Sport i TV

Mont0
Kontakt:

Re: Sport i TV

Post Postao/la Mont0 » 28 feb 2012, 18:15

Kroz pricu sad sa drugom mi kaze, pa hej ima ti taj i taj to..Ja na lice mjesta da vidim, seks mrtvi :D Sutra idem da kupim. :D

Samo mi on rece da nema engleske sky sportove, sta bi moglo biti? Vidio sam listu sky kanala, nema im broja, on kaze da su svi njemacki. Hoce li se to dati korigovati?
Support Velez, It's logical! ★

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 29 feb 2012, 13:57

Mont0 je napisao/la: Samo mi on rece da nema engleske sky sportove, sta bi moglo biti? Vidio sam listu sky kanala, nema im broja, on kaze da su svi njemacki. Hoce li se to dati korigovati?
Kod mene imaju na Astri 28.2 E, svi rade bez problema....samo i nisu neki kanali...Svabe i talijani su daleko bolji...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 mar 2012, 17:12

Ma moras imat i engleze, po meni licno najkvalitetniji paket je sky uk(jest da nemas sve tekme engleza na njima jer oni imaju prava za 2-3 tekme po kolu ali je zato vrhunska kvaliteta i filmski kanali su vrh), jos ako uzmes drembox 800 hd, i imas kakvu dobru telku, naravno lcd neki ili plazma(ne keks :mrgreen: ) onda je uzitak zagarantovan, imas cak i 3d kanale na kojima ako ti tv podrzava mozes pratiti u 3d i fudbal i filmove itd..po meni preporuka uzmi dreambox dm 500 hd ili 800 hd se..jer ce ti se isplatiti vjeruj mi...ako i nemas sad plazme, nabavit ces sigurno i onda uz dream i hd nema zime..od ostalih italijane imas na sky it(na sky calcio imas 15 kanal i sve tekme gledas iz svakoga kola) imas i nijemce na astri sky de isto na sky bundesliga sve tekme, kao i francuzi na canal+, i spanci na d+ itd...ako vas jos nesto zanima samo pitajte :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 mar 2012, 17:28

Kod: Označi sve

Kako je objavila službena stranica UEFA-e, Telekom Srbija je postala vlasnik TV prava Lige prvaka i UEFA Super Cupa u periodu od 2012. do 2015. godine u Srbiji i Crnoj Gori.
Drugim riječima, Arenasport je postala apsolutni vlasnik TV prava u naredne tri godine. Prema našim saznanjima, ove godine se kupovalo na drukčiji način u odnosu na prethodne godine. TV prava Lige prvaka su se kupovali posebno odnosno ekskluzivno za utorak i ekskluzivno za srijedu te posebno za paket pay-TV prava.
U naredne tri godine, gledaoci u Srbiji će utorkom moći pratiti utakmice Lige prvaka ekskluzivno na Arenasport kanalima. Kako smo uspjeli saznati iz naših dobro obavještenih izvora, Radio-televizija Srbije ima pravo izbora jedne utakmice, najvjerovatnije srijedom, koju će emitovati na zemaljskoj mreži. Sve ostale utakmice, utorkom i srijedom uključujući i pay-TV paket biće emitovane na Arenasport kanalima.
Kada je u pitanju Crna Gora, sve utakmice Lige prvaka u naredne tri godine biće dostupne isključivo putem Arenasport TV kanala, utorkom i srijedom.
Također, UEFA je objavila da je vlasnik TV prava Lige prvaka u naredne tri godine u Makedoniji telekom operater Makedonski telekom. Za sada nije poznato koji emiter u ovoj zemlji će emitovati utakmice Lige prvaka, ali se nagađa da bi to mogla biti Arenasport.
Kada je u pitanju BiH, kako nezvanično saznajemo, objavljivanje odnosno potpisivanje ugovora za domaća TV prava je prolongirano do daljenjeg, najvjerovatnije do aprila ove godine. Najozbiljniji kandidati za domaća TV prava, odnosno emitovanje na zemaljskoj mreži navodno su OBN i Radiotelevizija Bosne i Hercegovine - BHRT.
Baš kao i u slučaju BiH, još nema odluke o vlasniku TV prava u Hrvatskoj budući da previranja između Hrvatske radiotelevizije i Nove TV i dalje traju. Vlasnik TV prava Lige prvaka u ovoj zemlji biće poznat u narednom periodu.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 03 apr 2012, 23:04

NO NO NO NO......
Veliki udarac za ugled ali marketing interese javnih emitera u BiH, dok će takmice Barcelone, Reala, Milana, Bayerna, Chelsea-ija, Manchester City-ija prenosti Adis Hadžić i Saša Vugdalić. U ostalim zemljama regiona prava zadržali javni emiteri

VIJEST DANA Komercijalna stanica OBN je otkupila prava za najatraktivniji svjetski sportski događaj – Ligu šampiona. To znači da od naredne jeseni utakmice ovog atraktivnog sportskog takmičenja više nećete gledati na FTV-u, RTRS-u i BHRT-u nego na OBN-u koji postaje sve ozbiljnija tv stanica. Bit će to težak udarac za ugled javnih emitera u BiH ,a imat će i veliki utjecaj na marketinško tržište u BiH koje se trenutno nalazi u velikim previranjima. Naime, javni emiteri zajedno sa velikim marketing agencijama iz Sarajeva vode pravi rat protiv OBN-a. Ovim potezom OBN znatno popravlja svoju poziciju kod oglašivača iz regiona te će pravo zbog ovoga gubitak tv. prava za ovajtv događaj dodatno otežati tešku situaciju u kojoj se nalaze javni emiteri u BiH-

Prva za Ligu šampiona se uzimaju svake četri godine, tako da je posljednje četri godine javnost u biH imala priliku da prati ove utakmice zahvaljujući nekadašnjim menadžementima javnih emitera koji nisu dozvoljavali da komercijalni sekor dobije ovu tržišnu utakmicu.

Informacije o tome koliko se plaćaju ova tv. prava su poslovne tajne ali nisu nimalo jeftina. S druge strane, efekti na marketing tržištu su također veliki, te za njima vlada veliki interes.

U Hrvatskoj će u naredne tri godine utakmice Lige prvaka srijedom prenositi HRT, a u Makedoniji prava ima Makedonska radiotelevizija. U Srbiji I Crnoj Gori ta će prava, također, imati, javni emiteri – RTS i RTCG.

Za poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu to znači da više neće slušati glasove Kemala Ahmetovića, Igora Kristića i ostalih nego Saše Vugdalića i Adisa Hadžića.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 04 apr 2012, 00:10

...dok će takmice Barcelone, Reala, Milana, Bayerna, Chelsea-ija, Manchester City-ija prenosti...

Onoga tko je dao posao ovom novinaru treba na dugogodišnju robiju. :shock: :shock:

Da, ostanem on-topic, ajde, bar ćemo gledati prave komentatore. Samo kad bi radili prijenose u 16:9. Eh :cry:
Hayley <3

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 07 apr 2012, 14:17

na Areni Sport 1 slika bude nekoliko minuta i onda pocrni i pise http://www.polarismedia.rs" onclick="window.open(this.href);return false;, i opet tako se ponavlja sve

da li je to do njih ili do kablovske TV :?

:? baš sad pred utakmicu Milana
Zadnja izmjena: senad_flamin, dana/u 07 apr 2012, 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
-RIVALDO-

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 07 apr 2012, 14:22

Meni je sve u redu na sve cetiri. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

bazeni
Kontakt:

Post Postao/la bazeni » 08 apr 2012, 13:01

Nešto mi nije jasno,ako će OBN srijedom LP,ko će od naših televizija prenositi EL? :?

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 08 apr 2012, 16:37

bazeni je napisao/la:Nešto mi nije jasno,ako će OBN srijedom LP,ko će od naših televizija prenositi EL? :?
Detaljene informacije o prodaji preostalog paketa medijskih prava Lige prvaka u BiH kao i Evropa lige u periodu od 2012. do 2015. godine biće poznate u dogledno vrijeme.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 apr 2012, 21:29

Procitao sam negde da nije bas sve cisto oko tih papira.Valjda je neko iz BHT odao ponudu OBN-u i ovi su dali vise,a ako se to ispostavi tacnim RTRS i FTV ce zahtevati od UEFE ponistavanje tih prava. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 16 apr 2012, 10:32

Hoce li se na kojoj od nasih tv programa prenositi el classico(mislim na arenu sport 1,2,3,4 ili arena sport 1 HR ili na HRT-u) :?: :?:
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

MirzaGunner
Kontakt:

Post Postao/la MirzaGunner » 16 apr 2012, 10:35

Senaid L.F.C je napisao/la:Hoce li se na kojoj od nasih tv programa prenositi el classico(mislim na arenu sport 1,2,3,4 ili arena sport 1 HR ili na HRT-u) :?: :?:
Arena 3 kume.
F.K.Rajvosa! Arsenal FC!! Rafael Nadal!!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 16 apr 2012, 21:05

MirzaGunner je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Hoce li se na kojoj od nasih tv programa prenositi el classico(mislim na arenu sport 1,2,3,4 ili arena sport 1 HR ili na HRT-u) :?: :?:
Arena 3 kume.
hvala majstore sad vidim i ja na njihovoj stranici ima emisiji 1h prije i 1h poslije tekme
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 19 apr 2012, 22:47

Pretražujem ali ne mogu da nađem podatak da li je dogovoreno oko prava za prenos Eura 2012 u BiH i regionu i ko će to biti...Da li će javni servis i ovu bitku izgubiti ili...?
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 19 apr 2012, 23:09, ukupno mijenjano 1 put.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 apr 2012, 22:50

neće barem kod nas još dugi niz godina
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 03 maj 2012, 20:30

Samo da pohvali BEL tv stvarno su fino odradili prenos Borac-Celik, naravno tu ima jos stvari za popraviti(narocito ponovljene snimke) ali sve u svemu za nase uslove odlican prijenos. Nadam se da ce svaki klub, ili bar svaki veci dobiti ovako nesto, jer bi onda i liga bila zanimljivija da ne moram samo citati ili eventualno pogledati pregled gostujucih utakmica tima kojeg volim.
Celik!3,2,2.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 maj 2012, 19:00

hilmo je napisao/la:Pretražujem ali ne mogu da nađem podatak da li je dogovoreno oko prava za prenos Eura 2012 u BiH i regionu i ko će to biti...Da li će javni servis i ovu bitku izgubiti ili...?
Javni servisi prenose Euro i WC kod nas a i u regionu, ja mislim ;)

Cak su nasi uzeli prava za WC do 2018 , BHRT ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 17 maj 2012, 22:41

sad sam pročitao da će sve tekme sa eura 2012 biti na kanalima eurosporta i eurosporta2
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2012, 13:38

madridist je napisao/la:sad sam pročitao da će sve tekme sa eura 2012 biti na kanalima eurosporta i eurosporta2
Da, biće u snimci.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.