Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
Na win 8.1 mi se jutros u task manageru pojavio neki program dgen.exe koji je mi je koristio puno CPU 98% i njega sam ugasio pa sam onda nasao na processusage(32-bit) onm je zauzimao 25-30% i to sam ugasio. Ne znam jesam li smio ovo ugasit ovo zadnje (ovaj degen je neki virus), pitanje je jesam l ismio ugasit ovaj process usage? 
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ne znam je li odgovarajuća tema,ali imam jedan problem sa facebookom i treba mi vaša pomoć. Naime, uvijek sam online,čak i kada izađem normalno na log out, mojim prijateljima na chatu piše da sam aktivan na "Mobile ", iako u stvari nisam logovan ni na mob ni na komp. Hvala
12.9.2009.
- plavipatriota
- Kontakt:
eh ovakva je situacija
drug mi ima ovaj problem . skoro mu je pregorela graficka pa je zamijenio i sad kad pali komp dodje do ono Windows xP i naglo pocrni ekran i pise "POWER SAVING MODE" i ne upali se . dok naprimjer dodje kod mene s procesorom upali najnormalnije
sta da se radi ?
Sto bas sa procesorom dodje?Dzoni79 je napisao/la:eh ovakva je situacijadrug mi ima ovaj problem . skoro mu je pregorela graficka pa je zamijenio i sad kad pali komp dodje do ono Windows xP i naglo pocrni ekran i pise "POWER SAVING MODE" i ne upali se . dok naprimjer dodje kod mene s procesorom upali najnormalnije
sta da se radi ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
"Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju."
- Titova-Juga
- Kontakt:
Titova-Juga je napisao/la:Eh njasra Tito dragi.
Znači, windows updates su mi oduvijek bili ugašeni, međutim jutros palim kompjuter i dolazi mi notifikacija da aktiviram Win Xp Pro sp3, zatim sam pokušao sa istim onim serijskim kao i kada sam ga prvi put instalirao ali kaže nešto u smislu da je ovaj serijal već ispucao limit koliko se puta isti može koristiti na različite kompjutere. Našao sam neke na internetu i preko torrenta, ali većinom nakon što ukucam kaže ili da je pogrešan broj ili ovo gore što sam naveo.
Skont'o sam problem, tačnije našao na internetu pa kome trebalo u budućnosti da iskoristi.
To disable a XP Activation, you need to be logged in as an administrator. Then open 'regedit' by using the ''Run > regedit' and find the 'HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWARE'. Then follow Microsoft> Windows NT> CurrentVersion> WPAEvents > OOBETimer. Double-click on it and replace the content with FF D5 71 D6 8B 6A 8D 6F D5 33 93 FD. Right-click on WPAEvents and choose 'Permissions'. Then click on 'System' and 'check all' of Deny Listbox. Restart.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
- Cautinho
- Kontakt:
Kako napraviti da mi bs player bude zadani player za sve videozapise.
Keep walking.
- Titova-Juga
- Kontakt:
Menu/Options/Preferences/General/FileTypes
Tu štimaš po vlastitoj želji.
Tu štimaš po vlastitoj želji.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Može li neko predložiti router koji bi trebao bez problema funkcionirati u krugu dvosobnog stana? Da je do 50 KM? Hvala unaprijed.
http://www.plus.ba/kategorija/mrezna-op ... .37,789.01" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.plus.ba/kategorija/mrezna-op ... .37,789.01" onclick="window.open(this.href);return false;
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- OnlyUnited
- Kontakt:
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... TL-WR741ND" onclick="window.open(this.href);return false;
Koristim ga kao dodatni ruter (jer sam kopcao na svoju ruku i djelio mrezu pa imam i zicnu i bezicnu konekciju). Inace odlican ruter, komsija u kaficu hvata signal od tri crte a udaljenost nekih 40-50 m.. Cijena prije pola godine oko 45 KM...
Koristim ga kao dodatni ruter (jer sam kopcao na svoju ruku i djelio mrezu pa imam i zicnu i bezicnu konekciju). Inace odlican ruter, komsija u kaficu hvata signal od tri crte a udaljenost nekih 40-50 m.. Cijena prije pola godine oko 45 KM...
- Ed Woodward for Prime Minister !
Hvala ti.
http://www.plus.ba/proizvod/router_tp-l ... .11n1x5dbi" onclick="window.open(this.href);return false;
To je taj isti, ako se ne varam.
http://www.plus.ba/proizvod/router_tp-l ... .11n1x5dbi" onclick="window.open(this.href);return false;
To je taj isti, ako se ne varam.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- OnlyUnited
- Kontakt:
koji god film hoću da gledam online neće da mi pokrene te mi izbaci ovo, a ispunjavam sve zahtjeve koje traži

- OnlyUnited
- Kontakt:
Control Panel, nadji Java, otvori, otvori tab Security, smanji na Medium, klikni OK, restartuj Browser
Kupio sam router i instalirao ga, ali me zanima kako se mogu riješiti ovog modema (tj. da mi uopće nije povezan sa laptopom kablovima) jer me iritira.
Nije valjda nemoguće koristiti samo router?
Laptop mi siluju ovi silni kablovi za internet.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Cekaj, znaci hoces da napravis bezicnu konekciju sa novim ruterom ??High je napisao/la:Kupio sam router i instalirao ga, ali me zanima kako se mogu riješiti ovog modema (tj. da mi uopće nije povezan sa laptopom kablovima) jer me iritira.Nije valjda nemoguće koristiti samo router?
Laptop mi siluju ovi silni kablovi za internet.
Ma da. Da ga mogu nositi, a ujedno i biti povezan sa internetom, u čitavom stanu.
- OnlyUnited
- Kontakt:
Ovako. Ja sam radio na svoju ruku. Imam znaci dva rutera. Znaci koristim adsl paket Moja tv full (cini mi se) u sklopu Moja tv. Imam dva rutera. Znaci ovaj novi sam nakacio na stari ruter (kabal ide iz porta -1 u novi ruter port - wan...) A onaj tanki bijeli kabal (iz zida ide mi u prvi ruter u Line port)..
Imas uputstvo pod hardware connection...
Imas uputstvo pod hardware connection...
Smotan sam ja za ovo.
Nije valjda da ću morati imati i modem i router uključen jedan do drugoga. 
Haj da pitam ovdje 
Skinuo sam par videa sa youtube i treba da snimim na cd pa da se moze na dvd playeru koristiti. Da li moram konvertovat u neki drugi format,i ako treba, u koji??
Skinuo sam par videa sa youtube i treba da snimim na cd pa da se moze na dvd playeru koristiti. Da li moram konvertovat u neki drugi format,i ako treba, u koji??
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 4 gosta.