La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Barselona - kraj dominacije!?
I messi polako opada, nije konstantan, ima tih utakmica u kojim pokaze caroliju al sve ih je manje. Eto vcrs se nije vidjeo a proglasen je najboljim igracem svijeta. Ima toga sto je i barca bila losa al brat bratu ako ti nessto sam ne mozes uraditi u 90 minuta nesto ne stima stobom.
Nemojte mislit da hejtam, ako je bitno drazi mi je od ronalda, ali tako stvari stoje.
Nemojte mislit da hejtam, ako je bitno drazi mi je od ronalda, ali tako stvari stoje.
Cuj nije kostantan ?soxx je napisao/la:I messi polako opada, nije konstantan, ima tih utakmica u kojim pokaze caroliju al sve ih je manje. Eto vcrs se nije vidjeo a proglasen je najboljim igracem svijeta. Ima toga sto je i barca bila losa al brat bratu ako ti nessto sam ne mozes uraditi u 90 minuta nesto ne stima stobom.
Jel' ti gledas Barcelonu i njene utamice ili si to zakljucio prema sinocnjoj partiji ?
Momak igrao pod injekcijama i uopste nije bio fizicki spreman.
O tome najbolji na svijetu necu ni da raspravljam, previse se gluposti pise.
I ne mislim da hejtas, ali vjerovatno nisi upucen u neke stvari ..
Messiju je tek 25 i on moze postajati samo bolji a najbolje fudbalske godine za njega tek slijede.
Ali slazem se da Iniesti treba dati zlatnu lopticu ovaj put.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
- 10DelPiero
- Kontakt:
Pa non stop igra, ne znam da li je pauzirao jednu tekmu ove sezone. Imao je jos nedavno povredu tako da sigurno to ima utjecaja na njegove izvedbe.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
10DelPiero je napisao/la:Pa non stop igra, ne znam da li je pauzirao jednu tekmu ove sezone. Imao je jos nedavno povredu tako da sigurno to ima utjecaja na njegove izvedbe.
Vi simpatizeri ostalih klubova ne znate bas najbolje stanje u klubu.
Naravno i ne ocekujem to, kao sto i ja o Chelseau ili Juventusu znam neke najosnovnije stvari ..
Messi je bio na 70% i pred pocetak utakmice Dr. Pruna mu puca injekcije.
Xavi vec mjesecima igra pod povredom i injekcijama i nikako da se oporavi.
Sinoc je i Alba igrao iako nije bio potpuno spreman.
Naravno najvise je do njih jer su velike egoiste i zele igrati svaku mogucu tekmu misleci da ce pomoc timu, ono sve za tim i ostale gluposti a ustvari ne mogu pruziti ono najbolje od sebe.
Jbga ekipa je fizicki istrosena.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
Tu ima i do trenera.M4kaveli je napisao/la: Vi simpatizeri ostalih klubova ne znate bas najbolje stanje u klubu.
Naravno i ne ocekujem to, kao sto i ja o Chelseau ili Juventusu znam neke najosnovnije stvari ..
Naravno najvise je do njih jer su velike egoiste i zele igrati svaku mogucu tekmu misleci da ce pomoc timu, ono sve za tim i ostale gluposti a ustvari ne mogu pruziti ono najbolje od sebe.
Moras malo rotirati,ne moze svaku utakmicu identicnih 11 igrati.
Neka malo Tito pogleda Mancinija i Beniteza(doktore rotacija).Paja ce to bolje objasniti.

Keep the Blue Flag Flying High !
Naslov je odlican. Tema itekako zasluzuje bitisati, iako ne postoji praksa da se otvaraju teme mimo ovih 'klupskih' na koje je sve objedinjeno. Barsa sa 'ubitacnim triom' je najdominantnija ekipa svih vremena. U posljednjih 300 utakmica oni imaju veci posijed lopte od protivnika. Samljeli su sa lakocom velike protivnike. U posljednje dvi godine se stvari mijenjaju i zato imamo ovu temu da pronadjemo razloge i rjesenja, da se malo zabavimo u vrijeme dosade i besposlicarenjaterabajt je napisao/la:kako samo glup naziv teme ccccccccc.

Vidim da ste zaboravili da je Barsa pocela padati sa Gvardiolom na celu. Prosla sezona je bila ocajna za standard koji je nametnula Barsa. I sam Gvardiola je to priznao. Zato se mudro na vrijeme ispalio iz kluba. Mogu pronaci tu izjavu ako nekom treba potvrda.
Viljanova je uspjeo donekle podici umornu (fizicki i psihicki) masinu, izdominirati Primeru, ali se u LP pokazalo da to vise nije ona Barsa... Nista ne moze vjecno trajati. Kako je propala Ronaldinjova generacija, tako i ova pocinje tonuti... Neke promjene su neophodne.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
Baš tako kao što si napisao , kako je propala Ronaldinhova generacija - tako je došao Guardiola i uveo bitne i značajne promjene u ekipu , naravno polagano , ne odjednom . Nitko neće prodati pola igrača i krenuti u kupovinu odjednom , nije ni Guardiola odmah prodao sve te igrače iz Ronaldinjove 'generacije'. Guardiola je vidio da Rijkaardova ekipa i taktika ne štima , da su potrebne promjene i to je učinio , te za jednu sezonu napravio najbolju ekipu na svijetu . Mislim da je došlo vrijeme i za takve promjene ...
Barceloni prioritet , znači podhitno , prvobitno trebaju vrhunski napadač i stoper za prve postave , te neki kvalitetan golman ... Ne može ni Barca više kuburiti sa tipovima kao Alexis , koji se za jednu sezonu pretvore u kar.inu , a trebali su rasteretiti Messija. Treba im vrhunski napadač koji se ne boji pokušati nešto sam (ali da zna šta radi) .Mislim da Neymar to nije . On i kad je igrao protiv Bosne , nije uspio skoro ništa , a kamoli protiv drugih europskih ekipa . Protiv Barcelone u klubskom svjetskom prvenstvu je također bio nevidljiv. Drugo , stoper . Treba im normalan stoper sa svim fizičkim predispozicijama , ne tipovi kao Mascherano. Znači treba netko brz , snažan , visok , da pojača tu skok igru Barcelone , netko ko se ne boji uletiti bezkompromisno. A kvalitetan golman se podrazumijeva , da zamijeni Valdesa.
Barceloni prioritet , znači podhitno , prvobitno trebaju vrhunski napadač i stoper za prve postave , te neki kvalitetan golman ... Ne može ni Barca više kuburiti sa tipovima kao Alexis , koji se za jednu sezonu pretvore u kar.inu , a trebali su rasteretiti Messija. Treba im vrhunski napadač koji se ne boji pokušati nešto sam (ali da zna šta radi) .Mislim da Neymar to nije . On i kad je igrao protiv Bosne , nije uspio skoro ništa , a kamoli protiv drugih europskih ekipa . Protiv Barcelone u klubskom svjetskom prvenstvu je također bio nevidljiv. Drugo , stoper . Treba im normalan stoper sa svim fizičkim predispozicijama , ne tipovi kao Mascherano. Znači treba netko brz , snažan , visok , da pojača tu skok igru Barcelone , netko ko se ne boji uletiti bezkompromisno. A kvalitetan golman se podrazumijeva , da zamijeni Valdesa.
A ne pratim vas svaku utakmicu, al dosta sam gledao ovih tekmi protiv jacih klubova npr real. I nije to to ko sto je nekad bilo. Ne znam do cega je.M4kaveli je napisao/la:10DelPiero je napisao/la:Pa non stop igra, ne znam da li je pauzirao jednu tekmu ove sezone. Imao je jos nedavno povredu tako da sigurno to ima utjecaja na njegove izvedbe.
Vi simpatizeri ostalih klubova ne znate bas najbolje stanje u klubu.
Po vasim komentarima ispade da je realan on vic da ga Messi nemoze zabiti bes Xavija i Ineste. A kad njih trojica nisu na 100% onda Brca prima po 4 madako. Pitam se samo koji su racku igrali onda ako nisu spremni? I kakva je to politika kluba da mu od 3 igraca zavisi citava ekipa. Niko nije spomenui katastrofalnu odbranu jucer i Valdesa koji je 2 puta proletio ispod lopte. Najvise me je pak razocarao karakter i ciganluk igraca Barce, nekada su to znali biti dzentlmeni. A juce su se ciganski ponasali, Inesta koji je bio sinonim fairplaya jucer faulira ciganski Martineza koji posao prema golu sa 3 igraca Bayerena protiv 2 igraca Barce. Jordi Alba psuje i baca loptu u lice Robbenu i na kraju igraci Barce se ne rukuju sa igracima Bayerna, Messi slaze face itd, itd. Ljudski su me totalno razocarali, nesto definitivno ne stima u timu.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Meni je ovo upalo u oči. Ciganski bi bilo da je Martinez sam išao na 4-5 igrača Barcelone i da ga je Iniesta hinjski pokosio. Ovako je to sprječavanje čiste kontre + automatsko izvinjenje sudiji i svom reprezentativnom kolegi uz obostrani osmijeh. Sad, ako je to ciganluk, onda...dinoze je napisao/la:Inesta koji je bio sinonim fairplaya jucer faulira ciganski Martineza koji posao prema golu sa 3 igraca Bayerena protiv 2 igraca Barce

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Bezveze tu pametujete i komplikujete stvari,ovoj ekipi je potreban dobar napadac,stoper i moglo bi se tu dodati dobar trener-motivator.Ciro da zna spanski on bi s ovom ekipom razvaljivo godinama.
Da se npr dovede Suarez,Aguero ili Bale,pa zamislite te sile,ovako barca ima jedan od najlosijih napada u evropskom vrhu,pa jedino Messi igra,ostali trce.Dovesti kvalitetnog stopera i normalnog golmana i ova tema ce biti zaboravljena,ili ce promjeniti ime u BARCELONA-NEZAUSTAVLJIVA MASINA
Da se npr dovede Suarez,Aguero ili Bale,pa zamislite te sile,ovako barca ima jedan od najlosijih napada u evropskom vrhu,pa jedino Messi igra,ostali trce.Dovesti kvalitetnog stopera i normalnog golmana i ova tema ce biti zaboravljena,ili ce promjeniti ime u BARCELONA-NEZAUSTAVLJIVA MASINA

- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
To je to. Kraj dominacija Barcelone i Reala. Iduce sezone prvenstvo osvaja Getafe.
Opet je ciganski ili ga zaustavi bez faula ili ga nemoj dirati. On ga pokosi lagano iako je bilo jos igrace Barce ispred Martineza. Uostalom sam si vidio da se citav tim Barce ponasao tokom drugog poluvremena i poslije utakmice kao najveci skart. Tako ponasanje nisam vidio niti sam ocekivao pogotovo od starijih igraca Barcelone.Monolog je napisao/la:Meni je ovo upalo u oči. Ciganski bi bilo da je Martinez sam išao na 4-5 igrača Barcelone i da ga je Iniesta hinjski pokosio. Ovako je to sprječavanje čiste kontre + automatsko izvinjenje sudiji i svom reprezentativnom kolegi uz obostrani osmijeh. Sad, ako je to ciganluk, onda...dinoze je napisao/la:Inesta koji je bio sinonim fairplaya jucer faulira ciganski Martineza koji posao prema golu sa 3 igraca Bayerena protiv 2 igraca Barce
Kakvo bolan ponasanje ?dinoze je napisao/la:Opet je ciganski ili ga zaustavi bez faula ili ga nemoj dirati. On ga pokosi lagano iako je bilo jos igrace Barce ispred Martineza. Uostalom sam si vidio da se citav tim Barce ponasao tokom drugog poluvremena i poslije utakmice kao najveci skart. Tako ponasanje nisam vidio niti sam ocekivao pogotovo od starijih igraca Barcelone.Monolog je napisao/la:Meni je ovo upalo u oči. Ciganski bi bilo da je Martinez sam išao na 4-5 igrača Barcelone i da ga je Iniesta hinjski pokosio. Ovako je to sprječavanje čiste kontre + automatsko izvinjenje sudiji i svom reprezentativnom kolegi uz obostrani osmijeh. Sad, ako je to ciganluk, onda...dinoze je napisao/la:Inesta koji je bio sinonim fairplaya jucer faulira ciganski Martineza koji posao prema golu sa 3 igraca Bayerena protiv 2 igraca Barce
Jedino je Alba sinoc postupio maloumno, ali i Robben mu je nesto dobacivao tako da se moze pricati i o holandjanu i njegovoj prgavosti a ne samo o jednom.
Martinez je citavu utakmicu pravio ostre startove pogotovo nad Iniestom.
Andres apsolutno nista nije ''ciganski'' napravio jer je to gospodin covjek.
Messija su izudarali, Alvesa Schweini nagazio, bili su dosta neoprezniji u svojim startovima od katalonaca.
Nekako mi se cini neminovno da se promjeni formacija i ubaci jos jedan osigurac kao sto radi Brko u Spaniji. Mozda Song, Mascherano ili mozda cak dovodjenje Gundogana ili mozda Sandra bi bilo idealno. Uz to je neminovno jednu Kavanijevsku devetku da se skine teret sa Messija.
Nema sanse da Barcelona promijeni svoju filozofiju i pocne igrati 4-2-3-1, tj. sa 2 defanzivna veznjaka.L_blancos je napisao/la:Nekako mi se cini neminovno da se promjeni formacija i ubaci jos jedan osigurac kao sto radi Brko u Spaniji. Mozda Song, Mascherano ili mozda cak dovodjenje Gundogana ili mozda Sandra bi bilo idealno. Uz to je neminovno jednu Kavanijevsku devetku da se skine teret sa Messija.
Cruyff je to fino objasnio ..
Sve sto treba je stoper za prvih 11 ( WC ) i killer kao sto je bio Villa koji je danas totalno izvan forme.
Dakle igrac koji sa krilne pozicije reseta golmane, dobar sa obje noge, tehnika ..
On je maksimalno rasteretio Messija, ali tesko je naci takvog igraca, gotovo nemoguce.
Druga stvar je sto Tito ocigledno nije dorastao ovom zadatku.
Ocajno tempirana forma, izmjene, nema muda ,..
Respect njemu, ali nije to to.
Sto se mene tice Brko u svojoj kampanji sve objasnjava. Jest da ne mogu naci Xabija nigdje ali mogu naci nekog slicnog da se uvede neka sigurnost u taj sistem.
Brko igra dosta opreznije i reprezentacija Spanije je u defanzivi jaca za jednog Arbelou koji ne prelazi centra i koji je strasan u toj istoj defanzivi, za Ramosa i Alonsa o kojima ne treba nista pisati.L_blancos je napisao/la:Sto se mene tice Brko u svojoj kampanji sve objasnjava. Jest da ne mogu naci Xabija nigdje ali mogu naci nekog slicnog da se uvede neka sigurnost u taj sistem.
Dakle dosta jace i cvrsce.
Da je Puyol mladji i Abidal u formi ne bi se uopste raspravljalo o Barcinoj odbrani.
Ovako je to vrlo tanko jos kada imas 2 ofanzivno orijentirana beka.
Opet kazem, na ljeto ce doci odredjena pojacanja i bice to dosta bolje naredne sezone.
Cuj Arbeloa ne prelazi centar a covjek ured visi u protivnickom sesnaestercu.M4kaveli je napisao/la:Brko igra dosta opreznije i reprezentacija Spanije je u defanzivi jaca za jednog Arbelou koji ne prelazi centra i koji je strasan u toj istoj defanzivi, za Ramosa i Alonsa o kojima ne treba nista pisati.L_blancos je napisao/la:Sto se mene tice Brko u svojoj kampanji sve objasnjava. Jest da ne mogu naci Xabija nigdje ali mogu naci nekog slicnog da se uvede neka sigurnost u taj sistem.
Dakle dosta jace i cvrsce.
Da je Puyol mladji i Abidal u formi ne bi se uopste raspravljalo o Barcinoj odbrani.
Ovako je to vrlo tanko jos kada imas 2 ofanzivno orijentirana beka.
Opet kazem, na ljeto ce doci odredjena pojacanja i bice to dosta bolje naredne sezone.

Ma moze on visiti protiv Levantea i ostalih levata.
A i kad visi niko ne gleda da njemu doda loptu.
Kad se samo sjetim minulog Eura.
Ali strasan je u defanzivi i veoma inteligentan igrac.
A i kad visi niko ne gleda da njemu doda loptu.
Kad se samo sjetim minulog Eura.

Ali strasan je u defanzivi i veoma inteligentan igrac.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.