FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
15
8%
Drugi
14
7%
Treći
48
26%
Četvrti
56
30%
Peti
15
8%
Šesti
13
7%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
5%
Ispadamo iz lige
12
6%

Ukupno glasova: 187

Rashid
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Rashid » 19 sep 2022, 08:59

donDondon je napisao/la:
19 sep 2022, 08:58
pa onda nama ne treba trener nek AYLa vodi ekipu,dovedi jos 5 igraca i ona ce sa njima biti u vrhu,ne znam sto ce nam Dudic.

ja sam posve nesto drugu sliku imao Dudica koliko su ga drugi uzdizali,drugacije Sarajevo ofanzivinije sa dosta pritiska na zadnju liniju,pobjede euforije,da "rodi" igraca

ono doso kod nas treba mu 11 igraca ako je moguce iz serie A da bi mogao dobiti igmana,stupcanica,tresnjevku,visnjovku
I sad su mu doveli 10 igraca, koliko mu jos treba da dodju rezultati :think:

Ova ekipa je kvalitetna, sad sto svaki pojedinac ne daje 100% svojih mogucnosti, to je problem

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2022, 09:02

Trenutni roster nije nimalo los, posebno kad se povrijedjeni vrate. Daleko je to od losih igraca. Sirine fali samo na stoperskoj poziciji i eventualno drugi lijevi bek.
Problem je, pored manjka zalaganja odredjenih individua, sto jedan vrlo bezobrazan, sebican i prilicno beskoristan igrac ima zagarantovane minute, a samom svojom pojavom na terenu gusi oba nasa spica koja nisu tip napadaca koji igraju s desetkom. 433 sa Cirjakom, Djokanovicem i Mustaficem u vezi, dva dobra krila da se uvlace u sredinu i Nardin ili Hamza koji ce igrat tog nekog trequartistu ili.laznu devetku, bez desetke koja im uzima prostor i lopte, i siguran sam da bi ekipa puno bolje igrala. Vise igraca u vezi=sigurnija igra u odbrani, u napadu tri ofanzivna igraca plus dvije "osmice" koje dolaze iz pozadine, plus bekovi da nude sirinu.
Zadnja izmjena: napoleon72, dana/u 19 sep 2022, 09:03, ukupno mijenjano 1 put.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 19 sep 2022, 09:03

napoleon72 je napisao/la:
19 sep 2022, 08:09
Rashid je napisao/la:
19 sep 2022, 07:53
Ocekuj neocekivano. Novo Sarajevo u najavi :bih:

Nijedan igrac zelje Catakovicu, kada treba da igra kako zna, nije ni do koljena.

Tako isto i za Suljica vrijedi, takodjer i za Djafica, jedino Ikic moze u istu recenicu sa krilima zelje. Zasto je to tako, zasto igraci izgledaju kao sline, jbga, nije pitanje za nas....
I dalje tvrdim da nas yebe sindrom BH Telekoma i manjka profesionalnosti s kojom se Bosnjo rodi. Imam visoku platu koja ce kanut' svakako, bez obzira na rezultat - sto bih se trudio?
U Zelji je koliko para, toliko muzike. Ako igras, pobjedjujes, privuci ces navijace, malo ce i sponzori uplatit, i et plate za taj mjesec. Kod nas kad bi prazan stadion bio, oni ce svoje masne plate dobit. To se mora promijenit, placat gamad po ucinku, taman nijedno veliko ime ne doslo. Yebo i ovo, imas Hamzu koji je neko ime, lafo htjeli ga u Seriji A, on ovdje ne moze nista defanzivcima Sloge ili Igmana.
Bravo! Rezultati bi 10 puta bolji kad bi se igralo za premije a ne za veliku platu bez obzira kakvi rezultati bili. Ne znam kako to Mirvić ne vidi ali 100% velika imena poput TSSa i Avrama ne bi dolazila da se to uvede, e sad da li je to dobro ili ne ne znam.

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 sep 2022, 09:05

Rashid je napisao/la:
19 sep 2022, 08:59
donDondon je napisao/la:
19 sep 2022, 08:58
pa onda nama ne treba trener nek AYLa vodi ekipu,dovedi jos 5 igraca i ona ce sa njima biti u vrhu,ne znam sto ce nam Dudic.

ja sam posve nesto drugu sliku imao Dudica koliko su ga drugi uzdizali,drugacije Sarajevo ofanzivinije sa dosta pritiska na zadnju liniju,pobjede euforije,da "rodi" igraca

ono doso kod nas treba mu 11 igraca ako je moguce iz serie A da bi mogao dobiti igmana,stupcanica,tresnjevku,visnjovku
I sad su mu doveli 10 igraca, koliko mu jos treba da dodju rezultati :think:

Ova ekipa je kvalitetna, sad sto svaki pojedinac ne daje 100% svojih mogucnosti, to je problem
ma brate sve uredno shvatam ja i ozlijede shvatam i sredinu ali kakva god da je ekipa ne mozes strepiti od Igmana ,Slobode i slicnih,pa ljudi do juce drugu ligu igrali,kako bi kuko da je tu na klupi,pa nas svaki igrac sa klupe bi u slobodi igrao prvu postavu

jest,napadamo mi ,stvaramo prilike ali nije poenta fudbala stvarati prilike nego dati gol,pobjedjivati,ko je skautirao igrace koji ne znaju dati gol,nisam ja

ali i dalje mislim da oni umije samo sto ovaj nije jos poslozio ekipu ko gdje treba igrati
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 09:05

Kako generalno svi igraju, trebali bi imati šansu za titulu.
Problem je kako mi igramo. Nema konstante i prosipamo bodove i u utakmicama u kojima smo bolji.
Tamo gdje na s protivnik nadigra, tu glatko fasujemo.
Koševo Zapad

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 19 sep 2022, 09:07

Shategabri je napisao/la:
19 sep 2022, 09:05
Problem je kako mi igramo. Nema konstante i prosipamo bodove i u utakmicama u kojima smo bolji.
Kakva crna titula, pa siroki s ekipom sastavljenom od igraca koji ne mogu igrati hrvatsku drugu ligu nam bjezi 4 boda, o zelji da ne govorim i tuzli kojoj je otislo 5 najboljih igraca. Grcevita borba za evropu, valjda ove godine mirvic se sjeti da se vici malo uvuce u supak pa da nas pusti da budemo bar cetvrti

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 09:09

spezial je napisao/la:
19 sep 2022, 09:07
Kakva crna titula, pa siroki s ekipom sastavljenom od igraca koji ne mogu igrati hrvatsku drugu ligu nam bjezi 4 boda, o zelji da ne govorim i tuzli kojoj je otislo 5 najboljih igraca. Grcevita borba za evropu, valjda ove godine mirvic se sjeti da se vici malo uvuce u supak pa da nas pusti da budemo bar cetvrti
Nije bilo realno očekivati je ni kad je počela sezona, nije ni sad.
Da, biće velika borba za Evropu.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2022, 09:10

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
19 sep 2022, 09:03
19 sep 2022, 08:09
Rashid je napisao/la:
19 sep 2022, 07:53
Ocekuj neocekivano. Novo Sarajevo u najavi :bih:

Nijedan igrac zelje Catakovicu, kada treba da igra kako zna, nije ni do koljena.

Tako isto i za Suljica vrijedi, takodjer i za Djafica, jedino Ikic moze u istu recenicu sa krilima zelje. Zasto je to tako, zasto igraci izgledaju kao sline, jbga, nije pitanje za nas....
I dalje tvrdim da nas yebe sindrom BH Telekoma i manjka profesionalnosti s kojom se Bosnjo rodi. Imam visoku platu koja ce kanut' svakako, bez obzira na rezultat - sto bih se trudio?
U Zelji je koliko para, toliko muzike. Ako igras, pobjedjujes, privuci ces navijace, malo ce i sponzori uplatit, i et plate za taj mjesec. Kod nas kad bi prazan stadion bio, oni ce svoje masne plate dobit. To se mora promijenit, placat gamad po ucinku, taman nijedno veliko ime ne doslo. Yebo i ovo, imas Hamzu koji je neko ime, lafo htjeli ga u Seriji A, on ovdje ne moze nista defanzivcima Sloge ili Igmana.
Bravo! Rezultati bi 10 puta bolji kad bi se igralo za premije a ne za veliku platu bez obzira kakvi rezultati bili. Ne znam kako to Mirvić ne vidi ali 100% velika imena poput TSSa i Avrama ne bi dolazila da se to uvede, e sad da li je to dobro ili ne ne znam.
Ma s velikim imenima smo vise fulali. Pokazali se Benko, Delac i Jajalo. Ovo ostalo... Susic nula, Avram ferrari bez tockova, mozes turirat s njim u garazi dok stoji na 4 panja, Kapic nula, Bodul ispod prosjeka, Hamza ispod prosjeka, Suljic nula, Said u drugom.mandatu vise u Mrvici nego na treninzima, Ikande k'o Zadro, Stepanov bio tu tri tekme i sumnjivo otisao...
Najljepsu igru smo imali u sezonama 16/17 i 18/19 kad smo igrali bez bombasticnih imena. Spoj nase akademije i lijepo izabranih imena iz domaceg prvenstva. Da se Cali na zimu 2017. doveo samo jedan dobar DMF da nam to ne krpe Ivetic i Rustemovic, ta ekipa bi osvojila barem jedan trofej, mozda i oba.
GRMI SA SJEVERA!
1946

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 sep 2022, 09:12

Upravo to sto kazete,nema zalaganja
Na startu kada su dolazila ova "imena" ja sam mislio da cemo pomest ovo sve i uzeti titulu.
Sada nakon ovih kola mi nismo sigurni ni u evropu.Negdje nesto ne stima,zbog cega ovi igraci igraju ovako traljavo i bez volje i zelje

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 19 sep 2022, 09:14

Ovih 11 bi se po meni komotno moglo boriti za titulu na proljece, ali mora se dovesti još nekoliko igrača i pogotovo pojačati klupa za rezervne igrače. Jer van svake pameti i logike mi je da Salčin bude rezerva Tomaševiću ili Kobiljar da ima ikakvu bitnu ulogu.Naravno, ako Avramovski odradi bez problema ovaj ostatak jeseni, te zimske pripreme, Dal više nema šta tražiti blizu prvog tima.

slika

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 19 sep 2022, 09:18

19 sep 2022, 09:09
spezial je napisao/la:
Ma znam, niko nije najavio titulu, ali moras priznati da kad dovedes ovoliko pojacanja i slupas tolike pare, pomalo je razocaravajuce kad te tuzla i zrinjski napucavaju po 3-4 razlike, a moras guliti muda 95 minuta protiv slobode i slicnih, jos ih pritom ni ne uspijes pobijediti...

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 09:27

spezial je napisao/la:
19 sep 2022, 09:18
19 sep 2022, 09:09
spezial je napisao/la:

Ma znam, niko nije najavio titulu, ali moras priznati da kad dovedes ovoliko pojacanja i slupas tolike pare, pomalo je razocaravajuce kad te tuzla i zrinjski napucavaju po 3-4 razlike, a moras guliti muda 95 minuta protiv slobode i slicnih, jos ih pritom ni ne uspijes pobijediti...
I trenera koji je mačka u vreći.
I njemu je sve ovo novo.

Naravno da jeste, al ja bih rekao i očekivano. Dječje bolesti koje bi kao trebali preboljeti. Nekad. Koliko puta smo ih preboljeli ni broja više.
Ješiće, ove one, sad Dudić.

Nek radi, nek ovu sezonu preboli te bolesti. Nek Evropu izbori i dosta.

A dogodine zna se. Titula ili noga. Dobiće još pojačanja sigurno.
Koševo Zapad

donDondon
Kontakt:

Post Postao/la donDondon » 19 sep 2022, 09:30

pa mi ako danas izgubimo,zrinjski ima isto bodova kao mi a 3 tekme manje,Allahu dragi
A Amarovom velezu bi bjezali bod sa utakmicom vise,a ljudi samo sto ga nisu protjerali iz hercegovine
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 sep 2022, 09:32

Lucas je napisao/la:
19 sep 2022, 09:14
Ovih 11 bi se po meni komotno moglo boriti za titulu na proljece, ali mora se dovesti još nekoliko igrača i pogotovo pojačati klupa za rezervne igrače. Jer van svake pameti i logike mi je da Salčin bude rezerva Tomaševiću ili Kobiljar da ima ikakvu bitnu ulogu.Naravno, ako Avramovski odradi bez problema ovaj ostatak jeseni, te zimske pripreme, Dal više nema šta tražiti blizu prvog tima.

slika
Jel Andrej još u-21? Ako nije onda ti fali jedan.

Danas igra Rajvo, hajmo malo hajpaaaa :bih: :bih:
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 sep 2022, 09:39

Quick reminder

Ko misli gledati ide jedna tableta sad a jedna za 8 sati, ne valja 2-3 odjednom poslije
NEMA NAZAD

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 19 sep 2022, 09:40

19 sep 2022, 08:19
Benkara21 je napisao/la:
18 sep 2022, 23:47
Je li nas stid da nam Željo bježi 4 boda? Hahahaha kakva smo mi taraba od kluba Allaha mi
Yebo te Željo :kafa:
Na pl temu pa o komšijama.

Mi treba sebe da gledamo kako i šta.
Možemo samo da gledamo kako se vuku kao sline po terenu svaku utakmicu.
Oni mrtvaci koji su do guše u dugovima, pred gašenjem su prvi na tabeli.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 09:42

Benkara21 je napisao/la:
19 sep 2022, 09:40
19 sep 2022, 08:19
Benkara21 je napisao/la:
18 sep 2022, 23:47
Je li nas stid da nam Željo bježi 4 boda? Hahahaha kakva smo mi taraba od kluba Allaha mi
Yebo te Željo :kafa:
Na pl temu pa o komšijama.

Mi treba sebe da gledamo kako i šta.
Možemo samo da gledamo kako se vuku kao sline po terenu svaku utakmicu.
Oni mrtvaci koji su do guše u dugovima, pred gašenjem su prvi na tabeli.
Ma opet kažem, yebo njih. Mi treba da gledamo sebe.

Kofol imamo onu grdosiju da ih fizički pripremi, a vuku se po terenu? Ima li neko da pita Dudića što je to tako?
Šta se radi na tim treninzima, joga ili fizička priprema.
Koševo Zapad

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 19 sep 2022, 09:43

Sa trenerima ovdje nikad ne znas realno. Jedino zvucno ime koje je ostavilo neki obrazac je Kodro. Ostalo se vrte domaci polustrucnjaci ili neki stranci koji su po regionu imali uspjeha a ovdje se izgubili. Nemam ja nista protiv da se dobro plati dobar trener, al nista ti ne garantuje uspjeh. Zamisli da smo mi doveli Lalatovica, koji je u Srbiji bio vrh trener realno, i da mu moras kesirat 300-400 milja nakon otkaza, mozda i vise. Tako mozes ofulat i s nekim Nikolicem, Kekom, Bjelicom, Zekicem... Kad smo poznati kao sredina koja nema strpljenja. A ovdje su se gubili i Sablic i taj Lalat i Sedloski, pa i Jesic koji ima bolji CV i vise trofeja nego svi treneri skupa u ovoj ligi. Nego kod nas svako ko se ne zove Husref i u 15 kola nema barem 40 bodova bude.proglasen ublehom. Hej, ovdje je jedan Cioffi popljuvan, mislite da bi sutra bilo drugacije sa Bjelicom ili Nikolicem?
Zato puna podrska Dudicu, stat iza njega kao Arsenal iza Artete, mlad je i moze jos napredovat. I hoce ako Bog da.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 19 sep 2022, 09:43

I remi danas bi imao ukus poraza.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 09:48

19 sep 2022, 09:43
Sa trenerima ovdje nikad ne znas realno. Jedino zvucno ime koje je ostavilo neki obrazac je Kodro. Ostalo se vrte domaci polustrucnjaci ili neki stranci koji su po regionu imali uspjeha a ovdje se izgubili. Nemam ja nista protiv da se dobro plati dobar trener, al nista ti ne garantuje uspjeh. Zamisli da smo mi doveli Lalatovica, koji je u Srbiji bio vrh trener realno, i da mu moras kesirat 300-400 milja nakon otkaza, mozda i vise. Tako mozes ofulat i s nekim Nikolicem, Kekom, Bjelicom, Zekicem... Kad smo poznati kao sredina koja nema strpljenja. A ovdje su se gubili i Sablic i taj Lalat i Sedloski, pa i Jesic koji ima bolji CV i vise trofeja nego svi treneri skupa u ovoj ligi. Nego kod nas svako ko se ne zove Husref i u 15 kola nema barem 40 bodova bude.proglasen ublehom. Hej, ovdje je jedan Cioffi popljuvan, mislite da bi sutra bilo drugacije sa Bjelicom ili Nikolicem?
Zato puna podrska Dudicu, stat iza njega kao Arsenal iza Artete, mlad je i moze jos napredovat. I hoce ako Bog da.
Da može napredovati, svakako.
Da je prvi dojam kako tu ima puno toga za naučiti, i to svakako.
I ne mora svaka kritika biti odmah da je neko ubleha.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: boki86, Proximic i 52 gosta.