Sportski komentatori

brazzo
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la brazzo » 30 jun 2014, 13:41

Generalno nisu losi ali to je javni servis tu moraju biti najbolji i najprofesionslniji.. Sukson je meni simpatican lik nwma mjeru ni osjecaj za svoju profesiju ali se uvijek mozes nasmijat na njegove komentare i opaske.Kristic solidan a Spaho mislim da nije za komentatora,za sportskog reportera da. Ali hajde sve u redu, al kad ti marginalac tipa Bilic a i Kristic u jednom momentu izjavi tipa M Mijajlovic ko ste vi da nas i nas rad komentarisete,no liferi..jeste carko a ko tebe hrani,ko placa pretplatu i zasto,otkud ti u Brazilu? Kad se sjetim samo vremena Bahe i kakva je to bila sportska redakcija,znalo se ko sta radi. Baho,Kemo,Kristic i Suko(ponekad) fudbal i eurogol emisiju,Radoncic rukomet,Medina i onaj kloc atletiku i olimp sportove,Majer i onaj kloc kosarku. Ee tad je vrijedilo dati 6km svaki mjesec

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

nJoy
Kontakt:

Post Postao/la nJoy » 30 jun 2014, 13:51

Stvarno se previse sere, a ljudi solidno komentarisu. Profulaju nekad igraca, nekad nesto izvale al nije to nista toliko strasno, i to je sastavni dio posla, ne bi se knjige objavljivale sa komentatorskim greskama da svi rade bez greske.

Inace da ne bude da ih branim u svemu, "poslusajte huk sa tribina" mi se na vrh glave popelo, znaci svaku utakmicu covjek ponavlja istu recenicu. Znate vec o kome se radi :mrgreen:

amstaff
Kontakt:

Post Postao/la amstaff » 30 jun 2014, 13:56

GameFKS je napisao/la:Ja i ne slušam al kad mi u pola utakmice ijoooooo počne da se dere kad je šansa , zapara uši . Pogotovo protiv Nigerije nije usta zatvar'o ubija pričom nekom , i za svaki potez bravo Edine , bravo Toni , bravo peti deseti
Genijalan post :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
FIFA17 SS.BA Liga aktuelni šampion!

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 30 jun 2014, 13:57

Zamislite samo kako bi Nikola Nikic odradio utakmicu. :lol: :lol: :lol:
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

brazzo
Kontakt:

Re: $: Sportski komentatori

Post Postao/la brazzo » 30 jun 2014, 14:01

rob do bagro je napisao/la:Zamislite samo kako bi Nikola Nikic odradio utakmicu. :lol: :lol: :lol:
majstor sinoc u po price 'a je l igra Katsouranis' :lol: njega za selektora !

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 30 jun 2014, 15:55

rob do bagro je napisao/la:Zamislite samo kako bi Nikola Nikic odradio utakmicu. :lol: :lol: :lol:
hahaha kako me lik nasmijo sinoc , kaze prvi put je uvijek najteze i odvali se smijat , sex mu u glavi haha
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 30 jun 2014, 16:34

NeverGiveUp je napisao/la:Tebi možda Marjan ubija u pojam cijelu utakmicu, meni ili nekome drugom ne, znači stvar ukusa.
Čitajući razne komentare o Marjanu i u priči s random poznanicima, čovjek stekne dojam da je taj Marjan iritantan za 90% ljudi. Pogledaj samo njegov topic na ovom podforumu i sve će ti se samo reći. S komentatorima javnih emitera (konkretno BHT) je situacija oko 50-50. Nekome smetaju, nekome ne. Suština je da ih ne možeš baš staviti u istu rečenicu s Mijajlovićem.
NeverGiveUp je napisao/la:Meni itekako smeta kada jedan Zoran Šuko za svoju zemlju u kojoj živi i kojoj komentariše utakmice kaže, (navodim sad primjer): "Lopta za Bosnu i Hercegovinu", a ne "Lopta za naše" ili Lopta za našu reprezentaciju".
A ko je rekao da meni ne smeta :?: Ja njih ne smatram nepogrešivim likovima, daleko od toga, ali ih smatram boljim od tvog miljenika. To što ti navodiš je banalan primjer i ne predstavlja grešku pri komentarisanju. I da, koliko sam ja primijetio, mijenja izraze, tako da nekad ipak ponekad koristi ubaci i ono "naša". Ako je to glavni problem, onda zapravo nema problema.
NeverGiveUp je napisao/la:Istina, ali nije vala ni neki fudbalski/nogometni poznavatelj, opisuje ga previše pogrešnih informacija tokom prijenosa i jako neugodna boja glasa (po meni).
Zamjerio si meni na subjektivnosti, a ti prvi su subjektivan. :roll: U ovakvim situacijama je gotovo nemoguće biti objektivan, obzirom da su ukusi različiti i teško je nekog ubijediti da ovaj valja, a onaj ne valja. Svako iskazuje svoje mišljenje, s kojim će se neki forumaši poistovijetiti (a neki opet neće). Sasvim normalna stvar.
NeverGiveUp je napisao/la:Raspolaže nevjerovatnim fudbalskim znanjem i uvijek je 120% spreman prije nego sjedne na komentatorsko mjesto. Sa njim često bude moguće da u jednoj nogometno-šahovskoj partiji utakmica najednom postane zanimljivija jer on svojim komentarisanjem podigne energiju, (ne dopušta da promijenimo kanal radi 2 loša protivnika taj/tu dan/večer).
Vidi, osjetim da ti Marjana gledaš više kroz prizmu onog simpatičnog komentatora sa Sportkluba, zbog kojeg se i zweita redovno pratila. Ili onog protiv Belgije, nevažno je. Tada je bio podnošljiv i s pravom svrstavam među najbolje komentatore u regionu, dok nije postao ljigavac i bezlična osoba.

Navodno "znanje" koje mu ti pripisuješ je obična suhoparna statistika i podaci koji malo koga zanimaju, tim svako može baratati nakon par minuta googlanja. I to je u redu do neke mjere, posebno ako se radi o zanimljivim statističkim parametrima, ali to većinom nije slučaj i ljudima postaje dosadno slušati njegove elaborate. Da ne spominjem doskočice "mi na FACE-u ovo, mi na FACE-u ono..." :roll:

Btw, teško da neko može od negledljive utakmice napravi gledljivu. Sjeti se kada je rekao Edin Avdić, vjerovatno najbolji bh. komentator, da komentator od loše utakmice ne može napraviti dobru, ali da od dobre itekako može napraviti još bolju. ;)

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 30 jun 2014, 17:56

Zašto Igor Kristić više ne komentariše utakmice?
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2014, 18:37

kako para uši kad naš komentator reprezentaciju države u kojoj živi ne zove svojom reprezentacijom,nego reprezentacijom bosne i hercegovine

Armala
Kontakt:

Post Postao/la Armala » 30 jun 2014, 18:41

filip13 je napisao/la:kako para uši kad naš komentator reprezentaciju države u kojoj živi ne zove svojom reprezentacijom,nego reprezentacijom bosne i hercegovine
Cijelo prvenstvo tako Suko zove nasu repku. Pa sta mislite zasto nije prenosio nijednu nasu utakmicu?! Hah

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 30 jun 2014, 18:50

Amar Dzeko je napisao/la:Zašto Igor Kristić više ne komentariše utakmice?
i ja bas krenuo to da pitam,sto njega nema
na ovo SP od njih trojice on mi je bio najbolji komentator :)

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2014, 18:50

Armala je napisao/la:
filip13 je napisao/la:kako para uši kad naš komentator reprezentaciju države u kojoj živi ne zove svojom reprezentacijom,nego reprezentacijom bosne i hercegovine
Cijelo prvenstvo tako Suko zove nasu repku. Pa sta mislite zasto nije prenosio nijednu nasu utakmicu?! Hah

ne znam,nisam to upratio ali baš para uši

tyler durden
Kontakt:

Post Postao/la tyler durden » 30 jun 2014, 18:51

ovaj sto sad komentarise, je dosta los.

Ljiljani87
Kontakt:

Post Postao/la Ljiljani87 » 30 jun 2014, 18:53

tyler durden je napisao/la:ovaj sto sad komentarise, je dosta los.

Dobar je Šuko :rol:
1921 !
05.06.1998

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2014, 18:56

tyler durden je napisao/la:ovaj sto sad komentarise, je dosta los.

šuko

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 30 jun 2014, 19:27

arelinho je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Zašto Igor Kristić više ne komentariše utakmice?
i ja bas krenuo to da pitam,sto njega nema
na ovo SP od njih trojice on mi je bio najbolji komentator :)
Plan je bio da se Kristic i Konjic vrate nakon zadnje utakmice naše repke
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2014, 19:55

legenda

filip13

Post Postao/la filip13 » 30 jun 2014, 20:00

legenda

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 30 jun 2014, 20:41

Ali kad Šuko reče James Rodriguez :rol:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 30 jun 2014, 21:05

rope11 je napisao/la:Ali kad Šuko reče James Rodriguez :rol:
Pa do neki dan su svi govorili James , ne znam šta sad je to velika greška ...
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.