Pomoc u vezi PC-a
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Unknown Genius
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Imaš u fotošopu opciju za tu slobodnu transformaciju slike, samo zavisi koliko poznaješ rad u njemu...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
Rikardo je napisao/la:Moze li neko da mi kaze kako da sliku postavim "ukoso" da izgleda kao da stoji ukoso, ne znam ni kako da objasnim evo stavit cu primjer.
Npr ova slika auta
Da je nekako uklopim u ovaj ekran:
Znaci neki program ili nacin da rotriam slike, u razne polozaje. Da sliku uklpim da izgleda kao da je na ekranu.
Kao što kolega reče, Photoshop i Free Transform. Ne treba ti neko veliko znanje za tu opciju. Slike koje si naveo kao primjer su veoma loše, mala rezolucija, što ih čini poprilično neobradivim.
Ovako na prvu izgleda ok,

Međutim kada se zumira, sve slabosti izađu na vidjelo, posebno desna strana.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Evo ti primjer sa malo kvalitetnijim slikama, obrati pažnju na ugao monitora i kako se slika lijepo uklopila.
Originali:

Obrađeno:

Klikni da uvećaš.
Može ovo još puno bolje, samo ti trebaju živci i malo više vremena da sve uklopiš bukvalno u mikron.
Originali:

Obrađeno:

Klikni da uvećaš.
Može ovo još puno bolje, samo ti trebaju živci i malo više vremena da sve uklopiš bukvalno u mikron.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Consigliere
- Kontakt:
Instalirao sam nesto sa neke lijeve stranice, antivirus me odmah upozorio, ja izbrisao fajl, ali sad imam one reklame svuda po Mozzilli
I IE mi odjednom default browser... Sta uradih? 

Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
sigurno si negdje naletio na video s natpisom "Khedira sex tape" pa poletio da vidisConsigliere je napisao/la:Instalirao sam nesto sa neke lijeve stranice, antivirus me odmah upozorio, ja izbrisao fajl, ali sad imam one reklame svuda po MozzilliI IE mi odjednom default browser... Sta uradih?
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal
- The_Target
- Kontakt:
Pitanje: zašto ne mogu "lajkati" sa jedne facebook stranice ( znaci administrator sam na jednoj stranici ), tudju stranicu ( ne profil ), znaci ne mogu "lajkati" sa stranice na stranicu, ne sa profila na profil, samo mi nudi opciju Razmjena...? Unaprijed hvala
Rođeni brato
- schweinsteiger
- Kontakt:
Odjednom mi ne radi ni jedan USB port na kompu,a ima ih 8,od cega su 2 root i samo oni detektuju da je nesto prikljuceno,ali onda ne prepoznaju uredjaje.
Znaci,dzojstik,kamera,fotoaparat,mobitel,nista ne prepoznaje,a sve bez problema koristio do prije neki dan.
Bilo kakva pomoc,samo da ne obaram sistem (mrsko mi pravit backup svega)?
I nadam se da nije hardverski problem...
Znaci,dzojstik,kamera,fotoaparat,mobitel,nista ne prepoznaje,a sve bez problema koristio do prije neki dan.
Bilo kakva pomoc,samo da ne obaram sistem (mrsko mi pravit backup svega)?
I nadam se da nije hardverski problem...
#miasanmia
- OnlyUnited
- Kontakt:
http://www.majorgeeks.com/files/details ... epair.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Idi na ovo ispod download locations - Download@MajorGeeks
Znaci ovo ti je alat za reparaciju WS... Kada instaliras, idi na repair system.
Idi na ovo ispod download locations - Download@MajorGeeks
Znaci ovo ti je alat za reparaciju WS... Kada instaliras, idi na repair system.
- Ed Woodward for Prime Minister !
-
- Kontakt:
WLAN mi je sam od sebe promijenio naziv u net_6BEC i promjenio password sada preko moba ne mogu ući na internet. Router je ZTE ZXV10, a na 192.168.1.1 ne mogu ući probao sam user:admin i pass:vr10vr10tajn1pa55 zna li neko u čemu je problem i kako mogu ući da podesim konfiguraciju.
MESSI - NAJBOLJI IGRAČ SVIH VREMENA.
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
Emir Spahić!
MES QUE UN CLUB!
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
na zadnjem dijelu rutera ili ispod, imas rupicu pored koje pise reset, uzmi iglu i ubaci je u tu rupicu, pritisni i drzi je do 10 sekundi, ruter ce se resetovati na pocetnicke postavke i postavi na novo wifi postavke
a i moci ces (trebao bi) opet da dobijes pristup ruter postavkama preko istog user i pw sifre
a i moci ces (trebao bi) opet da dobijes pristup ruter postavkama preko istog user i pw sifre
i ako ti wifi router nema opciju za automatsko postavljanje postavki, a ti nemaš pojma kako napraviti iste, bolje se obrati nekome stručnijem.QUARESMA 18<<< je napisao/la:na zadnjem dijelu rutera ili ispod, imas rupicu pored koje pise reset, uzmi iglu i ubaci je u tu rupicu, pritisni i drzi je do 10 sekundi, ruter ce se resetovati na pocetnicke postavke i postavi na novo wifi postavke
naprijed rejal
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
mada nije ni to toliko tesko, dovoljno je vidjeti upute
Sad pažljivo obratite pažnju. molim vas 
Rođak mi nešto dirao u vezi IP adrese u local area connection/properties/TCP/IP/properties i onda je ukucao adresu dole 192.168.1.1 ... i internet mu se zeznuo posve , pa sad neće nikako. A ako isključi wifi na ruteru da ne emituje signal onda mu može na računaru internet, ako uključi ne može ni na mobitelima ni na računaru
.
ja izbrisao tu adresu i išao na onu opciju da automatski prepozna adresu, al opet isto neće
.
Ako ko zna nek mi se javi u pp , častim ko pomogne
ps. a inače je to probao da bi napravio LAN konekciju sa drugim računarom, pa sve otišlo helać

Rođak mi nešto dirao u vezi IP adrese u local area connection/properties/TCP/IP/properties i onda je ukucao adresu dole 192.168.1.1 ... i internet mu se zeznuo posve , pa sad neće nikako. A ako isključi wifi na ruteru da ne emituje signal onda mu može na računaru internet, ako uključi ne može ni na mobitelima ni na računaru

ja izbrisao tu adresu i išao na onu opciju da automatski prepozna adresu, al opet isto neće

Ako ko zna nek mi se javi u pp , častim ko pomogne

ps. a inače je to probao da bi napravio LAN konekciju sa drugim računarom, pa sve otišlo helać

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- OnlyUnited
- Kontakt:
Udji znaci u pomenute postavke te stavi (Obtain an IP i ovo ispod - Obtain DNS) na automatically. Onda provjeri u:
-Control Panel-Administrative tools-Services-DHCP Client (mora biti stavljen na automacki) te DNS Client, takodjer. Nakon toga ides desni klik na Local area Connetciton i idi na repair.
-Control Panel-Administrative tools-Services-DHCP Client (mora biti stavljen na automacki) te DNS Client, takodjer. Nakon toga ides desni klik na Local area Connetciton i idi na repair.
OnlyUnited je napisao/la:Udji znaci u pomenute postavke te stavi (Obtain an IP i ovo ispod - Obtain DNS) na automatically. Onda provjeri u:
pokušam pa ću javit

@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!
- alan_kardec
- Kontakt:
hoću da uvećam sliku, konkretno ovu sa svog avatara, pa me zanima dal postoji neka opcija na kompu ili neki program za to?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Cautinho
- Kontakt:
Gdje mogu da namještam koji mi se programi pale kada upalim kompjuter,vidio sam to u druga,on kad upali kompjuter,odmah mu se i browser upali za njim,on ništa ne dira.
A meni naime se ovaj torrent pali kad upalim računar,a ne želim to.
A meni naime se ovaj torrent pali kad upalim računar,a ne želim to.
Keep walking.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Otvori torrent, otvori preferences (gornji desni ugao), ides na general i pod windows integration imas ovdje opciju Start utorrent when windows start. Izgasi tu opciju.
Ako neko je voljan pomoći preko Teamviewera,imam par jako lagani stvsri uraditi u W7,al nisam dobar s racunarima,stvari su stvarno lagane.
Sent from Lumia 920 using Tapatalk
Sent from Lumia 920 using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.