LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

Mitar
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Mitar » 05 dec 2012, 19:22

STEVEN je napisao/la:LeBron je dosta kompletniji igrac od Kobea i ko to ne vidi nije normalan.

Ovisi o tome sta smatras pod "kompletan", to pod 1. A pod 2. nisu ni slican tip igraca. Lebron je allrounder, Kobe je scorer. A za ovog sto kaze da ce Lebron igrati ovako do 35., de nek dogura do tridesete...onda cemo pricati dalje.

Ja ne sporim da je Lebron igracina, u buducnosti moze stici i Kobea i Jordana i biti najbolji svih vremena. Medjutim dok se ta buducnost ne desi preporucio bih vam da ne serete, pogotovo na temi LAL. Kobe je najbolji aktivni strijelac i igrac sa najvise zaostavstine od svih aktivnih igraca u NBA. Nakon njega ide Tim Duncan pa onda svi ostali...
SI AMO CONte!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 19:43

Mitar je napisao/la:
STEVEN je napisao/la:LeBron je dosta kompletniji igrac od Kobea i ko to ne vidi nije normalan.

Ovisi o tome sta smatras pod "kompletan", to pod 1. A pod 2. nisu ni slican tip igraca. Lebron je allrounder, Kobe je scorer. A za ovog sto kaze da ce Lebron igrati ovako do 35., de nek dogura do tridesete...onda cemo pricati dalje.

Ja ne sporim da je Lebron igracina, u buducnosti moze stici i Kobea i Jordana i biti najbolji svih vremena. Medjutim dok se ta buducnost ne desi preporucio bih vam da ne serete, pogotovo na temi LAL. Kobe je najbolji aktivni strijelac i igrac sa najvise zaostavstine od svih aktivnih igraca u NBA. Nakon njega ide Tim Duncan pa onda svi ostali...

Kako mislis Kobe je scorer :?: mozda ne znas da James ima veci prosjek od Kobe tokom karijere ;)

Ali da ne idemo sa teme ;) ,nisam gledao sinoc, jel igrao Nash :?:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 dec 2012, 19:46

amerosm je napisao/la:
"WE HAVE TO SHARE THE BALL TO DO THAT"
When asked if the Lakers can play up tempo
Ovo je izjava Howarda nakon utakmice i zna se kome je upucena. Zanima me moze li se negdje naci omjer pobejda i poraza Lakersa bez Bryanta.

Puno lakse reci nego uciniti...sve kosarkaske ekipe i treneri imaju cilj da ekipa ima dobar protok lopte i oni koji uspiju na kraju i postignu rezultate...to i Kobe zna puno bolje od nas dvojice....mozemo reci i da ganja licnu statistiku ali opet jasno je da je i tu sesti prsten njegov prioritet...

Ali neka...treba pljuvati po mozda najboljem Lakeru svih vremena i najboljem igracu lakersa ove sezone...

EDIT:
Houston sinoc 21 ofanzivni skok...20 suteva vise od Lakersa...8 izgubljenih lopti vise...sve Kobe kriv :?

Na kraju 105 poena Lakersa...ne vidim tu problem.S tim brojem poena se mora pobjediti...

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 dec 2012, 20:03

lumani je napisao/la:
Mitar je napisao/la:

Kako mislis Kobe je scorer :?: mozda ne znas da James ima veci prosjek od Kobe tokom karijere ;)

Ali da ne idemo sa teme ;) ,nisam gledao sinoc, jel igrao Nash :?:
Scorer je neko ko ima vise nacina da te kazni i zabije poene. Scorer je neko ko uzme loptu u ruke i nasamara protivnicku ekipu. Scorer nije neko ko napada jednodimenzionalno, ide na kos zbog svoje snage, bez kvalitetnog suta, trice itd. Najbolji scoreri u ligi su Durant, Melo, Kobe. James je malo drugaciji, on je all-around igrac, igra fantasticnu odbranu, nenormalne fizikalije, razigrava saigrace, zabija vecinom ulazima i zakucavanjima, malo je popravio sut i samu igru u napadu, raznovrsniji je nego ranije, ali to nije na nivou ove trojice. Znaci, mnogo bolji napadacki arsenal imaju ova trojica, nego James. Drugo je to sto je Jamesa nemoguce zaustaviti kada se zaleti na kos, pa bruku koseva zabije tako ili iz kontri, a kontre Heata su najbolje u ligi, prvenstveno zbog fizikalija Jamesa i Wadea. Statisticki podaci ti ne mogu pokazati ko je bolji scorer, to se ipak treba gledati na utakmicama. Kao sto se ne moze statistikom iskazati ko je bolji igrac u odbrani. Statistika ne pokazuje kretnje igraca, rad nogu itd.

Medjutim, ako je neko scorer, ne znaci da je i bolji igrac, James je objektivno bolji igrac od Bryanta, naravno godine ne idu u prilog Bryantu. James je uz Duranta najbolji igrac lige, mada mi je Durant ove sezone itekako na nivou Jamesa i mislim da ce ako ovako nastavi, vec sljedece godine biti ubjedljivo najbolji igrac lige. Durant prestaje da bude samo scorer, do sada je bio samo scorer, ali postaje all-around igrac. Par MVP nagrada za Duranta je neminovnost.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:11

Adriano,odgovorio bih ti,ali necu da idem sa teme,jer vidim da ne znas sta znaci scorer :mrgreen:
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 dec 2012, 20:13, ukupno mijenjano 1 put.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 dec 2012, 20:12

lumani je napisao/la:Adriano,odgovorio bih ti,ali necu da idem sa teme,jer vidim da ne zans sta znaci scorer :mrgreen:
Ajd reci sta je scorer? To ko postize vise poena po utakmici?

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:13

adriano_leite je napisao/la:
lumani je napisao/la:Adriano,odgovorio bih ti,ali necu da idem sa teme,jer vidim da ne zans sta znaci scorer :mrgreen:
nije.nego onaj sto pogodi vise trica :lol: :lol: :lol: :lol:

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 05 dec 2012, 20:15

Odgovorio bi ti druze moj ali neces ne zato da ne ides sa teme, vec zato sto nemas argumenata. Covjek lijepo objasnio. Kobe je igrac koji na najvise nacina moze da postigne kos. Ajde zamisli Jamesa nakon neke nedaj Boze ozbiljnije povrede koljena, kako bi zabijao poene? Nekim dalekometnim sutevima? hmm...mislim da ne bi islo...
SI AMO CONte!!!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:16

Mitar je napisao/la:Odgovorio bi ti druze moj ali neces ne zato da ne ides sa teme, vec zato sto nemas argumenata. Covjek lijepo objasnio. Kobe je igrac koji na najvise nacina moze da postigne kos. Ajde zamisli Jamesa nakon neke nedaj Boze ozbiljnije povrede koljena, kako bi zabijao poene? Nekim dalekometnim sutevima? hmm...mislim da ne bi islo...
haha,kako bih Kobe da povrijedi koljeno
Ps.kobe ima oko 30 slobodnih zadnje 3 tekme,ne ide ka kosu nikako :lol: :lol:
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 05 dec 2012, 20:17, ukupno mijenjano 2 puta.

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 05 dec 2012, 20:17

Mitar je napisao/la:Odgovorio bi ti druze moj ali neces ne zato da ne ides sa teme, vec zato sto nemas argumenata. Covjek lijepo objasnio. Kobe je igrac koji na najvise nacina moze da postigne kos. Ajde zamisli Jamesa nakon neke nedaj Boze ozbiljnije povrede koljena, kako bi zabijao poene? Nekim dalekometnim sutevima? hmm...mislim da ne bi islo...
ma daj molim te, King je trenutno najbolji i točka. Ove sezone će opet osvojiti prsten
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 05 dec 2012, 20:18

lumani je napisao/la:
haha,kako bih Kobe da povrijedi koljeno?
bih Kobe? :?

adriano objasnio, tako da mozes samo da ides na Odjava i ne prosipas se vise. :)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:21

tebi mozda objasnio,cuj miami ima kontre zato zabija :lol: covjek vise zabijao u clevelandu,a tamo bila slaba kontra :o

Problem sa bih?

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 dec 2012, 20:27

lumani je napisao/la:
nije.nego onaj sto pogodi vise trica :lol: :lol: :lol: :lol:
To o cemu ti govoris je cista statitistika. James ima vise poena u prosjeku. Kada se spominje prosjek, to ti je odmah statistika. Medjutim, scorer je covjek koji zabija na vise nacina svoje poene. Bolji scorer je onaj ko ima bolji napadacki arsenal. Ne prevodi bukvalno ;) . Scorer nikako nema veze s time da ako neko ima veci broj poena u prosjeku, da je automatski i bolji scorer. To je isto reci da je Howard bolji scorer od K. Love-a, jer ima veci broj poena, a Love te moze unistiti s poludistance, pod kosem, tricom.

Miami ima ubjedljivo najbolje kontre u ligi, imaju odlican protok lopte i James vecinu poena zabija na obrucu. Isto to je radio i u Clevelandu. Kada ekipa ima losu kontru, James je opet najbrzi igrac na parketu i istrcat ce je, a daleko od toga da je tada Cleveland imao slabu kontru.
James je vise zabijao u Clevelandu, igrao je vise minuta, uzimao je vise suteva, zato mu je i postotak suta slabiji nego sto je sada. Isti slucaj je i sa slobodnim bacanjima, manje ide na liniju za slobodna bacanja nego sada.

Za nekoga ko govori da toliko prati kosarku, slabo baratas nekim poznatim kosarkaskim terminima ;) .

Mes Que Un Club!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 dec 2012, 20:29

Sportfanatik je napisao/la:
ma daj molim te, King je trenutno najbolji i točka. Ove sezone će opet osvojiti prsten
King fan, procitaj raspravu, niko ne spori da je James bolji igrac, prvenstveno jer je mladji itd. Poenta je da je Bryant bolji scorer. Da li ce osvojiti prsten, o tome se itekako moze diskutovati, teze ce doci do prstena nego prosle godine, mnogo teze.

Mes Que Un Club!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 dec 2012, 20:30

adnan24 je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
"WE HAVE TO SHARE THE BALL TO DO THAT"
When asked if the Lakers can play up tempo
Ovo je izjava Howarda nakon utakmice i zna se kome je upucena. Zanima me moze li se negdje naci omjer pobejda i poraza Lakersa bez Bryanta.

Puno lakse reci nego uciniti...sve kosarkaske ekipe i treneri imaju cilj da ekipa ima dobar protok lopte i oni koji uspiju na kraju i postignu rezultate...to i Kobe zna puno bolje od nas dvojice....mozemo reci i da ganja licnu statistiku ali opet jasno je da je i tu sesti prsten njegov prioritet...

Ali neka...treba pljuvati po mozda najboljem Lakeru svih vremena i najboljem igracu lakersa ove sezone...

EDIT:
Houston sinoc 21 ofanzivni skok...20 suteva vise od Lakersa...8 izgubljenih lopti vise...sve Kobe kriv :?

Na kraju 105 poena Lakersa...ne vidim tu problem.S tim brojem poena se mora pobjediti...
Ukoliko si pratio moje komentare tokom utakmice mogao si primjetiti da sam spominjao taj ofanzivni skok Rocketsa. Najvise me iznervirala situacija u drugom poluvremenu. Harden gadja kao kosu i lopta se odbija od oburca, a Bryant i Howard stoje i mirno posmatraju kako Harden pravi ofanzivni skok i dodaje loptu Delfinu koji pogadja za tri poena.

Bryant je jedan od najboljih igraca Lakersa svih vremena i to niko nece osporiti, ali da je sinoc zahebao sefa i stanicu i to stoji.

Sto se tice postignutog broja poena mi nismo u stanju pobjediti utakmicu ukoliko ne postignemo preko 110 poena (na prethodnim stranicama sam detaljno objasnio) i tu krivicu treba traziti u D`Antoni-ju jer se njegov sistem moze svesti na sljedecu recenicu: Daj Boze da nas sluzi sut, a da protivnik ne moze pogoditi bazen.

Takodjer mi nije FO jasan da dva puta zaredom moze izabrati RETARDE za trenere. :? :?

PS: Ne znam za Vas ali za mene su Lakersi iznad svega...tako da svako ko stavlja svoje licne interese iznad intersa kluba meni pada u ocima.

Kod mene je:

1. LA Lakers
2. Familija Buss
3. Navijaci
.
.
.
xx. Pa legendarni igraci i treneri ove ekipe.

Svi smo mi prolazni, samo ce Lakersi trajati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:31

Dobro James nema suta,sve zabije na kontru i ulaz!!Jadni navijaci Bucksa iz Milwaukija :!:
Necemo vise ,ti si u pravu :!: :!:

DejaNMG
Kontakt:

Post Postao/la DejaNMG » 05 dec 2012, 20:35

lumani je napisao/la:tebi mozda objasnio,cuj miami ima kontre zato zabija :lol: covjek vise zabijao u clevelandu,a tamo bila slaba kontra :o

Problem sa bih?
Bih se koristi samo u prvom licu, ispade da si ti Kobe? :lol:

Lebron moze biti najbolji igrac svih vremena, najdominantniji igrac svih vremena, igrac sa najvise prstenova svih vremena, igrac sa najvise poena u istoriji NBA lige, ali scorer nikada nece biti, scorer se radja.
Napravite razliku izmedju scorera i najefikasnijeg igraca. ;)
Blue is the colour, football is the game
We're all together and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
Cos Chelsea, Chelsea is our name. KTBFFH <333

<333 CFC & NYK & CZBG <333

Velibor Dunjic 1985-2014

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:37

DejaNMG je napisao/la:
lumani je napisao/la:tebi mozda objasnio,cuj miami ima kontre zato zabija :lol: covjek vise zabijao u clevelandu,a tamo bila slaba kontra :o

Problem sa bih?
Bih se koristi samo u prvom licu, ispade da si ti Kobe? :lol:

Lebron moze biti najbolji igrac svih vremena, najdominantniji igrac svih vremena, igrac sa najvise prstenova svih vremena, igrac sa najvise poena u istoriji NBA lige, ali scorer nikada nece biti, scorer se radja.
Napravite razliku izmedju scorera i najefikasnijeg igraca. ;)

jao.jao.kao da gledam na gramatiku na forumu..ajde ili hajde meni ne smeta ;)

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 05 dec 2012, 20:41

lumani je napisao/la:Dobro James nema suta,sve zabije na kontru i ulaz!!Jadni navijaci Bucksa iz Milwaukija :!:
Jesi ti slijep, ne znas citati, ne razumijes ili sta? Nisam rekao da nema suta, nisam rekao da zabija sve iz kontre i na ulaz. Rekao sam da nema kvalitetnog suta, da se ne moze pouzdati u sut, da nije raznovrstan u napadu kao tri igraca koja sam nabrojao, da vise svoju igru bazira na ulazu i napadu na obruc. Pratis kosarku 20+ godina i ne znas da igraca moze da krene i da zabije 8-9 trica, a da tekmu poslije sutira 1-8, da fula zicere itd. Pa svako ima svoju noc nekada i zabije sve, a da kazes da je globalno bolji suter, ulazi dosta faktora tu. Ray Allen moze da ima prosjek od 10% suta za 3, ali je najbolji suter u NBA ligi, kao i najbolji u historiji uz R. Millera. Pogledaj malo kako ide sut Lebrona, kakav je sut Bryanta, kakav je sut Mela, kakav je sut Duranta, pa ces mozda i skontati da je Jamesov sut slabiji od suta ovih igraca.

Mes Que Un Club!

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 dec 2012, 20:44

lumani je napisao/la:Dobro James nema suta,sve zabije na kontru i ulaz!!Jadni navijaci Bucksa iz Milwaukija :!:
Jesi ti slijep, ne znas citati, ne razumijes ili sta? Nisam rekao da nema suta, nisam rekao da zabija sve iz kontre i na ulaz. Rekao sam da nema kvalitetnog suta, da se ne moze pouzdati u sut, da nije raznovrstan u napadu kao tri igraca koja sam nabrojao, da vise svoju igru bazira na ulazu i napadu na obruc. Pratis kosarku 20+ godina i ne znas da igraca moze da krene i da zabije 8-9 trica, a da tekmu poslije sutira 1-8, da fula zicere itd. Pa svako ima svoju noc nekada i zabije sve, a da kazes da je globalno bolji suter, ulazi dosta faktora tu. Ray Allen moze da ima prosjek od 10% suta za 3, ali je najbolji suter u NBA ligi, kao i najbolji u historiji uz R. Millera. Pogledaj malo kako ide sut Lebrona, kakav je sut Bryanta, kakav je sut Mela, kakav je sut Duranta, pa ces mozda i skontati da je Jamesov sut slabiji od suta ovih igraca.

Izvini molim te , za Miller R je Drazen najbolji ;) Ako pricas o suterima,tu je Durant ove godine najbolji!Suter/Scorer je mala razlika :!:

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.