Vedad Ibisevic

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

bavarian_bk
Kontakt:

Re: Vedad Ibisevic

Post Postao/la bavarian_bk » 25 avg 2011, 13:01

Nebih rekao da je Blackburn slabiji od Hoffenheima . Tu su negdje , cak bih rekao da je Blackburn i jaci od Hoffenheima . A ne stoji vam ni to da su nestabilan prvoligas . Otkako su usli u sezoni 2001/02 do sada nisu ispadali iz lige . Najslabije mjesto od te sezone im je 15. a u par sezona su bili cak i u vrhu , oko 5-6 mjesta tako da ... ;)

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 25 avg 2011, 13:04

Ako bi doveli ovih dana jos ta 2-3 pojacanja o kojim su govorili da bi obezbjedili opstanak u ligi, onda sam apsolutno za prelazak u Blackburn.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 avg 2011, 13:05

bavarian_bk je napisao/la:Nebih rekao da je Blackburn slabiji od Hoffenheima . Tu su negdje , cak bih rekao da je Blackburn i jaci od Hoffenheima . A ne stoji vam ni to da su nestabilan prvoligas . Otkako su usli u sezoni 2001/02 do sada nisu ispadali iz lige . Najslabije mjesto od te sezone im je 15. a u par sezona su bili cak i u vrhu , oko 5-6 mjesta tako da ... ;)
Ali su zato ove sezone jedni od najslabijih, i po meni u TOP 3 kandidata za ispadanje. Doduše, ni Hoffenheim nije ništa bolji, i oni dosta nazaduju i vjerovatno ako ovako nastave bi mogli za godinu - dvije nazad u drugu ligu. ;)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 25 avg 2011, 13:16

Sexmachineboy je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:Nebih rekao da je Blackburn slabiji od Hoffenheima . Tu su negdje , cak bih rekao da je Blackburn i jaci od Hoffenheima . A ne stoji vam ni to da su nestabilan prvoligas . Otkako su usli u sezoni 2001/02 do sada nisu ispadali iz lige . Najslabije mjesto od te sezone im je 15. a u par sezona su bili cak i u vrhu , oko 5-6 mjesta tako da ... ;)
Ali su zato ove sezone jedni od najslabijih, i po meni u TOP 3 kandidata za ispadanje. Doduše, ni Hoffenheim nije ništa bolji, i oni dosta nazaduju i vjerovatno ako ovako nastave bi mogli za godinu - dvije nazad u drugu ligu. ;)
Ne može se na osnovu dvije utakmice govoriti već o ispadanju iz lige. Ako bismo tako gledali, onda i Arsenal sa jednim bodom više (imaju 1, a Blacburn 0), također može da ispadne iz lige.
Ali, možda će se Blackburn boriti za ostanak, a možda im baš za to Vedo i treba.
Ovo je jako dobra prilika za njega i nadam se da će se ostvariti.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 avg 2011, 13:20

yup je napisao/la:Ceka se Principatusa da nesto frisno donese iz njemackih medija :D
:D

Nemam mnogo novih informacija. Mozda je otprilike tako kako je SS.ba citirao Tannera. 50:50.
Ovo je vjerovatno jos samo pregovor oko cijene. ;) Vidjecemo.

http://www.1899aktuell.de/19-vedad-ibis ... l-ganz-nah" onclick="window.open(this.href);return false;

1899 Aktuell Rhein Neckar Zeitung pise, da je Steve Kean bio u posjeti kod Vede vec u utorak. Kako Blackburn upravo ima novca zbog svog sponzora, spremni su platiti oko 5 milliona Euro. Pokusali su dovesti Raul, sto nije funkcionisalo, Ibisevic je sada prvi u listi, ali je Kean odmah poslije toga odputovao do Freiburga zbog Papiss Demba Cissé. Dakle Vedo ima jos samo malo vremena da se odluci.

Nekako cudno. Dzeko i Miske napustili Bundesligu, sada mozda Ibisevic, Salihovic sigurno nece dugo ostati u Hoffenheimu. Taman se Hertha ovdje vratila u 1. Bundesligu, pa sam se radovao gostovanju Hoffenheima. Ali eto.
Nema veze, neki novi Bosanci ce se vec pojaviti, do tad cu ici gledati Bicakcica, Mujdzu, mozda se Miske vrati ili sta ja znam. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 25 avg 2011, 13:22

Ibisevic ako ode u Blackburn nemoze nista izgubiti ovim transferom moze samo da bude na dobitku,ako se pokaze u dobrom svijetlu i odigra dobru(solidnu)sezonu moze naci i novi angazman cak i ako Blackuburn ispadne(sto cisto sumnjam)neko iz PL ce da ga kupi...Znaci on samo moze napredovati u PL nista drugo...

Cifra koja bi trebala biti placena Hoffenheimu iznosi oko 5-6 mill..

Blackburnov napad u ovoj sezoni bi trebao predvoditi Ibisevic i Mounir El Hamdaoui(inace napadac Ajaxa) mozda i Papiss Demba Cisse.
Zadnja izmjena: Ponos Torina, dana/u 25 avg 2011, 13:41, ukupno mijenjano 3 puta.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 25 avg 2011, 13:25

Nevjerujem da mu toliko prijeti opasnost zbog eventualnog ispadanja Blackburna. Cesto se u ugovorima vec dogovori mogucnost, da igrac napusti ekipu u slucaju ispadanja u nizi rang.

Problem sa Vedom je ova povreda i sto nije imao pripreme sa Blackburnom. Mozda cemu tu trebati vremena dok se navikne. Sa Vedinom brzinom, radom i stalnim igranjem na ivici offside :D bit ce interesantno ga pratiti u PL.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 25 avg 2011, 13:29

Ako Tanner kaze da je sansa da ode "fifti fifti", to znaci da on sigurno prelazi u Blackburn. Hajde, neka mu je sa srecom.

Ocigledno da je Dzeko otvorio vrata za nove nase igrace. Ne bi me cudilo i da Sejo na zimu predje u neki engleski klub... Nije to tako lose, od tamosnjeg fudbala ce profitirati i reprezentacija, osim ako se ne zakuju na klupu ili ne pocnu kuburiti s povredama. Treba biti optimistican. Vedo je svakako trebao ici u neki drugi klub, samo sto sam ja bio vise za varijantu nekog bundesligaskog stabilnog prvoligasa. Ovako ostaje da se vidi kako ce se razvijati dalje ova prica...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 25 avg 2011, 13:33

BaDa12 je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:
Ne može se na osnovu dvije utakmice govoriti već o ispadanju iz lige. Ako bismo tako gledali, onda i Arsenal sa jednim bodom više (imaju 1, a Blacburn 0), također može da ispadne iz lige.
Ali, možda će se Blackburn boriti za ostanak, a možda im baš za to Vedo i treba.
Ovo je jako dobra prilika za njega i nadam se da će se ostvariti.
Nije to baš na osnovu ove dvije utakmice do sada, nego se stiče dojam da su napravili par pogrešnih poteza ove godine, i da su veliki kandidati za ispadanje. Ima tu šanse da se sve popravi naravno, dolaskom Vede i možda još jednog ili dva pojačanja sigurno se mogu spasiti. Zasad se to i ne čini baš dobro.

Ja sam u potpunosti za njegov prelazak tamo, mislim da u Hoffenheimu i nema više toliko motiva za njeg, isto kao što i ekipa nema neke velike ciljeve, a ovo mu može biti jedan velik izazov, a poznavajuči njega, to ga može samo ojačati. Nekako sam siguran da bi se on jako dobro snašao tamo, puno bolje nego Edin u početku.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 25 avg 2011, 13:33

Kad igraju City i Blackubrn :D
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 25 avg 2011, 13:34

Vedo u najjacoj ligi svijeta, You gotta love it 8-) :)
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 25 avg 2011, 13:44

Rovers in Ibisevic talks
Hoffenheim striker could move to Ewood Park

slika

Blackburn Rovers have been officially allowed to talk to Hoffenheim striker Vedad Ibisevic.

The German club have confirmed that the Bosnia international is in negotiations with Rovers over a potential switch to Ewood Park this summer but insist that a transfer fee has yet to be agreed upon.

"Blackburn Rovers are keen on Vedad Ibisevic, the chances to see him move are fifty-fifty," Hoffenheim general manager Ernst Tanner told reporters.

"We have still to agree a transfer fee, anyway they have been asking us on the allowance to pick up contract negotiations with the player."

Ibisevic is currently tied to Hoffenheim until June 2013 and there are reports in the German media that they will sell him to Blackburn for £3.5million.

The 26-year-old scored eight goals for Hoffenheim in the Bundesliga last season.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 25 avg 2011, 14:30

Baš bih volio gle'ati Vedada širom engleskih stadiona. U jednom trenutku su pojedini simpatizeri Newcastle-a opasno pisali o njemu i željeli ga u dresu Svraka (i sam sam navij'o za to), al' ništa od toga. Mišljenja sam da bi njemu engleski stil igre odgovar'o. Igra se brzo, on je odličan u kretnjama bez lopte, sjajno prati igru, tako da bismo ga na kraju mogli vidjeti kako slavi pogotke za Blackburn. Inače, Roversi su bivši prvaci Engleske (još sa Shearerom), pa...Da neko ne bi govorio kako je i Blackburn nikakva ekipa, te kako ne'aju tradiciju (sjetimo se kako se govorilo u slučaju Lazio-Hoffenheim). :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 25 avg 2011, 14:37

Gotovo :D

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sp ... sevic.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 25 avg 2011, 14:37

Sretno kralju!
Čelik Zenica 1945

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 25 avg 2011, 14:38

jel potpiso više :?: ,možel se vjerovati ovim Engleskim tabloidima,evo po nekim sve je gotovo,transfer 5 mil.funti.
imal iko potvrđenu informaciju :?:

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 25 avg 2011, 14:40

Sretnoo KING! Jedva cekam da ga vidim kako puni mreze prosjecnim klubovima u EPL poput Man U/City, Chelsea, L'pool :lol: samo nek se mani arsenala

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 25 avg 2011, 14:40

evo da prvi napisem

imal ko link za blacburn :D

inace sad moram pratit dva kluba u engleskoj
Thomas Müller - Fußballgott

Madridista18
Kontakt:

Post Postao/la Madridista18 » 25 avg 2011, 14:50

http://www.facebook.com/1Rovers?sk=wall" onclick="window.open(this.href);return false;

ajmo lajk xD

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 25 avg 2011, 14:51

Sretno vedo!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.