LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Mitar
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Mitar » 03 dec 2012, 22:43

Mozemo mi pricati sta hocemo ali cinjenica je da kad god Kobe odluci ici na 30+ poena mi gubimo. Tako je bilo i prosle sezone i mislili smo da je to zbog manjka ofanzivnih opcija, zbog lose taktike itd... Medjutim sad izlazi na vidjelo ono cega smo se najvise plasili. Njegov ofanzivni apetit jedino Phil moze da kontrolise...
SI AMO CONte!!!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 03 dec 2012, 23:40

Netreba nikad zaboraviti da takvo soliranje nikako nije dobro za hemiju u ekipi. To se dosta puta vidjelo kod Bynuma prosle sezone, kad ga nisu involvirali u ofanzivi nije se nesto posebno trudio ni u defanzivi, tako ce biti i s Howardom budite sigurni. Pa nije covjek dosao samo da brani reket, momak je provjeren scorer i protiv **** Orlanda dobije 14 lopti manje od Bryanta? Zna se da lose sutira slobodna znaci to nemoze biti razlog.
Kobe Bryant pored titule ganja i neke svoje privatne rekorde ubjedjen sam u to a to nas moze skupo kostati, nekazem da je on glavni krivac ali je kriv koliko i drugi. Kad kod napadamo u balansu mi dobijamo kad Kobe preuzme glavnu ulogu mi gubimo, cudno zar ne.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2012, 01:47

Dwight Howard came to the Los Angeles Lakers because he felt he had a better chance to win an NBA title with that team. But the Lakers stumbled out of the gate and sit at 8-9 overall, in third place in the Pacific Division behind Golden State and the Clippers. That start had Howard suggesting recently the he might be willing to leave Los Angeles if he thinks he's more likely to win a title somewhere else.

"So I want to do it the best that I can and I’m going to take everything in I can to get what I can out of the NBA. Which, for me, is winning a championship," Howard said. "So if I have to play on another team or do whatever I have to do to get one, that’s my goal. This is my passion, so I’ll continue to fight."

Howard is averaging 18.7 points and 11.3 rebounds per game this season. The Lakers return to action against Houston on Tuesday.
http://www.sbnation.com/nba/2012/12/3/3 ... ship-magic

Vec je pocelo, a odigrano je tek 17 utakmica. Nazalost niko nema u klubu mu.da da shvati da je vrijeme Bryanta proslo i da bi Howard trebao biti glavna karika u napadu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 dec 2012, 02:00

Howard je najveca kosarkaska ubleha koja hoda parketima Nba. Rekao bih da je promasio profesiju i da ga samo fizikalije izvlace.. Totalno je glup i netalentovan za ovaj sport
15.10 - 15.06 ...

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 04 dec 2012, 03:04

Nakon one prethodne utakmice, u kojoj je Kobe nevidjeno nesebicno dijelio loptu, ja taman pomislim - evo gaaa, sad ce on krenut zrelo, prevalio je sve sebicnosti i gluposti, nije vise prodoran i eksplozivan ko nekada, shvatio je to, sad ce razigravati ekipu, poboljsat suigrace, zrtvovace malo statistiku i sa takvom igrom ce imat laganih 20 poena po utakmici sa puno majne muke neko do sad... - al vraga....Kobe te uvijek iznenadi. Ne mozes da ga ne volis, jbg on je Mamba, ali nekad je stvarno nevjerovatna ta njegova sebicnost i zelja da forsira loptu, pegla je i zabije kos...

Ovo sto Balon kaze iznad da se vidjelo u prosloj sezoni, da je Bynumu mrsko bilo igrat odbranu ako nije ukljucen u napad, to je bas odlicno zapazanje. Takvi su manje vise svi centri, dosta sujetni, pogotovo kad se radi o ovim kvalitetnijim. Vrlo je tu malo onih šljakera koji ce igrat jednakim intenzitetom bez obzira koliko lopti dobiju. Dwight nije nista drugaciji nego Bynum. Ako ga forsiras, ako zabija, on u odbrani postaje zivotinja, aktivan, trci bolje, unese neku energiju....to treba iskoristiti, i on je igrac za 25 koseva po utakmici. Iako se nacelno slazem da je Dwight totalna taraba od kosarkasa, doduse to je maskirano pod izuzetnom fizickom snagom, a na ruku mu ide to sto je liga postala liga bekova...

Samo me zanima na sta ce to licit kad dodje Nash jos i u svakom napadu drzi 10 sekundi loptu u rukama :D Meni se sad cini da se tek onda nece znat ko pije a ko placa u ovoj ekipi...

Brrrm
Kontakt:

Post Postao/la Brrrm » 04 dec 2012, 09:00

Kobe Bryant has been one of the team’s few bright spots. He’s averaging just over 27 ppg, with 5 apg and 5 rpg. “hot damn!”, right? Not quite. The fact is that the L.A Lakers are now 2-8 when Bryant scores over 25 points per game, and 6-1 when he scores under 25 per game.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 04 dec 2012, 09:29

Balon je napisao/la: To se dosta puta vidjelo kod Bynuma prosle sezone, kad ga nisu involvirali u ofanzivi nije se nesto posebno trudio ni u defanzivi
Ovo je bio prosvjetljujuci komentar za mene
slika
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 04 dec 2012, 13:47

Zbog cega Paul Gaosl drasticno lošije igra ove sezone? Evo na kladari mu spustili marginu na 12,5 :roll: Jel igra manje minuta ili mu ne daju lopte?
nema potpisa

IloveN
Kontakt:

Post Postao/la IloveN » 04 dec 2012, 14:47

Ove sedmice Lejkersi igraju cetiri utakmice:

slika
slika
slika
slika

Ili "na nasem":

Utorak - Hjuston-Lejkers - 02:00
Srijeda - Nju Orleans-Lejers - 02:00
Petak - Oklahoma-Lejkers - 03:30 (Sportklub)
Nedjelja - Lejkers-Juta - 03:30

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 04 dec 2012, 14:49

Admir_Sa je napisao/la:Zbog cega Paul Gaosl drasticno lošije igra ove sezone? Evo na kladari mu spustili marginu na 12,5 :roll: Jel igra manje minuta ili mu ne daju lopte?
Zato sto ga tretiraju ko da je bek suter, pa ga guraju na vrh reketa gdje provede vecinu vremena u napadu. Doso Howard, pa mu prave mjesto u reketu, a od Gasola ocekuju da se prilagodi tom sistemu igre (sto mu je Kobe direktno i rekao), a zapravo niko uopste i ne zna kakav sistem se igra u napadu. Za sada barem nikakav...

Pau se tu malo gubi, logicno, kad visokog igraca odaljis od kosa i uz to mu jos i oduzmes slobodu koju je imao...onda ne mozes ni ocekivat nista drugo nego da igra lose..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2012, 15:12

Poraz protiv Orlanda je dosta narusio atmosferu i medju igracima i medju navijacima, a veceras nas ocekuje dosta tezak mec protiv Rocketsa. Imam osjecaj da je ovo nekako kljucna sedmica kada je nasa sezona u pitanju, jer u slucaju 4 poraza (ne daj Boze) mislim da ce puci bomba u LA-u.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 04 dec 2012, 15:17

amerosm je napisao/la:Poraz protiv Orlanda je dosta narusio atmosferu i medju igracima i medju navijacima, a veceras nas ocekuje dosta tezak mec protiv Rocketsa. Imam osjecaj da je ovo nekako kljucna sedmica kada je nasa sezona u pitanju, jer u slucaju 4 poraza (ne daj Boze) mislim da ce puci bomba u LA-u.
Jedva cekam utakmicu, Rocketsi su moja omiljena ekipa, btw kako mislis 4 poraza?

Ako Asik uspije odigrati bolje protiv dwighta nego prosli put mislim da cete izgubiti...protiv dwighta mu je bila jedina utakmica cini mi se gdje je zakazao u odbrani....Rocketsi su u nizu domacih pobjeda mislim jedno 4-5 komada zaredom
Mas aj kuv ne sadri - sri lankanska narodna poslovica, a znaci otprilike "osoba koja je vesela je najbolji uzor".

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 dec 2012, 15:37

Ronaldo2012 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Poraz protiv Orlanda je dosta narusio atmosferu i medju igracima i medju navijacima, a veceras nas ocekuje dosta tezak mec protiv Rocketsa. Imam osjecaj da je ovo nekako kljucna sedmica kada je nasa sezona u pitanju, jer u slucaju 4 poraza (ne daj Boze) mislim da ce puci bomba u LA-u.
Jedva cekam utakmicu, Rocketsi su moja omiljena ekipa, btw kako mislis 4 poraza?

Ako Asik uspije odigrati bolje protiv dwighta nego prosli put mislim da cete izgubiti...protiv dwighta mu je bila jedina utakmica cini mi se gdje je zakazao u odbrani....Rocketsi su u nizu domacih pobjeda mislim jedno 4-5 komada zaredom
Mislim ukoliko izgubimo sve utakmice koje igramo tokom ove sedmice sto se aBd nece desiti - tada mislim da bi nastao pravi haos u LA-u, jer vidi se da nema hemije medju igracima i da javno iznose kritike.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 04 dec 2012, 16:54

amerosm je napisao/la: Mislim ukoliko izgubimo sve utakmice koje igramo tokom ove sedmice sto se aBd nece desiti - tada mislim da bi nastao pravi haos u LA-u, jer vidi se da nema hemije medju igracima i da javno iznose kritike.
Vrijeme je da se nesto tako desi i Lakersima. Sve ekipe prolaze kroz posten (pickovi) rebuilding, jedino je Lakersima polazilo za rukom da nemaju rebuildinga kao ostali timovi (angazovanje superstarova). Mislim da je doslo vrijeme da se to i Lakersima desi. Ovo nije hejtanje, nego realnost. Ova ekipa Lakersa mi je uz Spurse i Knickse favorit za naslov, tj. najvise bih volio da jedna od te tri ekipe osvoji. Medjutim, vrijeme je da i Lakersi konacno dozive sudbinu ostalih timova u ligi. Howard je sada tempirana bomba, koja ce vjerovatno eksplodirati, a zrtve ce biti Kobe, Pau, trener. Jos je rano da eksplodira, ali to bi se moglo desiti povratkom Nasha, ako se i dalje nastavi ovako losa igra Lakersa.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 dec 2012, 17:05

Sram bilo Bryanta...stvarno pretjeruje sa ovim poenima.Treba se potruditi malo vise,da sroza prosjek na bar 15 poena pa ce lakersi dominirati ligom.

Ja ne znam sta vi ocekujete od njega...najlakse je reci treba Kobe igrati racionalno.Lako je igrati njemu u drugoj brzini kad Jamison postigne 33 poena a Meeks pogodi 7 od 8 trojke pa protivnik ne zna sta ga je snaslo...ali skontajte da su to ipak samo igraci sa klupe ili vi mozda kontate da ce oni svaku noc igrati tako ? Ne kazem da Kobe ne forsira nekad ali od svih njih najvise zeli pobjede i zbog toga kad ekipi ne ide preuzima odgovornost i pokusava pobjediti "sam".
Davao je kobe kao i mnogi drugi igraci i 50 poena pa su njihovi timovi uglavnom dobijali te meceve...najlakse bi bilo kad ekipi ne ide da se i on ponasa nonsalantno na terenu i postigne 10 poena...bas me interesuje rezultat takvih duela.

Hajd da ima lose prosjeke i nekako...ali covjek ima sasvim dobar % FG i jos uz to sasvim dovoljno asistencija.

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 04 dec 2012, 17:35

adriano_leite je napisao/la:
amerosm je napisao/la: Howard je sada tempirana bomba, koja ce vjerovatno eksplodirati, a zrtve ce biti Kobe, Pau, trener. Jos je rano da eksplodira, ali to bi se moglo desiti povratkom Nasha, ako se i dalje nastavi ovako losa igra Lakersa.
slika

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 04 dec 2012, 17:49

Da bi bilo hemije u ekipi trener mora biti dovoljan autoritet da jasno izdefinise uloge igraca na parketu. Ko je prva violina, a ko su prateci vokali. Kobe ce u svojoj glavi uvijek bit glavni, i kad bude 40 godina imo. Howard isto tako, on misli da bi on trebo biti "go to" igrac, dominantniji od svih ostalih centara u ligi. Gasol je zasluzio status zvijezde i svako postovanje tokom proteklih godina i titula koje je donijeo u LA zajedno sa Kobeom. On ce, s pravom, ocekivat da bude privilegovan, da se ne mora on nikome prilagodjavat, vec drugi njemu...onda imamo Nasha koji kad se vrati lupace loptu vecinu napada, i trazit svoj sistem igre.... Problem je sto je lopta jedna, jbg, ne mogu je svi imat u rukama u isto vrijeme...

Ako se ne uspije izdefinisat ko je glavni u ovoj ekipi, koje su prve napadacke opcije, kojim se svi drugi moraju priklonit, ovo ce bit totalni raspad sistema. Da igraju Kobe i Gasol, bez Howarda i Nasha, i oko njih MWP, Jamison i kompanija sa klupe, ja garantujem da bi ta ekipa u ovoj fazi bila 10 puta jaca nego sto je sad.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 04 dec 2012, 17:54

a ja ocekujem da do trade deadlinea Howard zavrsi u Atlanti ako Lakersi ovako nastave..
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 04 dec 2012, 18:31

sundancekid je napisao/la:Da igraju Kobe i Gasol, bez Howarda i Nasha, i oko njih MWP, Jamison i kompanija sa klupe, ja garantujem da bi ta ekipa u ovoj fazi bila 10 puta jaca nego sto je sad.
potpis

Ronaldo2012
Kontakt:

Post Postao/la Ronaldo2012 » 04 dec 2012, 18:56

slika

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.