FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
90
45%
Prolazak u Play off
47
24%
Grupnu fazu
62
31%

Ukupno glasova: 199

JavierBosnia
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la JavierBosnia » 16 sep 2022, 13:38

Shategabri je napisao/la:
16 sep 2022, 13:22
Ne bi me začudilo da samo urade teren i ostave onako ništa ni sa čim atletsku :oops:
Cim do sada nije rjeseno, tesko da ce se nesto promjeniti.
Jer i za to ide tender, javna nabavka, izbor ponudjaca, sve je to proces, ako nista bar nam ostaje da se nadamo na proljece da i to srede
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 16 sep 2022, 13:41

JavierBosnia je napisao/la:
16 sep 2022, 13:08
Na Grbavici je plava umjetna trava oko terena kostala 120.000 KM, kod nas bi bilo vjerovatno oko 300.000, a rekonstrukcija atletske da ostane atletska je preko 1 mil. Ovakva trenutno je neupotrebljiva, nadam se da ce nekad nesto i po tom pitanju uraditi

slika
slika
Mah prica se o tome bar 15 godina pa niko nista, to je najbolje rjesenje ali daj boze da se neko sjeti toga.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 sep 2022, 13:42

JavierBosnia je napisao/la:
16 sep 2022, 13:38
16 sep 2022, 13:22
Ne bi me začudilo da samo urade teren i ostave onako ništa ni sa čim atletsku :oops:
Cim do sada nije rjeseno, tesko da ce se nesto promjeniti.
Jer i za to ide tender, javna nabavka, izbor ponudjaca, sve je to proces, ako nista bar nam ostaje da se nadamo na proljece da i to srede
Ma da.
Ovi neće sigurno, ali je trebalo iskoristiti priliku i da se i to uradi.
Svakako smo ga popushili za stadion ovo na jesen :roll:
Koševo Zapad

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 sep 2022, 13:49

Ovde nekrivim Vica, vec nas klub. Ako im je Vico dao ugovor u kojem se on zastitio ko polarni medvjed da moze da radi kad hoce koliko hoce da nije odgovoran ni za kakve rokove, svaka njemu cast.. al ovo je dokaz kakvi ljudi sjede u klubu, tacnije kakav pravni tim (skup advokata) imamo..

38 dana proslo ljudi samo skinuli travnatu podlogu, posao koji su zavrsili za jedan dan ( mogli smo komotno igrat prvih 19 kola na kosevu..

Posto opstina finansira dao kao i nas klub, imali smo pravo da trazimo bar da sljunak odvodne cjevi grijaci i bageri prvo dodju pred stadion pa tek skidamje trave..

38 nista uradjeno nije 10 dana postavljanje trave 15 dana da trava pusti zile to je 25 a gdje dranaza gdje sljunak gdje postavljanje grijaca (trafostanica) itd. Stadion nece bit spreman ni za play off lige evrope

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 16 sep 2022, 14:32

Pitar6785 je napisao/la:
16 sep 2022, 13:49
Ovde nekrivim Vica, vec nas klub. Ako im je Vico dao ugovor u kojem se on zastitio ko polarni medvjed da moze da radi kad hoce koliko hoce da nije odgovoran ni za kakve rokove, svaka njemu cast.. al ovo je dokaz kakvi ljudi sjede u klubu, tacnije kakav pravni tim (skup advokata) imamo..

38 dana proslo ljudi samo skinuli travnatu podlogu, posao koji su zavrsili za jedan dan ( mogli smo komotno igrat prvih 19 kola na kosevu..

Posto opstina finansira dao kao i nas klub, imali smo pravo da trazimo bar da sljunak odvodne cjevi grijaci i bageri prvo dodju pred stadion pa tek skidamje trave..

38 nista uradjeno nije 10 dana postavljanje trave 15 dana da trava pusti zile to je 25 a gdje dranaza gdje sljunak gdje postavljanje grijaca (trafostanica) itd. Stadion nece bit spreman ni za play off lige evrope
Pa znalo se da ce kasniti kad su poceli radovi u Banja Luci i još nije gotov teren isto je s Vrapćićima, Tuzli

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 16 sep 2022, 14:35

u zivotu je vazno biti anicic, pa neka malo i povreda.
NEMA NAZAD

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 sep 2022, 14:59

Pitar6785 je napisao/la:

Ja nisam znao da FKS ista od ovoga finansira
Koliko znam to je NS i Opstina i oni su potpisali ugovor mi se ne pominjemo nigdje

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 sep 2022, 15:04

Tačno tako, mi možemo samo da dođemo da igramo, stadion nikad nije prešao nama na upravljanje, CSR ispred opštine i NS BiH bi trebali da se bave eventualnim probijanjem roka i pritiskom da se radovi završavaju.
Mi možemo da uputimo žalbu savezu i to je to.
Koševo Zapad

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 sep 2022, 15:11

16 sep 2022, 15:04
Tačno tako, mi možemo samo da dođemo da igramo, stadion nikad nije prešao nama na upravljanje, CSR ispred opštine i NS BiH bi trebali da se bave eventualnim probijanjem roka i pritiskom da se radovi završavaju.
Pa mislim da se prije proljeca nece zaigrati cak i kada bi sad Opcina uputila neku zalbu.
Ide lose vrijeme ne razumijem se bas ali pretpostavljam i kada se postavi trava da treba izvjestan period da se ne igra na njoj.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 sep 2022, 15:16

samoSA je napisao/la:
16 sep 2022, 15:11
16 sep 2022, 15:04
Pa mislim da se prije proljeca nece zaigrati cak i kada bi sad Opcina uputila neku zalbu.
Ide lose vrijeme ne razumijem se bas ali pretpostavljam i kada se postavi trava da treba izvjestan period da se ne igra na njoj.
Ja sam to odmah rekao.
Krenuli sa BL, Mo, Tz, Zrinjski mudro rekao ne, eh evo hajmo i Koševo, al kad su ova tri već trebala biti gotova.
Znači halali huso materi, nema od tog ništa. Uzrovili nam teren i yebali nas bar za 5 bodova.
Ne znam jesu li i Veležov završili, a gdje su još Borac i Sloboda.
Nema tu nas u nekoj realnoj priči, sve i da postave, teren bi se syebo do proljeća.

Naravno da treba, vrijeme prilagodbe, pada mi na pamet šta su uradili Rumuni, tek postavili teren i onako na prvu super izgledalo, kad se počelo igrati, upadaju noge do koljena u busenje :crazy: s Francuskom čini mi se.
A i ne ide kad zahladi da se postavlja, znači da će u startu biti oštećen i neće ni imati priliku da se primi na podlogu.
Koševo Zapad

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 16 sep 2022, 15:27

Zeko87 je napisao/la:
15 sep 2022, 14:40
ma 4-4-2 najbolja formacija na planeti, pogotovo za ovaj poluamaterski nivo. Dva trkača naprijed samo da ganjaju zadnju liniju i onda upasti sa krila unutra i udarati po bubrezima.

Jazuk bi bio klupirati jednog od dvojice bekova Avdija-Musa, i ja bi pokušao sa Musom na krilu, pa možda u toku tekme po potrebi da se mijenajju na pozicijama.
Ne bi ja bjezao ni od 3-4-3 sa ovom ekipom poslije zimskog roka.Fedja je nesto tako pokusavao sa Velezom ali i oni su imali problema sa stoperima.Sablic to na silu htio ali ne mozes igrati to sa 0 krila.Bagaric,Kobiljar i Cmiljanic nisu krila.Imao je samo Fanima koji nas je negdje u oktobru-novembru odyebao.Umjesto da vrati to na nesto sa 4 pozadi on gurao pa gurao svoje.Niti je imao profil igraca za to ni nista,vise nam ovaj sad profil igraca odgovara za to.Ikic, Dzafic,Suljic,Avramovski svima nije problem uvlaciti se u sredinu i neki dribling,oba beka vole vise naprijed igrati i ulaziti u prostor i overlap(pogotovo se odnosi na Musu)

Kad bi doveli na zimu 2 stopera bilo bi itekako izvodljivo.Moze se i sad nesto tako izvesti ali da ti stopere igraju
Djokanovic-Drobarov-Trako i da bez 10-ke igramo,sto znaci Varesanovic na klupu,a od toga nema nista

Na Kosevu nista novo,nijednog jedinog radnika nema.Digli teren i ko vas yebe ne mozete nista
Zrinjski je najveci mudonja ispao i jasno im dao doznanje i rekao radit ce se kad mi kazemo i kad mi hocemo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 16 sep 2022, 15:34

Dugo cemo mi jos osjecati zeljezarin miris dima...
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 sep 2022, 15:56

samoSA je napisao/la:
16 sep 2022, 14:59
Pitar6785 je napisao/la:

Ja nisam znao da FKS ista od ovoga finansira
Koliko znam to je NS i Opstina i oni su potpisali ugovor mi se ne pominjemo nigdje
Mislio sam da smo imi neku lovu morali istres, al bez obzira to neznaci da moze Ublehac Vico poturit mandicu papir da podpise a da nas neupozna koliko ce trajat koliki su penali (gubici kluba placanje onog cumeza igranje evrope po zenici itd) bog Allah zna sta je podpiso, pocinju i ovi trojanci ko sda i dezerter rogaticki tretirat FK SARAJEVO kao nebitan faktor i faktor kako uzet koji dinar date niko nepita sto

Nadam se da ce jednom uzivotu bit nacelnik opstine centar neko ko navija ZA FK SARAJEVO i koji ce radit za interes kluba, a ne za stranku i dzepove privatne… boli me vise **** za ceste tranvaje trolejbuse ulazi majkuti **** u klub koji je jedina svjetla tacka u gradu drzavi

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 16 sep 2022, 16:18

To su zablude da ce doci nekad neki nacelnik koji ce reci evo 2-3 mil da se uradi konkretno nesto na stadionu.
I za ovih pola mil je bilo povuci-potegni da se travnjak zavrsi
Sve dok stadion ne predje u ruke FKS sa jakim privatnikom bio to Mirvic ili neko drugi ne treba ocekivati velika ulaganja u isti.

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 16 sep 2022, 17:31

samoSA je napisao/la:
16 sep 2022, 16:18
To su zablude da ce doci nekad neki nacelnik koji ce reci evo 2-3 mil da se uradi konkretno nesto na stadionu.
Sve dok stadion ne predje u ruke FKS sa jakim privatnikom bio to Mirvic ili neko drugi ne treba ocekivati velika ulaganja u isti.
Bas tako. Ne očekujte od Mandica ili Ajnadzica da će vam stadion napraviti. Oni jedva ulicu asfaltiraju i hvale se po Fb. Jedino što možemo očekivati je da Mirvic nadje investitore za to i to je to.
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 sep 2022, 17:36

1. FK 'SARAJEVO' Sarajevo, izriče se novčana kazna u iznosu od 2.500,00
(slovima: dvijehiljadeipet/100) KM, zbog prekršaja iz člana 57. Stav 1. Tačka a),
Disciplinskog pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na prvenstvenoj
utakmici 7. kola m tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23, između FK ‘Željezničar’ Sarajevo
- FK ‘Sarajevo’ Sarajevo (2:2), odigrane dana 26.08.2022. godine, na stadionu ‘Grbavica’
u Sarajevu

1. FK 'SARAJEVO' Sarajevo, izriče se novčana kazna u iznosu od 1.000,00
(slovima: jednehiljade) KM, zbog prekršaja iz člana 57. Stav 1. Tačka a), Disciplinskog
pravilnika NS/FS BiH (upotreba pirotehničkih sredstava), na prvenstvenoj utakmici 9.
kola m tel Premijer lige BiH, sezona 2022/23, između HŠK ‘Zrinjski’ Mostar - FK ‘Sarajevo’
Sarajevo (4:1), odigrane dana 04.09.2022. godine, na stadionu HŠK ‘Zrinjski’ u Mostaru

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 sep 2022, 17:46

FCUM je napisao/la:
16 sep 2022, 17:31
samoSA je napisao/la:
16 sep 2022, 16:18
Bas tako. Ne očekujte od Mandica ili Ajnadzica da će vam stadion napraviti. Oni jedva ulicu asfaltiraju i hvale se po Fb. Jedino što možemo očekivati je da Mirvic nadje investitore za to i to je to.
Što je i sasvim logično s obzirom na budžet Općine Centar.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 16 sep 2022, 18:16

ulagati u akademiju i prvi tim
tu se pare vrte
stadion nam ne bi vratio ulozeno ni za 50 godina
a tesko je da cemo ga ikad i imati nikad nista konkretno

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 16 sep 2022, 19:29

Pitanje...radi li kod vas dzeko11 i bhliga kod mene nece da pokrene ni jednu utakmicu??

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 sep 2022, 19:36

BegovicRamiz je napisao/la:
16 sep 2022, 18:16
ulagati u akademiju i prvi tim
tu se pare vrte
stadion nam ne bi vratio ulozeno ni za 50 godina
a tesko je da cemo ga ikad i imati nikad nista konkretno
Niko ne trazi Wembley. Ali postepeno da su se stvari radile i odrzavale imali bi bombonu od stadiona.

Nije valjda i kuci da ne krecis, ne mjenjas namjestaj i sredjujes jer ti nece donijeti lovu? Naravno jedno je fokus, al ne treba zaboraviti ni drugo.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, bavaracmujo, bvsic, gh0stHZ, Hajdeee, johntravolta123, Pena, ronaldo99, senad82 i 106 gostiju.