BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

ibrakadabra
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la ibrakadabra » 17 nov 2015, 22:42

I Slovenci imaju svog Spahica

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 17 nov 2015, 22:44

Ma mi moramo skontat da mi nismo neki kvalitet,ko sto mi mislimo da smo.. samo koji je i standardan u klubu... Irskoj su igraci sastavljeni iz Engleske gdje se trenira i igra strasno.. Vranjes,Cocalic,Medunjanin donekle i Visca nisu dorasli ovom levelu,to se i vidilo a mi neamo boljee.... zao mi Pjanica svi ga kritikuju a jedini problem je sto on nema s kim igrat

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 17 nov 2015, 23:02

Gledam Janeze kako se bore ko lavovi... i dodje mi da j*bem našim manekenima sve po redu.
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 17 nov 2015, 23:15

Kako samo slovenacki navijaci mogu biti ponosni, gledaj Pjanicu gledaj i uci, poligloto znas valjda i slovenacki pa se malo raspitaj kako i sta
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 17 nov 2015, 23:15

Damir Niksic

"Ništa mi nije jasno. Reprezentacija je Bosne i Hercegovine, a njeni navijači u inostranstvu niti priznaju državnu zastavu niti pjevaju državnu himnu Bosne i Hercegovine. (Doduše himnu ne možeš ni pjevat' jer nema teksta, ali možeš mirno stajati u najmanju ruku na srce.)
Neko bi pomislio da su došli sve sami državni neprijatelji da podrže državnu reprezentaciju države koju ne podržavaju.
Hrkljuš na sve strane".

Sent from my LG-H635 using Tapatalk

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 nov 2015, 23:19

Vidim Slovence kako igraju i još mi gore bude. Da su ovako igrali pa ispali, pa da čovjek kaže "jbg nije išlo, bolji su bili, svaka čast igračima i treneru" ali ovako... Nama treba motivator, Ćiro bi bio najbolje rješenje. Zna i oko taktike ali zna motivisat igrače.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 17 nov 2015, 23:36

ma mi smo jedna od rijetkih ekipa kojoj godi arhaicna 3-5-2 formacija..ja je prezirem u modernom fudbalu, ali kod nas moze jer nam ni igraci nisu moderni

imao bi i dovoljnu gustinu na sredini , i dva igraca naprijed da ti ne fali igraca, pojacanu odbranu jer su u paru nesigurni i plus na to imas dovoljno bocnih igraca da koristis maksimalno dva..
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Adnan89
Kontakt:

Post Postao/la Adnan89 » 17 nov 2015, 23:49

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma mi smo jedna od rijetkih ekipa kojoj godi arhaicna 3-5-2 formacija..ja je prezirem u modernom fudbalu, ali kod nas moze jer nam ni igraci nisu moderni

imao bi i dovoljnu gustinu na sredini , i dva igraca naprijed da ti ne fali igraca, pojacanu odbranu jer su u paru nesigurni i plus na to imas dovoljno bocnih igraca da koristis maksimalno dva..
+1 Mislim da si upravu i da smo nesto slicno igrali protiv Kipra? Svakako nemamo pravog ofanzivnog veznog.
....Manchester United fan since 1993....

The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 nov 2015, 23:57

Eh da i ja kazem par rijeci o utakmici, sada kada se malo "sleglo". :)
Mnogo toga se poslozilo sto nam ne ide u prilog tako da i nije cudo sto se nismo plasirali preko Irske na EP.
Na utakmici se vidjelo da je Mesa insistirao igru "kratki pasova", ali se postavlja pitanje da li mi to ne mozemo igrati jer smo onako lose igrali ili smo se toliko prepali da nismo znali nista drugo nego samo proslijediti loptu drugom igracu kao eto ono "nek nije do mene". Igraci su bili dno dna, valjda zbog ovog straha (kao da igraju finale).. jedino nesto bolji od ostalih su bili Visca i u drugom poluvremenu Besic.. dok je Dzeko jedini bio na visini zadatka. Jedini nije loptu samo proslijedjivo kao da mu neko dodaje vruc krompir..
Zalosno je bilo slusati "Spahic do Zukanovica, Zukanovic do Medunjanina, Medunjanin dodaje Vranjesu, Vranjes vraca Begovicu koji dodaje do Spahica.." i tako jovo na novo. Da je to bar mirna igra.. vec to je sve horror hoce li ti neko presjec loptu..
Ne bih sad prozivo igrace ponaosob uglavnom svi znamo ko i sta..
Bojim se da se "Kipar" nastavlja i da se ovim problemima ne nazire kraj :(
Ne znam sad za SP sa kime prvo igramo ali nam je kreativnost nula i ne znam s kakvom se mi tehnikom dicimo? Stojimo ukopani i dodajemo se, niko ne pravi prazan prostor na terenu.. JEL TO TEHNIKA KOJOM SE DICIMO???

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 nov 2015, 01:52

Adnan89 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma mi smo jedna od rijetkih ekipa kojoj godi arhaicna 3-5-2 formacija..ja je prezirem u modernom fudbalu, ali kod nas moze jer nam ni igraci nisu moderni

+1 Mislim da si upravu i da smo nesto slicno igrali protiv Kipra? Svakako nemamo pravog ofanzivnog veznog.
vjeruj mi da i ova 4231 formacija bi funkcionisala besprijekorno da imamo umjesto medunjanina igraca koji je u stanju da trci i da nam svi igraci igraju na prirodnim pozicijama....rak rana ove reprezentacije je medunjanin , to samo slijepi mesa i prije njega pape nisu vidjeli....

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 18 nov 2015, 01:53

Dobra bi bila 532. Mogli bi bolje igrati na rezultat protiv jacih, ovako ne prodje utakmica protiv jace ekipe u kojoj mi ne primimo gol .. Sa tri stopera bi mozda i mogli to defanzivno zatvoriti

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 nov 2015, 02:01

da li smo ikad igrali 4231 sistem a da pored dzeke nije bio bar jos jedan defanzivno limitiran ili beskoristan igrac...ne..prema tome...vidim neki nas porede sa borbenim slovencima....pa ljudi kako ce jedan medunjanin da trci i da se bori kad nemoze , nezna ,nesmije,neumije,,,kako ce da grize kad nikad u zivotu grizao nije, kako ce da ulazi u duel kao pravi fajter kad cijelu karijeru bjezi od duela ko dzavo od krsta....kako jedan visca da se bori kad ga svaki malo snazniji igrac odgura od lopte kao da je balavac od 12 godina...dzaba borba kad su mu nedostatci skoro pa neotklonjivi...kako jedan cocalic da gine na neprirodnoj poziciji kad momak nezna ni sta treba da radi ni kako da se postavi, nije do njega nego do debilnog mese...najveci zlocin koji trener moze igracu napravit je da ga stavi na neprirodnu poziciju u jednoj ovakvoj utakmici....

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 18 nov 2015, 02:34

Svaka formacija sa Medunjaninom bi bila promasaj .

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 18 nov 2015, 08:38

amerosm je napisao/la:Jedino od nosioca mi nismo uspijeli izboriti plasman :damn: :damn:
Jos kada vidim kako su se Slovneci, Danci i Norvezani borili za plasman, onda ove nase wanna-be zvijezde treba poslati u PM. U obje utakmice su odigrali bez previse zelje i zalaganja.
Grcka i Holandija su bili nosioci u svojim grupama, tako da nismo jedini...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

JFH9
Kontakt:

Post Postao/la JFH9 » 18 nov 2015, 08:55

Nema veze sto Grci i Holandjani nisu prosli, mi sebi nismo smjeli dozvoliti da ostanemo kod kuce, sad slijede oprostaji nekih igraca, a mi cemo dugo cekati da se ponovi ovako dobra generacija.

I ne kontam ja ove nase igrace, u klubovima daju maksimum, a kad treba najdrazi dres nositi tad se umrtve.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 18 nov 2015, 09:47

Gledam sinoc Dance ,ljudi nemaju prakticno sanse ,bore se ,ginu za svaku loptu,a nasi isto marionete ,barbike,ne mogu priliku stvoriti ,mislim ajd da smo mi igrali dobro,stvarali sanse,ispali pa bih razumio to nezadovoljstvo sto se nismo plasirali,ovako ostaje samo da budemo nezadovoljni sa igrom i sa selektorom,koji je po meni podbacio u ove 2 utakmice,doduse nismo igrali dobro ni protiv Cipra,Walesa,al tad nas je sreca dobro posluzila,al ne mozes se na to uvijek osloniti.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 18 nov 2015, 10:00

Obe sinoć utakmice su bile fajterske, borba do samog kraja, neuporedivo sa našim ''šetačima''.

Čak i da smo se kojim čudom kvalifikovali, zbog ovakvog mentaliteta, na euru bi nas raskovali.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 18 nov 2015, 10:02

Ne igraju ni brazil ni argentina na euru. Pa sto mi moramo?

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 nov 2015, 10:37

gruezi je napisao/la:da li smo ikad igrali 4231 sistem a da pored dzeke nije bio bar jos jedan defanzivno limitiran ili beskoristan igrac...ne..prema tome...vidim neki nas porede sa borbenim slovencima....pa ljudi kako ce jedan medunjanin da trci i da se bori kad nemoze , nezna ,nesmije,neumije,,,kako ce da grize kad nikad u zivotu grizao nije, kako ce da ulazi u duel kao pravi fajter kad cijelu karijeru bjezi od duela ko dzavo od krsta....kako jedan visca da se bori kad ga svaki malo snazniji igrac odgura od lopte kao da je balavac od 12 godina...dzaba borba kad su mu nedostatci skoro pa neotklonjivi...kako jedan cocalic da gine na neprirodnoj poziciji kad momak nezna ni sta treba da radi ni kako da se postavi, nije do njega nego do debilnog mese...najveci zlocin koji trener moze igracu napravit je da ga stavi na neprirodnu poziciju u jednoj ovakvoj utakmici....
Kako Pjanic da se bori kad nece.. u klubu se bori al repka ga ne zanima i samo uzima mjesto nekom igracu koji bi se srcano borio.. Pjanic jak na nozicama.. plasim se da ga vjetar ne otpuse...
Lulic slicno Pjanicu, repka ga zanimala samo u onoj tekmi kad smo igrali protiv rumunije 2:1.. i inace dok nije doso u Lacio.. sad za repku igra onako rekreativno bez ikakvog zalaganja, a tehniku posjeduje da vrlo rijetko moze i banderu predriblat..
Begovic.. slicno Lulicu, samo nije Lacio vec je Celzi... inace zvani "izbi je u aut"...
Ovo sam ispiso samo da se nebi krivica svela na Medunjanina i Viscu (jedan od rijetki koji je imo hrabrost da kad dobije loptu da je zadrzi a ne da je iste sekunde proslijedi kao vruc krompir), ovdje ima mnogo vise krivaca..

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 18 nov 2015, 10:42

gruezi je napisao/la:
Adnan89 je napisao/la:

vjeruj mi da i ova 4231 formacija bi funkcionisala besprijekorno da imamo umjesto medunjanina igraca koji je u stanju da trci i da nam svi igraci igraju na prirodnim pozicijama....rak rana ove reprezentacije je medunjanin , to samo slijepi mesa i prije njega pape nisu vidjeli....
4231 jeste formacija koja nam najbolje odgovara. Medunjanin nije ni za klupe, ali imamo Stojana Vranješa koji bi tu poziciju mogao odigrati. Velika je radilica i zna dati loptu u prostor, tj ima pristojan "zadnji pas". Ni udarac mu nije za potcijeniti.
Ni Vrančić ne bi bio ništa gori od Mede.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot] i 4 gosta.