FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

starigrad
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la starigrad » 29 maj 2011, 01:53

gospodin Seljakovic je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
Capt_Billy je napisao/la:Dobro ova dvojica govore za stadion. Ja mislim da je vise krajnje vrijeme da se nesto uradi po tom pitanju. Ima timova koji su za 10 mil € napravili stadione da glava boli. Sto se tice naseg hrama, mislim da bi se vise pred iducu sezonu nesto moralo poduzeti po tom pitanju. Ako nista, istok osposobiti, napraviti ga isto kao sjever. Teren srediti, i za zapad napraviti betonsku tribinu, jer po UEFA novim pravilima drvena tribina vise ne prolazi.
kojim sredstvima? puno mi zamjerki trazimo i nalazimo u ovim nasim zeljama. zapitamo li se ponekad, koliko su te zelje realne?
i to je istina, zato sam i rekao da bi se mogla napravit jedna tribina, bez krova, samo stolice, klub koji je vec drugu godinu u Europi, pa ja mislim da je to koliko-toliko realno, neda mi se sad trazit koliko koji klub dobije za sudjelovanje, al sjecam se izjave komentatora na utakmici slaven b.-milano(neki iz albanije) i slaven im uvalio 8 komada i komentator kaze da su dosli odigrat utakmicu samo da bi dobili 80 000 eura koliko uefa placa nastup u kvalifikacijama, to je bilo prije 3-4 sezone, kakve su sad nagrade nisam siguran
za nase uslove, nagrada za ucesce u europi je vise nego solidna. mislim 90.000 eura po kolu u kvalifikacijama. e sad, zeljo odigra jedno kolo i dobije te pare, a godisnji budzet izmedju 1.700.000 i 2.000.000 KM i to za sadasnje platne razrede igraca i njihove ugovore, pa strucni stab, pomocno osoblje... zarada od europe, samo mali dio potreba. ako se, sto svi zelimo, dovedu kvalitetna pojacanja, budzet raste kroz vece ugovore i plate. opet kazem, vecina nasih zelja prevazilazi nase, trenutne, realne mogucnosti. nadat se boljem kroz pare od dzeke, jace sponzorske ugovore, bolji rad marketinske sluzbe...
Zadnja izmjena: starigrad, dana/u 29 maj 2011, 10:13, ukupno mijenjano 2 puta.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 01:55

Pa ne mora bit neko spektakularno ulaganje za farbanje relektora i čišćenje tribina, eto i nek se Istok bar očisti od kamenja i trave, ne treba više od 10.000 maraka, ma i duplo manje :roll:
110 Jahre Borussia - 110 Prozent Fußball - Wir sind Borussia Mönchengladbach !

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

RIP Đevad Begić - Đilda, Aner Kasapović, Vedran Puljić

Jedna si jedina moja domovina, Bosna i Hercegovina

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 29 maj 2011, 02:02

Neuville je napisao/la:Pa ne mora bit neko spektakularno ulaganje za farbanje relektora i čišćenje tribina, eto i nek se Istok bar očisti od kamenja i trave, ne treba više od 10.000 maraka, ma i duplo manje :roll:
ja i ne govorim o tome. za stolice se slazem, jer i sam sebi po sto puta, prije utakmice, ponovim da ne zaboravim ponijeti "avaz" :lol: , kako bih mogao sjesti a ne isprljati hlace i jaknu. u ranijem postu sam pomenu pomocno osoblje i o tom dijelu obaveza bi oni trebali, redovno, voditi racuna. mislim da bi se i navijaci mogli angazovati i organizovati na sredjivanju istoka (kamenje i trava). ako je to nasa svetinja, haj'mo povesti racuna o njoj.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 02:04

starigrad je napisao/la:
Neuville je napisao/la:Pa ne mora bit neko spektakularno ulaganje za farbanje relektora i čišćenje tribina, eto i nek se Istok bar očisti od kamenja i trave, ne treba više od 10.000 maraka, ma i duplo manje :roll:
ja i ne govorim o tome. za stolice se slazem, jer i sam sebi po sto puta, prije utakmice, ponovim da ne zaboravim ponijeti "avaz" :lol: , kako bih mogao sjesti a ne isprljati hlace i jaknu. u ranijem postu sam pomenu pomocno osoblje i o tom dijelu obaveza bi oni trebali, redovno, voditi racuna. mislim da bi se i navijaci mogli angazovati i organizovati na sredjivanju istoka (kamenje i trava). ako je to nasa svetinja, haj'mo povesti racuna o njoj.
Ja bi evo prvi odma otišao da je sreće, prije par godina je bilo nekih žena što su čistile stolice, i to platili fanovi iz Amerike, pa majku mu ako nemamo za tog, stvarno nemam riječi, trebamo krenut od nekih osnovnih stvari a ne lagati se nekim megalomanskim stvarima, idemo polako, stvar po stvar i biće to dobro.

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 29 maj 2011, 02:05

ma haj je.bo 2 mjesto isti vrag XD malo mi je glupo sto sam misljenja da smo mogli ovo dobit al et vak je bar dobio sastav da igra koji inace nema previse prilika :D sto se tice evrope imam nekolko pitanja jel ja nisam dobro vidio ili mozemo izvuc split,sarajevo,varazdin,i vako jos nake levate iz nez ni ja odakle :) :?:
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 02:07

irridu je napisao/la:ma haj je.bo 2 mjesto isti vrag XD malo mi je glupo sto sam misljenja da smo mogli ovo dobit al et vak je bar dobio sastav da igra koji inace nema previse prilika :D sto se tice evrope imam nekolko pitanja jel ja nisam dobro vidio ili mozemo izvuc split,sarajevo,varazdin,i vako jos nake levate iz nez ni ja odakle :) :?:
Sve navedene možeš osim Sarajeva.

@ Samo F.K.S

Fulham :mrgreen:

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 29 maj 2011, 02:14

5 NAJPOZELJNIH:
levadia
tromso
split
valerengen
jablonec
5 NEPOZELJNIH:
fulham
dinamo B
makabi tel aviv
zilina
salzburg

... realno i vesterlo,gazijantepspor i nacional nisu neke ne pobijedive ekipe mislim da bi sa njima kolko tolko se mogli nositi,bar bi ih kuci mogli pobijediti ako nista ,a uz malo srece ,svasta moze bit :)
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

Dejo
Kontakt:

Post Postao/la Dejo » 29 maj 2011, 04:39

Hocemo Varazdin, hocemo Varazdin :mrgreen:

miki 90
Kontakt:

Post Postao/la miki 90 » 29 maj 2011, 09:43

irridu je napisao/la:5 NAJPOZELJNIH:
levadia
tromso
split
valerengen
jablonec
5 NEPOZELJNIH:
fulham
dinamo B
makabi tel aviv
zilina
salzburg

... realno i vesterlo,gazijantepspor i nacional nisu neke ne pobijedive ekipe mislim da bi sa njima kolko tolko se mogli nositi,bar bi ih kuci mogli pobijediti ako nista ,a uz malo srece ,svasta moze bit :)
samo nemoj izraelce :mrgreen: ove ostale 3 bi glatko izgubili osim salzburga , jer vidjeli smo da se siroki mogao nosit sa takvim i slicnim ekipama :)
ŽELJEZNICAR 1921
La Vecchia Signora 1897

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 29 maj 2011, 10:06

Samo F.K.S !! je napisao/la:Koga bi voljeli izvuci u evropi komsije ?
Ma ja jarane koga god da dobijemo i mi i vi bit ce tesko,jer licno mislim da akozelimo da napravimo ista u Evropi moramo imati u ekipi 4 do 5 igraca koje moras platiti minimalno 500.000,00 godisnje a objektivno mi zivimo u takvoj drzavi da je to tesko izvodljivo,finansijski je to tesko pokriti.Al j....a takva nam je sudbina,puno srece i da sto dalje dogurate i da barem i mi i vi sta zaradimo.Pozdrav
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 29 maj 2011, 10:15

Neuville je napisao/la:Palo mi je na pamet, pošto je uprava jako nesposobna, ne očekujem neke velike stvari ali bi velika stvar bilo to, da se počnu čistiti stolice na cijelom stadionu i da se zamjene koje su ošteće i farbanje reflektora :roll:
cekaju se slovenci :lol:
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

ŠtaIma
Kontakt:

Post Postao/la ŠtaIma » 29 maj 2011, 10:27

Neuville je napisao/la:Palo mi je na pamet, pošto je uprava jako nesposobna, ne očekujem neke velike stvari ali bi velika stvar bilo to, da se počnu čistiti stolice na cijelom stadionu i da se zamjene koje su ošteće i farbanje reflektora :roll:
Jrn to je najlakse postici... Sinula mi je ideja u vezi toga i to veoma dobra, na utakmici protiv Moljca. Kod lokomotive su usla dvojica zaposlenika KJKP Rad i stali gledaju tekmu onako u onim uniformama. Sigurno ima jos ljudi koji tamo rade, a koji vole Željezničar. Ideja se sastoji u tome da se kompenzira to čišćenje stolica sa godišnjnim ili pologodišnjim ili dnevnim karatama za jug ili sjever i to tako da vrijednost karata bude u vrijednosti tih radova. Mislim da bi to bilo najjednostavnije i najbolje rjesenje... ali jbg, ja nisam u upravi tako da osim ako neko od njih ne procita ovo, sumnjam da ce doci na slicnu ideju... :roll:
Lijepo je biti Manijak!!!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 29 maj 2011, 10:27

Odkad ja govorim ovdje da smo mi najpreci jedni drugim.Kad sam bio za pitare da razvale Borac ili ostale pojedini na mene znas sta oni pisu protiv nas.Meni kao starom navijacu Zelje ce uvjek bit drazi pitar jer sa njima sam svasta prozivio nego onaj iz Zenice ili ostali.Vozdra.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 29 maj 2011, 10:54

hz033 je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Jesmo li nosioci sada u Euroligi ili ne :?:
Na žalost niste, ali ne zbog pozicije na tabeli nego zbog lošeg koeficijenta od ranije. Široki igra u 1. pred kolu dok mi startamo od drugog. Evo ti mogući protivnika stim da se nemožemo međusobno sastati !
2nd Qualifying Round (80 teams)

Seeded teams Nosioci coef. Unseeded teams coef.
------------------------ --- ---------------- ------------------------ --- ----------------
Fulham FC * Eng 40.157 --- .
Dinamo Bucuresti Rom 22.164------------- EL3 * Pol 3.183
FC Salzburg Aut 22.140------------- FK Minsk * Bls 3.216
Austria Wien Aut 16.640------------- FH Hafnarfjardar Isl 2.991
Anorthosis Famagusta Cyp 14.624------------- Metalurgs Liepaja Lat 2.983
MSK Zilina Svk 14.399------------- Olimpi Rustavi * Geo 2.891
Nacional Funchal Por 14.319------------- FK Rad Belgrade * Srb 2.850
Vorskla Poltava Ukr 10.276------------- Örebro SK Swe 2.825
Sheriff Tiraspol Mol 9.549------------- BK Häcken * Swe 2.825
IF Elfsborg * Swe 8.825------------- Zeljeznicar Sarajevo Bos 2.824
Lokomotiv Sofia Bul 7.575------------- SK Tirana Alb 2.274
Gaziantepspor Tur 7.010 ------------- Iskra-Stal Ribnita Mol 2.549
Olympiakos Volou Gre 6.833 ------------- Suduva Marijampole Lit 2.541
Dundee United Sco 6.528 ------------- KR Reykjavik * Isl 2.491
Bnei Yehuda Isr 6.400 ------------- The New Saints * Wal 2.308
EL3 Den 6.110 - 10.610------------- FC Vaduz Lie 2.300
Maccabi Tel-Aviv Isr 5.900------------- TPS Turku Fin 2.293
KVC Westerlo Bel 5.400 ------------- Renova Dzepciste * Mac 2.291
FK Jablonec Cze 5.170 ------------- NK Koper * Slo 2.224
FK Ventspils Lat 4.983------------- FK Tauras Lit 2.041
EL3 Sui 4.980 - 9.480------------- Buducnost Podgorica * Mon 2.025
Vålerengen IF Nor 4.875------------- KuPS Kuopio Fin 1.793
Tromsø IL * Nor 4.375------------- Rudar Pljevlja Mon 1.775
St. Patrick's Athletic * Irl 4.241 ------------- Birkirkara * Mlt 1.733
Garabag Agdam * Azb 4.233 ------------- Kecskeméti TE Hun 1.700
Rabotnicki Skopje * Mac 4.041------------- Paksi FC * Hun 1.700
Aalesunds FK * Nor 3.875------------- Ferencváros * Hun 1.700
FK Aktobe Kaz 3.874------------- Sant Julià And 1.700
EL2 Srb 3.850 - 9.350------------- EB Streymur Far 1.533
Bohemians Dublin Irl 3.741------------- Khazar Lenkoran Azb 1.483
AEK Larnaca Cyp 3.624 ------------- Gagra Tbilisi Geo 1.391
Spartak Trnava * Svk 3.399 ------------- Metalurg Skopje Mac 1.291
Dinamo Tbilisi * Geo 3.391 ------------- Mika Ashtarak Arm 1.266
FK Sarajevo Bos 3.324 ------------- NK Domzale Slo 1.224
Honka Espoo * Fin 3.293------------- Llanelli FC Wal 1.058
Levadia Tallinn Est 3.258 ------------- Crusaders Belfast Nir 0.949
RNK Split Cro 3.224 ------------- Juvenes Dogana Sma 0.683
NK Varazdin * Cro 3.224 ------------- Floriana Mlt 0.483
Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnika.
življenja i ponašanja.

Neuville
Kontakt:

Post Postao/la Neuville » 29 maj 2011, 11:04

ŠtaIma je napisao/la:
Jrn to je najlakse postici... Sinula mi je ideja u vezi toga i to veoma dobra, na utakmici protiv Moljca. Kod lokomotive su usla dvojica zaposlenika KJKP Rad i stali gledaju tekmu onako u onim uniformama. Sigurno ima jos ljudi koji tamo rade, a koji vole Željezničar. Ideja se sastoji u tome da se kompenzira to čišćenje stolica sa godišnjnim ili pologodišnjim ili dnevnim karatama za jug ili sjever i to tako da vrijednost karata bude u vrijednosti tih radova. Mislim da bi to bilo najjednostavnije i najbolje rjesenje... ali jbg, ja nisam u upravi tako da osim ako neko od njih ne procita ovo, sumnjam da ce doci na slicnu ideju... :roll:
To bi bilo ekstra. Al takva je uprava da više volat pričat o teško izvedivim intevsticijama od 50 i više miliona eura nego onim ispod 10.000 KM.

Shamrock Rovers

FK Željezničar

Sunderland FC

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 maj 2011, 11:14

Realno da je stadion dovest u iole normalno stanje da se moze igrat na grbavici, al tesko treba svasta nesto jer bolje nagrbavici 3 000, neg kosevu 33 000

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 29 maj 2011, 11:19

da li je iko nasao onaj mail UEFE ili FIFE? ovo stvarno ne treba da prodje bez zapazenja!ako neko jeste neka postavi ili neka na pp posalje hvala!

gollum
Kontakt:

Post Postao/la gollum » 29 maj 2011, 11:21

dino lj je napisao/la:Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnik.
RNK Split, kao i svaki klub koji prvi put nastupa u Evropi, uzima nacionalni koeficijent, a on je ovako visok zahvaljujući dobrim igrama Dinama (koeficijent 20.224).
Što se tiče klubova iz prvog pretkola, ovi pored čijeg imena je zvjezdica nastupaju u istom. Bitno je naglasiti da svaki nenosilac u prvom pretkolu, u slučaju prolaska u drugo, uzima koeficijent svog protivnika (nosioca). Znači, ako se u prvom pretkolu sastanu NK Varaždin i Olimpija Ljubljana, i Slovenci pobijede, oni će u drugom pretkolu biti nosioci, a samim tim i postati mogući protivnik Želji.
Po istom principu, ako Željo u drugom pretkolu izvuče Fulham, Dinamo B., Salzburg, Austriu B., Anorthosis, Zilinu, Nacional Funchal, Vorsklu Poltavu, Sheriff Tiraspol, Elfsborg, Lokomotiv Sofiju ili Crvenu Zvezdu, i pobijedi, u trećem pretkolu će biti nosilac, čime bi mogući protivnici u tom pretkolu postali Sligo Rovers, Strmsgodset, pobjednik utakmice NK Varaždin-protivnik, pobjednik utakmice RNK Split-protivnik, FK Senica, pobjednik utakmice Rabotnički Skopje-protivnik, itd., itd. :)

EDIT: Uoči žrijeba trećeg pretkola, biće napravljene grupe po 10 ekipa (5 nosilaca, 5 nenosilaca).
Zadnja izmjena: gollum, dana/u 29 maj 2011, 11:27, ukupno mijenjano 1 put.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.

"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 29 maj 2011, 11:24

De nek mi neko kaze, imal ikakva mogucnost da mi igramo na grbavici evropske utakmice, al nemojte sad nesto pocet srat kad dodju slovenci, da igramo na ovakvoj kakva je sad sam malo da je dotjeramo

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 29 maj 2011, 11:28

gollum je napisao/la:
dino lj je napisao/la:Jarane odkud njima ovaj koeficijent jeli na osnovu uspjeha Hrvatskih klubova jer oni su tek ove godine izborili Evropu.

Mislim dabi za vas najgore bilo da dobijete ovaj Minsk ili Rad sa njima je uvjek nesigurno a licno bi volio da mi dobijemo ovaj Aek,Rabotnicki ili nekog od Norvezana.Sta je sa onima sto dolaze iz prvog pretkola kako se oni rasporedjuju postojili mogucnost da nekog od njih i mi i vi dobijemo za protivnik.
RNK Split, kao i svaki klub koji prvi put nastupa u Evropi, uzima nacionalni koeficijent, a on je ovako visok zahvaljujući dobrim igrama Dinama (koeficijent 20.224).
Što se tiče klubova iz prvog pretkola, ovi pored čijeg imena je zvjezdica nastupaju u istom. Bitno je naglasiti da svaki nenosilac u prvom pretkolu, u slučaju prolaska u drugo, uzima koeficijent svog protivnika (nosioca). Znači, ako se u prvom pretkolu sastanu NK Varaždin i Olimpija Ljubljana, i Slovenci pobijede, oni će u drugom pretkolu biti nosioci, a samim tim i postati mogući protivnik Želji.
Po istom principu, ako Željo u drugom pretkolu izvuče Fulham, Dinamo B., Salzburg, Austriu B., Anorthosis, Zilinu, Nacional Funchal, Vorsklu Poltavu, Sheriff Tiraspol, Elfsborg, Lokomotiv Sofiju ili Crvenu Zvezdu, i pobijedi, u trećem pretkolu će biti nosilac, čime bi mogući protivnici u tom pretkolu postali Sligo Rovers, Strmsgodset, pobjednik utakmice NK Varaždin-protivnik, pobjednik utakmice RNK Split-protivnik, FK Senica, pobjednik utakmice Rabotnički Skopje-protivnik, itd., itd. :)

EDIT: Uoči žrijeba trećeg pretkola, biće napravljene grupe po 10 ekipa (5 nosilaca, 5 nenosilaca).
Hvala stari i ako Bog da da bijemo ekipu koju mozemo proci.
življenja i ponašanja.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Allosio, boki86, Google [Bot], Lokomotifa, NazorUso, nmkdak1ng, Pact1921, Plavamamba, StarmoCity i 96 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []