Karlu i Romariu želim što ranije skidanje sa aparata...
Ukoliko postoji još neko ko ne vjeruje u ovaj sistem Juventusa (a čini se da ima i takvih), ja želim da Juve dobija protivnika po njihovoj mjeri, za koga ti misle da je dostojna provjera, pa da konačno i njih uvjerimo u isto.
Ja lično želim Real da pokažemo drugima kako se markiraju Rona i Ramo. Nema tog Ramosa koji će 2 puta u 95 minuta nadskočiti Chiellinija i Bonuccija.
Sa Monacom bi lako, protiv njih treba nastupiti smireno i sa jasnim ciljem i ne pokušavati igrati run & gun kakav je pokušala Borussija. Pusti ih nek trče, nek napadaju, smisleno pokrij prostor kao protiv Barcelone i kanališi napade tamo gdje želiš (recimo, u prvoj utakmici je Juve ostavljao Mathieua samog uvijek jer je totalno bezopasan i uvijek je bio opcija kad Barcelona napada, sinoć su opet napadi kanalisani na strane pa kad su ovi vidjeli da od centriranja nema ništa, više napada nije ni bilo, već samo kruženje okolo). Tako treba i protiv Monaca i ne sumnjam da bi ih Allegri dobro prostudirao i prisilio ih da napadaju po njegovom šablonu.
Najveća misterija mi je Atletico i to kako bi mi sa njima izašli na kraj. Mislim da nam oni najmanje odgovaraju jer igraju slično nama i mogu trčati do besvijesti. Mi smo recimo sinoć opet trčali više od Barce i trčali smo više nego i u Torinu (ovaj put cca 112 km, u prošloj cca 110, u totalu nekih 15-ak km više od Barce u dvomeču). Atletico je recimo u revanšu protiv Leicestera prešao cifru od 116 km i to je njihov standard, iako je ovaj put bilo riješeno pitanje prolaska. Opet, smatram da bi i tu bili favoriti za prolazak dalje jer imamo više klase u ekipi i vjerujem da je Max dovoljno pametan da im nadje slabu tačku.
Možda sam subjektivan, ali mislim da je Juve najveći favorit trenutno i da je trenutno najbolja ekipa u Evropi.
Kladionice, pak, ne misle tako (ili smatraju da će Real imati poguranac od sudija, pa njima daju prednost):