Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

xaviesta
Kontakt:

Re: Diskusije: Barcelona vs. Real Madrid

Post Postao/la xaviesta » 16 dec 2011, 01:43

Sparta je napisao/la: Leo Messi prije 50 god ne bi ni mogao igrati zato sto vjerovatno u to vrijeme nije bilo hormona rasta.
slika
Znas li ti sta je uopste hormon rasta? Al' hajde znam sta si htio reci, ali si opet u krivu. Hormoni rasta se dugo vremena koriste u medicini, tako da ta prica koju si cuo od lokalnih hejtera Messija i svega sto ima veze sa Barcom, ne pije vode ;)
Don't hate what you don't understand.

Sparta
Kontakt:

Post Postao/la Sparta » 16 dec 2011, 02:09

xaviesta je napisao/la:
Sparta je napisao/la: Leo Messi prije 50 god ne bi ni mogao igrati zato sto vjerovatno u to vrijeme nije bilo hormona rasta.
slika
Znas li ti sta je uopste hormon rasta? Al' hajde znam sta si htio reci, ali si opet u krivu. Hormoni rasta se dugo vremena koriste u medicini, tako da ta prica koju si cuo od lokalnih hejtera Messija i svega sto ima veze sa Barcom, ne pije vode ;)
http://sh.wikipedia.org/wiki/Hormon_rasta#Gra.C4.91a" onclick="window.open(this.href);return false; ukratko..
Neznam zasto vas to toliko pogadja kad je cista realnost..
“You talkin’ to me?”

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 16 dec 2011, 10:38

Sparta je napisao/la:
VFCB je napisao/la:bas me zanima koliko je taj najbolji klub stoljeca osvojio trofeja od kada ga ti pratis ?
Pratim ga od 97/98, znaci.. dovoljno hem posteno.

Po meni je najdominantnija ekipa u povijesti nogometa ona generacija Reala kad su osvojili 5 uzastopnih LP ili Kupova prvaka kako su se tada zvali,e kad koja druga ekipa to prevazidje onda ce oni biti najbolji u povijesti,a nema smisla uporedjivati ove timove sad sa timovima iz proslosti jer da po tome gledamo tj. dobitnik nagrade najbolji igrac Leo Messi prije 50 god ne bi ni mogao igrati zato sto vjerovatno u to vrijeme nije bilo hormona rasta.
Da - po tebi. :D Blago nama da se sjecas te generacije. Ja mislim da su svi Spartanci u to doba navijali za taj tvoj gigaveliki klub. Danas taj klubić redovno gubi od Barcelone. No tome je kriva medicina i hormoni rasta :D

p.s. steta sto ne postoje hormoni za povecanje mentalne inteligencije...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 16 dec 2011, 19:52

bparena je napisao/la: p.s. steta sto ne postoje hormoni za povecanje mentalne inteligencije...
Vas (Messijev) omiljeni insekt?
- Majmun.

Da, stvarno steta sto ne postoje hormoni za povecanje mentalne inteligencije. Mislim da bi i tebi jako dobro dosli.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 dec 2011, 16:18

Sparta je napisao/la:
VFCB je napisao/la:bas me zanima koliko je taj najbolji klub stoljeca osvojio trofeja od kada ga ti pratis ?

Po meni je najdominantnija ekipa u povijesti nogometa ona generacija Reala kad su osvojili 5 uzastopnih LP ili Kupova prvaka kako su se tada zvali,e kad koja druga ekipa to prevazidje onda ce oni biti najbolji u povijesti,a nema smisla uporedjivati ove timove sad sa timovima iz proslosti jer da po tome gledamo tj. dobitnik nagrade najbolji igrac Leo Messi prije 50 god ne bi ni mogao igrati zato sto vjerovatno u to vrijeme nije bilo hormona rasta.
toliko su bili jaki da umalo od partizana nisu ispli '55, sam Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja, u madridu gdje su plavoj čigri poništili 2 regularna gola...ajde ti sad zamisli dominantnu ekipu koja biva nadigrana od ex-yu kluba i samo zahvaljujući ludoj sreći, generalu i sudijama prođe dalje........
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 22 dec 2011, 16:31

DANTES je napisao/la:
Sparta je napisao/la:

toliko su bili jaki da umalo od partizana nisu ispli '55, sam Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja, u madridu gdje su plavoj čigri poništili 2 regularna gola...ajde ti sad zamisli dominantnu ekipu koja biva nadigrana od ex-yu kluba i samo zahvaljujući ludoj sreći, generalu i sudijama prođe dalje........
[youtube][/youtube] :lol: :lol:
Rođen s tobom da budem

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 dec 2011, 16:51

fraajeru, i ovo mi je poznato, i strašna je bruka ja nisam barsin fanatik, tako da........
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 22 dec 2011, 18:47

DANTES je napisao/la: toliko su bili jaki da umalo od partizana nisu ispli '55, asm Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja, u madridu gdje su plavoj čigri poništili 2 regularna gola...ajde ti sad zamisli dominantnu ekipu koja biva nadigrana od ex-yu kluba i samo zahvaljujući ludoj sreći, generalu i sudijama prođe dalje........
Kakav svezak gluposti i idiotarija :lol: Kao prvo, Liga prvaka (Kup sampiona) 55' uopce nije postojao (finale 55' nije igrano).
Dva regularna gola? Daj nam to pokusaj dokazat. I zahvaljujuci ludoj sreci, generalu i sudijama, dobili su Partizana rezultatom 4-0 kojeg su stekli prije sedamdesete minute :lol: :lol: I taj Franco je stvarno bio mocan covjek. Pa jel' ijedan diktator na svijetu osim njega mogao tako stimati rezultate timovima iz svoje zemlje u Kupu sampiona, generalisimo je sigurno zaprijetio igracima Partizana da nece moci izaci iz zemlje ako ne izgube od najbolje ekipe svih vremena, isto je tako zaprijetio i sucu na isti nacin koji je "ponistio dva cista gola Partizanu", za koje 90% ljudi na ovom forumu prvi put cuje. Ne mogu vjerovat, pa kako Di Stefano, Gento, Puskas, Rial i Santamaria, pet najboljih igraca u to vrijeme nisu mogli pobjediti Partizana (kod kojeg sam uvjeren da ne znas nijednog igraca iz tog doba).
sam Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De nam jos par izjava SantiJaga Bernabe Yestea ispricaj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Imas li ti ikakvog pokrica za sve ove gluposti koje si pisao? Imas li ijedan argument kojim bi mogao dokazati tu svoju teoriju?

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 dec 2011, 00:12

Pavon je napisao/la:
DANTES je napisao/la: toliko su bili jaki da umalo od partizana nisu ispli '55, asm Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja, u madridu gdje su plavoj čigri poništili 2 regularna gola...ajde ti sad zamisli dominantnu ekipu koja biva nadigrana od ex-yu kluba i samo zahvaljujući ludoj sreći, generalu i sudijama prođe dalje........
Kakav svezak gluposti i idiotarija :lol: Kao prvo, Liga prvaka (Kup sampiona) 55' uopce nije postojao (finale 55' nije igrano).
Dva regularna gola? Daj nam to pokusaj dokazat. I zahvaljujuci ludoj sreci, generalu i sudijama, dobili su Partizana rezultatom 4-0 kojeg su stekli prije sedamdesete minute :lol: :lol: I taj Franco je stvarno bio mocan covjek. Pa jel' ijedan diktator na svijetu osim njega mogao tako stimati rezultate timovima iz svoje zemlje u Kupu sampiona, generalisimo je sigurno zaprijetio igracima Partizana da nece moci izaci iz zemlje ako ne izgube od najbolje ekipe svih vremena, isto je tako zaprijetio i sucu na isti nacin koji je "ponistio dva cista gola Partizanu", za koje 90% ljudi na ovom forumu prvi put cuje. Ne mogu vjerovat, pa kako Di Stefano, Gento, Puskas, Rial i Santamaria, pet najboljih igraca u to vrijeme nisu mogli pobjediti Partizana (kod kojeg sam uvjeren da ne znas nijednog igraca iz tog doba).
sam Santijago Bernabe je poslije pada franka izjavio da ga je bilo sramota suđenja
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De nam jos par izjava SantiJaga Bernabe Yestea ispricaj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Imas li ti ikakvog pokrica za sve ove gluposti koje si pisao? Imas li ijedan argument kojim bi mogao dokazati tu svoju teoriju?
1-dokaz su izjave učesnika, novinara i ljudi koji su prisustovali, neznalico kup šampiona je osnovan 1955 godine i prva utakmica ikad odigrana je sporting lisabon-partizan 3-3, 12.10. 1955, u revanšu partizan slavio 5-2
real i partizan su igrali u narednoj rundi krajem decembra1955, a revanš u januaru 1956.
2-poništena 2 regularna gola na početku tekme, kod 0-0, a priznaće da to ima uticaja na konačan ishod, pa čak i da se real vratio i zabio svoja 4 rezultat bi bio 4-2, a revanš su pukli 3-0 uz pogođnu prečku i stativu igrača partizana...
3-bobek, legenda ex-yu fudbala, milutinović zvali ga plava čigra, majstor driblinga, brzine, valok, legenda kluba i jedan od najboljih igrača jugoslavije 50-ih, zebec, a povremeno je branio i šoškić, jedan od najboljih evropskih golmana 50-ih i 60-ih. za ostale stvarno ne znam

odsad pripazi kad nekog nazoveš idiotom i glupim, jer ti si tuka što se kaže, bar istorije sporta što se tiče, ako dr.kaš na real, ne škodi biti malo ni objektivan..znaš da real nikad nije dao gol partizanu u bg, a nikad nije dobio u bg ni zvezdu ni partizan???
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pavon
Kontakt:

Post Postao/la Pavon » 23 dec 2011, 00:22

Ja, vidis, kako ja nisam znao da je Kup sampiona osnovan 55' (procitaj cijelu recenicu, ne zalijeci se). :o

Kod: Označi sve

1-dokaz su izjave učesnika, novinara i ljudi koji su prisustovali
Kakve bolan izjave. Daj da vidimo te izjave, daj nabaci kakav video, neku izjavu ucesnika, novinara, bilo koga.

Kod: Označi sve

poništena 2 regularna gola na početku tekme, kod 0-0, a priznaće da to ima uticaja na konačan ishod, pa čak i da se real vratio i zabio svoja 4 rezultat bi bio 4-2, a revanš su pukli 3-0 uz pogođnu prečku i stativu igrača partizana...
Jes'. Na isti takav nacin ja mogu reci da Realu nisu svirana cetiri penala pri rezultatu 4-0, sta cemo onda? Dokazi drug. A to za revans prodaji djeci u vrticu, imali precku i stativu jel', ti se sjecas :lol:
odsad pripazi kad nekog nazoveš idiotom i glupim, jer ti si tuka što se kaže, bar istorije sporta što se tiče, ako dr.kaš na real, ne škodi biti malo ni objektivan..znaš da real nikad nije dao gol partizanu u bg, a nikad nije dobio u bg ni zvezdu ni partizan???
A igrao je dvije utakmice u Beogradu, u vr' glave tri. Jako bitne, o kojima su ovisili zivoti igraca Reala. Sa Zvezdom prijateljska, sa Partizanom u LP 0-0, i 3-0, nakon dobijene 4-0 kod kuce. btw. Real nikad nije dao gola ni u Oslu, jako bitan podatak slozices se. E moj decko...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 dec 2011, 00:28

prvo nismo na sudu, drugo, sa zvezdom je bila takmičarska i obrali ste zelen bostan 4-2... unuštili vas ljudi, sudija vam pkolonio 2 penala od kojih ste realizovali jedan, tekmu sam gledao na sos kanalu u sjećanjima... naću ti izjvae ne boj se, a izvještaj za tekme u bg opisuje te prečke i stative.....i to ću se potruditi da nađem, uostalom aj ti dokaži da nije bilo tako??? doduše po to tvom insistiranju na dokazivanju i rekao bih da nemaš više od 17-18 godina...i da si jako djetinjast...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 23 dec 2011, 00:36

EVO PRVOG DOKAZA....MIljanić je legenda Zvezde, i ovakvu izjavu ne bi izmišljao nikad....
tekst se odnosi na milutinovića, zvanog plava čigra i plavi vragolan....
Miljan Miljanić je pričao da mu je Santjago Bernabeu, predsednik Real Madrida, jednom–mnogo godina kasnije, kada je Miljan bio trener Reala–priznao da mu je te 1955. usred Madrida bilo užasno neprijatno jer taj - plavi vragolan nije mogao da postigne toliko golova koliko je sudija mogao da ih poništi. - Na kraju je bilo 4:0 za Real, ali je Partizan u Beogradu, po velikom snegu, bio na domaku, izjednačenja, pobedio je sa 3:0 uz neku stativu u samom finišu...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Frantisek Planicka
Kontakt:

Post Postao/la Frantisek Planicka » 23 dec 2011, 01:28

Gore spomenuta utakmica je odigrana krajem januara po izuzetno losim vremenskim uslovima koji su vise smetali igracima Reala.

Sve sto je naveo Dante je tacno,Partizanu su u tom duelu ponistena dva regularna gola.

Po mnogima Milutinovic je najbolji Jugoslovenski fudbaler svih vremena,prvi koji je sve radio u pokretu, jedini koji je na vrhuncu mogao biti najbolji na svetu.

Steta sto ga je bolest sprecila da to i postane.

Evo neki detalji sa navedene utakmice napisani na spanskom jeziku.

Ako sam ja mogao da procitam mocete i vi,ipak ste madridisti. ;)
Milos tiene fama de ser uno de los grandes goleadores europeos de los 50, y sus cifras, que desconocia, así lo corroboran. Mítico su partido contra el Madrid en Belgrado, en aquella Copa de Europa del 56, en un campo nevado. Por lo visto los jugadores madridistas resbalaban continuamente y los yugoslavos jugaban como si el campo estuviese bien. Al final del partido, los blancos descubrieron que el secreto era que habían untado sus botas con gasóleo, que impedía que la nieve se quedase pegada a los tacos. A punto de costarles muy caro este detalle, no?

nafrI82
Kontakt:

Post Postao/la nafrI82 » 25 dec 2011, 16:33

[youtube][/youtube]

Oni su zajedno najbolji fudbaleri danasnjice, ja kako vidim placu i Busquetz i Casillas i Iniesta i Ramos hehe, a svi u dresu SVOJE reprezantacije Spanije ;)

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 25 dec 2011, 23:06

nafrI82 je napisao/la:[youtube][/youtube]

Oni su zajedno najbolji fudbaleri danasnjice, ja kako vidim placu i Busquetz i Casillas i Iniesta i Ramos hehe, a svi u dresu SVOJE reprezantacije Spanije ;)
koliko volim španske filmove i serije toliko ih mrzim u sportu, zbog ovakvih pl.ačipič.kanskih momenata.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Reuf
Kontakt:

Post Postao/la Reuf » 26 dec 2011, 00:55

@ DANTES - trebali su mrtvi hladni i da ne proslave najveci trenutak u karijeri jednog Fudbalera.
Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 26 dec 2011, 08:28

DANTES je napisao/la:
nafrI82 je napisao/la:[youtube][/youtube]

koliko volim španske filmove i serije toliko ih mrzim u sportu, zbog ovakvih pl.ačipič.kanskih momenata.....

mudar si ;)

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 dec 2011, 10:15

Iker je osim Raula jedino svijetlo sto se desilo u Realovoj blizoj proslosti. Momak je za respekt i iskreno ga pravo postujem i skidam kapu na sve sto je do sada uradio u Realu i reprezentaciji. Ponekad pomislim da kao covjek i ne zasluzuje da bude u tako arogantnoj ekipi, ali neka ga neka ostale zivotinje vide sta je karakter i velicina unutar iste ekipe. A izliv emocija mu razumijem. Skoro pa isto sam dozivjeo u Parizu kad je Dzeko postigao gol. A ovi slave titulu.... Iker je karakter i to i ovim pokazuje... Ima dusu i srce .....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 dec 2011, 10:18

slika
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 dec 2011, 10:27

madridist je napisao/la:slika

Za ljubav su nekad potreebni i trijumfi :D

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.