Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Jel ima neko iskustva u postavljanju alu mrezice na branik umjesto plastike one koja dodje? I kako je najbolje to postaviti? Moze li neka DIY varijanta?
- QUARTERBACK
- Kontakt:
kakve su ljetne savine r17 225/45.. imam priliku da ih uzmem za 80 po komadu nove pa me zanima misljenje nekog ko se razumije u to..
Ljetne savine sam nove uzeo proslo ljeto,odlicne.Doduse nisam vozio brze od 170 ,tako da do te brzine imam pozitivno iskustvoQUARTERBACK je napisao/la:kakve su ljetne savine r17 225/45.. imam priliku da ih uzmem za 80 po komadu nove pa me zanima misljenje nekog ko se razumije u to..

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Jel neko imao iskustva sa opel zafira vozilom,, jel istina da im je limarija losa na olx vidim pristojna vozila sa ok limarijom
Bolje imat jedan nov BMW nego dva polovna Golfa 2
U mojoj okolini ih je bilo i jos ima.KEC je napisao/la:Jel neko imao iskustva sa opel zafira vozilom,, jel istina da im je limarija losa na olx vidim pristojna vozila sa ok limarijom
Dobar drug ima, prvi komsija imao.
Niko nije zadovoljan, pola ih se rijesilo.
Nema kakvih problema nisu imali.
Govorim za prvu generaciju.
Mia San Mia
Neki dan mi frajer koji voza Zafiru kaze da trosi oko 9 litara, sto je za mene previse...R32 je napisao/la:U mojoj okolini ih je bilo i jos ima.KEC je napisao/la:Jel neko imao iskustva sa opel zafira vozilom,, jel istina da im je limarija losa na olx vidim pristojna vozila sa ok limarijom
Jel prva generacija spadaju tip vozila iz 2002 godiste il....R32 je napisao/la:U mojoj okolini ih je bilo i jos ima.KEC je napisao/la:Jel neko imao iskustva sa opel zafira vozilom,, jel istina da im je limarija losa na olx vidim pristojna vozila sa ok limarijom
Jest, 1996-2006. Tu je i facelift od 2003...
A nije bas da su stedljivi.
Ako ti je bas zapeo za oko, pokusaj naci od koga provjerenog da je bas odrzavao.
A nije bas da su stedljivi.
Ako ti je bas zapeo za oko, pokusaj naci od koga provjerenog da je bas odrzavao.
Mia San Mia
Opelovi DTI su generalno pouzdani motori. Ali, imas onaj hronicni problem pocetnih generacija zbog čega u biti nose losiju reputaciju - nesto ranije otkazivanje Bosh pumpe. To je i jedini zvanicni problem dok je sama konstrukcija motora robusna i ima fin vijek trajanja.
Naravno sve je do odrzavanja, redovna kontrola ovjesa itd.
Dizelasi koriste lanac umjesto zupcastog.
Ipak, Zafira je minivan tezak 1.5 t, pa samim tim i potrošnja je veca, pogotovo kad racunamo i dadatne kg.
Limarija, kao i kod svakog starijeg Opela (korozija pragova).
Naravno sve je do odrzavanja, redovna kontrola ovjesa itd.
Dizelasi koriste lanac umjesto zupcastog.
Ipak, Zafira je minivan tezak 1.5 t, pa samim tim i potrošnja je veca, pogotovo kad racunamo i dadatne kg.
Limarija, kao i kod svakog starijeg Opela (korozija pragova).
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Hvala momci na savjetima,ipak cu odustati od Zafire...
Po vašem misljenju koji bi bio najbolji auto za porodicu ,koji sluzi svaki dan za odlazak na posao(dakle potrosnja da nije velika) do nekih 4-6 hiljada KM
Po vašem misljenju koji bi bio najbolji auto za porodicu ,koji sluzi svaki dan za odlazak na posao(dakle potrosnja da nije velika) do nekih 4-6 hiljada KM
Golf 4 karavan, S. Octavia 1.9 tdi eventualno ako ciljas minivan imas Renault Scenic 1.9 dci, dosta prostora za putnike (istina skucenijeg gepeka).
1.9 dci motor strasno pouzdan i cak oni najljuci protivnici Francuza ce naci minimalne zamjerke te mozda ce se vaditi na osjetljivost.
To je max za nekih 6000 KM.
1.9 dci motor strasno pouzdan i cak oni najljuci protivnici Francuza ce naci minimalne zamjerke te mozda ce se vaditi na osjetljivost.
To je max za nekih 6000 KM.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Koje ljetne gume u dimenziji 195/65/15, vidim Hankook je dobio dobre ocjene, i Bridgestone Turanza isto, a Energysaver od Michelina ne hvale nešto ljudi previše, pa sam u dilemi.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Preporucam Savu.rio_Ferdy88 je napisao/la:Koje ljetne gume u dimenziji 195/65/15, vidim Hankook je dobio dobre ocjene, i Bridgestone Turanza isto, a Energysaver od Michelina ne hvale nešto ljudi previše, pa sam u dilemi.
Kupio komplet prosle godine vozio do oktobra kontzerviro i evo danas cu ih nabacit.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Uzmi hankook a ni sa Bridgestonom neces pogrijesitrio_Ferdy88 je napisao/la:Koje ljetne gume u dimenziji 195/65/15, vidim Hankook je dobio dobre ocjene, i Bridgestone Turanza isto, a Energysaver od Michelina ne hvale nešto ljudi previše, pa sam u dilemi.
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jel se može kombinovati sad da stavim Bridgestone naprijed dvije nove a recimo ovaj Conti PC5 kojeg imam dvije godine da stavim nazad, da ne kupujem 4 nove, iste dimenzijeSage je napisao/la:Uzmi hankook a ni sa Bridgestonom neces pogrijesitrio_Ferdy88 je napisao/la:Koje ljetne gume u dimenziji 195/65/15, vidim Hankook je dobio dobre ocjene, i Bridgestone Turanza isto, a Energysaver od Michelina ne hvale nešto ljudi previše, pa sam u dilemi.

Pa ću onda iduće godine još dvije uzeti Bridgestone i njih naprijed a ove nazad i to je to.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Ma mozes sto ne bi mogao, cak ne moras iduce godine ni uzimati mozes isto i iduce godinerio_Ferdy88 je napisao/la:Jel se može kombinovati sad da stavim Bridgestone naprijed dvije nove a recimo ovaj Conti PC5 kojeg imam dvije godine da stavim nazad, da ne kupujem 4 nove, iste dimenzijeSage je napisao/la:Uzmi hankook a ni sa Bridgestonom neces pogrijesitrio_Ferdy88 je napisao/la:Koje ljetne gume u dimenziji 195/65/15, vidim Hankook je dobio dobre ocjene, i Bridgestone Turanza isto, a Energysaver od Michelina ne hvale nešto ljudi previše, pa sam u dilemi.
Pa ću onda iduće godine još dvije uzeti Bridgestone i njih naprijed a ove nazad i to je to.

Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.
Golf 4 karavan, Passat 5, ne mora bit karavan jer je strasno prostran...KEC je napisao/la:Hvala momci na savjetima,ipak cu odustati od Zafire...
- StrikeWarzone
- Kontakt:
Neki savjet za ciscenje aluminijskih felgi?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!
Pitanje za clana Asteriks...Kakav je zamajac kod BMW e90 320i,110 KW,godiste 2006,znaci nije redizajn nego prva generacija e90. Kaze mi jedan majstor da je dvomaseni,ja sam mislio da taj imaju samo dizel motori 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.