Sportski komentatori

GameFKS
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la GameFKS » 30 jun 2014, 01:36

Bitno je da je Konjic patriota hahaha sta sve necu procitat da je nekim i dobar sa svojim uzvicima ijaaa ojaaaa uuuu , pa onda bravo ovaj bravo onaj ...
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 30 jun 2014, 01:47

AlanSmith14 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Slika gore. Ali se još uvijek samo (odvojeno) zadovoljava usmenim opomenama.

Inače, mnogo serrete po Konjiću. Uopšte ne radi loše prijenose.
+1
Čovjek je veliki patriota

I svi se udarate u prsa ovim ofirnim sranjem, pa eto, "patriota je".
A ja naivac zalutao i mislio da su 90-e davno prošle.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 30 jun 2014, 01:55

Patriota ili ne, Konjic sasvim regularno komentarise.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 30 jun 2014, 01:56

NeverGiveUp je napisao/la:
AlanSmith14 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Slika gore. Ali se još uvijek samo (odvojeno) zadovoljava usmenim opomenama.

Inače, mnogo serrete po Konjiću. Uopšte ne radi loše prijenose.
+1
Čovjek je veliki patriota

I svi se udarate u prsa ovim ofirnim sranjem, pa eto, "patriota je".
A ja naivac zalutao i mislio da su 90-e davno prošle.
Pa ti si u 80im pašice :mrgreen:
DRUG NEBI TI PUNCA

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jun 2014, 02:05

Nabraja Šuko kako sudije često prave belaje, odnosno često se nađu gdje ne treba i sl. I nabraja sad svašta nešto, pa kaže "čak su pravili i prekršaje hehe... (pauza od par sekundi), mislim sudarali su se sa igračima", ejs, mi kontali neki sudija highkick složio nekom jadniku. :mrgreen:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 30 jun 2014, 02:18

Zoki degenerko bi se tokom prijenosa Zmajeva par puta i zayebao pa rekao "Naša Reprezentacija" umjesto standardno, "Bosna i Hercegovina".

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: Sportski komentatori

Post Postao/la JoseMourinho » 30 jun 2014, 02:55

Uredu nisu nam najbolji komentatori, al koliko sere.te ispadose da su dno dna, previše ih kritikujetw...
ja ih bgm mogu slusat, a i kad gledaš tekmu toliko da se mogu smetat nema šanse pa nije radio prenos ;)
i bas me zanima sta vas idealan komentator treba da radi, jer u svemu bi našli manu ;)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 30 jun 2014, 07:54

HZ_ilidzaa je napisao/la:Patriota ili ne, Konjic sasvim regularno komentarise.
ne
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

KEC
Kontakt:

Post Postao/la KEC » 30 jun 2014, 10:09

Sinoc na mecu Grcka-Kostarika mn Zoran sasvim dobro komentarisao i bilo je bas fino
kolko se moglo lose pricitat o njemu mn je super po dosta cemu bolji od velida i igora izuzev tog glasa

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 jun 2014, 10:51

Svi ovdje koji tražite dlaku u jajetu prilikom njegovog komentarisanja i komentarisanja bilo kojeg komentatora koji ne zaslužuje srrranje po njemu nalazite vrlo jake argumente zašto oni eto, ne bi trebali da vrše taj posao.

Zapravo pokušavate iskazati da ste se izdigli iznad bosanske svakodnevnice i nivoa kojeg ova država ima u obavljanju nekih funkcija. Izdizanje sa lokalnog na svjetski nivo. Zanima me samo jedna stvar a to je, kako očekivate top komentatore koje bi također posrrrali u uslovima u kojima rade ovi ljudi?

Ako vam se ne sviđa njihovo jaukanje, i te neke ostale dječije doskočice koje samo bubuljičarima te tipovima koji se nastoje prikazati perfekcionistama smetaju zašto prijenose pratite uopšte na BHT recimo? Imate izbor na internetu, stream-ujte i mirna Bosna.

Priča je suvišna i ocijenio bi' da je na nivou školaraca.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jun 2014, 11:17

zizu1991 je napisao/la:Svi ovdje koji tražite dlaku u jajetu prilikom njegovog komentarisanja i komentarisanja bilo kojeg komentatora koji ne zaslužuje srrranje po njemu nalazite vrlo jake argumente zašto oni eto, ne bi trebali da vrše taj posao.

Zapravo pokušavate iskazati da ste se izdigli iznad bosanske svakodnevnice i nivoa kojeg ova država ima u obavljanju nekih funkcija. Izdizanje sa lokalnog na svjetski nivo. Zanima me samo jedna stvar a to je, kako očekivate top komentatore koje bi također posrrrali u uslovima u kojima rade ovi ljudi?

Ako vam se ne sviđa njihovo jaukanje, i te neke ostale dječije doskočice koje samo bubuljičarima te tipovima koji se nastoje prikazati perfekcionistama smetaju zašto prijenose pratite uopšte na BHT recimo? Imate izbor na internetu, stream-ujte i mirna Bosna.

Priča je suvišna i ocijenio bi' da je na nivou školaraca.
+1

Napisao sam nešto slično na Marjanovoj temi. I ja sam za da se kritikuje kada nešto stvarno ne štima (recimo kada "Maki" ubi u pojam cijelu utakmicu :crazy: ), ali ovdje se obično pretjeruje po tom pitanju. Nemoguće da pojedinim likovima niko ne valja od komentatora. Onda nije do komentatora, nego do vas. :?

Šuko, Kristić i Spaho na BHT-u prosječno obavljaju svoj posao, ni dobro ni loše. Lapsusi se uvijek (i svakom) mogu desiti. Vi im slobodno nastavite tražiti neku "krivu" riječ i požurite da je postavite na forum, samo ne znam kako se onda možete skoncentrisati na prijenos i uživati u utakmici, što je valjda najbitnije. :kafa:

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 30 jun 2014, 11:31

Ja i ne slušam al kad mi u pola utakmice ijoooooo počne da se dere kad je šansa , zapara uši . Pogotovo protiv Nigerije nije usta zatvar'o ubija pričom nekom , i za svaki potez bravo Edine , bravo Toni , bravo peti deseti
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 30 jun 2014, 11:36

U pravu ste, @Claus i @zizu.

Ja volim pročitati lapsuse komentatora, ali one tipa "50000 ruku, 100000 dlanova", što uopće nije lapsus, nego meni dosta simpatična doskočica. A, ovdje se danima raspravlja je li Šuko levat što je govorio Halk, treba li reći Hulk, i slično. Priča se o Konjiću, koji zna pretjerati, ali nije imao toliko katastrofalnih grešaka. Istina, i ja sam mu rekla "Haj, dobro je i tebe više!", i to poprilično ljutito, na kraju utakmice sa Nigerijom kad je govorio da trebamo slaviti. :roll: To je možda i OK, iz ovog ugla, nakon par dana, ali u onom trenutku to reći je bio promašaj. Ali opet, dobio je prolaznu ocjenu od mene.
Uostalom, ne znam što je komentator baš toliko bitan. Naravno da jeste relativno, ali toliko da vas tjera na povraćanje, mijenjanje kanala, mute, to ne razumijem... Sreća pa postoji više komentatora i više kanala za one kojima je to važnije od igre na terenu. Svakako da je mnogo ljepše pratiti utakmicu uz umjerenog komentatora, koji ima znanje, sjetimo se Edina i košarkaških utakmica, ali je u konačnici bitno da ti komentator kaže poneku pametnu, a, ako ti je dovoljno stalo do utakmice, atmosferu ćeš sam(a) napraviti. Pa, ja komentatora nekad nikako i ne čujem, ako se zadubim previše u utakmicu i poteze...

Ja iz navike volim gledati utakmice na HTV, što ne govori da su tamo bolji komentatori. Tamo čak više i nema komentatora uz koje sam gledala svoje prve prijenose, ali ih volim čuti "tu negdje" eto tek tako. Tako da ovih dana pratim uporedo BHT i HTV2. Malo HTV2 kasni, ali dobro. :mrgreen:
Claus je napisao/la: samo ne znam kako se onda možete skoncentrisati na prijenos i uživati u utakmici, što je valjda najbitnije. :kafa:
Ovo mi nikad neće biti jasno, kako ljudi smatraju da dobro prate meč, a komentarišu po forumu svaku priliku i nepriliku. Ja to samo mogu prateći meni realno nebitne utakmice, kad ne gledam utakmicu zbog utakmice nego recimo zbog Mirze. Pa onda samo gledam hoće li on primiti loptu, gledam njegovu kretnju i sl, e tad onda mogu i pratiti forum i uz to se smijati. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Chupacabra
Kontakt:

Post Postao/la Chupacabra » 30 jun 2014, 11:48

Donnie Darko je napisao/la:Nabraja Šuko kako sudije često prave belaje, odnosno često se nađu gdje ne treba i sl. I nabraja sad svašta nešto, pa kaže "čak su pravili i prekršaje hehe... (pauza od par sekundi), mislim sudarali su se sa igračima", ejs, mi kontali neki sudija highkick složio nekom jadniku. :mrgreen:
[youtube][/youtube]
U ovoj situaciji je rekao da je sudija sam sebi zamalo dao žuti karton :lol:

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 30 jun 2014, 11:53

Suko, kao i Spaho i Kristic su ekstra komentatori i dobro rade svoj posao. Naravno da mora biti gresaka u zivom prenosu i onda se ljudi uhvate toga i prave slona od muhe.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 30 jun 2014, 12:56

Claus je napisao/la:
+1

Napisao sam nešto slično na Marjanovoj temi. I ja sam za da se kritikuje kada nešto stvarno ne štima (recimo kada "Maki" ubi u pojam cijelu utakmicu :crazy: ), ali ovdje se obično pretjeruje po tom pitanju. Nemoguće da pojedinim likovima niko ne valja od komentatora. Onda nije do komentatora, nego do vas. :?

Šuko, Kristić i Spaho na BHT-u prosječno obavljaju svoj posao, ni dobro ni loše. Lapsusi se uvijek (i svakom) mogu desiti. Vi im slobodno nastavite tražiti neku "krivu" riječ i požurite da je postavite na forum, samo ne znam kako se onda možete skoncentrisati na prijenos i uživati u utakmici, što je valjda najbitnije. :kafa:

Opet subjektivnost.

Tebi možda Marjan ubija u pojam cijelu utakmicu, meni ili nekome drugom ne, znači stvar ukusa.
Treba lijepo reći šta je bitno za jednog komentatora da bude kvalitetan.
Meni itekako smeta kada jedan Zoran Šuko za svoju zemlju u kojoj živi i kojoj komentariše utakmice kaže, (navodim sad primjer): "Lopta za Bosnu i Hercegovinu", a ne "Lopta za naše" ili Lopta za našu reprezentaciju".

Naravno, sada će te reći, "pa ne prenosi on samo utakmice naše reprezentacije".
Istina, ali nije vala ni neki fudbalski/nogometni poznavatelj, opisuje ga previše pogrešnih informacija tokom prijenosa i jako neugodna boja glasa (po meni).

Tebi Marjan smeta cijelu tekmu, meni ne (iako zna pretjerati), međutim, šta mi je bitno ?
Raspolaže nevjerovatnim fudbalskim znanjem i uvijek je 120% spreman prije nego sjedne na komentatorsko mjesto. Sa njim često bude moguće da u jednoj nogometno-šahovskoj partiji utakmica najednom postane zanimljivija jer on svojim komentarisanjem podigne energiju, (ne dopušta da promijenimo kanal radi 2 loša protivnika taj/tu dan/večer).

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 jun 2014, 13:06

Spaho je odličan komentator, Kristić je dobar komentator, Šuko je loš komentator. Znaju to i njihove gazde, nije bezveze dobio 0 utakmica reprezentacije na SP. :kafa:

Nemam ništa lično protiv Šuke, ali mi se fakat ne sviđa način na koji komentariše utakmice.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 30 jun 2014, 13:41

Generalno nisu losi ali to je javni servis tu moraju biti najbolji i najprofesionslniji.. Sukson je meni simpatican lik nwma mjeru ni osjecaj za svoju profesiju ali se uvijek mozes nasmijat na njegove komentare i opaske.Kristic solidan a Spaho mislim da nije za komentatora,za sportskog reportera da. Ali hajde sve u redu, al kad ti marginalac tipa Bilic a i Kristic u jednom momentu izjavi tipa M Mijajlovic ko ste vi da nas i nas rad komentarisete,no liferi..jeste carko a ko tebe hrani,ko placa pretplatu i zasto,otkud ti u Brazilu? Kad se sjetim samo vremena Bahe i kakva je to bila sportska redakcija,znalo se ko sta radi. Baho,Kemo,Kristic i Suko(ponekad) fudbal i eurogol emisiju,Radoncic rukomet,Medina i onaj kloc atletiku i olimp sportove,Majer i onaj kloc kosarku. Ee tad je vrijedilo dati 6km svaki mjesec

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

nJoy
Kontakt:

Post Postao/la nJoy » 30 jun 2014, 13:51

Stvarno se previse sere, a ljudi solidno komentarisu. Profulaju nekad igraca, nekad nesto izvale al nije to nista toliko strasno, i to je sastavni dio posla, ne bi se knjige objavljivale sa komentatorskim greskama da svi rade bez greske.

Inace da ne bude da ih branim u svemu, "poslusajte huk sa tribina" mi se na vrh glave popelo, znaci svaku utakmicu covjek ponavlja istu recenicu. Znate vec o kome se radi :mrgreen:

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 30 jun 2014, 13:56

GameFKS je napisao/la:Ja i ne slušam al kad mi u pola utakmice ijoooooo počne da se dere kad je šansa , zapara uši . Pogotovo protiv Nigerije nije usta zatvar'o ubija pričom nekom , i za svaki potez bravo Edine , bravo Toni , bravo peti deseti
Genijalan post :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []