FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
15
8%
Drugi
14
7%
Treći
48
26%
Četvrti
57
30%
Peti
15
8%
Šesti
13
7%
Sedmi
4
2%
Osmi
10
5%
Ispadamo iz lige
12
6%

Ukupno glasova: 188

Lucas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lucas » 19 sep 2022, 09:53

Baš bi volio da onaj Semir Zilić izvuče podatak, jesmo li ikad od osnivanja kluba do danas imali niz od 7 utakmica u kojima smo upisali samo jednu pobjedu ?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 sep 2022, 10:30

napoleon72 je napisao/la:
19 sep 2022, 09:43
Sa trenerima ovdje nikad ne znas realno. Jedino zvucno ime koje je ostavilo neki obrazac je Kodro. Ostalo se vrte domaci polustrucnjaci ili neki stranci koji su po regionu imali uspjeha a ovdje se izgubili. Nemam ja nista protiv da se dobro plati dobar trener, al nista ti ne garantuje uspjeh. Zamisli da smo mi doveli Lalatovica, koji je u Srbiji bio vrh trener realno, i da mu moras kesirat 300-400 milja nakon otkaza, mozda i vise. Tako mozes ofulat i s nekim Nikolicem, Kekom, Bjelicom, Zekicem... Kad smo poznati kao sredina koja nema strpljenja. A ovdje su se gubili i Sablic i taj Lalat i Sedloski, pa i Jesic koji ima bolji CV i vise trofeja nego svi treneri skupa u ovoj ligi. Nego kod nas svako ko se ne zove Husref i u 15 kola nema barem 40 bodova bude.proglasen ublehom. Hej, ovdje je jedan Cioffi popljuvan, mislite da bi sutra bilo drugacije sa Bjelicom ili Nikolicem?
Zato puna podrska Dudicu, stat iza njega kao Arsenal iza Artete, mlad je i moze jos napredovat. I hoce ako Bog da.
Kako nemamo strpljenja? Imas 7 meceva i jednu pobjedu protiv zadnjeg na tabeli,u ni jednom segmentu fudbalske igre nismo dobri, nemam pojma ko je gori napad ili odbrana,primili najvise golova u ligi,tesko znamo da zabijemo gol u 1 proluvremenu. Znaci ima podrsku kao niko do sad i to bez ikakve al bas ikakve osnove,ali eto mozda njega licno i jos neke zadovoljava sa ovom ekipom njegovo kukanje i evropa,docekao sam i to da trener Sarajeva kaze da je evropa cilj i da ce je zamisli izboriti. Koji je razlog da se on trpi? Hocel kad se nauci ostati narednih 5 godina kod nas kad ga vec poredite sa Artetom i onda osvojiti par trofeja?

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 sep 2022, 10:33

Lucas je napisao/la:
19 sep 2022, 08:26
samoSA je napisao/la:
18 sep 2022, 21:34
Trpit nam je do pauze i tada moraju jos 2-3 pojacanja doci da bi se pobili za evropu ovaj sad roster tesko da moze istu izborit.
Sutra se ne nadam necemu spektakularnom x ako izvucemo dole dobro je.
Znamo kako se nabriju kada igraju sa nama
2-3 igrača nam trebaju, samo kao rezerve projektovanim starterima, pogotovo ako budemo na proljece imali kakvu-takvu šansu da ganjamo titulu.
Nebi mu ja nikog doveo,ako nije u stanju sa ovim rosterom da izbori evropu onda nek ode sam iz kluba. Da se bori za titulu i da zahtjeva pojacanja naravno da bi mu doveo sve sto pozeli ovako mu je i ovaj roster previse

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 sep 2022, 10:38

mosarajvosa83 je napisao/la:
19 sep 2022, 10:30
Sa trenerima ovdje nikad ne znas realno. Jedino zvucno ime koje je ostavilo neki obrazac je Kodro. Ostalo se vrte domaci polustrucnjaci ili neki stranci koji su po regionu imali uspjeha a ovdje se izgubili. Nemam ja nista protiv da se dobro plati dobar trener, al nista ti ne garantuje uspjeh. Zamisli da smo mi doveli Lalatovica, koji je u Srbiji bio vrh trener realno, i da mu moras kesirat 300-400 milja nakon otkaza, mozda i vise. Tako mozes ofulat i s nekim Nikolicem, Kekom, Bjelicom, Zekicem... Kad smo poznati kao sredina koja nema strpljenja. A ovdje su se gubili i Sablic i taj Lalat i Sedloski, pa i Jesic koji ima bolji CV i vise trofeja nego svi treneri skupa u ovoj ligi. Nego kod nas svako ko se ne zove Husref i u 15 kola nema barem 40 bodova bude.proglasen ublehom. Hej, ovdje je jedan Cioffi popljuvan, mislite da bi sutra bilo drugacije sa Bjelicom ili Nikolicem?
Zato puna podrska Dudicu, stat iza njega kao Arsenal iza Artete, mlad je i moze jos napredovat. I hoce ako Bog da.
Kako nemamo strpljenja? Imas 7 meceva i jednu pobjedu protiv zadnjeg na tabeli,u ni jednom segmentu fudbalske igre nismo dobri, nemam pojma ko je gori napad ili odbrana,primili najvise golova u ligi,tesko znamo da zabijemo gol u 1 proluvremenu. Znaci ima podrsku kao niko do sad i to bez ikakve al bas ikakve osnove,ali eto mozda njega licno i jos neke zadovoljava sa ovom ekipom njegovo kukanje i evropa,docekao sam i to da trener Sarajeva kaze da je evropa cilj i da ce je zamisli izboriti. Koji je razlog da se on trpi? Hocel kad se nauci ostati narednih 5 godina kod nas kad ga vec poredite sa Artetom i onda osvojiti par trofeja?
A ne možeš druže reći ni da je sve do njega, zadnju tekmu si pogodio 4x okvir gola, protiv slobode mrtvih milion zicera, penal u 90+ fuliš za pobjedu, na derbiju do 86' imaš 2-0. Neće nas lopta u zadnje vrijeme i to je to. Nisam bodovima zadovoljan al ako gledaš igru, mi napravimo 5 stopostotnih šansi po utakmici, kad nam aBd počne ulaziti bit ćemo predobri. Sjeti se Sablića i 3 šuta u okvir gola u 5 kola.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 sep 2022, 10:47

Jednog sigurnog startera znamo, nema veze sto je proslu nakon 45 minuta morao biti ostavljen u svlacionici jer ne igra za FKS. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 19 sep 2022, 10:51

mnon46 je napisao/la:
19 sep 2022, 10:38
A ne možeš druže reći ni da je sve do njega, zadnju tekmu si pogodio 4x okvir gola, protiv slobode mrtvih milion zicera, penal u 90+ fuliš za pobjedu, na derbiju do 86' imaš 2-0. Neće nas lopta u zadnje vrijeme i to je to. Nisam bodovima zadovoljan al ako gledaš igru, mi napravimo 5 stopostotnih šansi po utakmici, kad nam aBd počne ulaziti bit ćemo predobri. Sjeti se Sablića i 3 šuta u okvir gola u 5 kola.
Prema Fedji ste blagi a Sablica sam ja branio a vi ga pljuvali kao da je trener zelje. Sablic je dosao kad je najgore bilo,nije dugo mogao utakmice da vodii,krpio ekipu i nije kao Fedja u sted sezone kad zaskripi dobio Rashida,Mustafica i Vrsajevica a prije toga jos 10 igraca,Sablic se krpio i kad je trebao da odradi birmalan prelazni rok dobije otkaz. Slazem se da nije do njega ppgodjena stativa,precka al ste je prije toga? Protiv TC i Igmana napravis 1 sansu a protiv Zrinjskog pola sanse valjda su to isto utakmice?

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 sep 2022, 10:57

19 sep 2022, 10:51
mnon46 je napisao/la:

Prema Fedji ste blagi a Sablica sam ja branio a vi ga pljuvali kao da je trener zelje. Sablic je dosao kad je najgore bilo,nije dugo mogao utakmice da vodii,krpio ekipu i nije kao Fedja u sted sezone kad zaskripi dobio Rashida,Mustafica i Vrsajevica a prije toga jos 10 igraca,Sablic se krpio i kad je trebao da odradi birmalan prelazni rok dobije otkaz. Slazem se da nije do njega ppgodjena stativa,precka al ste je prije toga? Protiv TC i Igmana napravis 1 sansu a protiv Zrinjskog pola sanse valjda su to isto utakmice?
Naravno da je svaka utakmica ista, nosi 3 boda. Kažem da lakše podnosim 5 zicera po tekmi nego 1, kod Gorana nije šta imalo ulazit realno
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 19 sep 2022, 11:06

Lucas je napisao/la:
I remi danas bi imao ukus poraza.
Sreca pa imamo trenera koji "zna osvajati trofeje" (kurcinu bi dlakavu osvojio da ga je Krle zabiJoO, pa bi demagog mogao samo opet osuti paljbu po FKS, savezu, namjestaljkama, teorijama zavjere i nastaviti "tradiciju" pljuvanja po FKS kao sto je prije toga imao kad god bi igrao protiv nas debil) pa je irrelevantno i nema uticaja na krajnji rezultat a to je titula minimum, a uz to "posteno" radimo pa ide dupla, djaFe povedi nas i izvedi na pravi put postenja, Ahlaka i Halala. :kafa:

podrSHka! :clap:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 19 sep 2022, 11:14

Doskora Arteta prepisivao od Fedje, sad Areteta zvijezda vodilja Fedji. Nazadujes Dudicu nazadujes
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 19 sep 2022, 11:24

vala neki osjecaj danas da cemo lagano pobjediti :D
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 sep 2022, 11:33

Dadox je napisao/la:
19 sep 2022, 01:33
Zeko87 je napisao/la:
18 sep 2022, 23:26
Sve dok ekipa pravi 5-8 dobrih prilika po utakmici trenera ne treba kriviti niti tjerati. Kad budemo imali po jednu priliku svako dvije utakmice kao u doba njegova dva zadnja prethodnika onda se pale alarmi.

Od 10 utakmica samo smo dvije domaćini, prate nas baš maleri u završnici, fulamo penale, pogađamo prečke do besvijesti, povređuju se štoperi... Istrpiti sezonu i stati konačno iza trenera jednom u 80 god postojanja kluba
E bas je za usporedbu Sabliceva ekipa sa Kanuricem, Dervisagicem, Hebibovicem, katastrofalnim Pidrom u tom trenutku, i Feđina ekipa Catakovic, Ikic, Dzafic, Musa, Cirjak, Djokanovic, i blitvar opet skupi isto bodova komi ovaj, ako ne i malo vise
A Sablić nije pozivao na neku euforiju, iskren i realan bio. Rekao da je prošla sezona prelazna, a njegovim otkazom učinio si i da ova sezona bude prelazna, a možda i naredna (što ova sezona više odmiče, a mi se ovako nastavimo patiti, sigurno će biti i naredna). Plus što nije doživio 4 od Zrinjskog, 5 od Tuzle, nego je njegova ekipa bila 2. najbolja odbrana poslije Zrinjskog, dok je napad štekao normalno, jer nije imao izbalansiranu momčad, a ni kvalitetnu.

60% golova si primio preko Đokanovića na štoperu, jedan dio preko prekida. Samo to govori o treneru. Dvije stvari jedine na koje trener može utjecati u defanzivi, da odabere igrače koji će igrati i da prekide vježba na treningu. Ako poslije grešaka jednog igrača na štoperu primaš golove, a trener ga konstantno stavlja na tu poziciju, onda nije ni do igrača ni do navijača, ni do protivnika, ni do nekakve sreće ili have šta već pa da zazivaš nekakve hodže i da te ostatak javnosti ismijava sa tim. Isto vrijedi i za napad, ako forsiraš nešto što ne ide, a vidimo da Nardin + desetka ne ide. Eto može se reći kako nema u kadru opcija za štopera pa se morao zavljivat Đokanović, ali mora se zavljivat dvije ili tri utakmice, a on se duplo i više utakmica zavljivao na toj poziciji, dok je Trako sjedio na klupi, a i dok je na tržištu bilo dosta slobodnih opcija. Nonsens je nakon prodaje Mujakića da misliš da su ti 3 štopera dovoljna za polusezonu u kojoj ćeš igrati svaka 3 dana u većem dijelu polusezone. I od ta 3 štopera jednom je druga seniorska sezona, a prethodna ga je Makedonac trener zavalio i ugasio ga praktično, a drugi je 30+ koji u prethodne 2-3 ima nekoliko težih povreda. A i ovaj Drobarov se pati sa povredama od početka treninga sa našim klubom.

Sa ovim rosterom, Sarajevo mora biti u prva dva. Moraš se nadigravat u derbijima, sve i jedan derbi su ugašeni praktično, protiv Želje eto drugo poluvrijeme, neki inat i borba sa igračem manje, ali realno Željo bio bolji u kompletnoj utakmici. Jedino što su Borca pobjedili, ali utakmica nehumani uslovi i igre je bilo vrlo malo, golove i jedna i druga ekipa zabila nakon amaterskih grešaka protivnika. Borac ih napravio više pa su naši i pobjedili. Ali, recimo to u vrijeme Vasoskog nisi mogao vidjeti, kad se Borac na Koševu nudio, grešaka na svojoj polovici napravili milion, a naši ništa nisu iskoristili.

Kako god ima Dudić dobrih stvari, ima i loši, do polusezone neka vodi ekipu, a na kraju polusezonu analizu praviti i vidjeti šta je prava odluka.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 sep 2022, 11:36

Mozda nas danas Fele iznenadi.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 19 sep 2022, 11:38

19 sep 2022, 10:51
mnon46 je napisao/la:

Sablić je najveća ubleha od trenera u zadnjih 10 godina u FKS ako ne i duže. A dobro znam šta pričam jer sam bio na sve i jednoj domaćoj utakmici kada je on bio trener. Sa Feđom stvaramo šanse samo je pitanje kada će pročepit tada ćemo i bolje rezultate imat.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 11:47

joker90 je napisao/la:
19 sep 2022, 11:36
Ahmetović od prve?
Koševo Zapad

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 sep 2022, 11:48

Shategabri je napisao/la:
19 sep 2022, 11:47
joker90 je napisao/la:
Ahmetović od prve?
Pobjedom.. :kafa:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 19 sep 2022, 11:48

Ne znam samo čime je toliku podršku Fedja zaslužio, sa ovim rosterom koji ima jos ce vas ubijediti da je eventualno igranje Evrope čudo nad čudima, prva tri kola poletio u nebesa, qrcio se maksimalno kako je to neko novo Sarajevo, kako su prethodnici lose radili, isto da mi cekamo jedno 30 godina titulu, a cinjenica je da smo duplu krunu prije par godina osvojili.
Sto se danasnje utakmice tice, nekako mi mirise na bod, ali me ne bi ni poraz iznenadio, pa ce Fele opet naci neki izgovor kako smo posteni i kako ce nam se negdje vratiti.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 11:50

joker90 je napisao/la:
19 sep 2022, 11:48
joker90 je napisao/la:
Ahmetović od prve?
Ako ga Zajmović sam sebi uvali :kafa:
Koševo Zapad

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 19 sep 2022, 11:52

Osttribine je napisao/la:
Ne znam samo čime je toliku podršku Fedja zaslužio, sa ovim rosterom koji ima jos ce vas ubijediti da je eventualno igranje Evrope čudo nad čudima, prva tri kola poletio u nebesa, qrcio se maksimalno kako je to neko novo Sarajevo, kako su prethodnici lose radili, isto da mi cekamo jedno 30 godina titulu, a cinjenica je da smo duplu krunu prije par godina osvojili.
Sto se danasnje utakmice tice, nekako mi mirise na bod, ali me ne bi ni poraz iznenadio, pa ce Fele opet naci neki izgovor kako smo posteni i kako ce nam se negdje vratiti.
Pa sve to pokazuje koliko je nedozreo i zelen.
Zalijeće se grlom u koprive.
Još su gori ljudi iz uprave zajedno sa Ismirom ako to nisu znali i ako su Feđu doveli da odma' titulu osvoji.
Dovedeš mu deset novih igrača i evo galacticosa. Osvajač kupa na guzove i federalne lige.
Pomalo!
Koševo Zapad

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 19 sep 2022, 11:54

joker90 je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Ahmetović od prve?
:D :D Svi bi se frapirali

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 19 sep 2022, 12:08

Osttribine je napisao/la:
Fale mi njegove izjave jos od pripremnih utakmica, znaci fantazija :rol: :rol: :rol: :rol:
Usutio se sad, jos poceo i pomocnike slati da najavljuju utakmice
NEMA NAZAD

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, misstianopenaldo, nedimmmm1337 i 40 gostiju.