La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

L_blancos
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la L_blancos » 25 apr 2013, 19:35

M4kaveli je napisao/la:Ma moze on visiti protiv Levantea i ostalih levata.
A i kad visi niko ne gleda da njemu doda loptu.
Kad se samo sjetim minulog Eura. :mrgreen:

Ali strasan je u defanzivi i veoma inteligentan igrac.
Frajeru, on u repki igra skroz ofanzivno a u Realu gotovo ne prelazi pola.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 apr 2013, 20:29

Arbeloa igra ultra ofanzivno za Spaniju kada poredimo igre u Realu.Jasno je i zasto.On u tom trenutku ima 2 osiguraca iza sebe.Alonsa i Biskvita ;)
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 25 apr 2013, 20:33

Johny je napisao/la:Arbeloa igra ultra ofanzivno za Spaniju kada poredimo igre u Realu.Jasno je i zasto.On u tom trenutku ima 2 osiguraca iza sebe.Alonsa i Biskvita ;)
Pa to i ja kazem, da je u Barci jos jedan osigurac onda bi ova dva ultra ofanzivna beka imala potporu, ovako to puse na sve strane. A i ne moze Xavi trcati ko prije + Iniesta nema toliko defanzivnih zadaca tako da moze sav svoj talent usmjerit prema naprijed, zato im i donosi trofeje.

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 25 apr 2013, 21:03

M4kaveli je napisao/la: Dakle igrac koji sa krilne pozicije reseta golmane, dobar sa obje noge, tehnika ..
On je maksimalno rasteretio Messija, ali tesko je naci takvog igraca, gotovo nemoguce.
Sta nemoguce,jesi ikad cuo za Bale,Suareza,Aguera?,pa tu se mogu mozda naci i Neymar i Roney.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 25 apr 2013, 21:07

Kraj ili ne, ja zelim mnogo golova, produzetke i jos koji gol pa neka u finale zapici bolji ...

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 25 apr 2013, 21:15

jocker92 je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la: Dakle igrac koji sa krilne pozicije reseta golmane, dobar sa obje noge, tehnika ..
On je maksimalno rasteretio Messija, ali tesko je naci takvog igraca, gotovo nemoguce.
Sta nemoguce,jesi ikad cuo za Bale,Suareza,Aguera?,pa tu se mogu mozda naci i Neymar i Roney.
Problem je sto njih Barca ne trazi uopste.
Pitanje je kako bi se oni uklopili uopste pogotovo Bale koji bi tehnicki bio za klasu ispod svih u Barci sto se ofanzive tice ..

Ronneya bi volio vidjeti, ali SAF ga ne pusta.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

jocker92
Kontakt:

Post Postao/la jocker92 » 25 apr 2013, 21:22

M4kaveli je napisao/la:
jocker92 je napisao/la:
Problem je sto njih Barca ne trazi uopste.
Pitanje je kako bi se oni uklopili uopste pogotovo Bale koji bi tehnicki bio za klasu ispod svih u Barci sto se ofanzive tice ..

Ronneya bi volio vidjeti, ali SAF ga ne pusta.
Eto ti znas koga oni prate,pa ne mora se sve objaviti za javnost.Suarez i Aguero ako se ne bi uklopili onda ne znam ko bi.Suarez svakako ode iz Liverpoola,mogao bi se dovesti za male pare,Messi samo da pukne prstima Aguero ce se katapultirati u Kataloniju.Ako Lewat ode u Man.Utd Rooney je visak,a znamo kako se javno uvaljivao u Barcu do sad.
Za Bale nisam siguran kako bi se uklopio,ali to da bi za klasu bio slabiji tehenicki od Pedra,Alexisa,Ville ili Tella ti je nigdje veze(osim ako je tehnika vracanje lopte nazad).Ima tu jos Reus,Neymar i par manje poznatih likova koji bi sjeli Barci kao budali samar,dakle nije nemoguce naci kako sto ti kazes.

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 26 apr 2013, 14:21

samson je napisao/la:Kraj ili ne, ja zelim mnogo golova, produzetke i jos koji gol pa neka u finale zapici bolji ...
barsa može bayerna dobiti 2,možda 3 razlike,ako ih baš krene,ali ovo je nemoguće stići..tek tada će na vidjelo izaći one sudijske greške i priznavanje barem 2 neregularna gola...jer koliko god da je barsa slabo odigrala,suđenje je odigralo klučnu ulogu da rezultat bude onako visok u korist bayerna...

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 26 apr 2013, 20:41

Lopta je okrugla.Nada zadnja umire.
Dvije činjenice koje su rekle sve sto ja osjecam u vezi velikog preokreta.
Keep walking.

juznjak>
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la juznjak> » 27 apr 2013, 19:53

Borba oko opstanka bice ultra zanimljiva . Evo i Celta slavila kod Levantea,sto mi je izuzetno drago . Trenutno su izvan opasne zone no sutra opet mogu zapasti u nju u zavisnosti od rezultata . Zaragoza i Mallorca igraju izuzetno vaznu utakmicu,i pobjednik iz toga duela vjerovatno salje onog drugog u drugu ligu . Nadam se da Depor moze bar do boda kod Betisa, pa da se na kraju spase dva Galicijska velikana .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 27 apr 2013, 20:20

Do kraja utakmice Atletico Madrid i Real Madrid ocekujem jos 10 zuti kartona i 2 crvena :mrgreen:
Visca el Barça ! Mes que un club !

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 28 apr 2013, 12:15

Na dnu tri ekipe imaju po 30 bodova :o ala ce biti zanimljivo pratiti ko ce ispasti . Sinoc je Zaragoza slavila vaznu pobjedu u infrakt tekmi protiv Mallorce . Dvije ekipe lose, , ali jako lose ekipe, ali uzbuđenje u tom susretu je bilo brutala , super utakmica, dostojna nekog finala . Atmosfera fantasticna .

Zaragoza po meni najmanje kvalitetna ekipa od svih ovih sto se bore za opstanak,ali taj manjak kvalitete sinoc su nadomjestili snagom, voljom i velikom borbenoscu ,a nekada je to presudno u ovakvim utakmicama protiv kvalitetnijih ekipa . Mallorca to svakako jeste . No nemam nista protiv da nakon 16 godina ispadnu iz lige .

Deportivo ima lijepu priliku da se malo odljepi od ovih timova ukoliko slave protiv Betisa. Bice tesko,ali tu je Pizzi 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 apr 2013, 12:19

Nek ispadnu Zaragoza i Mallorca.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 28 apr 2013, 15:18

http://forum.sportsport.ba/viewtopic.ph ... 8#p2458928" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedno moje misljenje. ;)
Keep walking.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 28 apr 2013, 22:32

Kakva akcija i kontra Erreale za vodstvo u derbiju sa Šišmišimaslika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 28 apr 2013, 22:49

Znaci Real u Ligu prvaka (preko mojih ledja). Ajde fino, najvise su zasluzili ovo cetvrto mjesto, a do samo prije par sezona su igrali Segundu.

Liga prvaka, pobjeda nad Barcom, Atleticom (i mozda Madridom). I opet sa vise Baskijaca u timu nego im rival iz Bilbaa.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 28 apr 2013, 22:55

Real Sociedad očekivano dobio.Sjecate se da sam pisao.Apsolutno zasluženo.A kontru imaju kao Dortmund.Na pragu su Lige prvaka.Ono što oni imaju to je ekipa.Pratio sam sastave ove sezone i ono sto se je moglo primjetiti da je uvijek bilo izmjena da li u odbrani da li u napadu .Rijetko su kad ili nisu nikad ove sezone 2 utakmice zaredom pocinjali sa istom postavom.Nocas su dokazali svoju snagu.Potrebno im je jos max.10 bodova u zadnjih 5 kola i to pod uslovom da Valencija i Malaga dobiju sve do kraja sto je teško za očekivati.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 28 apr 2013, 23:15

rio_Ferdy88 je napisao/la:Kakva akcija i kontra Erreale za vodstvo u derbiju sa Šišmišimaslika
Kakva kontra. :o
Kakav fudbal igraju ove sezone zasluzili su LP iako mi je Valencia daleko draza.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 28 apr 2013, 23:17

Sto reci,osim da je Sociedad zasluzio plasman u Ligu prvaka.Bolja se ekipa ove sezone od Valencije i ostatka konkurencije.Prije početka sezone sam pisao da ce biti vrlo opasni,ali nisam se ovom nadao.Svaka im cast 8-)
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 29 apr 2013, 10:51

Real ove sezone mozda igra i najljepsi fudbal u Spaniji .
Znaci dosta kombinatorike,igra kratkih pasova ,ubitacna kontra i odlicna realizacija . Valenciji su ove sezone utrpali ukupno 9 komada :mrgreen: a Valencie nije los tim svakako . Sada treba sacekati da vidimo sta ce se desiti s njima kada su u pitanju moguci odlasci .

Za Iniga i Carlosa Martineza vec se interesuju neki glodari ,Arsenal ima pravo da otkupi Velu za neku smijesnu cifru,mada je Vela izjavio da se ne zeli vratiti u London . A koliko ja znam Real je jedan od rijetkih klubova koji ne duguje ni feninga poreznoj upravi ,tako da vjerovatno nece biti pronudjeni da prodaju svoje bisere .
A necu pretjerati ako napisem da, ukoliko ostanu u ovom sastavu i naredne 2-3 sezone,mislim da ce biti legitimni kandidati za titulu . 8-) Ne bi bilo lose da se pojacaju sa dva iskusna igraca koja imaju neko iskustvo igranja u LP. Trebat ce im i radi sirine na klupi i tog iskustva .

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.