RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

antipolitikaa
Kontakt:

Re: FK Velež

Post Postao/la antipolitikaa » 20 apr 2009, 20:17

Neki klubovi tipa Orasje,Leotar i ostalih tucarosa iz manjih sredina treba potjerat u 3 ligu...to nije nogomet vec ragbi po ovim selima !I Zrinjskog su drasticno ostetili i ponistili 2 gola Kordica a sad isto Velezu,pa do kad sranja od ovih primitivaca sto nista drugo ne znaju vec U KOSTI! :roll:
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 20 apr 2009, 20:23

prodana i to je to, nema se tu ništa pričati ja vjerujem nekim likovima i to je to, ali nevsžno, sretno u nastavku.

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 20 apr 2009, 20:39

Rz88 je napisao/la:prodana i to je to, nema se tu ništa pričati ja vjerujem nekim likovima i to je to, ali nevsžno, sretno u nastavku.
da nisi ti mozda Munibov mali, sveznalica ? šta ce bola prodano biti, prvi put donijeli bod sa strane, ima sto godina, i na nosilima nas iznijeli. Ne trebaju ti nikakvi likovi nista govoriti, reći cu ti ja. Leotar je već odavno dogovorio, odnosno, obećeo Posušju bodove u Trebinju. Kako je Zrinskom ofirno da izgubi od Posušja kući, dao bi bodove u zadnjem kolu Leotaru. I to je dogovoreno ima pola godine. Jbg, sada osta Leotar bez para, a Zrinski mora izgubit od Posušja. Upamti ovo što sam ti rekao, pa prenesi tim likovima. A lopte nigdje!!!

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 20 apr 2009, 20:48

Da, Zrinjski ce pustit Posusja,da izgubi titulu a Leotar ce također pustit nebi da imamo 20 bodova a ne 8...pricate gluposti i jedan i drugi,kakve namjestaljke ta nebi ljudi noge u Trebinju :roll: lomili radi jeb.. boda!
Zabranili ime sveto mi ga vratili,Zrinjski Zrinjski sve do groba mi smo Ultrasi !!!

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 20 apr 2009, 20:57

antipolitikaa je napisao/la:Da, Zrinjski ce pustit Posusja,da izgubi titulu a Leotar ce također pustit nebi da imamo 20 bodova a ne 8...pricate gluposti i jedan i drugi,kakve namjestaljke ta nebi ljudi noge u Trebinju :roll: lomili radi jeb.. boda!
Oprosti antipolitika. Zaboravio sam da vi niste od toga. A ni Posušje, a pogotovo Leotar. Trebala bi vam UEFA dati posebnu licencu za nastup u eurokupovima. Ovi su bar udarali po nogama, kao Orašje što je vas. Kad bi kaseta od neki dan sa derbija kojim slučajem otišla u UEFU, zabranili bi vam sto godina izlazak na euro scenu.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 20 apr 2009, 20:59

Zaista cijenim Velez i volio bi da ostanu u premijer ligi, nadam se da ce i dogodine igrati protiv Sarajeva, ZELJEZNICARA, ...
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

vfc1922
Kontakt:

Post Postao/la vfc1922 » 20 apr 2009, 21:07

amir je napisao/la:Zaista cijenim Velez i volio bi da ostanu u premijer ligi, nadam se da ce i dogodine igrati protiv Sarajeva, ZELJEZNICARA, ...
ma igraće brate sto posto, garantujem ti ja. Nego ovako mi tlak podignu ovi, jojjjj. Shvatam ja njega, on je normala navijač, vjerovatno. Ali brate, zimus.... dočekamo ih ko kraljeve, dobiju nas 2-0. Niko ništa. nijedan kamen, nijedna nacionalna psovka. A oni pohasili. Kontali ispadamo mi, mjesec dana prije delegata završili da ne prekine utakmicu. To kamenjem udara, to zastave HVO, to sokovi na našeg trenera, to fašističke psovke, ma fuj. I ko će to iduće godine smiriti. Raja poludila, satraće ih kad dodju. Nego druže eto nas u subotu u rajvosa, u Želje na čevape pa na Koševo. Stogodišnja tradicija, jbg.

Mukiol
Kontakt:

Post Postao/la Mukiol » 20 apr 2009, 21:13

antipolitikaa je napisao/la:Da, Zrinjski ce pustit Posusja,da izgubi titulu a Leotar ce također pustit nebi da imamo 20 bodova a ne 8...pricate gluposti i jedan i drugi,kakve namjestaljke ta nebi ljudi noge u Trebinju :roll: lomili radi jeb.. boda!
De nabaljezgajte gluposti...sta vam je...Svaka cast velezu i nadam se da je ovo jedan veliki korak ka opstanku u drustvu najboljih Bosanskohercegovackog fudballa...Velez samo naprije... :D
mB!

antipolitikaa
Kontakt:

Post Postao/la antipolitikaa » 20 apr 2009, 21:14

vfc1922 je napisao/la:
amir je napisao/la:Zaista cijenim Velez i volio bi da ostanu u premijer ligi, nadam se da ce i dogodine igrati protiv Sarajeva, ZELJEZNICARA, ...
ma igraće brate sto posto, garantujem ti ja. Nego ovako mi tlak podignu ovi, jojjjj. Shvatam ja njega, on je normala navijač, vjerovatno. Ali brate, zimus.... dočekamo ih ko kraljeve, dobiju nas 2-0. Niko ništa. nijedan kamen, nijedna nacionalna psovka. A oni pohasili. Kontali ispadamo mi, mjesec dana prije delegata završili da ne prekine utakmicu. To kamenjem udara, to zastave HVO, to sokovi na našeg trenera, to fašističke psovke, ma fuj. I ko će to iduće godine smiriti. Raja poludila, satraće ih kad dodju. Nego druže eto nas u subotu u rajvosa, u Želje na čevape pa na Koševo. Stogodišnja tradicija, jbg.
Uvjek su trali pogotovo takvi poput tebe,ti su mi najdrazi internet huligani...cuj vi nas docekali ko kraljeve...daj bolan bio sam na toj utakmici do mene djete od 10 godina razjebaje majku ustasku ,a nismo mi krivi sto vi nemate iza klupa za igrace tribine,ne sumnjam da bi bilo gađanja...osim toga gdje je prikazana steta na autobusu koji je Velez iznajmio,daj bolan to je vise od derbija niti cete vi nas docakat ikada sa ruzama niti mi vas to zapamti,nema tu neke mrznje u ovom postu mom vec realno sagledavanje situacije.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 21 apr 2009, 07:04

DOSTA PREPUCAVANJA VRATITE SE TEMI A ONA JE "FK Velež"
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 21 apr 2009, 07:17

Više smo se orijentirali na tuču
Kada se sve sabere i ovaj bod je dobar - kaže Zečević...

Nakon glatkog poraza rezultatom 1:3 u Vrapčićima od Veleža u prvom dijelu sezone, u Trebinju su kružile priče da će po sistemu "tri za tri" Leotar isto tako lagano pobijediti u prekjučerašnjem duelu s istim rivalom na Policama.

No, "Rođeni" su iznenadili otvorenom i efikasnom igrom tako da su Trebinjci dva puta stizali prednost gostiju i jedva osvojili bod.

- Bila je ovo psihološki veoma teška utakmica. Pod takvim okolnostima, igrači su dali koliko su mogli. Dobro je da smo izvukli ovaj bod. Nemam nikakve zamjerke na to što je Velež u Trebinju izvukao remi - kaže trener Leotara Srđan Bajić.

Nenad Zečević u izjavi za naš list tvrdi da je bilo zakulisnih radnji uoči meča, ali da ne želi ići u detalje.

- Ušli smo u utakmicu lagano, mislili smo da ćemo bez problema dobiti. Na terenu smo se više orijentirali na tuču nego na stvaranje igre. Na kraju, kada se sve sabere, i ovaj bod je dobar - kaže Zečević.

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 21 apr 2009, 07:24

slika

Elvir Čolić je najbolji igrač u ligi

slika

Na­po­kon se i to do­go­di­lo. Ve­lež je osvo­jio bod u gos­ti­ma. Us­tva­ri, bod je spa­sio Le­otar, jer su Ro­đe­ni tre­ba­li uze­ti ci­je­li pli­jen. Ab­du­lah Ibra­ko­vić je naj­za­slu­žni­ji za Ve­le­žov pre­po­rod. Mla­di je tre­ner za­nat pe­kao u Lu­kav­cu, po­tom na Tuš­nju, u Teš­nju, Sre­bre­ni­ku, Gra­ča­ni­ci... U Ve­lež je do­šao sa de­vi­zom «sve ili ni­šta». Ve­lež je još uvi­jek u opa­snoj zo­ni, ali pro­lje­tne uta­kmi­ce da­ju na­du u op­sta­nak. Ro­đe­ne ni­ko ni­je na­di­grao. Mos­tar­ci su uz ma­lo vi­še sre­će mo­gli već sa­da pre­bri­nu­ti sve bri­ge oko op­stan­ka. Ni­kad se ni­je de­si­lo od ka­ko je bh li­ge, da su do­ma­ći­ni pro­tiv Ve­le­ža u fi­ni­šu (Sla­vi­ja, Ve­lež, Zrinj­ski) ču­va­li vod­stvo. To je no­vo li­ce ro­đe­nih.

- Tre­ba­li smo uze­ti naj­ma­nje bod na Grba­vi­ci, pod Bi­je­lim bri­je­gom i u Lu­ka­vi­ci. U Tre­bi­nju smo ima­li po­bje­du u ru­ka­ma, ali ne­će­mo pre­vi­še ža­li­ti. Ide­mo da­lje - ka­že Ibra­ko­vić.

No­vi iza­zov je Bo­rac u Vra­pči­ći­ma?

- Ne­ka os­ta­ve sva­ku na­du pri­je ne­go što do­đu u Vra­pči­će!

On­da je na re­du gos­to­va­nje na Ko­še­vu...

- Po­zi­vam sve na­vi­ja­če, bi­lo Sa­ra­je­va, Ve­le­ža, ali i dru­ge, neu­tral­ne, da do­đu na Ko­še­vo i uži­va­ju u fu­dbal­skom pra­zni­ku. Uvje­ren sam da će i Sa­ra­je­vo i Ve­lež igra­ti za ra­ju, a to­ga oda­vno ne­ma na na­šim te­re­ni­ma. Ka­da se igra otvo­re­no, do­la­ze i po­bje­de. To je mo­ja fi­lo­zo­fi­ja. Žao mi je što ve­ći­na mo­jih ko­le­ga ro­bu­je re­zul­ta­tu, stva­ra pri­ti­sak na igra­če i za­do­vo­lja­va se ti­je­snim po­bje­da­ma. Ve­lež pu­ni gos­tu­ju­će sta­di­one, to nam je sa­ti­sfa­kci­ja.

Ibra­ko­vić se osla­nja na is­ku­sne Za­imo­vi­ća, Oba­da, Ve­la­gi­ća, Ju­gu, Ka­dri­ća..., ali i for­si­ra mla­de. Pro­lje­će je u zna­ku igra­ča ko­jeg je ne­ko ne­pra­ve­dno gur­nuo na bo­čnu po­zi­ci­ju.

- El­vi Čo­lić je igrač za re­pre­zen­ta­ci­ju. Od be­ka sam na­pra­vio mo­der­nog na­pa­da­ča. On je naj­pri­ja­tni­je izne­na­đe­nje, naj­bo­lji igrač u BiH. Uvje­ren sam da će ga i Ći­ro po­zva­ti ka­da ga vi­di na dje­lu.

Ci­je­ne sve ko­le­ge, ne­ke iz­dva­ja?

- Sa­kib Mal­ko­če­vić je po­či­njao sa­mnom. Odli­čan je mo­mak i tre­ner, po­ka­zu­je to re­zu­la­ti­ma. Žao mi je što ni­su an­ga­ži­ra­ni; Mu­zu­ro­vić i Osim, jer se ra­di o pro­kla­snim struč­nja­ci­ma. Mu­se­mić se pot­vrđu­je u Olim­pi­ku. Nji­hov po­vra­tak u Pre­mi­jer li­gu ople­me­nit će naš no­go­met.

Uvje­ren je u Ći­rin pro­je­kat...

- Ci­je­la na­ci­ja vje­ru­je u Ći­ru. Ni­ko ni­je na­pra­vio ni bli­zu ko­li­ko Bla­že­vić. I ko­me sa­da to sme­ta, za­što, sta je cilj ovih na­pa­da..?

Ka­ko ko­men­ti­ra­te is­tup Bla­ža Sli­ško­vi­ća?

- Ne­ko­rek­tnim i pre­ma drža­vi i pre­ma Bla­že­vi­ću, re­pre­zen­ta­ci­ji, ja­vnos­ti... Na kra­ju, Ba­ka je se­bi, ka­ko na­pi­sa je­dan vaš ko­le­ga, za­bio auto­gol. Po­go­to­vo je ru­žno op­tu­ži­va­ti igra­če ko­ji su sa­da no­si­oci igre u re­pre­zen­ta­ci­ji. Ja sam uvje­ren da će Ći­ro na­pra­vi­ti re­zul­tat i odves­ti nas u Afri­ku, kao što sam si­gu­ran da će­mo Bra­ni­mir Tu­lić i ja izbo­ri­ti ba­raž sa mla­dom re­pre­zen­ta­ci­jom. Ita­li­ja i Ma­đar­ska je­su fa­vo­ri­ti, ali mi se ne bo­ji­mo - izja­vio je za "San" Ab­du­lah Ibra­ko­vić, hit tre­ner u Pre­mi­jer li­gi.

S.S.

Da­um, Top­me­ler, Ris­tić...

Od ko­jih tre­ne­ra uči­te?

- Sta­ži­rao sam u Nje­ma­čkoj kod Kris­to­fa Da­uma, Top­me­le­ra i Ace Ris­ti­ća. Sva tri su tre­ne­ra vrhun­ski struč­nja­ci. Od sva­kog sam po­ne­što na­učio. Ja­ko ci­je­nim sve na­še tre­ne­re, ka­ko do­ma­će, ta­ko i Osi­ma, Ba­je­vi­ća, Ha­lil­ho­dži­ća, Ma­ri­ća, Ha­dži­ab­di­ća, Ba­žda­re­vi­ća, Su­ši­ća, Ha­dži­be­gi­ća, Bi­je­di­ća, Ome­ro­vi­ća.., ko­ji se do­ka­zu­ju u inos­tran­stvu i ko­ji su tu vri­je­dnost pot­vrdi­li u ze­mlja­ma gdje ra­de - ka­že Ibra­ko­vić.

O Že­lji

Da ste tre­ner Že­lje, sta bi ste ura­di­li?

- Tre­ner Že­lje i Sa­ra­je­va ima pri­vi­le­gi­ju, kao što ja imam što sam na klu­pi Ve­le­ža, ali u te­žim okol­nos­ti­ma, da uvi­jek mo­že ju­ri­ti Evro­pu. Sa sa­daš­njim ka­drom Že­lje ja bih bio u sa­mom vrhu. Po­gle­daj­te tim Že­lje i vi­dje­će­te da tu ima kva­li­te­tog ka­dra biv­ših i aktu­el­nih mla­dih re­pre­zen­ta­ti­va­ca. Uvje­ra­vam vas da će se Ve­lež sa ovim lju­di­ma ko­ji vo­de klub, sa sjaj­nim na­vi­ja­či­ma, u sko­ri­je vri­je­me bo­ri­ti za Evro­pu - op­ti­mis­ta je Ibra­ko­vić.

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 21 apr 2009, 10:26

Rz88 je napisao/la:prodana i to je to, nema se tu ništa pričati ja vjerujem nekim likovima i to je to, ali nevsžno, sretno u nastavku.
Odsad prije utakmice napisi da je prodana, pa da zaradimo koju marku ;)
U suprotnom ne baljezgaj!
010 ISN'T JUST A CODE

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 21 apr 2009, 13:16

RK Gradacac je napisao/la:
neznam nevjerujem u to da je prodana da im se je prodavalo davno bi prodali jos na pocetku kad velez nije mogo sastaviti pobjedu
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Emir_ZENICA
Kontakt:

Post Postao/la Emir_ZENICA » 21 apr 2009, 13:36

Mislim da je u Trebinju bila namjestena ..pa niko iz Trebinja nije 3 boda uzeo ako se nevaram i dodje Velez i uzme ..zaista cudno..
A C A B !

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 apr 2009, 13:48

Emir_ZENICA je napisao/la:Mislim da je u Trebinju bila namjestena ..pa niko iz Trebinja nije 3 boda uzeo ako se nevaram i dodje Velez i uzme ..zaista cudno..
A da skontas da je Velez mozda jedini koji ih je razvalio igrom na terenu,i da su tako dosli do boda...

znaci ko god da osvoji bod u trebinju ta je utakmica prodata niko ne gleda to kako je Velez nadigrao Leotara...nemoze ni Leotar non stop da se izvlaci na sudije...dosta je bilo...ljudi su ih uzeli na terenu zasluzeno odnjeli bod i nevidim sta je tu sumljivo...ko je taj Leotar da mu se bod ne moze uzet **** Leotar kud im nisu sva tri uzeli
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FK Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la FK Sarajevo » 21 apr 2009, 13:56

miky_hz je napisao/la:
Emir_ZENICA je napisao/la:Mislim da je u Trebinju bila namjestena ..pa niko iz Trebinja nije 3 boda uzeo ako se nevaram i dodje Velez i uzme ..zaista cudno..
A da skontas da je Velez mozda jedini koji ih je razvalio igrom na terenu,i da su tako dosli do boda...

znaci ko god da osvoji bod u trebinju ta je utakmica prodata niko ne gleda to kako je Velez nadigrao Leotara...nemoze ni Leotar non stop da se izvlaci na sudije...dosta je bilo...ljudi su ih uzeli na terenu zasluzeno odnjeli bod i nevidim sta je tu sumljivo...ko je taj Leotar da mu se bod ne moze uzet **** Leotar kud im nisu sva tri uzeli
tako je neznam zasto bi leotar pustio utakmicu kad se ljudi bore za opstanak kao i velez
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 21 apr 2009, 14:03

RK Gradacac je napisao/la:
Upravo tako !!!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 21 apr 2009, 14:15

Pitanje: Je li i Leotar - Zvijezda bilo namjesteno? Eto onako, cisto me zanima .. Hvala unaprijed!
Support Velez, It's logical! ★

Taso
Kontakt:

Post Postao/la Taso » 21 apr 2009, 16:55

Ja ti garantujem da nije namjestena.A Velez igra odlicno na gostovanjima to je pokazala utakmica protiv Zrinjskog i Slavije a i Leotara.Takodje prisjeti se kako ste nas vi pobjedili u 94toj minuti, kada nismo imali ni trenera kada su sve igrali juniori.Bolje se zabavi problematikom Celika imate vi dosta svoji problema tako da o Velezu nemate sta razmisljati.Mi smo vas pobjedili u Vrapcicima posteno bez ikakve kradje i mogu ti reci da ste jedna od losiji ekipa koja je dosla ove godine u Vrapcica, vjeruj mi da je Orasje i Posusje kud i kamo bilo teze pobjediti.
Bez UVREDE.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.