očekujem pobjedu Federera...bit če 2,3 tie-breaka od kojih bi Djoka moga uzeti 1 il više...ključan če biti prvi servis...tu prije svega mislim na Djoku..mada teško če Djoka pobjediti Fedexa u formi..jedino ako neponovi tenis sa Australian opena 2007..i da Fedexa izda forhend...ali Federer prolazi u finale...

PS glupo je prepirati se o tome...ja kao fan fedexa...što če meni bit drago da je Nadal ispao...trebao je u finale..pa da vidimo kako bi se Fedex ponašao...glupa rasprava...

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.