Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moram priznati da nisam nista ocekivao poslije njegovog dolaska. Ne zbog njega, vec zbog situacije. Nisam vjerovao da cemo se mentalno vratiti u igru za baraz, a kamoli rezultatski.
Ovu utakmicu smo dobili na trenersko znanje i iskustvo... Usli smo u nezavidnu situaciju kod 2-1, ali on nas je vratio sa promjenama i taktikom. Ubacio Djurica za duge i visoke lopte u napadu i za odbranu kod prekida, Salihovica da spusti loptu na zemlju i Bicakcica da zatvori prostor u sredini i da brani visoke lopte kod prekida, sto je Kipru jedino i preostalo pri kraju. Igraci su podbacili u odbrani...
Vranjes je jedva cekao kraj tekme, ali nismo imali nekog izbora. Puno je brzi od Hadzica, a Kipar igra na kontre... Tu nam je najvise falio Besic. Mala smo nacija i nemamo neku dobru klupu... Ne znam sta neki forumasi ovdje misle, pa i Svedska ima duzu klupu od nas.
Ima tu jos dosta stvari da se poboljsa. Nadam se da ce biti puno bolje kad se Dzeko, Besic i Kolasinac vrate.
Na kraju krajeva... Hvala ti Mesa.
Ovu utakmicu smo dobili na trenersko znanje i iskustvo... Usli smo u nezavidnu situaciju kod 2-1, ali on nas je vratio sa promjenama i taktikom. Ubacio Djurica za duge i visoke lopte u napadu i za odbranu kod prekida, Salihovica da spusti loptu na zemlju i Bicakcica da zatvori prostor u sredini i da brani visoke lopte kod prekida, sto je Kipru jedino i preostalo pri kraju. Igraci su podbacili u odbrani...
Vranjes je jedva cekao kraj tekme, ali nismo imali nekog izbora. Puno je brzi od Hadzica, a Kipar igra na kontre... Tu nam je najvise falio Besic. Mala smo nacija i nemamo neku dobru klupu... Ne znam sta neki forumasi ovdje misle, pa i Svedska ima duzu klupu od nas.
Ima tu jos dosta stvari da se poboljsa. Nadam se da ce biti puno bolje kad se Dzeko, Besic i Kolasinac vrate.
Na kraju krajeva... Hvala ti Mesa.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Kad smo kod drugog gola, najviše me iznerviralo kada je lopta još na polovini Kipra prošla između Medunjanina i Lulića i nešto se k'o njih dvojica svađaju a ljudi u kontru idu i spucaše nam gol. A i odbrana je ondje amaterski ispala također onaj što je dao gol se izborio za poziciju ispred Šunjića što se ne smije dešavati u kaznenom. Sve su to naše greške, poenta je da smo ih bez dva glavna igrača dobili i to sa jedno pola gasa u defanzivnijoj varijanti.Rios je napisao/la:Ne slazem se da su ho-ruk,naprotiv.Izradjene situacije,kod prvog gola bacen aut,covjek spustio ovaj naletio i sutirao ( ok,Begovic je mogao bolje reagovati naravno )..Drugi gol covjek majstorskim potezom izbacio dva naasa igrac,ovaj ubacio na prvu i gol.marseille_unique je napisao/la:Bas takoFaraonTM je napisao/la:Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u pobjedu, vidjelo se iz aviona da smo bolja ekipa. Njihova dva gola su više bila ho-ruk i naše greške.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Naravno da smo mi bolji i kvalitetniji,to se vidjelo jer smo uspjeli i sa realno slabom igrom ostvariti pobjedu.Ali to nam se ne smije desavati,ipak smo mi bili nosioci u ovoj grupi a Kipar predzadnji sesir,mi 30 a Kipar 114 na rang listi,trebalo je ovo sigurnije biti,a ne haman egal cijelu utakmicu na terenu.
Naravno da je pobjeda najbitnija i baraz,slavimo i sretni smo,ali neke stvari treba priznati i reci,jbg. Mesa je uradio odlican posao dosad,uzeo sve bodovoe koje je trebao uzeti,spasio kvale i svaka mu cast,ali moramo proigrati bolje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Pazi, baraž je za mjesec dana, a ti pitaš da li može biti neka prijateljska u međuvremenu da isprobamo dva tri nova igrača. Ne znam ni kako bih to nazvao, osim nebulozom i top glupošću ovog foruma.Ajax je napisao/la:Pa eto posto nisam upoznat sa terminima prijateljskih upitao sam one koji to bolje znaju. Nije me sramota pitati. Bar ne glumim nekog dezurnog strucnjaka i moralistu i pravim se da znam sve a vise od pola stvari profulam. Ovo ne mislim na tebe @pinoglavi. Nego na neke PES strucnjake. Prepoznat ce se.
Pa jel moguće da toliko nemaš pojma
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović
Tako treba bit kazu, to je taktika valjda. I meni je sad lijepo nakon pobjede ali ne znam sta da mislim posle ovakve igre, da li je to privremeno ili posljedica nekih izostanaka ne znam, moguce da jest ali ne bih rekao jer i protiv Belgije je bilo ocajno, i protiv Izraela veci dio utakmice, cak i protiv Andore. Ovo veceras u pojedinim dijelovima utakmice ne da je bilo lose, bilo je ocajno, katastrofalno i jos gore od toga.Fidelis je napisao/la:Momci,imamo milion mana,ne trcimo,ne pokrivamo ni prostor ni igrace,stojimo daleko od igraca,pustamo im da neometano igraju,imamo sestoricu u zadnjoj liniji a oni ih sve izbace jednom loptom,ne mozemo sastaviti vise od tri pasa a da to nije na nasoj polovini,iz tri dodira nam dolaze na sesnaesterac,jedan igrac nam prolazi kroz cetiri igraca,ispucavamo lopte u bunar kao Andora,Begovic i Šunjić redovno......I ne pricamo o Njemackoj,pa cak ni o Poljskoj,o Kipru pricamo.
Momci,halo momci.
Uredu je,prosli smo ali ovo opet ostaje.Sta cemo dalje?Praviti se da nije tako?
E sad kad vidim koliko ovdje hvale Mesu a niko da uputi ni jednu kritiku pocinjem misliti da nisam normalan, i na kraju ce me i ubijediti da nisam, i da ne vidim dobro, ne razumijem se u ovu igru zvanu fudbal. Nadam se da sam normalan, nema veze ako se ne razumijem u fudbal samo nek se pobjedjuje.
This time next year we'll be millionaires.
Pa skoro isto onda mozemo reci i za nas drugi gol - greska njihove odbrane jer su ostavili Medunjanina na 7 m potpuno samog. Naravno da su to greske i jednih i drugih,svaki gol je u sustini necija greska,ali ja gledam sta je predhodilo tome a to su lijepe akcije,izradjene i smislene.FaraonTM je napisao/la:Kad smo kod drugog gola, najviše me iznerviralo kada je lopta još na polovini Kipra prošla između Medunjanina i Lulića i nešto se k'o njih dvojica svađaju a ljudi u kontru idu i spucaše nam gol. A i odbrana je ondje amaterski ispala također onaj što je dao gol se izborio za poziciju ispred Šunjića što se ne smije dešavati u kaznenom. Sve su to naše greške, poenta je da smo ih bez dva glavna igrača dobili i to sa jedno pola gasa u defanzivnijoj varijanti.Rios je napisao/la: Ne slazem se da su ho-ruk,naprotiv.Izradjene situacije,kod prvog gola bacen aut,covjek spustio ovaj naletio i sutirao ( ok,Begovic je mogao bolje reagovati naravno )..Drugi gol covjek majstorskim potezom izbacio dva naasa igrac,ovaj ubacio na prvu i gol.
Naravno da smo mi bolji i kvalitetniji,to se vidjelo jer smo uspjeli i sa realno slabom igrom ostvariti pobjedu.Ali to nam se ne smije desavati,ipak smo mi bili nosioci u ovoj grupi a Kipar predzadnji sesir,mi 30 a Kipar 114 na rang listi,trebalo je ovo sigurnije biti,a ne haman egal cijelu utakmicu na terenu.
Naravno da je pobjeda najbitnija i baraz,slavimo i sretni smo,ali neke stvari treba priznati i reci,jbg. Mesa je uradio odlican posao dosad,uzeo sve bodovoe koje je trebao uzeti,spasio kvale i svaka mu cast,ali moramo proigrati bolje.
Sto se tice pola gasa,ne znam za tebe,ali ja sam bio u grcu sve dok ga Milan ne zabi,ne znam jel nam to bas trebalo
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Samo slijepac ne vidi probleme sa kojima se suočavamo, ali sad je to tako i nemamo kud. Fale nam najbolji igrači, krpimo se i opet nekako pobjeđujemo, rezerve i drugoligaši nam rješavaju utakmice. Sad nije vrijeme da se kritikuje jer da nam je neko sve ovo ponudio prije mjesec dana, bez razmišljanja bi potpisali.Momciluk je napisao/la:Tako treba bit kazu, to je taktika valjda. I meni je sad lijepo nakon pobjede ali ne znam sta da mislim posle ovakve igre, da li je to privremeno ili posljedica nekih izostanaka ne znam, moguce da jest ali ne bih rekao jer i protiv Belgije je bilo ocajno, i protiv Izraela veci dio utakmice, cak i protiv Andore. Ovo veceras u pojedinim dijelovima utakmice ne da je bilo lose, bilo je ocajno, katastrofalno i jos gore od toga.
E sad kad vidim koliko ovdje hvale Mesu a niko da uputi ni jednu kritiku pocinjem misliti da nisam normalan, i na kraju ce me i ubijediti da nisam, i da ne vidim dobro, ne razumijem se u ovu igru zvanu fudbal. Nadam se da sam normalan, nema veze ako se ne razumijem u fudbal samo nek se pobjedjuje.
Treba im podrška, apsolutno svima, pa ćemo kasnije imati vremena za mudrovanje.
@Virto
Pretpostavio sam da nema samo sam ipak pitao. Nisam opterecen kao ti. Ne provjerim svaku stvar prije nego sto napisem kao ti. Ne pisem postove na nacin da moze ispasti upravu kako god okrenes. Nego pisem ono sto mislim da je najbolje za reprezentaciju. Ne glumim laznog moralistu i hvalim skoro svaki potez svakog selektora kao ti. Nemam potrebu da neko pohvali moj post na forumu jer mi to nije bitno kao tebi. Nisam toliko jadan da bi lijepio glupe smajlice kada za to nema potrebe. Ne provociram ama bas nikoga bez potrebe jer ne osjecam potrebu za nesto takvo na forumu. Naravno ponekad odgovorim neprimjereno samo to je odgovor. Nisam 24 sata dnevno na forumu kao neki i ne ulizijem se drugima ovdje. I jos puno toga. Veze ti nemas oko fudbala. Samo eto pratis ga desetak godina pa si pokupio par fraza. Toliko od mene. I ne znam zasto si se opet osjetio prozvanim. Niko tebe nije naveo. Nema potrebe da se lijepis za svaki post.
Pretpostavio sam da nema samo sam ipak pitao. Nisam opterecen kao ti. Ne provjerim svaku stvar prije nego sto napisem kao ti. Ne pisem postove na nacin da moze ispasti upravu kako god okrenes. Nego pisem ono sto mislim da je najbolje za reprezentaciju. Ne glumim laznog moralistu i hvalim skoro svaki potez svakog selektora kao ti. Nemam potrebu da neko pohvali moj post na forumu jer mi to nije bitno kao tebi. Nisam toliko jadan da bi lijepio glupe smajlice kada za to nema potrebe. Ne provociram ama bas nikoga bez potrebe jer ne osjecam potrebu za nesto takvo na forumu. Naravno ponekad odgovorim neprimjereno samo to je odgovor. Nisam 24 sata dnevno na forumu kao neki i ne ulizijem se drugima ovdje. I jos puno toga. Veze ti nemas oko fudbala. Samo eto pratis ga desetak godina pa si pokupio par fraza. Toliko od mene. I ne znam zasto si se opet osjetio prozvanim. Niko tebe nije naveo. Nema potrebe da se lijepis za svaki post.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 okt 2015, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
- Fk_zeljo_1921
- Kontakt:
Jel' mu do veceras vazi ugovor?
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan
Pa da, krupna greška ušunjao im se Medunjanin iz drugog plana... Al' zato su druga dva gola plod majstorluka strijelaca.Rios je napisao/la:
Pa skoro isto onda mozemo reci i za nas drugi gol - greska njihove odbrane jer su ostavili Medunjanina na 7 m potpuno samog. Naravno da su to greske i jednih i drugih,svaki gol je u sustini necija greska,ali ja gledam sta je predhodilo tome a to su lijepe akcije,izradjene i smislene.![]()
Sto se tice pola gasa,ne znam za tebe,ali ja sam bio u grcu sve dok ga Milan ne zabi,ne znam jel nam to bas trebalo
Vala ja nisam nimalo, a i koliko sam vidio ljudi oko mene su bili dosta opušteni, jednostavno sam znao da ćemo dobiti na kraju za razliku od Slovačke i Litvanije recimo gdje sam strepio, pa i Velsa neki dan. Večeras sam u svakom trenutku bio uvjeren u našu pobjedu
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ugovor je do kraja kvalifikacija, tako da je vjerovatno još uvijek zvanično selektor pod ugovorom i biće to do završetka baraža.Fk_zeljo_1921 je napisao/la:Jel' mu do veceras vazi ugovor?
Baždarević je danas potpisao i ugovor nakon sjednice Izvršnog odbora, koji važi do kraja kvalifikacija za Euro 2016 s mogućnošću produženja.
- marseille_unique
- Kontakt:
zgembo89 je napisao/la:marseille_unique je napisao/la:zgembo89 je napisao/la:NE kontam sta je problem reci ne valja nam igra branimo se ,a ne mozemo da se odbranimo protiv Kipra ok MEša je uspio ostvario je baraž kad smo računali da su propale kvalifikacije al hajmo realno komentarisat utakmicu jbt..POkušavamo otkriti šta su razlozi loše igre protiv Kipra Spahić Mujdža Vranješ na DMF
Nismo Njemacka, halo jos dva malte ne najvaznija igraca nisu igrala uz Kolasinca, slusas li ti sebe, sta ocekujes od BiH sa nekih 4 miliona stanovnika od kojih iz 2 miliona mozes izabrat one koji zele igrati za repku, plus id tih 2 miliona vise od pola su zene,
Halo, sta ti sanjas dijete, titulu prvaka Evrope, plus pogledaj gdje je njihov klupski Fudbal a gdje nas, i jos u gostima igrali,
nije savrseno ali mi smo samo jedna mala ali prkosna BiH,
kakih sve likova necu naci ovdje
.
OK vidjet cemo u barazu sta i kako,ako je vama normalno da igrač prolazi neometano između naša 4 onda uredu ili da nam lahko izbace odbranu ,a tu Bundes Liga Seria A..
Jel normalno da Njemacka jedva Gruziju dobije prije dva dana, haha, Care dosta stvari nije normalno u ovom ne savrsenom svijetu,
Vjeruj mi grijesis, bilo je gresaka ali te greske su vecina njih ispravili undeugim situacijama utakmice, ne moze sve biti perfektno kao golcina Medunjanina
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Nikad ne zaboravite da su Ljiljani nasa prava zastava, i da nam je Jedna si Jedina himna.
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Ucinimo sve da se nametnuta zastava i himna ne nalaze na tribinama i u javnosti.
Tuzlanski_Malisa
Nisam ni ja sve do drugog gola Kipra,a onda mi se vratio scenarij iz Izraela i onaj potop,reko pa nece valjda opetFaraonTM je napisao/la:Pa da, krupna greška ušunjao im se Medunjanin iz drugog plana... Al' zato su druga dva gola plod majstorluka strijelaca.Rios je napisao/la:
Pa skoro isto onda mozemo reci i za nas drugi gol - greska njihove odbrane jer su ostavili Medunjanina na 7 m potpuno samog. Naravno da su to greske i jednih i drugih,svaki gol je u sustini necija greska,ali ja gledam sta je predhodilo tome a to su lijepe akcije,izradjene i smislene.![]()
Vala ja nisam nimalo, a i koliko sam vidio ljudi oko mene su bili dosta opušteni, jednostavno sam znao da ćemo dobiti na kraju za razliku od Slovačke i Litvanije recimo gdje sam strepio, pa i Velsa neki dan. Večeras sam u svakom trenutku bio uvjeren u našu pobjedu
Zeljeznicar za zivot cijeli !!
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
Miralem Pjanic !
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !
pinoglavi je napisao/la:Treba sad za vikend jednu organizovatiAjax je napisao/la:Prijateljska utakmica prije baraza bi bilo jako korisna. Da se dvojici, trojici novih igraca da prava prilika. Zna li neko ima li sta od toga ??
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Bez Dzeke!
Bez Besica!
Bez Kolasinca!
'Koji ih qurac uopste zove' Djuric i Medunjanin postigli 4 od 5 golova u najvaznijim utakmicama!

Bez Besica!
Bez Kolasinca!
'Koji ih qurac uopste zove' Djuric i Medunjanin postigli 4 od 5 golova u najvaznijim utakmicama!
@Slevine hajde i ti koji smajlic nabaci da bude sve po klubskoj i jaranskoj liniji.
Da se ne osjeti ovaj Sajo zapostavljen.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Pise se kluPskoj... I, o cemu ti?Ajax je napisao/la:@Slevine hajde i ti koji smajlic nabaci da bude sve po klubskoj i jaranskoj liniji.![]()
Da se ne osjeti ovaj Sajo zapostavljen.
- invincible1921
- Kontakt:
Fidelis je napisao/la:Momci,imamo milion mana,ne trcimo,ne pokrivamo ni prostor ni igrace,stojimo daleko od igraca,pustamo im da neometano igraju,imamo sestoricu u zadnjoj liniji a oni ih sve izbace jednom loptom,ne mozemo sastaviti vise od tri pasa a da to nije na nasoj polovini,iz tri dodira nam dolaze na sesnaesterac,jedan igrac nam prolazi kroz cetiri igraca,ispucavamo lopte u bunar kao Andora,Begovic i Šunjić redovno......I ne pricamo o Njemackoj,pa cak ni o Poljskoj,o Kipru pricamo.
Momci,halo momci.
Uredu je,prosli smo ali ovo opet ostaje.Sta cemo dalje?Praviti se da nije tako?
Mada realno sto se mene tice mesa ima jedan veliki plus....a to je da je u stanju da uvidi greske koje je napravio napocetku utakmice, da uvidi gdje ne stima i da to isto promjeni. Recimo za razliku od njega pape igra sa istim igracima, postavakom, pa tama bilo 0-3 za protivnika. Nema promjene
=\_1921_/=
Znam da ti nisi takav ko ni ja. Pa znas o cemu govorim valjda. Idi malo na teme Premijer lige, PL prepucavanja itd. Uvijek jedno te istih 10-15 nickova na vise strana. Pisu se neke gluposti pa onda ovi drugi uzvrate pa tako u nedogled. I to svaki dan. Pa ovi sto navijaju za iste klubove lijepe smajlice po forumima i kao nadopunjuju se. Ali eto neka radi svako ono sto ga veseli. Barem virtualno
Ali nema veze nije to tema.
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Kakve veze ima za koga navijam?! Hoces da kazem da Mesa nije zasluzio sve pohvale i cestitke time sto je osvojio 15 bodova i uveo nas kao nosioce u baraz? Vrati se na postove nakon 3:0 od Izraela pa vidi koliko je raje vjerovalo da se sa ekipom u raspadu moze ista napraviti...Ajax je napisao/la:Znam da ti nisi takav ko ni ja. Pa znas o cemu govorim valjda. Idi malo na teme Premijer lige, PL prepucavanja itd. Uvijek jedno te istih 10-15 nickova na vise strana. Pisu se neke gluposti pa onda ovi drugi uzvrate pa tako u nedogled. I to svaki dan. Pa ovi sto navijaju za iste klubove lijepe smajlice po forumima i kao nadopunjuju se. Ali eto neka radi svako ono sto ga veseli. Barem virtualno
Neki drugi 'boluju' od te klupske pripadnosti, ja ne....
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, GG3, soccerfan i 58 gostiju.