Iskusan sam ja u tim ,čak sam i bio u Australiji

Voda ,voda

Po zalihama kojeg prirodnog bogatstva je Australija prva na svijetu ?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Bakar,željezo ?VolimLiverpool je napisao/la:Nisam ba ,znao sam ja to ,šta ti je![]()
![]()
Iskusan sam ja u tim ,čak sam i bio u Australiji![]()
Voda ,voda![]()
Boksit , aluminij ?VolimLiverpool je napisao/la:Nisam ba ,znao sam ja to ,šta ti je![]()
![]()
Voda ,voda![]()
Zlato iz Super Pit-aPo zalihama kojeg prirodnog bogatstva je Australija prva na svijetu ?
vodaVolimLiverpool je napisao/la:Nisam ba ,znao sam ja to ,šta ti je![]()
![]()
Voda ,voda![]()
messilla je napisao/la:Boksit , aluminij ?VolimLiverpool je napisao/la:Nisam ba ,znao sam ja to ,šta ti je![]()
![]()
Voda ,voda![]()
Goni dalje.alacious je napisao/la:Zugspitz.
Da nije Brazilija , zbog toga što je vlada željela da potisne stanovništvo sa plaža ka unutrašnjosti (ako se ne varamthe scouser je napisao/la:Koji grad u Brazilu nazivaju "Grad sa crtaće daske" i zašto ?
Ne vara se googlemessilla je napisao/la:Da nije Brazilija , zbog toga što je vlada željela da potisne stanovništvo sa plaža ka unutrašnjosti (ako se ne varamthe scouser je napisao/la:Koji grad u Brazilu nazivaju "Grad sa crtaće daske" i zašto ?) ?
Ime tačno, i ovo jeste bio jedan od razloga osnivanja Brazilije, ali zašto je grad dobio baš ovaj naziv ?messilla je napisao/la:Da nije Brazilija , zbog toga što je vlada željela da potisne stanovništvo sa plaža ka unutrašnjosti (ako se ne varamthe scouser je napisao/la:Koji grad u Brazilu nazivaju "Grad sa crtaće daske" i zašto ?) ?
Ne riSe.*p!p!t@* je napisao/la:Ne vara se googlemessilla je napisao/la:Da nije Brazilija , zbog toga što je vlada željela da potisne stanovništvo sa plaža ka unutrašnjosti (ako se ne varamthe scouser je napisao/la:Koji grad u Brazilu nazivaju "Grad sa crtaće daske" i zašto ?) ?
Otprilike to je to. Grad je unaprijed isplanirao neki čikac čije sam ime zaboravio, i gledan iz ptičje perspektive, grad je sav od kvadrata i pravouganika. Sad ti si dao pola odgovora, @mesilla pola...Neka postavi brži od vas dvojiceMaGiCa je napisao/la:Zato sto su Braziliju napravili na pustoj zemlji i sve ulice i kvartovi su pod uglom od 90 stepeni i ulice nemaju imena, vec oznake A-1, A-2,.... B-4 i sl.