Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

molotovljev

Re: Edin Džeko

Post Postao/la molotovljev » 24 jun 2015, 19:20

Ako misli da u nekom drugom klubu, npr. u Romi ili Liverpoolu, ne bi bio u prvom planu, to znači da je izgubio samopouzdanje.
Ovo izgleda gore nego što sam mislio...
F.K.SARAJEVO

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 24 jun 2015, 20:00

molotovljev je napisao/la:Šta misliš zašto će ostati u Manchesteru, zbog toga što je zadovoljan tu bez obzira što će vjerovatno grijati klupu,
ili zbog toga što nema gdje, tj. nije nikome interesantan ? Ne znam samo na osnovu čega temeljiš optimizam kad kažeš da će
se vratiti još bolji ?! Hajd ako ništa ostaje mu za utjehu da će ispratiti još nekolicinu vrhunskih igrača, svi će doći i na kraju
otići, samo će Edin ostati. :mrgreen:
Ima ponuda naravno, ali komplikovano je to za nas, realnost je da on ostaje zbog para i to mu je u prvom planu, ostalo manje više. Samo znam da šteti reprezentaciji jer smo bez njega lošija ekipa za 50 %.
Dakle, interesantan je nekim klubovima, ali ne kao prije zbog ove posljednje loše sezone , zato i kažem da će se vratiti jači jer mu se ne može ponoviti tako loša sezona.A za Mandžukića neću ni pisati više, jasno je sve kao dan. :sick:

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 24 jun 2015, 20:03

viKK je napisao/la:
Omark je napisao/la:Mandžukić ako je faca nek se sad izbori za mjesto u timu, do sadd nije imao konkurencije(osim u Wolfsburgu prvu sezonu hah)
čuj nije imao konkurencije, a što je u bayernu prvu sezonu lagano maria gomeza izbacio iz prve postave, to ništa jel?
Gomez je bio povrijeđen duži period i zato je panjina Mario uletio jer nisu imali nikog drugog. Kasnije mu je konkurencija bio Pizzaro (lakrdija), a dok je došao Leva otišao je u klub gdje također nije imao nekog ozbiljnjijeg konkurenta.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jun 2015, 00:44

TRANSFER DŽEKE U CITY NA TREĆOJ POZICIJI SVIH VREMENA U BUNDESLIGI

Prema pisanju ESPN-a, bh. kapiten i član Manchester Cityja, Edin Džeko, nalazi se na trećoj poziciji najskupljih transfera u Bundesligi svih vremena. Tačnije, Džeko tu poziciju dijeli sa Gotzeom.

Na prvoj poziciji se nalazi Roberto Firmino koji je iz Hoffenheima prešao u Liverpool za 41 milion eura. Iza njega je Javier Martinez koji je iz Athletic Bilbaoa u Bayern došao za 40 miliona eura, pa Mario Gotze koji je iz Dortmunda u Bayern otišao za 37 miliona eura.

Džeko je za isti iznos otišao u Manchester City iz Wolfsburga, a na petoj poziciji je Mario Gomez koji je u Bayern došao za 35 miliona eura iz Stuttgarta.

Senegal
Kontakt:

Post Postao/la Senegal » 25 jun 2015, 02:41

Dzeko :kralj:

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 25 jun 2015, 11:33

Omark je napisao/la:
viKK je napisao/la:
Omark je napisao/la:Mandžukić ako je faca nek se sad izbori za mjesto u timu, do sadd nije imao konkurencije(osim u Wolfsburgu prvu sezonu hah)
čuj nije imao konkurencije, a što je u bayernu prvu sezonu lagano maria gomeza izbacio iz prve postave, to ništa jel?
Gomez je bio povrijeđen duži period i zato je panjina Mario uletio jer nisu imali nikog drugog. Kasnije mu je konkurencija bio Pizzaro (lakrdija), a dok je došao Leva otišao je u klub gdje također nije imao nekog ozbiljnjijeg konkurenta.
imao je gomez prilike da se vrati, a isto tako kad već uspoređuješ džeku i mandžukića treba reći da je i džeko imao dosta prilika da se ubaci u prvu postavu kada su negredo, tevez i njegova ostala konkurencija bili povrijeđeni, a džeko nikada nije bio povrijeđen (do prošle sezone).. to ti dovoljno govori o konzistenciji edinovih dobrih utakmica.. ali bitno je da ti kažeš kako je mandžukić panjina

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 25 jun 2015, 15:55

Ne, nije imao, ovaj je počeo davati kao neke golove dok se nad Gomezom povreda osjetila .
A ti kažeš da Džeko nije nikog izbacio?Samo me zanima kako je donio dvije titule BPL i zbog čega se niko od napadača nije zadržao ?I čovjek je igrao i prošle sezone dovoljno, oko 25 mečeva, prošlih i više pa ne vidim u čemu je problem oko njegovih nastupa i što ti kažeš "konzistenciji dobrih utakmica" hah.. :salut:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jun 2015, 18:00

Da se odmah ogradim... Ne kazem da je Edin bolji od Aguera, po mom misljenju nije, ali statisticki je City dobio vise utakmica bez Aguera nego sa Aguerom u onoj sezoni kad su osvojili drugu titulu i kad je Edin u kljucnim tekmama zabijao.

Dzekin najveci peh vec godinama je upravo taj Aguero i Dzeko se godinama uspjevao izboriti da bude drugi napadac kluba ali prvi pored (zdravog) Aguera nije mogao biti. Jbg, nije ni bolji od njega iako je bilo utakmica u kojima bi ja Edina prije stavio nego Aguera ali vise je onih u kojima bi Aguera stavio ispred Edina.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 jun 2015, 19:10

SamoZeljo je napisao/la:Da se odmah ogradim... Ne kazem da je Edin bolji od Aguera, po mom misljenju nije, ali statisticki je City dobio vise utakmica bez Aguera nego sa Aguerom u onoj sezoni kad su osvojili drugu titulu i kad je Edin u kljucnim tekmama zabijao.

Dzekin najveci peh vec godinama je upravo taj Aguero i Dzeko se godinama uspjevao izboriti da bude drugi napadac kluba ali prvi pored (zdravog) Aguera nije mogao biti. Jbg, nije ni bolji od njega iako je bilo utakmica u kojima bi ja Edina prije stavio nego Aguera ali vise je onih u kojima bi Aguera stavio ispred Edina.
Mandzukic panjdzukic bi odmah tog nekakvog Aguera (ko je on uopste????) poslao tamo gdje mu je mjesto -> klupa. :nedam:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 25 jun 2015, 19:51

SamoZeljo je napisao/la:Da se odmah ogradim... Ne kazem da je Edin bolji od Aguera, po mom misljenju nije, ali statisticki je City dobio vise utakmica bez Aguera nego sa Aguerom u onoj sezoni kad su osvojili drugu titulu i kad je Edin u kljucnim tekmama zabijao.

Dzeko nema ni 1% sansi da izbaci Aguera. Covjek je klasa Messija, Ronalda na svojim pozicijama. Mislim smjesno je vuci ikakve paralele ovdje. Ako ti je konkurencija jedan takav igrac logika ti govori da ces prije ili kasnije biti na klupi. Zato bi ogromna vecina igraca otisla u malo losiji klub gdje bi bili starteri. Posto je Dzeko izgleda cekao predugo vremena tih "losijih" klubova je svake godine sve manje koji ga zele. Naravno morao bi malo smanjiti primanja kao sto su to uradili mnogi vrhunski igraci prije njega ako mu je do karijere. Ne moze uvijek i jare i pare.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 25 jun 2015, 21:49

Ja sam se na startu ogradio i rekao da ne mislim da je bolji a ne mislim ni to da Edin ima sanse da izbaci Aguera. To uopste nisam ni rekao ni htio da kazem. Ni sada ni nikad prije! Tako da ne zelim takve diskusije ni da mi ko to utrpava usta.

Ono sto sam htio reci je da se nadovezem na diskusiju o konkurenciji. Edin je uspijevao da se izbori za mjesto drugog napadaca i pored jake konkurencije. Mjesto prvog napadaca je rezervisano za Aguera. Naravno, Aguero spada medju najbolje svjetske napadace (kad je zdrav).

Svako ima svoje misljenje ali ja ne mislim da su Negredo i Balotelli bili pametniji od Edina sto su napustili City. Negredo je imao cak i manju minutazu u Spaniji i odigrao manje utakmica i zabio duplo manje golova. Balotelli je bio jos gori. Ne znam hoce li se Negredo vratiti jer je bio samo posudjen.
Tevez je druga prica jer je Tevez klasa iznad. Lako je napustati klubove kad si klasa kao sto je Tevez ili npr. Ibrahimovic. Svugdje ces se snaci.

Mene bi morali puskom tjerati iz Manchestera, da sam na Edinovom mjestu. Osim ako bi neko drugi ponudio bar priblizno slican ugovor i da je taj neko ambiciozan klub.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 jun 2015, 21:27

Bosnia teammate Miralem Pjanic said Edin Dzeko “would run to Roma and adjust his wages” to quit Manchester City.

Several **** noted today that the Giallorossi are stepping up their interest in Dzeko, having lost out on Carlos Bacca to Milan.

“Dzeko would run to Roma and the wages won’t be a problem, as he’d adjust them,” Pjanic told Romanews.eu.

“It all depends on the club.”

There are reports the Lupi will offer Adem Ljajic as part of the deal to whittle down the €20m asking price.

Dzeko is increasingly frustrated at the lack of playing time at Manchester City and would love to be reunited with his fellow countryman Pjanic at the Stadio Olimpico.
:mrgreen:

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 28 jun 2015, 23:02

Yebem ti Džekinog menadžera kad ga Pjana mora prodavati.
Mes Que Un Club

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 jun 2015, 23:04

Prije će Pjanić kod Džeke, nego ovaj kod njega.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 29 jun 2015, 00:14

I bolje bi mu bilo da on dodje Dzeki :D

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 29 jun 2015, 05:32

Dzekin menadzer haman se vodi logikom samo nek se lova zgrce,a sto ce provest godinu na klupi nema veze bitne su pare..

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 29 jun 2015, 05:40

SamoZeljo je napisao/la:I bolje bi mu bilo da on dodje Dzeki :D
ma ja, on nek igra a ovaj drugi nek ga gleda s klupice :facepalm:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 29 jun 2015, 23:17

DiMarzio tvrdi da Dzeko ima dogovor sa Romom(4,5 mil plus bonusi), pregovor sa citiy-em krece .

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 29 jun 2015, 23:32

Ideemooooooooo u Romu :opaopa:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 29 jun 2015, 23:39

Sheyi je napisao/la:Ideemooooooooo u Romu :opaopa:
:opaopa: :opaopa:

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Micron, Zglavkar i 17 gostiju.