FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 166

Pablo11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Pablo11 » 29 jun 2024, 01:22

RatoborniMrmot je napisao/la:
29 jun 2024, 00:47
Cekaj malo, ovdje se diskutuje o Dzeki, a mi se prosle sezone borili za opstanak sa Turururuom, Alisonom, Biberom i ostalim antitalentima u ovoj kasabi od lige gdje ti kolo vode Gigovic & co, mi se kuckamo kako znamo i umijemo da skrpirmo ekipu.

Da smo mu mi ponudili, karikiram, milion, Hajduk dva i da njih izabere razumio bih pricu. Ovako ta prica zaista nema smisla, al fakat nema.

Ne znam kako vam se da uospte, a nesto cisto sumnjam da ce doci u Hajduk pored Arapa i Amera. Bas ce neko doci da zivi u Split pored Dubaia, Rijada, Majamija ili nekog slicnog grada :urnebes:
Dzaba objasnjavas, cuj treba eto on doci onako igrati besplatno jer smo mi njemu nesto kao dali. Garantujem ti da iz kluba niko nije ni pokusao da posalje ponudu, makar nesto.
Fk Željezničar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 jun 2024, 01:29

Ustati pa spomenuti Štilića i Cocalića, svi znamo da su mogli igrati u bilo kojem drugom klubu u državi, regionu i vani. Pomogli su klubu kad je bilo najteže, igrali su kad niko nije želio da igra. Sve ostalo su priče za malu djecu.

Veliki igrač je Džeko, ali bez muda i karaktera.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 29 jun 2024, 01:39

Naravno Stila i Coca :salut: ali i Beslija.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 jun 2024, 01:41

MocMahale444 je napisao/la:
29 jun 2024, 01:39
Naravno Stila i Coca :salut: ali i Beslija.
:salut: :salut:

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 29 jun 2024, 01:45

Pablo11 je napisao/la:
29 jun 2024, 01:22
Cekaj malo, ovdje se diskutuje o Dzeki, a mi se prosle sezone borili za opstanak sa Turururuom, Alisonom, Biberom i ostalim antitalentima u ovoj kasabi od lige gdje ti kolo vode Gigovic & co, mi se kuckamo kako znamo i umijemo da skrpirmo ekipu.

Da smo mu mi ponudili, karikiram, milion, Hajduk dva i da njih izabere razumio bih pricu. Ovako ta prica zaista nema smisla, al fakat nema.

Ne znam kako vam se da uospte, a nesto cisto sumnjam da ce doci u Hajduk pored Arapa i Amera. Bas ce neko doci da zivi u Split pored Dubaia, Rijada, Majamija ili nekog slicnog grada :urnebes:
Dzaba objasnjavas, cuj treba eto on doci onako igrati besplatno jer smo mi njemu nesto kao dali. Garantujem ti da iz kluba niko nije ni pokusao da posalje ponudu, makar nesto.
Jel se moze sam ponuditi?

Karakterna picka, koja je svoje dijete izveo protiv Portugala..

Diavolo
Kontakt:

Post Postao/la Diavolo » 29 jun 2024, 02:07

Kao navijaca Zelje, gradjanina Sarajeva, zaljubljenika i okorjelog romanticara fudbala njegov odlazak u Hajduk me emotivno slomio kao rijetko sta u zivotu.
Sama cinjenica da se diskutuje o tome koliko ko moze dati i sta moze ponuditi Edinu je vec, za mene, potpuno promasena tema. Naravno da Hajduk ima vise love da mu ponudi. Naravno da mu mi osim najromanticnijeg kraja karijere za legendu jednog kluba i sporta uopste ne mozemo ponuditi nista. Ali, majka mu stara, zar karijera kao njegova ne zasluzuje jednako poetican kraj kao i pocetak sto je bio? Zar u povijesti fudbala ne treba da udje da se vratio odakle je sve pocelo? Odakle su ga, po pricama mnogih, gotovo otjerali zbog manjka bilokakve sportske a i ljudske vizije? Zar nisu najinspirativnije price one u kojima se heroj vrati kuci, na svoje i zatvori krug? Zar je bitniji pisljivi euro vise od zaostavstine i legende koja se treba o tebi pricati generacijama djece poslije nas?
Sta jednom djecaku iz Brijesca znaci Hajduk vise od Zelje? Hajduk s kojim ga veze jedino kafana koju ima u Dalmaciji, u Dubrovniku?
Hoce li to neko reci da mu je sportski motiv da pomogne Hajduku da osvoji titulu nakon godina i godina? Da mu je to neostvarena tajna zelja jos od kako je poceo trenirati na sljaci Grbavice? Ko moze s sigurnoscu tvrditi da Hajduk opet nece biti prvak jesenjeg djela da bi, po navici, sve uprskao iopet prepustio titulu Dinamu ili Rijeci? Zar iko zdrav misli da ga ne bi”objektivna” splitska publika razapela i vrijedjala gore nego sto su ga navodno vrijedjali na Grbavici?
Znam da zvucim ko ostavljen frajko koji je ocekivao mnogo a nije dobio nista. Nije Edin duzan licno nikome, ni Sarajevu, ni Zeljeznicaru a pogotovo nama navijacima- naivnim idealistima. Njegov trag na fudbal ali i samo drustvo u BiH ne moze nista i niko osporiti, i ostace neizbrisivo gdje god zavrsio karijeru. Uopste necu da ulazim u temu sta bi znacio njegov dolazak ovdje, od ekonomskog, sportskog pa i kulturoloskog. Nejse, ko sto rekoh nije duzan nikom.
Duzan je to bio prema sebi i prici koju je ispricao svojim zivotom i karijerom. Price su ba bitne, ono sto ce ostati iza nas kad presahnu milionu i kosti se u prah pretvore. Steta sto necemo ispricati tu pricu. Sretno Dzeki i Hajduku - da im Rijeka uzme titulu u zadnjem kolu.

Halalite na dugom postu.
Il regno del Diavolo!

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 29 jun 2024, 02:24

Diavolo je napisao/la:
29 jun 2024, 02:07
Kao navijaca Zelje, gradjanina Sarajeva, zaljubljenika i okorjelog romanticara fudbala njegov odlazak u Hajduk me emotivno slomio kao rijetko sta u zivotu.
Sama cinjenica da se diskutuje o tome koliko ko moze dati i sta moze ponuditi Edinu je vec, za mene, potpuno promasena tema. Naravno da Hajduk ima vise love da mu ponudi. Naravno da mu mi osim najromanticnijeg kraja karijere za legendu jednog kluba i sporta uopste ne mozemo ponuditi nista. Ali, majka mu stara, zar karijera kao njegova ne zasluzuje jednako poetican kraj kao i pocetak sto je bio? Zar u povijesti fudbala ne treba da udje da se vratio odakle je sve pocelo? Odakle su ga, po pricama mnogih, gotovo otjerali zbog manjka bilokakve sportske a i ljudske vizije? Zar nisu najinspirativnije price one u kojima se heroj vrati kuci, na svoje i zatvori krug? Zar je bitniji pisljivi euro vise od zaostavstine i legende koja se treba o tebi pricati generacijama djece poslije nas?
Sta jednom djecaku iz Brijesca znaci Hajduk vise od Zelje? Hajduk s kojim ga veze jedino kafana koju ima u Dalmaciji, u Dubrovniku?
Hoce li to neko reci da mu je sportski motiv da pomogne Hajduku da osvoji titulu nakon godina i godina? Da mu je to neostvarena tajna zelja jos od kako je poceo trenirati na sljaci Grbavice? Ko moze s sigurnoscu tvrditi da Hajduk opet nece biti prvak jesenjeg djela da bi, po navici, sve uprskao iopet prepustio titulu Dinamu ili Rijeci? Zar iko zdrav misli da ga ne bi”objektivna” splitska publika razapela i vrijedjala gore nego sto su ga navodno vrijedjali na Grbavici?
Znam da zvucim ko ostavljen frajko koji je ocekivao mnogo a nije dobio nista. Nije Edin duzan licno nikome, ni Sarajevu, ni Zeljeznicaru a pogotovo nama navijacima- naivnim idealistima. Njegov trag na fudbal ali i samo drustvo u BiH ne moze nista i niko osporiti, i ostace neizbrisivo gdje god zavrsio karijeru. Uopste necu da ulazim u temu sta bi znacio njegov dolazak ovdje, od ekonomskog, sportskog pa i kulturoloskog. Nejse, ko sto rekoh nije duzan nikom.
Duzan je to bio prema sebi i prici koju je ispricao svojim zivotom i karijerom. Price su ba bitne, ono sto ce ostati iza nas kad presahnu milionu i kosti se u prah pretvore. Steta sto necemo ispricati tu pricu. Sretno Dzeki i Hajduku - da im Rijeka uzme titulu u zadnjem kolu.

Halalite na dugom postu.
👍👍👍👍

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 jun 2024, 02:30

zeljovolimte je napisao/la:
29 jun 2024, 01:45
Pablo11 je napisao/la:
29 jun 2024, 01:22

Jel se moze sam ponuditi?

Karakterna picka, koja je svoje dijete izveo protiv Portugala..
A ko kaze da se mozda nece vratiti za sezonu dvije?
Fk Željezničar.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 jun 2024, 02:35

https://mondo.ba/Sport/Fudbal/a203108/D ... ajduk.html

Nismo mi tebe zasluzili kako god da okrenes, najveci si za ovu drzavu svih vremena i sretno ti gdje god bio.
Fk Željezničar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 jun 2024, 02:40

Pablo11 je napisao/la:
29 jun 2024, 02:35

Nismo mi tebe zasluzili kako god da okrenes, najveci si za ovu drzavu svih vremena i sretno ti gdje god bio.
Edin se oženio 2016 sve sam ti rekao, a ovo je bilo 2013... :urnebes:
Želim mu da mu cijeli Poljud zviždi :kafa:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 jun 2024, 02:42

Mamba21 je napisao/la:
29 jun 2024, 02:40
Pablo11 je napisao/la:

Nek mu zvizdi, imaju dvije solucije da osvoji trofej i dodje kod nas ili da ga zvizde pa dodje kod nas. Meni ne smeta, cak mi se i svidja sto ce prvo u hajduk. :kafa:
Fk Željezničar.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 29 jun 2024, 02:45

Pablo11 je napisao/la:
29 jun 2024, 02:42
Mamba21 je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Nek mu zvizdi, imaju dvije solucije da osvoji trofej i dodje kod nas ili da ga zvizde pa dodje kod nas. Meni ne smeta, cak mi se i svidja sto ce prvo u hajduk. :kafa:
Sve bi bilo super da nema 38 godina, šupak svoje vrste.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 29 jun 2024, 02:59

Mamba21 je napisao/la:
29 jun 2024, 02:45
Pablo11 je napisao/la:
29 jun 2024, 02:42
Mamba21 je napisao/la:

Sve bi bilo super da nema 38 godina, šupak svoje vrste.
Da se ne lazemo da za 4 sezone dodje kod nas nije kasno. Svakako gledam kroz to da ce nam vise znaciti za marketing nego za stanje na terenu.
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 29 jun 2024, 07:08

Ma za nas je i bolje da eventualno dodje najranije sledece sezone. Da se zavrsi Jug, da se osposobe prostorije ispod Istoka, da se sredi vanjski izgled Sjevera. Da se pripremimo za neki iskorak.
Njegovim dolaskom bi se stvorio bas pravi hajp, dosle bi i pare. Pa onda zajedno gurat do titule sa njim. To bi bila prica. A sad nemamo nijedan preduslov za to.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 jun 2024, 07:21

Ovo vam je Bošnjo, toliko uvreda na osnovu samo jedne špekulacije. :bih:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 29 jun 2024, 09:22

Nemate pravo onda nista pricat ni drugim igračima kad nece da dođu kod nas ili hoce da idu. Sami sebe ponižavate

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 29 jun 2024, 09:34

Nek skokne i do Zvezde,pa kod nas nek dodje sa 43 godine
Mogao bi i nakon 2 godine i Dzeko izjavit ko Sinisa Stevanovic.
Zeljo mi je prva ljubav al Hajduk je prava ljubav.
Cocalic,Stilic,Beslija dokazani Zeljovci i zaljubljenici u plavu boju 👍👍

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 29 jun 2024, 09:40

Mene ne bi iznenadilo i da karijeru zavrsi kod pitara ako mu daju dobru cifru. Yebo ga Hajduk.
Pročepit će negdje.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 29 jun 2024, 09:50

Dzeko da ima pravu ljubav,vratio bi se u Zelju i pokusao da sa svojim timom uzme titulu i da pokusa nesto izboriti u Europi a ne da mu to cilj bude sa Hajdukom,a da ne pricam da bi njegov povratak povukao jos mnoge igrace da se vrate i da pokusaju tu titulu vratit na Grbavicu kao npr Ibrahim Sehic,Riad Baljic,Hajradinovic itd

CentarsutNaClanak921
Kontakt:

Post Postao/la CentarsutNaClanak921 » 29 jun 2024, 10:00

Gdje ima dima, ima i vatre, to je "Bošnjo" naučio u posljednjih 30-ak godina.

Ova se situacija može posmatrati na dva načina.

Prvi je da se postavi pitanje: šta njemu znači Hajduk? Ne može poslove po Dalmaciji voditi iz Sarajeva? Smiješno. Zaista ne znam za slučaj u kojem se neko sa ovih prostora na kraju karijere, ukoliko se vraćao, vratio u klub koji nije njegov matični. Čak i da u njegovom slučaju to bude Hajduk pa Željo, stavio bi ga ponovo u ovaj kontekst. U slučaju da u Hajduku to zaista bude dvogodišnji ugovor, pitanje je njegove motivacije za nešto dalje sa friško napunjenih 40 godina. Također, potenciranje da su naši navijači stoka koja će sve po spisku poslije 1-2 utakmice je toliko licemjerno nakon svega šta smo isti pokazali prethodne 3 sezone. Isto kao da su Split i Zagreb u Angoli pa ne znamo kako se oni ponašaju.

Drugi je da se niko nije sjetio da lobira kod njega za dolazak. Ne sada da ne pređe u Hajduk ili bilo gdje, već da se reagovalo ranije. Neko ovo može opravdano popljuvati, vodeći se primjerima Bešlije, Štile, Coce koji su zaista pomogli klubu kad je bilo teško (a realno kad kod nas nije teško), vjerovatno su i samoinicijativno došli nazad, pa će se eto i on voditi time. Neka ovo bude za nauk u budućnosti kada se budu pominjala naša djeca, da se pred kraj ugovora gdje god se nalazili razgovara sa njima, pa kad poslije razgovora kaže da neće možeš reći da si nešto pokušao.
Zašto je sve u čemu smo mi, u čemu je Željo, uvijek tako teško?
- Zato što ako se nisi napatio, kao da nisi ni dobio!

FK Pivopije
SS.ba Kup 🏆
SS.ba Superkup 🏆
SS.ba 3. liga 🏆

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: MrkiMedo, Nyema1921, ŠTA_JE i 34 gosta.