Rekonstrukcija stadiona u BiH

Murga
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Murga » 26 jul 2015, 05:33

Meni su i ovi fini (pogotovo ovaj od Ferencvarosa), ali nekako cudno da su ovako "jeftini" (cijene sa Wikipedije). Al' dzabe, koliko god da su, necemo mi tako nesto vidjeti jos dugo.
1. Groupama Arena (UEFA kategorija 4, 40M Eura, Kapacitet: 22000)

slika
slika

2. Nagyerdei Stadion (UEFA kategorija 4, 40M Eura, Kapacitet: 20000)

slika
slika
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Marin
Kontakt:

Post Postao/la Marin » 26 jul 2015, 13:41

Bela je napisao/la:
brig je napisao/la:Pecara slikana danas nekad kad je pressica bila. Fotke sa portala jabuka.tv

TEREN + KROV rađeno sad u pauzi:

slika

:clap: :clap:
Hoce li na ovoj prvoj slici niti jos nesto na krovu ili ce ostati ovako??Msm kisnu ce :eh:
Posadit će lozu !

Bela
Kontakt:

Post Postao/la Bela » 26 jul 2015, 20:40

Zna li neko te uslove za uefine kategorije 1,2,3 i tako dalje ako moze da napise ovdje ili da stavi link
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 26 jul 2015, 22:48

Imas njihove zvanicne dokumente, ali to je puno laprdanja da bi izvukao sto te interesuje, ovde je lakse da vidis. https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 27 jul 2015, 06:00

Murga je napisao/la:Imas njihove zvanicne dokumente, ali to je puno laprdanja da bi izvukao sto te interesuje, ovde je lakse da vidis. https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_stadium_categories
Cuj laprdanje... Procitaj dokumente, nije valjda puno procitati 24. stranice ako te nesto zanima. Na toj wikipedia stranici su samo naveli one osnovne stvari :) npr. na wikipediji ne pise tipa da svaki stadion mora imati pet jarbola za zastavu, da mora imati dvije natkrivene klupe za izmjene na nivou terena sa najmanje 13 mjesta i da se nalazi pet metara od aut linije. Ima jos takvih sitnica. Takodjer, npr. za cetvrtu kategoriju je jasno receno da stadion mora biti opremljen sa modernim elektronskim spravama za regulisanje ulaza na stadion i mehanicki brojacni sistem koji ce u stvarnom vremenu dostavljati analize i brojeve i onemogucavati upotrebu krivotvorenih ulaznica i prenatrpanost (npr. na nasim evropskim utakmicama tj. Želje juzna tribina uvijek bude prenatrpana te bude vise ljudi na njoj nego sto bi trebalo jer je to ocito zbog toga sto se stepenice ne vide + u kopu stoji vise od jedne osobe po stolice).

Procitajte sluzbene UEFA regulacije, necete nista izgubiti a puno cete dobiti :)

UEFA regulacije za stadionsku infrastrukturu - http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 27 jul 2015, 06:19

Pa jarane ne interesuje svakoga svaki detalj. Mene prvog ne interesuje i upravo tako i mislim o tome sta UEFA i FIFA rade, laprdaju, izmisljaju stalno nesto novo. Znaci ne znam zasto bi citao to ako me ne zanima svaki detalj. Ja sam samo momku izasao u susret da nesto procita. Neka si postavio, pa neka cita koga interesuju detalji.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 jul 2015, 13:19

Pa ne smatram da trebas polovicne odgovore davati drugim forumasima u slucaju da tebe ne zanimaju te stvari na temi koja se specificno bavi upravo time :) moj odgovor nije bio losenamjeran vec reci "laprdanje" za kriterije stadionske infrastrukture upravo na ovoj temi je meni zaista neprimjeren i neobziran prema nama koji to volimo i upravo zbog toga pisemo na ovoj temi. Ono kako sam se ja osjecao nakon tvog odgovora gdje si dao link za wikipediju jeste kao da si rekao da smo mi budale jer smo tracili vrijeme da to procitamo :)

Nadam se da shvatas. Jednostavno, budi empatican prema drugim ljudima i nemoj koristiti rijeci kao laprdanje na temama koje se bave upravo tom tematikom koju ti nazivas tim pogrdnim izrazom.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 28 jul 2015, 14:06

A zapravo ti sitni detalji i utiču na licencu.

Nego @Anel možeš li mi molim te ovo prokometarisati.

slika

Kako ovaj stadion zadovoljava uslove, čak i za drugo kolo kvalifikacija. Ovo na slici je Lazo Bakmaz, komentator RTV, na utakmici Spartaks - Vojvodina prošle sedmice. Stadion je u Jelgavi. :roll:

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 29 jul 2015, 02:04

Anele, ne moras se slagati sa mnom, svi imamo pravo na svoje misljenje. Dat cu ti jedan vrlo jednostavan odgovor na sve sto si napisao, jer mi nikako nije jasno sto si uvrijedjen i zasto pricas u ime svakog forumasa da se osjeca kao budala nakon gledanja tog linka, jer ne vidim zasto bi se svaki forumas tako osjecao.

Link od wikipedije koji sam postavio, ides doles na dno i vidis "references" i samo ce ti se ukazati. Ako ti ocekujes od mene da postavim kvalitetan link, onda mogu i ja imati ocekivanje da ljudi znaju koristiti wikipediju i reference. Nije ni ona wiki stranica izvucena iz zraka, vec se napravila "povrsno" na osnovu referanci koje su jasno postavljene. Mozemo li se tu sloziti?

Ako se ne mozemo tu sloziti, mozemo li se sloziti da na svakoj temi postoje ljudi koje neke stvari vise interesuju, neke manje? Tako isto na ovoj temi, ne vidim razliku. Ne znam zasto to ne mozes da prihvatis tako. Nemam namjeru da dalje komentarisem na ovu temu jer mi je djetinjasto i smijesno.
Budi pozdravljen.

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 29 jul 2015, 10:52

slika

fk bosna sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la fk bosna sarajevo » 29 jul 2015, 18:52

brig je napisao/la:slika

Ček hoće li ovaj dio ostati ovako nepokriven? :D :D :D
Pozdrav za Široki!!! :-)

RedBlue
Kontakt:

Post Postao/la RedBlue » 29 jul 2015, 19:02

Koliko prima ova tribina 2,5-3 hiljade?

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 29 jul 2015, 19:31

bravo siroki !
Zarathustra

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 jul 2015, 19:57

Steta za ove stubove u sirokom iza njih su bezzz stolice kad se ne moze gledati, ali super izgleda tribina

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 jul 2015, 21:38

Pappy je napisao/la:A zapravo ti sitni detalji i utiču na licencu.

[img]https://scontent-fra3-16313&oe=56482B89[/img]

Kako ovaj stadion zadovoljava uslove, čak i za drugo kolo kvalifikacija. Ovo na slici je Lazo Bakmaz, komentator RTV, na utakmici Spartaks - Vojvodina prošle sedmice. Stadion je u Jelgavi. :roll:
Za prve dvije faze kriteriji su dosta niži, pogledaj samo stadion Milsamija. :D
Hayley <3

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 29 jul 2015, 22:55

badblueboylivno je napisao/la:

Paa onda budimo realni svi naši stadioni bi mogli zadovoljiti uslove za prva dva kruga samo da stave reflektore. :mrgreen:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 jul 2015, 23:06

Pappy je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:

Paa onda budimo realni svi naši stadioni bi mogli zadovoljiti uslove za prva dva kruga samo da stave reflektore. :mrgreen:
Mislim da reflektori nisu ni uvjet, bude dosta utakmica u terminu 17:00-18:00, kad se još vidi bez sijalica. :D
Hayley <3

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 30 jul 2015, 01:54

ronaldo99 je napisao/la:Steta za ove stubove u sirokom iza njih su bezzz stolice kad se ne moze gledati, ali super izgleda tribina
Imam isto misljenje. Interesantno je da se takve stvari mogu vidjeti sirom Europe.

Ovo ostalo super izgleda. :thumbup:

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 30 jul 2015, 10:34

Široki Brijeg, novi stadion nogometne reprezentacije, em manje pada kiša em natkriveno, em stadion plav.

#reprezentacijanapecari
#wecandoitonpecara
#sirokiultraspecara
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Bela
Kontakt:

Post Postao/la Bela » 30 jul 2015, 23:42

SGD53 je napisao/la:Široki Brijeg, novi stadion nogometne reprezentacije, em manje pada kiša em natkriveno, em stadion plav.

#reprezentacijanapecari
#wecandoitonpecara
#sirokiultraspecara
Previse sanjas
Igrac ekipe Pivopije | SportSport.ba liga

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.