28.03.2017 / Albanija - BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Raonffa
Kontakt:

Re: 28.03.2017 / Albanija - BiH

Post Postao/la Raonffa » 28 mar 2017, 22:40

Ne bih komentarisao neku igru u globalu danas, jer je zapravo nije ni bilo. Puno je tu novih igrača i igrača koji po prvi put igraju zajedno, može se govoriti o pojedincima.

Počeo bih od Kodre, koji je pokazao puno više nego li Hodžić i Bajić (što naravno ne znači da ih odmah treba otpisati, naprotiv), bilo ga je na svakom dijelu terena, visok a poletan i ima vrlo dobru tehniku.

Đumić je odigrao solidno, možda i najbolji u odbrani danas. Nije neki ekstra kvalitet i pojačanje ali sasvim sigurno se može računati na njega u budućnosti.

Krunić je također odigrao vrlo vrlo dobro, ima muda uzeti loptu i krenuti naprijed, ne boji se duela, na terenu me podsjeća na Vidala i slične fajtere na sredini terena koji igraju dobro u oba pravca.

Cimirot je bio solidan plus dobra partija protiv Gibraltara sasvim dovoljno za afirmaciju za standardnog reprezentativca koji polako treba početi igrati u prvih 11.

Bajić onako, nisam baš pretjerano impresioniran al' znam da i on i Hodžić mogu puno bolje (pogotovo što je danas Bajić dobio priliku u trenutcima kada se naša igra svodila na izbijanje lopte što dalje od svog gola).

Duljević i Stevanović solidni, može se računati na njih kao rezervne krilne opcije u nedostatku Hajrovića (ili dok Milošević ne bude pozvan u repku i dok ga ne vidimo na djelu).

Ovi ostali (Zukanović, Šunjić, Vranješ, Jajalo, Pavlović, Vrančić) poprilično loše i neuvjerljivo. Džeko, Lulić i Begović rutinski :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 28 mar 2017, 22:45

Sve je to okej ali kako mozes reci da je stevanovic bio solidan? Meni je realno bio katastrofa. Narocito jer je isao sve vrijeme u napad i ostavljao suplju odbranu. Da je bila iole neka respektabilna reprezentacija i igrac, zabio bi nam gol iz kontrice lagano. Covjek je los u odbrani a u napadu nedovoljno dobar da bi bio ispred nekih drugih igraca koji mogu igrati tu.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 28 mar 2017, 22:49

Raonffa je napisao/la:Ne bih komentarisao neku igru u globalu danas, jer je zapravo nije ni bilo. Puno je tu novih igrača i igrača koji po prvi put igraju zajedno, može se govoriti o pojedincima.

Počeo bih od Kodre, koji je pokazao puno više nego li Hodžić i Bajić (što naravno ne znači da ih odmah treba otpisati, naprotiv), bilo ga je na svakom dijelu terena, visok a poletan i ima vrlo dobru tehniku.

Đumić je odigrao solidno, možda i najbolji u odbrani danas. Nije neki ekstra kvalitet i pojačanje ali sasvim sigurno se može računati na njega u budućnosti.

Krunić je također odigrao vrlo vrlo dobro, ima muda uzeti loptu i krenuti naprijed, ne boji se duela, na terenu me podsjeća na Vidala i slične fajtere na sredini terena koji igraju dobro u oba pravca.

Cimirot je bio solidan plus dobra partija protiv Gibraltara sasvim dovoljno za afirmaciju za standardnog reprezentativca koji polako treba početi igrati u prvih 11.

Bajić onako, nisam baš pretjerano impresioniran al' znam da i on i Hodžić mogu puno bolje (pogotovo što je danas Bajić dobio priliku u trenutcima kada se naša igra svodila na izbijanje lopte što dalje od svog gola).

Duljević i Stevanović solidni, može se računati na njih kao rezervne krilne opcije u nedostatku Hajrovića (ili dok Milošević ne bude pozvan u repku i dok ga ne vidimo na djelu).

Ovi ostali (Zukanović, Šunjić, Vranješ, Jajalo, Pavlović, Vrančić) poprilično loše i neuvjerljivo. Džeko, Lulić i Begović rutinski :D

To je to. Slazem se.
UPRAVA NAPOLJE!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 28 mar 2017, 22:50

Sad onako sveukupna analiza...

Što se tiče napada, dobili smo Kodru koji se maksimalno pokazao, te smo vidjeli Bajića i Hodžića koji su nam objektivno ostali dužni, al' helem oni imaju vremena da se dokažu. Jasno je da ipak Džeko i Ibišević ostaju naši prvi napadači, i to će tako biti barem do kraja ovog kvalifikacionog ciklusa.

Najveća pojačanja smo dobili sasvim sigurno u sredini terena, naravno tu mislim na Cimirota i Krunića koji su pokazali da itekako zaslužuju da budu standardni reprezentativci, Prcić onako ni tamo ni vamo (nekako nedorčen kao i uvijek) al' sasvim sigurno bi se prije trebao naći na spisku nego li Vrančić, pa barem zbog godina ako ništa drugo.

Žao mi je što Milićevića nismo vidjeli na djelu u ovim utakmicama, al' dobro vidjeli smo protiv Estonije da se na njega itekako može računati.

Dakle, Bešić, Pjanić, Cimirot, Krunić su ta neka budućnost veznog reda reprezentacija, uz Milićevića i Jajala koji još neko vrijeme mogu biti tu. Ove ostale (Prcića, Vrančića, Sušića, Hadžiahmetovića, Gojaka..) držati na radaru, sasvim sigurno će neko od njih iskočiti i pokazati da zaslužuje mjesto u timu.

Odbrana je najranjivija, izuzev Kolašinca mislim da smo u popriličnom belaju sa defanzivcima. Nadati se da ćemo moći sastaviti solidnu odbranu protiv Grčke, jer ovo što sada imamo je mahom bara bara i koga god da zovneš ili ne zovneš, staviš u prvih 11 ili ne staviš, nećeš pogriješiti.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 28 mar 2017, 23:09

Raonffa je napisao/la:Ne bih komentarisao neku igru u globalu danas, jer je zapravo nije ni bilo. Puno je tu novih igrača i igrača koji po prvi put igraju zajedno, može se govoriti o pojedincima.

Slazem se sa svime! :mrgreen:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 28 mar 2017, 23:25

Vrancic nema mjesto medu 23.

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 28 mar 2017, 23:42

ja fakat ne mogu shvatiti sa cim su to ljudi zadovoljni kod cimirota.Lik je prevara teska..prvu tekmu dok je bilo pjanica nesto se i igralo prema naprijed,cim je izasao raspala nam se igra jer vezni red nije lopte prenijeo kako treba..Danas ista sitvacija.Dok je bio Prcic nesto se kao i kombinovalo prema naprijed,cim je lik izasao raspali smo se totalno na sredi.

Ni jedan skok dobijen,na zemlji mnogu duela izgubljenih,osim jednog istrcavanja pred kraj tekme ja nisam vidjeo nista od tog lika
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

szlaja
Kontakt:

Post Postao/la szlaja » 28 mar 2017, 23:45

BosanacGorstak je napisao/la:ja fakat ne mogu shvatiti sa cim su to ljudi zadovoljni kod cimirota.Lik je prevara teska..prvu tekmu dok je bilo pjanica nesto se i igralo prema naprijed,cim je izasao raspala nam se igra jer vezni red nije lopte prenijeo kako treba..Danas ista sitvacija.Dok je bio Prcic nesto se kao i kombinovalo prema naprijed,cim je lik izasao raspali smo se totalno na sredi.

Ni jedan skok dobijen,na zemlji mnogu duela izgubljenih,osim jednog istrcavanja pred kraj tekme ja nisam vidjeo nista od tog lika
Samo su pitari "zadovoljni". To sto si ti vidio i ja sam i svako objektivan.
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 28 mar 2017, 23:54

100 ljudi 100 cudi. Ne vidimo svi isto utakmicu. 90% forumasa nije zadovoljno Prcicem a kad je on izaso mi vise nismo odigrali nista. Al bas nista. Kazu neki Stevanovic los, a dok je Vranjes igrao svi ozbiljni napadi Albanije isli preko te strane poslije ulaska Miroslava sa te strane nije bilo niti jednog ozbiljnog prodora i centarsuta. Veliki problem cemo imati sa lijevim bekom protiv grka. Ovaj Pavlovic nije nista pokazao u ove dvije tekme. Zukanovic vrlo spor al jedini ozbiljan kandidat za tu poziciju.
I jedina stvar u kojoj smo svi slozni je da Vrancic nema mjesta medju 23.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 29 mar 2017, 01:47

Da li u Maju igramo prijateljsku ili je Grčka sljedeći protivnik ?
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 29 mar 2017, 01:53

SGD53 je napisao/la:Da li u Maju igramo prijateljsku ili je Grčka sljedeći protivnik ?
Grcka je sljedeca koja ce kleknuti.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 29 mar 2017, 02:04

Ma ne mora značiti, možda ubace neku prijateljsku utakmicu, i ovu protiv Albanije su tek "objavili" prije nešto više od mjesec dana.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 29 mar 2017, 07:21

Nema fifinog termina prije grčke

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 29 mar 2017, 08:51

Vucevich je napisao/la:Vrancic nema mjesto medu 23.
ama bas stvarno nista nije pokazao, treba jos pure jesti da bi bio na sirem spisku

najvise pokazali od novajlija

Kodro i Krunic
poslije Cimirot i Djumic

a bajica i hodzica opravdava golgeterska forma u klubovima za njihov sledeci poziv.

ostali slabo skroz.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 29 mar 2017, 09:43

Ovi sto porede pjanica i cimirota i njihove uloge na terenu trebaju pratit bocanje. kakvo nepoznavanje osnovnie fudbalske materije.
Bajic me je razocarao, sporiji od komplikovanog poroda.
UPRAVA NAPOLJE!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 29 mar 2017, 09:43

dino-92 je napisao/la:Nema fifinog termina prije grčke
sve i da ima, nema sanse da bi se nesto igralo i rizikovalo pred grcku.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 29 mar 2017, 10:22

emir79 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:izvinjavam se ako je vec neko napisao, ali ima li negdje da se moze pogledati utakmica sad naknadno?

hvala
Poceo je snimak na Face TV.
hvala buraz, bas sam pregledao ;)

selam

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 29 mar 2017, 11:31

Pitao sam zato jer vidim da Hrvatska krajem Maja igra protiv Meksika a 11. Juna igraju protiv Islanda kvalifikacionu, pa da reko i naši neće nešto eksperimentisati, nadam se da neće.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 mar 2017, 12:36

SGD53 je napisao/la:
Pitao sam zato jer vidim da Hrvatska krajem Maja igra protiv Meksika a 11. Juna igraju protiv Islanda kvalifikacionu, pa da reko i naši neće nešto eksperimentisati, nadam se da neće.
U junu koliko znam poslije Grčke idemo na Kirn Kup, braniti titulu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 mar 2017, 12:48

Iako nismo svi istog misljenja oko novih igraca,ipak neki dobitak je vidljiv.
Kodro je dobar napadac i ako nista do kraja kvalifikacija treba dobivati sansu barem po pola sata da se "ucvrsti"u ekipi i uklopi,strasno dobar tehnicar i brz igrac.. (umjesto Ibisevica).Momak sigurno nece ostati u Osasuni vec ima neke ponude prvoligasa.
Jedva cekam da vidim sredinu Cimirot-Pjanic-Besic.
Bajic je dobar napadac malo se pogubio ali ne zaboravimo koliko je mlad a iako igra u turskoj koju mi "ponizavamo "ta liga je jaca od pola evropskih tako da...Povezuje se sa Fenerom za buducnost svakako perspektiva. ..Hodzic mora vam Dinama i u neku jacu ligu...
Ovo ostalo manje-vise bogu plakat.
Treba nam bocni, stoper,i desni bek pod hitno.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.