AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
@Romagnoli13
Kako 120M nije puno jer je tamo neki golman plaćen 80M?
Prihodi PL klubova su OGROMNI prema Milanu, primjera radi, zadnjeplasirani klub u PL - koji ispada iz lige, na dnu dna, dobije preko 100M;
https://www.premierleague.com/news/405400
Jedan Southampton je zaradio više od Reala i Barce, da i ne govorimo o bolesnim transferima tipa Van Dijk u Lpool za 100M. Možeš kupiti Porschea na kredit sa običnom platom na zapadu, ako ćeš jesti rižu svaki dan narednih 5 godina - zato je uveden FFP.
Chelsea što je platio golmana tolike pare ima ogromne prihode od PL, CL te tajkuna Abramovicha koji je dugo tu. Kao Berlusca u svoj vakat - iz svog džepa finansirao klub godinama. Veliko je pitanje koliko će love uložiti Elliott, koliko će se uopšte zadržat kao vlasnici, i kome će prodati klub....
Već su kinezi i F&M podapeli Milanu lanjskom trošnjom (220M potrošeno, a opet 6.na tabeli) zato i jesmo pod FFP-lupom. Skrše li Elliott&Leo 120M na jednog igrača to bi nam moglo značiti da će se Milan dobro najesti riže narednih godina.... Kritičan je povratak u CL, ali ne po svaku cijenu - tipa 120M (!) za lika koji trenutno možda nije ni među top 50 igrača globalno.
SMS je mač sa dvije oštrice, tipa A.Silva lani, a SMS još veća kocka jer su ogromne pare u pitanju. Bude li fejl sezona, drastično mu pada cijena - samo pogledajte Bellottija i cijene koja je prepolovljena sa 100M. A malo je falilo da ga "uzmemo" lani, baš kao i ovog SMS-a.
http://www.goal.com/en-ie/amp/news/prem ... 0bhf378l3t
Kako 120M nije puno jer je tamo neki golman plaćen 80M?
Prihodi PL klubova su OGROMNI prema Milanu, primjera radi, zadnjeplasirani klub u PL - koji ispada iz lige, na dnu dna, dobije preko 100M;
https://www.premierleague.com/news/405400
Jedan Southampton je zaradio više od Reala i Barce, da i ne govorimo o bolesnim transferima tipa Van Dijk u Lpool za 100M. Možeš kupiti Porschea na kredit sa običnom platom na zapadu, ako ćeš jesti rižu svaki dan narednih 5 godina - zato je uveden FFP.
Chelsea što je platio golmana tolike pare ima ogromne prihode od PL, CL te tajkuna Abramovicha koji je dugo tu. Kao Berlusca u svoj vakat - iz svog džepa finansirao klub godinama. Veliko je pitanje koliko će love uložiti Elliott, koliko će se uopšte zadržat kao vlasnici, i kome će prodati klub....
Već su kinezi i F&M podapeli Milanu lanjskom trošnjom (220M potrošeno, a opet 6.na tabeli) zato i jesmo pod FFP-lupom. Skrše li Elliott&Leo 120M na jednog igrača to bi nam moglo značiti da će se Milan dobro najesti riže narednih godina.... Kritičan je povratak u CL, ali ne po svaku cijenu - tipa 120M (!) za lika koji trenutno možda nije ni među top 50 igrača globalno.
SMS je mač sa dvije oštrice, tipa A.Silva lani, a SMS još veća kocka jer su ogromne pare u pitanju. Bude li fejl sezona, drastično mu pada cijena - samo pogledajte Bellottija i cijene koja je prepolovljena sa 100M. A malo je falilo da ga "uzmemo" lani, baš kao i ovog SMS-a.
http://www.goal.com/en-ie/amp/news/prem ... 0bhf378l3t
Valja se i ove sezone zadovoljiti petim ili šestim mjestom, sa ovakvim kadrom jednostavno ne možemo parirati Juventusu, Romi, Interu i Napoliju u toj borbi za Ligu prvaka. Da ne kažem da je tu i Lazio koji nije skoro nikako mijenjao ekipu od prošle sezone.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Belotti nije fejl vidjeces vec ove sezone, jednostavno povreda ga je malo unazadila ali vec je lagano uhvatio ritam.
SMS ne moze biti fejl jel decko napreduje iz godine u gosinu u ligi, a sto se para tice koga briga za tim, mi smo navijaci i zelimo imati dobre igrace u klubu, kako i na koji nacin ce ljudi iz kluba to uraditi nas apsolutno ne treba biti briga. Mani se FFP ako PSg moze kesirati na dva igraca 400 mil o kojem onda crnom FFP pricamo????
SMS ne moze biti fejl jel decko napreduje iz godine u gosinu u ligi, a sto se para tice koga briga za tim, mi smo navijaci i zelimo imati dobre igrace u klubu, kako i na koji nacin ce ljudi iz kluba to uraditi nas apsolutno ne treba biti briga. Mani se FFP ako PSg moze kesirati na dva igraca 400 mil o kojem onda crnom FFP pricamo????
baš razočarenje od merkata, jesu prodali par likova i proširili klupu, ali ono najvažnije nisu uspjeli završiti.
pa kad su vidjeli da od onog nema ništa, morao se imati rezervni plan, ako ništa makar da dovedu nekog jeftinijeg talentovanog veznjaka koji bi se rotirao sa njima, a ne da ostanemo na četvorici veznjaka od kojih su svi operisani od ofanzive.
ovako osim pozicije napadača se ništa nije poboljšalo.
pa kad su vidjeli da od onog nema ništa, morao se imati rezervni plan, ako ništa makar da dovedu nekog jeftinijeg talentovanog veznjaka koji bi se rotirao sa njima, a ne da ostanemo na četvorici veznjaka od kojih su svi operisani od ofanzive.

ovako osim pozicije napadača se ništa nije poboljšalo.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
Samo mi onda nije jasno zasto su prodali Locatelija, i jel moguce da Montolivo nece napustiti Milan iako ne racunaju na njega?
- muha milanez
- Kontakt:
Ma na kraju će bit primorani donijet ishitrenu odluku i tako angazovati Marchisia ili Basellia. Jednostavno fali širine u veznom redu, ovako na prvu ne gledajući kvalitet tih igrača.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..
- Romagnoli13
- Kontakt:
Glupan Gattuso je zahtijevao od uprave da govedu produže ugovor, i ako mu je dao 45 min na pripremama. Bit će on bivši nakon 10 utakmica
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Prema pisanjima iz Italije nista jos nije gotovo... Bice neizvjesno pratiti ovo do kraja dana.
Ma ostavit će na kraju Montoliva, šta će, ne može sa pet veznjaka izgurati sezonu nikako.ronaldo99 je napisao/la:Samo mi onda nije jasno zasto su prodali Locatelija, i jel moguce da Montolivo nece napustiti Milan iako ne racunaju na njega?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ne vezeano za ovo danas, ono sto je meni zanimljivo je to da nakon sto je Leo otisao u Juve niti je on se zahvalio Milanu niti je bilo ko od nasih igraca mu pozelio srecu dalje, bice da je leo ispao pakas prema svima u klubu koji mu je za jednu sezonu dao 10 mil eurica
napravili su sranje na kraju, živo me zanima koje će biti objašnjenje na pres konferenciji.
lokatelijeva prodaja bez da su mu našli zamjenu je neshvatljiva, ok tražio je transfer, ali fino kažeš "ne može, trebaš nam" i završiš sa tom pričom, nije da je vrijedio neko bogatstvo pa da ga žrtvuješ radi para.
tako fino počneš i završiš sa yebenim laxaltom, kao neka tragikomedija
i kad smo kod njega koja je poenta njegovog dolaska? već imamo tri beka i on nije krilo da bi se moglo ozbiljno računati na njega kao hakanovog backupa, znači umjesto da strpaš 11 miliona u džep od lapadule, oni su uspjeli to baciti i još im platiti dodatnih par miliona na igrača koji nam uopšte ne treba.
ne bih da ulazim u to koliko je kvalitetan i je li bolji od rodrigeza, jednostavno je bio NEPOTREBAN.
da je ovo mirabeli napravio, objesili bi ga na trgu.
lokatelijeva prodaja bez da su mu našli zamjenu je neshvatljiva, ok tražio je transfer, ali fino kažeš "ne može, trebaš nam" i završiš sa tom pričom, nije da je vrijedio neko bogatstvo pa da ga žrtvuješ radi para.
tako fino počneš i završiš sa yebenim laxaltom, kao neka tragikomedija

i kad smo kod njega koja je poenta njegovog dolaska? već imamo tri beka i on nije krilo da bi se moglo ozbiljno računati na njega kao hakanovog backupa, znači umjesto da strpaš 11 miliona u džep od lapadule, oni su uspjeli to baciti i još im platiti dodatnih par miliona na igrača koji nam uopšte ne treba.
ne bih da ulazim u to koliko je kvalitetan i je li bolji od rodrigeza, jednostavno je bio NEPOTREBAN.
da je ovo mirabeli napravio, objesili bi ga na trgu.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- UrbyEmanuelson
- Kontakt:
Gorak ukus u ustima ako je ovakav kraj. Mnogo dobrog je uradjeno,bez dileme,ali tesko da cemo biti nesto bolji sa ovakvom sredinom nego prosle sezone.
Ogromna rupa nije zacepljena i ja se ponovo ne nadam LP sa ovim kadrom. Jednostavno su druge ekipe koje konkurisu za ta mjesta kvalitetnije u tom veznom redu.
Hakan ce vjerovatno biti taj igrac koji bi trebao kreirati iz veznog reda,mada i ako bude,nema sanse da sam iznese sezonu na svojim ledjima. Zbog toga ocekujem i dosta oscilacija u nasoj igri.
Sa ovim "slabijim" ekipama ce se vjerovatno moci lakse igrati i dominirati,ali kad dodju dueli sa konkurentima,tad smo donji u svakom smislu. I mislim da cemo to i vidjeti iduce sedmice na gostovanju kod Napolija.
Moralo se ovo bolje uklopiti i zavrsiti,nazalost nije i idemo dalje,jer tako mora.
Sretno nam u novoj sezoni i Forza Milan!!
Ogromna rupa nije zacepljena i ja se ponovo ne nadam LP sa ovim kadrom. Jednostavno su druge ekipe koje konkurisu za ta mjesta kvalitetnije u tom veznom redu.
Hakan ce vjerovatno biti taj igrac koji bi trebao kreirati iz veznog reda,mada i ako bude,nema sanse da sam iznese sezonu na svojim ledjima. Zbog toga ocekujem i dosta oscilacija u nasoj igri.
Sa ovim "slabijim" ekipama ce se vjerovatno moci lakse igrati i dominirati,ali kad dodju dueli sa konkurentima,tad smo donji u svakom smislu. I mislim da cemo to i vidjeti iduce sedmice na gostovanju kod Napolija.
Moralo se ovo bolje uklopiti i zavrsiti,nazalost nije i idemo dalje,jer tako mora.
Sretno nam u novoj sezoni i Forza Milan!!
i dalje sam misljenja da transfer itekako moze biti realizovan, to najvise ovisi o milanu, ako ispostuju lotita i njegovu potraznju (vise puta je rekao da sergej nije na prodaju, osim u slucaju nepristojne ponude), problema ne bi trebalo biti... jeb'o mu pas mater, i hernanesa je prodao zadnjeg dana prelaznog roka
Konvertibilnih maraka?Zenga je napisao/la: Jedan Southampton je zaradio više od Reala i Barce, da i ne govorimo o bolesnim transferima tipa Van Dijk u Lpool za 100M.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA
Golman: Donnarumma/Reina
Desni bek: Conti/Abate/Calabria
Štoperi: Romagnoli/Zapata---Caldara/Musacchio
Lijevi bek: RR/Strinić
Desno krilo: Suso/Castillejo
Veznjaci: Biglia/Bertolacci/Kessie/Bakayoko---Hakan/Halilović
Lijevo krilo: Bonaventura/Laxalt
Napad: Higuain/Cutrone/Borini
Loš mercato, realno očekivat novu borbu za 5.mj/6.mj sa Laziom, Fiorentinom, Atalantom.
Higuain drastičan upgrade u napadu, odbrana ista kao lani, vezna linija opet slična, nadajmo se čudu od Halilovića/Laxalta/Castilleja/Bertolaccija.
Sva četvorica na papiru djeluju kao mrtvi prosjek, iako Laxalta i Castilleja nisam gledao više od max 2-3 utakmice.
Može li neko ko je gledao više dati svoju ocjenu o Laxaltu i Castilleju? Obadvojica mi djeluju kao direktne zamjene Bonaventure/Susa, odnosno slabija verzija njih...Igrači za rotacije/širine tipa Borini?
Desni bek: Conti/Abate/Calabria
Štoperi: Romagnoli/Zapata---Caldara/Musacchio
Lijevi bek: RR/Strinić
Desno krilo: Suso/Castillejo
Veznjaci: Biglia/Bertolacci/Kessie/Bakayoko---Hakan/Halilović
Lijevo krilo: Bonaventura/Laxalt
Napad: Higuain/Cutrone/Borini
Loš mercato, realno očekivat novu borbu za 5.mj/6.mj sa Laziom, Fiorentinom, Atalantom.
Higuain drastičan upgrade u napadu, odbrana ista kao lani, vezna linija opet slična, nadajmo se čudu od Halilovića/Laxalta/Castilleja/Bertolaccija.
Sva četvorica na papiru djeluju kao mrtvi prosjek, iako Laxalta i Castilleja nisam gledao više od max 2-3 utakmice.
Može li neko ko je gledao više dati svoju ocjenu o Laxaltu i Castilleju? Obadvojica mi djeluju kao direktne zamjene Bonaventure/Susa, odnosno slabija verzija njih...Igrači za rotacije/širine tipa Borini?
Laxalt je odigrao odlicno na svjetskom ali on men nit mirise nit smrdi, nadajmo se da ce nas iznenaditi, a za Samu sam cuo od sve raje koja prati La Ligu da je odlican igrac i da je bio prosle sezone najbolji igrac Villareala, ja sam ga gledao 2-3 puta i uvijek je igrao desno krilo, a jod ce vrlo moguce igrati lijevo, sto se njega tice ja sam optimistican i vjerujem da smo doveli igraca koji je bolji od Susa.
Hvala na odg, plaćen je podosta momak iz Villarreala, raduje me da djeluje bolji od Susa.
Onda ovo miriše na postavu sličnu Rominoj, igra preko krila na Džeksona odnosno Pipitu sa Hakanom u Strootmanovoj ulozi.
Zabije li Pipita 25 komadića u Serie A, eto nas u CL
Očekivam 5.mj....
Onda ovo miriše na postavu sličnu Rominoj, igra preko krila na Džeksona odnosno Pipitu sa Hakanom u Strootmanovoj ulozi.
Zabije li Pipita 25 komadića u Serie A, eto nas u CL

Očekivam 5.mj....
možeš odahnuti, nema ništa od esemesa 
ne mogu garantovati da se možda nije nešto dogovorilo za januaru, ali čisto sumnjam.
hajlajt merkata su bili ingvajn i caldara, ovo ostalo je bezveze, nedostojno leonardovog lika i djela.
po svemu sudeći ništa od top 4 i ove sezone, nenormalan kiks su napravili s tim što nisu doveli veznjaka, ne znam koji im je qurac bio.

ne mogu garantovati da se možda nije nešto dogovorilo za januaru, ali čisto sumnjam.
hajlajt merkata su bili ingvajn i caldara, ovo ostalo je bezveze, nedostojno leonardovog lika i djela.
po svemu sudeći ništa od top 4 i ove sezone, nenormalan kiks su napravili s tim što nisu doveli veznjaka, ne znam koji im je qurac bio.
FORZA MILAN !
FORZA MILAN !
- nextterrain
- Kontakt:
Carlo Festa i dalje tvrdi da su pregovori u toku u Rimu 

- Romagnoli13
- Kontakt:
Samo formacija 4-2-3-1 je adekvatna za igrače koje ima Gattuso.Sve ostalo jednostavno nije dobro, pogotovo 4-3-3 ne može biti primarna, kad nemaš dovoljno pouzdanih veznih igrača.
Gigio/Reina, Calabria/Conti- Caldara/Musacchio-Romagnoli/Zapata- RR/Strinić, Kessie-Biglia/Bakayoko/Govedo, Jack/Laxalt-Hakan-Suso/Castilejjo, Gonzalo/Cutrone.
Gigio/Reina, Calabria/Conti- Caldara/Musacchio-Romagnoli/Zapata- RR/Strinić, Kessie-Biglia/Bakayoko/Govedo, Jack/Laxalt-Hakan-Suso/Castilejjo, Gonzalo/Cutrone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.