lumani je napisao/la:Mitar je napisao/la:STEVEN je napisao/la:LeBron je dosta kompletniji igrac od Kobea i ko to ne vidi nije normalan.
Ovisi o tome sta smatras pod "kompletan", to pod 1. A pod 2. nisu ni slican tip igraca. Lebron je allrounder, Kobe je scorer. A za ovog sto kaze da ce Lebron igrati ovako do 35., de nek dogura do tridesete...onda cemo pricati dalje.
Ja ne sporim da je Lebron igracina, u buducnosti moze stici i Kobea i Jordana i biti najbolji svih vremena. Medjutim dok se ta buducnost ne desi preporucio bih vam da ne serete, pogotovo na temi LAL. Kobe je najbolji aktivni strijelac i igrac sa najvise zaostavstine od svih aktivnih igraca u NBA. Nakon njega ide Tim Duncan pa onda svi ostali...
Kako mislis Kobe je scorer

mozda ne znas da James ima veci prosjek od Kobe tokom karijere
Ali da ne idemo sa teme

,nisam gledao sinoc, jel igrao Nash

Scorer je neko ko ima vise nacina da te kazni i zabije poene. Scorer je neko ko uzme loptu u ruke i nasamara protivnicku ekipu. Scorer nije neko ko napada jednodimenzionalno, ide na kos zbog svoje snage, bez kvalitetnog suta, trice itd. Najbolji scoreri u ligi su Durant, Melo, Kobe. James je malo drugaciji, on je all-around igrac, igra fantasticnu odbranu, nenormalne fizikalije, razigrava saigrace, zabija vecinom ulazima i zakucavanjima, malo je popravio sut i samu igru u napadu, raznovrsniji je nego ranije, ali to nije na nivou ove trojice. Znaci, mnogo bolji napadacki arsenal imaju ova trojica, nego James. Drugo je to sto je Jamesa nemoguce zaustaviti kada se zaleti na kos, pa bruku koseva zabije tako ili iz kontri, a kontre Heata su najbolje u ligi, prvenstveno zbog fizikalija Jamesa i Wadea. Statisticki podaci ti ne mogu pokazati ko je bolji scorer, to se ipak treba gledati na utakmicama. Kao sto se ne moze statistikom iskazati ko je bolji igrac u odbrani. Statistika ne pokazuje kretnje igraca, rad nogu itd.
Medjutim, ako je neko scorer, ne znaci da je i bolji igrac, James je objektivno bolji igrac od Bryanta, naravno godine ne idu u prilog Bryantu. James je uz Duranta najbolji igrac lige, mada mi je Durant ove sezone itekako na nivou Jamesa i mislim da ce ako ovako nastavi, vec sljedece godine biti ubjedljivo najbolji igrac lige. Durant prestaje da bude samo scorer, do sada je bio samo scorer, ali postaje all-around igrac. Par MVP nagrada za Duranta je neminovnost.