NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Donnie Darko
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la Donnie Darko » 06 maj 2011, 18:48

ima razvojna D-Liga, i liga u kojoj se takmice koledz timovi, iliti NCAA.

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 06 maj 2011, 18:50

Imas NBA Development League ili poznatija kao D-league kako hoces...tu svaka ekipa iz NBA ima neku svoju, gdje salju svoje mlade igraca da se kale, i ako zadovolje trenere svoje NBA ekipe, tad ih pozivaju nazad, ili cesto se desava da iz te lige potpisuju igraci po 10 dana contract sa NBA ekipama
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 06 maj 2011, 19:15

Ovo prvi put čujem, jer me nikad nije interesovala košarka :D Hvala vam ;)
Čelik Zenica 1945

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 06 maj 2011, 23:51

Nimla_RZ je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la::D

niko ne ispada u nba, nit upada iko. znaci, uvjek su isti timovi. osim u slucaju da se oformi novi tim, tada se radi expansion draft.
Čuj to?! :mrgreen: Samo 30 timova igra uvijek u NBA?! E svašta :D
Pa postojel' neke druge lige na području SAD-a?
uz ovdje od drugih pomenute D lige imaš od poznatijih još i CBA(koja je prije bila nekakva "druga" liga) i USBL lige. ovo druga se odnosi na kvalitetu, a ne na klasični rang kao u ostalim ligama.
u NBA "upadaš" ako grad ima dovoljno love i potencijala kao markentiško tržište. moje je mišljenje da se broj ekipa neće tako lako povečavati, jer je i ovih 30 mnogo. logičnija opcija je da će klubovi mjenjati gradove, kao što je to već čest slučaj.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 maj 2011, 08:45

Joj kako je lud PO ove godine. Nakon Spursa, Orlanda, izgleda i LAL ispada prije finala. LAL ce se cak i dobro osramotiti, prijeti im metla od Mavsa. Mnogo iznenadjenja, mnogo. Drago mi je sto se Bullsi vratise u igru, bio sam se zabrinuo zbog njih. Boozer je individualno razocarenje PO po mom misljenju.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:05

Pasha je napisao/la: logičnija opcija je da će klubovi mjenjati gradove, kao što je to već čest slučaj.
Kako misliš ovo?
Čelik Zenica 1945

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 09:07

Nimla_RZ je napisao/la:
Pasha je napisao/la: logičnija opcija je da će klubovi mjenjati gradove, kao što je to već čest slučaj.
Kako misliš ovo?

Na primer ,bivsi Seattle ti je sad Oklahoma , Vankuver ti je Memfis,klub promenio grad ,tokom 70-tih se to bas cesto dogadjalo.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:10

Tribalian je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Kako misliš ovo?

Na primer ,bivsi Seattle ti je sad Oklahoma , Vankuver ti je Memfis,klub promenio grad ,tokom 70-tih se to bas cesto dogadjalo.
Kakva glupost :shock:
Čelik Zenica 1945

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 09:16

Glupost jeste ,to si u pravu. Al nazalost to je tako,Meni je najvise zao ovih sto su sad Oklahoma Thunders,a ekipa je pre bila Seattle Supersonics,strasna ekipa,dosta velikih igraca ,igrali su i finale sa Cikagom krajem 90-tih. Za Vankuver se nisam potresao mnogo,jer oni i Toronto su upali u NBA u onom prosirenju 90-tih godina.Nisu imali neku tradiciju ali Seattle :roll: . Moderator je dobro napisao tamo "ko da vise love..." tacnije koji grad se vise isprsi. Verovatno si mladji lik,pa s toga ne bi ni poverovao koje su sve ekipe legendarne menjale gradove.

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:21

Tribalian je napisao/la:Glupost jeste ,to si u pravu. Al nazalost to je tako,Meni je najvise zao ovih sto su sad Oklahoma Thunders,a ekipa je pre bila Seattle Supersonics,strasna ekipa,dosta velikih igraca ,igrali su i finale sa Cikagom krajem 90-tih. Za Vankuver se nisam potresao mnogo,jer oni i Toronto su upali u NBA u onom prosirenju 90-tih godina.Nisu imali neku tradiciju ali Seattle :roll: . Moderator je dobro napisao tamo "ko da vise love..." tacnije koji grad se vise isprsi. Verovatno si mladji lik,pa s toga ne bi ni poverovao koje su sve ekipe legendarne menjale gradove.
Tek 18-ta :D a i nisam pratio NBA nikako, tek malo ove godine.
Al ovo da ekipa mijenja grad, svašta. :lol: Samo radi zarade. :cry:
Čelik Zenica 1945

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 09:23

To ti je zemlja zvana USA,kod nas je to nezamislivo,i uopste u Evropi koliko znam,sem u Italiji gde je veliki broj kosarkaskih klubova menjao ime prema trenutnom generalnom sponzoru,tako da sam jedno vreme jedva uspevao da pohvatam ko je ko u toj ligi :mrgreen:

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:27

Tribalian je napisao/la:To ti je zemlja zvana USA,kod nas je to nezamislivo,i uopste u Evropi koliko znam,sem u Italiji gde je veliki broj kosarkaskih klubova menjao ime prema trenutnom generalnom sponzoru,tako da sam jedno vreme jedva uspevao da pohvatam ko je ko u toj ligi :mrgreen:
Ma hajde ime, to i nekako, ali najgore kad odeš u drugi grad. Npr. neki frajer iz Sijetla navijao za Supersonicse, a odjednom taj klub u Oklahomi, daleko, daleko od Sijetla :lol: :lol: :lol:
Čelik Zenica 1945

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 09:30

Nimla_RZ je napisao/la:
Tribalian je napisao/la:To ti je zemlja zvana USA,kod nas je to nezamislivo,i uopste u Evropi koliko znam,sem u Italiji gde je veliki broj kosarkaskih klubova menjao ime prema trenutnom generalnom sponzoru,tako da sam jedno vreme jedva uspevao da pohvatam ko je ko u toj ligi :mrgreen:
Ma hajde ime, to i nekako, ali najgore kad odeš u drugi grad. Npr. neki frajer iz Sijetla navijao za Supersonicse, a odjednom taj klub u Oklahomi, daleko, daleko od Sijetla :lol: :lol: :lol:
Upravo to.A Oklahoma ono kaubojski grad :roll: Seattle je ipak milionski grad ,inace poznat i po najvecem broju samoubistava u USA :? al da ne skrenem sa teme. Verovatno je milionska armija navijaca ubijena u pojam tim potezom,izvesno je po mom misljenju da je i kompletna drzava Vasington navijala za taj tim. Sad im je najblizi Portland iz susednog Oregona (mislim na udaljenost,ne na bliskost klubu).

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 09:36

Tribalian je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la:
Upravo to.A Oklahoma ono kaubojski grad :roll: Seattle je ipak milionski grad ,inace poznat i po najvecem broju samoubistava u USA :? al da ne skrenem sa teme. Verovatno je milionska armija navijaca ubijena u pojam tim potezom,izvesno je po mom misljenju da je i kompletna drzava Vasington navijala za taj tim. Sad im je najblizi Portland iz susednog Oregona (mislim na udaljenost,ne na bliskost klubu).
Debili. Već mi se ne gleda NBA :mrgreen:
Čelik Zenica 1945

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 07 maj 2011, 10:03

Rose 44 poena :shock:
Čelik Zenica 1945

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 07 maj 2011, 10:26

Nimla_RZ je napisao/la:Rose 44 poena :shock:
Covek ih unistio sinoc,al ona 4. cetvrtina :mrgreen: kako je ono bilo na nivou MVP-a. :mrgreen:

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 07 maj 2011, 11:44

ma i prva je bila odlicna, jer dao je 17p u prvoj cetvrtini :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 maj 2011, 12:41

adriano_leite je napisao/la:Joj kako je lud PO ove godine. Nakon Spursa, Orlanda, izgleda i LAL ispada prije finala. LAL ce se cak i dobro osramotiti, prijeti im metla od Mavsa. Mnogo iznenadjenja, mnogo. Drago mi je sto se Bullsi vratise u igru, bio sam se zabrinuo zbog njih. Boozer je individualno razocarenje PO po mom misljenju.
booz ima povredu a i malo je psihicki pao,ali bice on ok,gibson radi strasan posao kad udje tako da se ne osjeti toliko da fali pravi booz,play off lud LAL na pragu ispadanja ja govorim cijele sezone da nisi na nivou ,kazu oni ce promjenit igru u play offu tesko je odjednom dignut razinu igre.Drugo je kad si prvi pa malo usporis i onda ponovo u PO potegnes jace.Dallas sad s velikim sansama i za finale.Volio bi vidjet kako bi se Memphis s njima snazao.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 maj 2011, 15:58

dema je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Joj kako je lud PO ove godine. Nakon Spursa, Orlanda, izgleda i LAL ispada prije finala. LAL ce se cak i dobro osramotiti, prijeti im metla od Mavsa. Mnogo iznenadjenja, mnogo. Drago mi je sto se Bullsi vratise u igru, bio sam se zabrinuo zbog njih. Boozer je individualno razocarenje PO po mom misljenju.
booz ima povredu a i malo je psihicki pao,ali bice on ok,gibson radi strasan posao kad udje tako da se ne osjeti toliko da fali pravi booz,play off lud LAL na pragu ispadanja ja govorim cijele sezone da nisi na nivou ,kazu oni ce promjenit igru u play offu tesko je odjednom dignut razinu igre.Drugo je kad si prvi pa malo usporis i onda ponovo u PO potegnes jace.Dallas sad s velikim sansama i za finale.Volio bi vidjet kako bi se Memphis s njima snazao.
Volio bih zbog Boozera da podigne nivo igre, on kaze kao da su najbolje partije ispred njega, pa cemo vidjeti. Drag mi je igrac i zbog toga sto je igrao za Cavse, ali smo mi bili dovoljno blentavi da ga se rijesimo. Nadam se da ce uzeti Chicago prsten, jer ljudi konstantno igraju dobru kosarku i bilo bi neposteno da bilo ko drugi uzme prsten. Najvjerovatnije finale Mavsi Chicago, jer i Mavsi su u sjajnoj formi.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 maj 2011, 16:27

Pa cim Booz zalijeci tu povredu i povrati samopouzdanje bice pravi.I ja bi volio da dodju u finale ako tamo bude Dallas onda bi se mozda moglo i dobit,jer smo cesta s njima dobro igrali.Vidjecemo jos ko ce bit u finalu istoka.A to da cijelu sezonu igraju dobro i da su jedina ekipa u ligi koja nije dozivila 3 poraza zaredom,govori puno.Ako nastave igrat kao sinoc onda mogu svakog dobit.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.