Ja bi to malo ovako objasnio, planeta je okrugla, zemlja, zrak, vatra svugdje ista, granice su imaginarne, ljudski konstrukt koji kaze da je ova nakupina prasine i zemlje BiH a ona tamo hrpa blata je Njemacka. Sve je to isto, zivis i radis gdje je tebi bolje i ljepse, gdje imas normalan zivot i to je to.
Svi glupi sto su otisli na Zapad. Kao mi pametni, kod nas dobri ljudi, sta cu tamo sa budalama kao. A realnost je da smo medju najneobrazovanijim i najmanje inteligentnim narodima, nista nismo uradili sto bi doprinijelo ljudskoj ras, nista zivo nismo izumilii. Da nema tih "budala na Zapadu" balkanci jos vatre ne bi izmislili, i tukli bi kamen od kamen uvjeren sam u to 100 %.
Bar 30-40 % ljudi kod nas zivi u potpunom siromastvu. Da li oni imaju 3 redovna kvalitetna obroka svaki dan?
Postavite uvijek sebi ovo pitanje: koliko stvari morate da se odreknete da bi imali normalna 3 obroka? Koliko ljetovanja ne odete, da bi pojeli i popili normala. Grijete li samo jednu sobu ili citavu kucu jer su drva i pelet poskupili? Koliko puta mjesecno odete u kino, restoran, na neko putovanje od 3-4 dana? Na zimovanje i ljetovanje?
Pa nije zivot samo popit, pojest, spavat, prdit i divit se prirodi. To vecina tek shvati kad odseli od roditelja i ispali se od kuce.