Champions League 2016/17

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Ko će biti novi prvak Evrope?

Juventus
74
61%
Real Madrid
47
39%

Ukupno glasova: 121

Dorcol
Kontakt:

Re: Champions League 2016/17

Post Postao/la Dorcol » 20 apr 2017, 11:47

JuventinoVero je napisao/la:Monako je konkurentan bio na svim frontovim do poraza u nekom kuou od psga, vrlo lako bi mogao ostati bez i jednog trofeja na kraju sezone, iako im zelim da osvoje francusku ligu.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
Pogledao sam sad raspored. Vec u sledecem kolu idu u Lyon a odmah nakon toga u sledecem PSG gostuje Nici. Za Monaco je pozitivno sto u slucaju istog broja bodova, tim sa boljom gol razlikom ima prednost.

Oni ce sezonu zavrsiti sa vise od 150 golova. Nadam se da ce takva rapsodija biti krunisana sa bar jednom velikom titulom, pre svega u Francuskoj naravno gde imaju mnogo vece sanse.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 apr 2017, 12:03

jose je napisao/la:slika

Nije sve u Buffonu, ima nešto i u Chielliniju, Bonucciju, Sandru...
Nije ni Cecha nikad savladao, dok nije prešao u Arsenal. Tad je odčepio.
Buffona ce savladati tek kada bude imao vrhunski udarac van 16 ili bude bio perfektan izvodjac slobodnih udaraca. Ovako Juventus ipak nije PSG da ti dozvoli da u dvije utakmice 10-15 puta izadjes sam na golmana..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 apr 2017, 12:27

Bayerns Rummenigge after winning the DFB-Pokal 2014 thanks to a wrong call by the ref: "Its unbearable how the referees, who can´t fall back on replays, slow-motion or mathematical calculations, are publicly named and shamed"
:mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 apr 2017, 12:35

tuzlak1987 je napisao/la:Ovo je u Barci ba do trenera i do toga sto slabo dozvole novim igracima minutazu u nekim slucajevima. Alacer, Gomes, Arda Turan, sve su to igraci koji se mogu daleko bolje od ovoga iskoristiti. Taj Gomes je bio zelja Juventusa, da je tamo otisao pravim tretmanom bi kroz godinu dana bio pozeljan u svim ekipama. Za godinu dana u Barceloni ce nauciti nista.
Promijeni trenera, napravi novi pristup i imati ces sa jednim-dva nova igraca naredne sezone duplo bolju Barcu i ako uopste ne izmjenis igracki kadar. Pa cist dokaz toga je Conte sa Chelsea.
Taj Andre Gomes je imao i previse prilika ove sezone. Jedan od veznjaka sa najvećom minutazom. Frajer je trom i jednostavno nije igrač za Barcelonu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 20 apr 2017, 12:37

jasmin10 je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:Ovo je u Barci ba do trenera i do toga sto slabo dozvole novim igracima minutazu u nekim slucajevima. Alacer, Gomes, Arda Turan, sve su to igraci koji se mogu daleko bolje od ovoga iskoristiti. Taj Gomes je bio zelja Juventusa, da je tamo otisao pravim tretmanom bi kroz godinu dana bio pozeljan u svim ekipama. Za godinu dana u Barceloni ce nauciti nista.
Promijeni trenera, napravi novi pristup i imati ces sa jednim-dva nova igraca naredne sezone duplo bolju Barcu i ako uopste ne izmjenis igracki kadar. Pa cist dokaz toga je Conte sa Chelsea.
Taj Andre Gomes je imao i previse prilika ove sezone. Jedan od veznjaka sa najvećom minutazom. Frajer je trom i jednostavno nije igrač za Barcelonu.
Onda vjerujem da ako bude na prodaju on da ce Juventus prvi cekati u redu. Trom je i Khedira pa odigra korektno sve. Mislim da Gomes moze biti odlican igrac, samo mu treba trener koji ce ga iskoristiti na pravi nacin.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 apr 2017, 12:39

tuzlak1987 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:
Onda vjerujem da ako bude na prodaju on da ce Juventus prvi cekati u redu. Trom je i Khedira pa odigra korektno sve. Mislim da Gomes moze biti odlican igrac, samo mu treba trener koji ce ga iskoristiti na pravi nacin.
Možda i može biti odličan negdje drugo. Vjeruj mi da je frajer očajan. Nije to ni do trenera. Pa lik u Barceloni ima učinak od jednog gola i jedne asistencije a u napadu ima Neymara, Messia i Suareza.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 apr 2017, 12:40

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:Liga prvaka se pretvorila u carstvo poroka i zla, sinoc smo gledali nevidjenu kradju na madridskom pasnjaku, a veceras cemo gledati nevidjeno silovanje i druge perverzije koje ce snaci jednu stariju damu
Romariooo je napisao/la: U srijedu zanimljiv mec u knezevini nas ocekuje, dosta golova al monaco ide dalje, dok na kamp nou, na tom hramu nogometa slijedi masakr motornom pilom hegemonije nad zabarima, zao mi je velikog bufona, al pod stare dane valja mu primiti petardu, tesko stradanje i ispadanje zabara je neminovnost, zabari ce fasovati kao u Prozoru 1943. godine u poznatoj Bici za ranjenike
:mrgreen:
hehe, morao je malo romariooo podbosti, hebo limunada postove

kad sam sam imao napade realno pisao sam o slabostima barce i prije dvomeca protiv juveta, nasa ekipa je dugo u problemima i nije cudno ovo ispadanje od juventusa, gubili smo cesto od mnogo slabijih

cestitke juvetu na momackim partijama, gladni su ovog trofeja i to je bilo odlucujuce, alegri je uvijek bio dobar trener, al da bi taktkike uspjele moras imati gladnu ekipu da to ispostuje, a to je barcin najveci problem

sve simpatije i podrska u nastavku ide naravno za monako, ne bi bilo cudo nikakvo da monaco osvoji na svoju leprsavost i inspiraciju bez obzira sto nemaju iskustvo, a juventus je od ovih sto su ostali definitivno najzreliji, samo da polufinale ne bude juve-jorgandzije
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 20 apr 2017, 12:45

Ma u barseloni je rasulo jer nemaju trenera, gledam sinoc pique planinari u napadu skoro citavo drugo poluvrijeme, ne zna se ko sta igra..messi imao onaj jedan sut pored stative i promasaj sa 5m..neymar uzeo loptu i ne da je nikome, u juventusu skontali sa ga odguraju do aut linije i da dribla koliko hoce, legenda kaze da jos dribla pored aut linije..
Jednostavmo bez sistema, slozene akcije, plana i programa..u takvoj situaciji vjerujem da se ni jedna pridoslica u timu ne bi bolje snasla, a gomes je igrac kome moras reci sta da radi, staviti ga u sistem, zadati mu zadatak.

Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 20 apr 2017, 12:53

Holandjani ce izgleda od sezone 2018/19 poceti koristiti video tehnologiju u Eredivisie. Pa da vidimo kako ce to funkcionisati.
Samo da ne budu duge pauze kao u NBA, ponekad znaju po par minuta vrtiti snimke. 30 sekundi maksimalno bih im ja dao.

MysticAladin
Kontakt:

Post Postao/la MysticAladin » 20 apr 2017, 12:56

Karlu i Romariu želim što ranije skidanje sa aparata...

Ukoliko postoji još neko ko ne vjeruje u ovaj sistem Juventusa (a čini se da ima i takvih), ja želim da Juve dobija protivnika po njihovoj mjeri, za koga ti misle da je dostojna provjera, pa da konačno i njih uvjerimo u isto.

Ja lično želim Real da pokažemo drugima kako se markiraju Rona i Ramo. Nema tog Ramosa koji će 2 puta u 95 minuta nadskočiti Chiellinija i Bonuccija.

Sa Monacom bi lako, protiv njih treba nastupiti smireno i sa jasnim ciljem i ne pokušavati igrati run & gun kakav je pokušala Borussija. Pusti ih nek trče, nek napadaju, smisleno pokrij prostor kao protiv Barcelone i kanališi napade tamo gdje želiš (recimo, u prvoj utakmici je Juve ostavljao Mathieua samog uvijek jer je totalno bezopasan i uvijek je bio opcija kad Barcelona napada, sinoć su opet napadi kanalisani na strane pa kad su ovi vidjeli da od centriranja nema ništa, više napada nije ni bilo, već samo kruženje okolo). Tako treba i protiv Monaca i ne sumnjam da bi ih Allegri dobro prostudirao i prisilio ih da napadaju po njegovom šablonu.

Najveća misterija mi je Atletico i to kako bi mi sa njima izašli na kraj. Mislim da nam oni najmanje odgovaraju jer igraju slično nama i mogu trčati do besvijesti. Mi smo recimo sinoć opet trčali više od Barce i trčali smo više nego i u Torinu (ovaj put cca 112 km, u prošloj cca 110, u totalu nekih 15-ak km više od Barce u dvomeču). Atletico je recimo u revanšu protiv Leicestera prešao cifru od 116 km i to je njihov standard, iako je ovaj put bilo riješeno pitanje prolaska. Opet, smatram da bi i tu bili favoriti za prolazak dalje jer imamo više klase u ekipi i vjerujem da je Max dovoljno pametan da im nadje slabu tačku.

Možda sam subjektivan, ali mislim da je Juve najveći favorit trenutno i da je trenutno najbolja ekipa u Evropi. :mrgreen:

Kladionice, pak, ne misle tako (ili smatraju da će Real imati poguranac od sudija, pa njima daju prednost):

slika
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

Policeman
Kontakt:

Post Postao/la Policeman » 20 apr 2017, 13:31

da se ne zaboravi :rol: :rol:

SIGURNI PAROVI izvlacenja

Atletico - Juve
Sramota - Monaco

slika
"I am who I am:confident, arrogant, dominant and honest"
Sir Alex Ferguson:“Once the player thinks he's bigger than the manager, he has to go.”
We are Manchester United:Hated, adored, never ignored.
MrUnited,OfficialAgent.

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 20 apr 2017, 13:37

Policeman je napisao/la:

da se ne zaboravi :rol: :rol:

slika
da se i do danas igra kasapmiro nebio dobio žuti :evil:

Monaco do titule :pray:

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 20 apr 2017, 13:38

rio_Ferdy88 je napisao/la:
jestamaji je napisao/la:ako bude finale juve-atletico to će biti najboljih 0:0 nakon 120 minuta ikad :mrgreen:
Bolji i od onih iz Manchestera 2003 :mrgreen:
ja sam to ozbiljno mislio, ono je bio potop

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 apr 2017, 13:49

Titi Omeyer na vrhuncu bi pozavidio Neueru na broju odbrana u ovom dvomecu protiv Reala, toliko je Bayern bio bolji i zasluzio prolaz.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 apr 2017, 14:00

Epidaurus je napisao/la:Titi Omeyer na vrhuncu bi pozavidio Neueru na broju odbrana u ovom dvomecu protiv Reala, toliko je Bayern bio bolji i zasluzio prolaz.
Ljudi su drastično oštećeni. Sudijske greške su odlučile ko ide dalje. Da je Bayern realizovao penal iz prve utakmice, vjerovatno bi zbog sudije i prošli dalje.

Dzoni
Kontakt:

Post Postao/la Dzoni » 20 apr 2017, 14:05

Ronaldo najvise golova dao Neueru 9.
I jos nekom nesretniku isto 9.
Onda ide Muslera 6.
Pa Buffon 5.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 apr 2017, 14:09

calcio je napisao/la:Holandjani ce izgleda od sezone 2018/19 poceti koristiti video tehnologiju u Eredivisie. Pa da vidimo kako ce to funkcionisati.
Samo da ne budu duge pauze kao u NBA, ponekad znaju po par minuta vrtiti snimke. 30 sekundi maksimalno bih im ja dao.
potrebno je i u ligi prvaka itekako pod hitno uvesti pomoc tehnologije, cak mislim da se te stvari mogu rjesavati u par sekundi i da nista bitno ne bi remetile utakmice.

recimo ofsajdi su uvijek bili uzroci velikih nepravdi u fudbala, to se moze rijesiti tako da sudija umjesto sto ima dva pomocnika iza gola ima jednog u nekoj prostoriji na stadionu, koji ce imati uvijek na monitoru kadrove kamera koje pokrivaju ofsajde, i onu liniju koja sve pokazuje, i to se moze sve vidjeti u nekih desetak sekundi. glavni sudija i pomocnici morali bi imati instrukcije da sve imalo sumnjive situacije ne sviraju ofsajd nego da puste igru, ako padne gol, a bio je ofsajd, ili ako se napad nastavi, ovaj u studiju u roku od par sekundi glavnom ce javiti da je bio ofsajd, ako nista ne javi regularno je sve, glavnom sudiji ce nesto zapistati ako treba prekinuti akciju ili ponistiti gol i to je to

na taj nacin jednostavno bi se mogli rijesiti ofsajdi i barem 90 posto tih nepravdi, a sam igra ne bi nista bitno trpila

drugi pomocnik sto je iza gola takodje moze biti u studiju, da prati gol liniju, a mozda i neke faule tipa onog koji je napravio vidal, kad je u pitanju crveni karton ili tako neki bitan detalj, jel penal ili ne i sve se to moze izvesti bez nekih prevelikih troskova i sječenja igre, kamere sve ionako snimaju, dva covjeka osposobljena za to mogu sve vrlo brzo vidjeti kad se to ustima da odmah vidis, nije to nikakav problem u danasnjem svijetu tehnologije.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 apr 2017, 14:17

jasmin10 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Titi Omeyer na vrhuncu bi pozavidio Neueru na broju odbrana u ovom dvomecu protiv Reala, toliko je Bayern bio bolji i zasluzio prolaz.
Ljudi su drastično oštećeni. Sudijske greške su odlučile ko ide dalje. Da je Bayern realizovao penal iz prve utakmice, vjerovatno bi zbog sudije i prošli dalje.
23-5 sutevi u okvir gola. Od toga 1 penal (nepostojeci, Casemiro dodirnuo Robbena nije) i jedan autogol Ramosa (isto nakon offsidea Lewe). Dva gola u produzetku su bila iz offsidea, to niko ne spori al mi je smijesno osporavanje Vidalovog crvenog kojeg je trebao dobit jos u 48. minuti nakon cega ne bi ni doslo do ta 2 gola Bayerna.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 20 apr 2017, 14:22

Ne kontam sto se i dalje prica kako je Realu sudija donio prolaz kad je koliko ja znam ustanovljeno da je drugi gol Bayerna iz ofsajda, nebitno je li ofsajd od pola metra ili od 10 cm, gol je trebao biti ponsisten.Sudija jeste bio katastrofalan ali obje strane su zbog toga ispastale, ne samo Bayern.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 20 apr 2017, 14:24

Bavarci, da vas sudije nisu pogurale, ne bi uopšte igrali produžetke. Tako da ššš. ;)

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: enobarca, salkan i 13 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []