Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

topnik1
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la topnik1 » 28 feb 2015, 19:17

Brend i ništa više. Uvjerio se i rukama i očima :D . Al im i ne zamjeram. Svaka čast sa ekonomske strane
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 19:19

U nedostatku argumenata idemo u krajnost. "ne seri" je izraz koji govori koliko si kulturan. Just sayin'
"dan te yebo" je uzrecica i ne odnosi se ni na kog specificno. No ko sam,ja da te sprijecim. Budi neznalica idalje :thumbup:
naprijed rejal

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 feb 2015, 19:22

Uzrečica :lol: .... Dobro Apple fan boy
Pld W D L
38 26 12 0

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 19:29

Nisam ja fanboy kume, ja sam fanboy jedino nokije. Ali me iritira kad neko pljuje i sere po necemu samo zato jer je to mejnstrim. Ne budi ovca jarugo
naprijed rejal

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 feb 2015, 19:30

Na prvi pogled mi bas izgledala cijena visoka, i dalje je to stoji, kao i dosta uređaja. Ali da je bolji od ovih ostalih Samsung,Lg... to jeste... iako nisam ljubitelj Ajfona, mora se priznati da su dobri.

U odnosu na ove druge koji kostaju po 1400 i sl, oficijelne verzije sa fabrickom garancijom. Cijena je ok.

Mada bi realna bila mozda 900, a ovi dr.( Samsung, LG...) na oko 600-700. To je opet samo moje misljenje

I Nokia i Ajfon za mene su klasa iznad svih android uređaja, pisam ja njih kad ima osmojezgrni procesor a zasteka ti.
Mia San Mia

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 28 feb 2015, 19:38

@Sveti kutura na nivou ;)
R32 je napisao/la:Na prvi pogled mi bas izgledala cijena visoka, i dalje je to stoji, kao i dosta uređaja. Ali da je bolji od ovih ostalih Samsung,Lg... to jeste... iako nisam ljubitelj Ajfona, mora se priznati da su dobri.

U odnosu na ove druge koji kostaju po 1400 i sl, oficijelne verzije sa fabrickom garancijom. Cijena je ok.

Mada bi realna bila mozda 900, a ovi dr.( Samsung, LG...) na oko 600-700. To je opet samo moje misljenje

I Nokia i Ajfon za mene su klasa iznad svih android uređaja, pisam ja njih kad ima osmojezgrni procesor a zasteka ti.
Ovo bi bilo već prihvatljivo...

@treci ja imam mobitel od 200KM i nije nijednom zaštekao,samo što nije android :D
Zadnja izmjena: anell, dana/u 28 feb 2015, 19:40, ukupno mijenjano 2 puta.
Pld W D L
38 26 12 0

treci
Kontakt:

Post Postao/la treci » 28 feb 2015, 19:38

Kod mene je cetverojezgreni jos nisam skontao da je zastekao, prosjek je 30 app da istovremeno je pootvarano, tako da mislim ja je cijena od800 km koliko ce me na kraju izaci lg g3 opravdano. i opet ako budem nekad u prilici da ganjam neki jaci uredjaj na trzistu ganjao bi android ako se na toj smartphone sceni nesto znacajno ne zaokrene, cisto jer se meni najvise dopada. I dopada mi se lg kako radi posao pa sam njih izabrao prije nego htc, samsung... Opet moje subjektivno misljenje, al sam misljenja da sam za omjer novac-kvalitet, najvise dobio ovom kupovinom.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 feb 2015, 19:59

Nadam se da ce te dobro posluziti i dalje :thumbup:

Samo na dosta ih nakon godine i duzeg koristenja dolazi do nekih "greskica".

Mada vecina ko ima flagship nakon godinu eventualno dvije gleda da zamijeni za bolji uređaj, nastavak te serije.
Mia San Mia

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 20:02

Pazi, jedno je reci da je Telefon preskup. Za nase uslove u bih jeste, pogotovo, a drugo je,njatke i poredit epl sa kojekakvim lijevim brendovima. Isto ko da Auto poredis. Sta ce ti audi, kupi daciu, oboje voze na kotacima na kraju krajeva.
naprijed rejal

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 28 feb 2015, 20:10

topnik1 je napisao/la:Brend i ništa više. Uvjerio se i rukama i očima :D . Al im i ne zamjeram. Svaka čast sa ekonomske strane
naravno, ne mozes suditi uredjaju na kratko vrijeme

isto ko kad neko ko koristi iphone dugo vremena odnosno godina, uzme neki telefon s androidom nakratko ga isproba i kaze da je bezveze, nista posebno

ja kad kupujem telefon ja imam neke osnovne kriterije, a to su mass storage, bluetooth
mass storage mi treba posto sam vecinu vremena u zurbi pa mi treba da dokumente caskom drag and drop odradim, a bluetooth vecinu vremena koristim kako za slanje dokumenata tako i za neke druge stvari

iphone ne podrzava pravi mass storage, a bluetooth je ogranicen, tako da on u startu otpada

na ostale stvari s vremenom covjek se navikne

i kao sto rekoh prije, ono sto apple ima, s tim se rijetko ko moze pohvaliti, ekosistem, os, imaju jedan telefon na koji se fokusiraju citavu godinu, podrska.

da vidim koliko bi vas volilo da recimo samsung izbaci jedan uredjaj o kojem ce se brinuti jedno 3 godine, dakle zagarantovana podrska, svaki novi android kad google izbaci samsung odmah izbaci za svoj uredjaj? ili isto tako i za htc, sony i druge
Zadnja izmjena: QUARESMA 18<<<, dana/u 28 feb 2015, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 feb 2015, 20:12

U pravu si sveti :thumbup: najbolje objasnjenje.

Kao i npr za vw koji imaju zarade po nevjerovatnih 800 eura po autu i nadalje, pa npr najvise imaju na Porseovim modelima po nekih 6000 mozda. Pa dođu na trziste eno ih preskupi, sta je bolje nego tamo neki Reno.... međutim godinama se pokaze. Nije cijena takva tek onako.
Mia San Mia

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 feb 2015, 20:15

Bio nekome preskup ili ne, telefon ne vrijedi te pare, ni u kakvim uslovima, ni u kakvom šizouniverzumu pa ni u ovom našem.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 feb 2015, 20:20

sveti, kada sagledamo sve što je rečeno u zadnje dvije stranice, mogu izvesti samo jedan zaključak:

ti ne voliš android, pa stoga opravdavaš ovako visoku cijenu iphonea. jesam li u pravu?
pobogu sputavaš htc one samo jer koristi android.. očigledno ovo je stvar preference.
netko ko voli koristiti android mobitele i uživa u njihovim mogućnostima će sigurno proći mnogo jeftinije nego onaj ko ih ne voli, ako i ne štedi u kupovini. ovaj iphone 6 plus je nevjerovatno skup, te mislim da bi ga toliko platila samo osoba koja je ili nevjerovatno zaluđena appleom, ili ne može podnijeti android. u oba slučaja, mislim da je osoba u krivu ako je spremna dati 1700 maraka na taj mobitel.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 28 feb 2015, 20:25

Suludo bi bilo dati onaj novac pa i da se radi o iphoneu 6+ i na kvadrat sa ugradjenim jetpackom .
http://www.att.com/cellphones/iphone/iphone-6-plus.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.verizonwireless.com/smartpho ... ne-6-plus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ovako to obicno ide uz ugovor na dvije godine i 299 dolara..
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 20:50

viKK je napisao/la:sveti, kada sagledamo sve što je rečeno u zadnje dvije stranice, mogu izvesti samo jedan zaključak:

ti ne voliš android, pa stoga opravdavaš ovako visoku cijenu iphonea. jesam li u pravu?
pobogu sputavaš htc one samo jer koristi android.. očigledno ovo je stvar preference.
netko ko voli koristiti android mobitele i uživa u njihovim mogućnostima će sigurno proći mnogo jeftinije nego onaj ko ih ne voli, ako i ne štedi u kupovini. ovaj iphone 6 plus je nevjerovatno skup, te mislim da bi ga toliko platila samo osoba koja je ili nevjerovatno zaluđena appleom, ili ne može podnijeti android. u oba slučaja, mislim da je osoba u krivu ako je spremna dati 1700 maraka na taj mobitel.
1700 KM kosta samo kod nas Radi razloga koje sam vec naveo.

Android bih jedino i mogao da koristim na htcu ili lg g2 ili g3 jer jmaju daleko fluidnije androide. Uz to bih razmislio o moto g i nexusu.
naprijed rejal

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 feb 2015, 21:05

i opet se vratimo na isto, ako si u BiH, daleko je pametnije uzeti telefon poput htc one, nexus 5, lg g3, moto g2 itd koji su dosta jeftiniji nego taj iphone.. osim ako imaš neki ludi fetiš za appleom.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 21:15

viKK je napisao/la:i opet se vratimo na isto, ako si u BiH, daleko je pametnije uzeti telefon poput htc one, nexus 5, lg g3, moto g2 itd koji su dosta jeftiniji nego taj iphone.. osim ako imaš neki ludi fetiš za appleom.
a sta ja govorim cijelo vrijeme. Ako zelis iPhone koji kod nas kosta 1700 KM, a imas pare, kupit ces ga, i nema potrebe da neko analizira tvoj postupak. A itekako se isplati, akp ga zelis i ako imas pare. To sto je preskup za Nas,je drugi par cipela.
naprijed rejal

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 28 feb 2015, 21:25

U mom krugu prijatelja i poznanika svi koji su imali Iphone, osim jedne djevojke, su presli na Android. Stvarno se ne mogu sjetiti nikoga vise da je ostao vjeran Iphoneu. Ja ne mogu suditi jer nisam nikad koristio Iphone na duze staze.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 28 feb 2015, 21:29

Zasto je to,cudno? Pa minimalno 5 ljudi od 10 koje poznajem da imaju iPhone su me pitali kako da instaliraju android na njeg :facepalm: Svi su dobili mobitele,od rodbine,iz vana, te ni ne znaju da treba itunes za prenos podataka
naprijed rejal

Carlo
Kontakt:

Post Postao/la Carlo » 28 feb 2015, 21:36

Zna li neko gdje najjeftinije mogu dekodirati iphone 4s u Sarajevu? Hvala unaprijed.
Liverpool's number 9! LONG LIVE THE KING KENNY!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: CHR, jasmin10 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []