Sve na mjestu, stagnacija poprilična. Da bacim usporedbu sa fudbalskim dresovima, promijeniš jednu liniju, boju i eto ti dresa za novu godinu, slično s telefonima, malo ga ušminkaš i prodaš kao upgrade.QUARESMA 18<<< je napisao/la:razocaran i samsungom i htc.om
htc trecu godinu zaredom isti dizajn, bezeli smanjeni za 0.01 mm, samsung bez podrske za sd karticu, baterija 2550mah na QHD rezoluciju, i to ne izmjenjiva
gledam danas nokijinu prezentaciju i mislim u sebi, koja stagnacija, samo napucavanje specifikacijama i to je to nema nicega novoga, cak se i stedi na komponentama iako smo u 2015oj
sony se povlaci izgleda iz mobilne industrije, po njihovoj logici bolje se povuci nego smanjiti cijene njihovih telefona
onda i microsoft se jos sluzi s dizajnom jos otkako im je nokia zacrtala planove, pitam se kako ce dalje kad ispucaju i taj dizajn, sutra predstavljaju lumiu 640, dakle idu da sto prije izbace nokijine telefone, i samo jos natrpavaju i fragmentiraju sami svoju platformu
znaci mobilna industrija danas nikako nije interesantna, preostaje cekati nokiju da se vrati na teren i od njih nesto ocekivati, ili vidjeti sta ce sony uraditi slijdece te koliko ce oni odsustvovati van mobilne industrije
Posebno se to vidjelo kod Samsunga recimo, prelaza sa 4 na 5, još mi nije jasna razlika između ta 2 telefona.

U biti se treba okrenuti Kinezima, već dugo mjerim one plus i jedino što mi se ne dopada je veličina, ne podnosim 5+ inčne telefone i džaba, ali ću morati popustiti izgleda. Kada bi one plus 2 smanjili - ne bih imao nedoumica.
Inače sam iphone-aš, ali sve je to bara-bara. Vjerovatno da ću preći na HTC One M9 kada bude prilika, u biti su mi oni koliko toliko provjereni i nešto rade na svojim telefonima. Nexus tu negdje, veličina je najveći problem, ovaj zadnji je ogroman opet.