BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Captain4
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Captain4 » 17 nov 2015, 19:34

Vrijeme je da se okrenemo novoj generaciji predvođenoj sa Edinom , Begom i Pjanom.
"We need to suffer. And we need to fight."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 17 nov 2015, 19:37

slika
Hahahhaha koja smo mi komedija od naroda, neka i treba vala
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 nov 2015, 19:43

Sarmelino je napisao/la:slika
Hahahhaha koja smo mi komedija od naroda, neka i treba vala
Svaka im cast. :bih:

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 17 nov 2015, 19:51

Meša podnio ostavku - insajd informacija ;)

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 19:53

Fidelis je napisao/la:Citam komentare ovdje i mogu reci da su me malo razveselili.I kod mene se uvukla prilicna doza sumnje ali ohrabruje da su komentari i ocekivanja uglavnom pesimisticna a to znaci samo jedno,prolazimo.
Predhodnih dana sam bio zabrinut jer su skoro svi pisali da sigurno prolazimo a to jednostavno nije normalno stanje na ovom forumu.

U sustini,veceras se opet sve pita samo nas i ako su odgovori na slijedeca dva pitanja potvrdna mislim da nas plasman na Euro nije upitan.

Pitanja su:
1.Da li svim srcem stvarno zelimo na taj Euro,ne mi naravno,vec savez i ta klika.
2.Da li ce Bazdarevic izvesti najbolji sastav ili ce svojim egzibicijama sabotirati nasu igru kao sto je bio slucaj u Zenici,sad da li namjerno ili nenamjerno nije vise ni bitno.

Velika je lova u igri,direktno 24 miliona KM za plasman.Znamo ko smo mi,znamo ko nam sjedi u savezu,znamo da je modus operandi kod nas opcenito u drustvu,bolje meni licno milion nego drustvu,savezu i drzavi 24 miliona.I ne nije to terorija zavjere nego je to istina,to smo mi.

Dakle,od gore postavljena 2 pitanja zavisi nas plasman u Francusku.
Ja cu se ubjedjivati do veceri da svi daju sve od sebe da se plasiramo,nista drugo mi ne preostaje.
Maksuz sam trazio ovo.
Ja znam sta slijedi,teorije zavjere,ma daj ba sta drobis,ma de nemoguce..ali ja cu ipak reci ono sto me muci.

Nigerija-BiH,najopasniji su po desnoj strani odnosno po nasoj lijevoj,selektor im ostavlja ispraznjenu bas tu stranu sto oni iskoriste.Napadaju samo tu bas kao da im je neko to rekao.Formacija nikad prije ni poslije toga vidjena kod nas.Na ovu utakmicu u Brazil putuju Begic,Ljubojevic i Bevanda a ne putuju recimo na historijsku i antologijsku Argentina-BiH na Maracani.Sep Blater u drustvu predsjednika Begica obilazi nas trening.Usput,deficit je reprezentacija iz Afrike koje prolaze u drugi krug.

BiH-Irska,malo dijete zna da otocane dobijas tako sto imas kontrolu lopte i igras sitni vez po zemlji i da na to nemaju odgovor.
Selektor izvodi jos cudniji sastav i formaciju nego onaj protiv Nigerije,sa samo jednim veznim igracem i u startu nas lisava najvece prednosti,veza po zemlji.Lijevo igra stoper,zadnji vezni je isto stoper i igraju dva klasicna napadaca.Izmjene su stoper na mjesto desnog beka i treci visoki napadac umjesto agilnog krila.Takodje nikad prije i nikad poslije vidjena formacija u nasoj igri.
Filozofija igre je nabijati visoke lopte na napadace,bas ono sto Irskoj savrseno odgovara,i opet bas kao da im je neko nastelio.Bingo.

Revans,Dablin,svi kontamo naucili smo lekciju.Treba nam gol ali ne lezi vraze opet pocinjemo sa stoperom u veznom redu,Bešić ostaje na klupi iako ga svi oznacavamo kao kljucnog igraca sa kojim cemo uspostaviti ono cime cemo izbaciti Irce,sitni vez,pas igru po zemlji.
Izmjene,taman kad ulazak Bešića ozivljava nasu igru i kad pritiskamo,prijetimo i konacno nesto igramo slijedi jos jedan šok,umjesto dodatnog jacanja veznog reda u cilju kreacije i dominacije u vidu Seje Salihovica dobijamo jos jednog visokog napadaca a gubimo veznog,doduse loseg ali kakvog takvog.Tu taj nas pritisak staje,i ono malo igre nam se raspada i postaje nam jasno da cemo Francuski Euro gledati na tv ekranima.

Jesu li svi ovi potezi,koincidencije plod elementarnog neznanja ili neceg drugog,mozda namjere?

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 17 nov 2015, 20:10

realno nemate zašto biti previše strogi prema vašim igračima
igrali su dobro i grizli su tamo od 2008 do 2014.....2010 i 2012 se nisu plasirali zbog preteškog ždrijeba...i sada su dobili najnezgodnijeg protivnika
nije čudo što je nakon sp u Brazilu došlo do zasičenja...dešava se to u puno većim državama i reprezentacijama

ok, sada su bljesnule mađarska, Albanija i sj. irska, ali gdje su oni bili zadnjih godina dok ste vi igrali dobro?

za ozbiljniji kontinuitet trebat će se pozabaviti mladim igračima iz domaće lige jer ipak vam fali širina u ekipi

mostar_mo
Kontakt:

Post Postao/la mostar_mo » 17 nov 2015, 20:16

dean33 je napisao/la:realno nemate zašto biti previše strogi prema vašim igračima
igrali su dobro i grizli su tamo od 2008 do 2014.....2010 i 2012 se nisu plasirali zbog preteškog ždrijeba...i sada su dobili najnezgodnijeg protivnika
nije čudo što je nakon sp u Brazilu došlo do zasičenja...dešava se to u puno većim državama i reprezentacijama

ok, sada su bljesnule mađarska, Albanija i sj. irska, ali gdje su oni bili zadnjih godina dok ste vi igrali dobro?

za ozbiljniji kontinuitet trebat će se pozabaviti mladim igračima iz domaće lige jer ipak vam fali širina u ekipi

Tako je , ova generacija je ipak napravila dosta ..od 4 zadnja ciklusa jednom smo bili prvi u grupi i otisli na SP, a tri puta završili u baražu ..dakle, postojao je kontinuitet ..
svi zaboravljaju da je većina tih momaka igrala i baraž za EP U21 reprezentacija gdje smo ispali od Češke ..dakle, samo rad sa mladim je put za dugoročan uspjeh ..

Po meni je ova generacija bila najjača 2011 odnosno za EP 2012. kad smo zaista imali igru i razmontirali Francusku u Parizu ..prava je šteta što se tada nismo plasirali ..
Nek se naše pjesme ore pjevat ćemo cijelu noć
nek Mostarom baklje gore s Veležom ću u smrt poć
i kad žarko sunce sija i kad hladne liju kiše
mi pjevamo našu pjesmu volim Velež nikog više

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 17 nov 2015, 20:32

PeppermintSA je napisao/la:Meša podnio ostavku - insajd informacija ;)
Nije valjda toliko glup
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 17 nov 2015, 20:37

Momci i ja sam se dosta nasikirao u ove dvije tekme :salut: ..i rekao sam sam sebi necu vise.
Price je moje zdravlje, igraci repke su potpuno podbacili..ni truda..ni zara..nicega tako nonsalantno!! :kafa:
Za drzavni grb se gine, zadnja kap znoja se trosi..zao mi samo nas navijaca.
Neki su..ne samo neki ..nego vecina su od svojih usta odvajala da bi dosli na bilino u zenicu i bodrili zmajeve.
A oni tako uzvrate zaista SRAMOTA ..bitno je da su oni puni ko brodovi, za svoje klubove ginu na terenu.
A za repku. kad igraju ponasaju se kao manekeni, SRAMOTA. pa ni jedan sut opucati u 90' minuta u okvir gola.
Ali zato Beg ce poslije tekme za London...Spaha za Hamburg..Dzeko i Pjanic za Rome..Ibisevic za Berlin..itd...Nema vise sikiriki :nene:

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 17 nov 2015, 20:39

Nema sanse.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

bull21
Kontakt:

Post Postao/la bull21 » 17 nov 2015, 20:42

Ovo ne zvuče kao riječi čovjeka koji će tek tako dići ruke od svega.
"Poslije utakmice su mi se srušili snovi. To što sam rekao mislio sam na situaciju da bih najradije otišao iz nogometa. Kada dođeš ovako blizu, a ne završiš posao, normalno je da se razočaraš. Ipak, nakon prespavane noći, kada se strasti slegnu, shvatiš da iz svega moraš izaći još jači. Svi smo podbacili u posljednje dvije utakmice i takve stvari se više ne smiju ponoviti. Reprezentacija je svetinja i odnos prema državnom dresu uvijek mora biti maksimalan. Vjerujem da u narednom periodu možemo popraviti određene stvari“, istakao je Baždarević.
p.s.

slika
Zadnja izmjena: bull21, dana/u 17 nov 2015, 20:44, ukupno mijenjano 1 put.

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 17 nov 2015, 20:43

koga bi voljeli za novog selektora...mozda probat opet sa Halilhodzicem :opaopa:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 20:45

evybih je napisao/la:
koga bi voljeli za novog selektora...mozda probat opet sa Halilhodzicem :opaopa:
Nema para za njega i da ima, on hoce da je Bog i batina.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

X31987
Kontakt:

Post Postao/la X31987 » 17 nov 2015, 20:54

Borili smo se, pokušavali... pa vidjeli ste Zukanovića, čovjek je i rukama i nogama igrao, ali džaba kad ne ide!

:lol: :lol: :lol:
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO !

Vedran Puljić ...

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Evander » 17 nov 2015, 20:58

evybih je napisao/la:
Halilhodzic nikad ne bi radio sa nasim lopovima i u savezu koji funkcionise onako kako funkcionise, a takodje niti sa igracima koji imaju apsulutnu samovolju. Dozvoljeno im je da rade sta zele i oni to dobrano korist na ustrb discipline.
Nasem savezu treba marijoneta, ne selektor.
To je veci problem nego pare koje Vaha trazi.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 17 nov 2015, 20:58

Sta ce Slovenci kaze forumska krema,vise su pokazali u ovih 10 minuta nego mi u 180 jos igraju sa duplo jacim protivnikom...forumski znalci :rol:
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 17 nov 2015, 21:00

GabrielBatistuta je napisao/la:Sta ce Slovenci kaze forumska krema,vise su pokazali u ovih 10 minuta nego mi u 180 jos igraju sa duplo jacim protivnikom...forumski znalci :rol:
Ukrajina da je s nama igrala pojeli bi nas :D
"We need to suffer. And we need to fight."

evybih
Kontakt:

Post Postao/la evybih » 17 nov 2015, 21:05

u rangu smo Andore, San Marina, Luxenburga :hmmmmm:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 nov 2015, 21:06

Ako cemo realno, najlosija smo ekipa koja je ucestvovala u barazu.

Da se ponovi baraz i da se opet izvlace parovi, svi bi nas zelili dobiti.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

STEVIE
Kontakt:

Post Postao/la STEVIE » 17 nov 2015, 21:13

Elegant je napisao/la:
evybih je napisao/la:
Nema para za njega i da ima, on hoce da je Bog i batina.
glupost, covjek hoce da radi u normalnim uslovima bez nacionalnog kljuca i slicni pizdarija i zna da to nikad nece docekati ovdje. eto zasto vaha nece.
"I'm a man who believes that I died twenty years ago.
And I live like a man who is dead already.
I have no fear whatsoever of anybody or anything." - Malcolm X

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut i 36 gostiju.