Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

pinoglavi
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la pinoglavi » 15 okt 2015, 01:36

Kipar nas ubio kontrama u prvoj utakmici, a Vels ima Balea koji je kao lesinar stojao na centru, kada mi ozbiljnije napadamo, da dobije loptu i trci kontru. Onda nas samo moze spasiti ako ne zahvati loptu dobro, nista vise. I ti bi da i jedne i druge svim silama napadamo, gdje je tu logika?
Tu Grcku i ovu Grcku ne mozes porediti zbog 11 godina razlike.
Sto se baraza tice objektivno smo jaci od svih selekcija, a s obzirom da smatram Mesu odlicnim takticarom ne strahujem za prolaz. Samo da su svi zdravi i da sto vise igraju.
Kako je pobjeda gdje imamo vise suteva i vise ozbiljnih prilika sretna? Jos igramo protiv domacina koji nikad vise nije bio nabrijan.
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 15 okt 2015, 01:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Nad tobom sunce najljepše sja

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 okt 2015, 01:37

Mesa, sreckovicu, uplati Bingo, zaradi milione, sta se s nama peglas?! :tokralju: :tokralju:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 15 okt 2015, 01:41

Ljudima nikad ugoditi.
Oni bi da igramo kao Brazil u najbolje dane a pola tima nam van forme i bez tri veoma vazna igraca smo igrali a svaka tekma se igrala pod pritiskom. Ono, znas da moras pobijediti jer ako izgubis pozdravi se.
Pored toga smo bez Misimovica cijele kvalifikacije.

Shvatite vec jednom, nismo bili u najjacem sastavu ali smo uzeli bodove. Kakva sreca kakvi bakraci.
Kad se vrate Dzeko, Besic i Kolasinac, napad ce biti puno jaci, bice i bolji protok lopte naprijed a i odbrana dosta jaca.

Bas ste mislili da ce Mesa ici grlom u jagode, na juris?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 okt 2015, 01:46

Treba imati i igru i taktiku, trebamo imati akcije gdje cemo prijetiti golu i iz onako mrtve igre kao u Zenici protiv Velsa, bio je vjerovatno dogovor zabiti ako mozemo, ali vise paziti svoj gol u 3/4 utakmice. Al to je vec perefkecija, dati go u onakvoj igri sa 1 napadacem ekipi koja je veoma tvrda u odbrani poput Velsa.
Da ne pratim nase igrace mislio bi da su svi u zivotnoj formi i uz to kljucni igraci svojih timova, a realnost je da je Visca bio jedini standardan u svom klubu u pocetnih 11 protiv Izraela. Sada se situacija sto se ovoga tice popravlja, ali je daleko od idealne.
Nad tobom sunce najljepše sja

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 15 okt 2015, 01:54

Toliko zalosnih likova za vrijeme utakmice, bilo koje, ima potrebu da navrati na forum i hebe majku nekom igracu, treneru itd. Pa ja se ne javljam na telefon dok utakmica traje. Svaku gresku tesko prihvatim, svaki gol slavim ko lud. Imate li vi drustvo ili familiju sa kim mozete propratiti tekmu bez da ovdje ispadate budale?
A sto se Mese tice, zaboravljate koliko smo oslabljeni neigranjem nasih glavnih igraca. Kolika je tezina ovih utakmica i koliko je vazno sto smo uspjeli dogurati do baraza.
Sve neka nova imena prosipaju pamet i glume generale nakon bitke, onako tiho priznajuci sve Mesine a glasno kritikujuci lose trenutke obavezno uz psovke.
Cilj opravdava sredstvo a mi smo taj cilj ostvarili iako su mnogi od nas sumnjali kad je Mesa dolazio. Pobjede nad neporazenim Velsom i timom koji nas je dobio u po Zenice su meni fantasticne ma kako one izgledale.
Sta cete kritikovati kad aBd obezbjedimo euro? Bil sad pristali na negledljivu utakmicu samo da idemo dalje?
Vjerovao sam da cemo uspjeti, kao i svaki pravi navijac ali da cemo ovako osakaceni uspjeti nisu mnogi.
Hvala Mesa i momci. Puno srece u barazu :)
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 okt 2015, 01:56

Raja hoce veselo :lol:
hoce da gleda Barcu od naše selekcije, tiki-taku, od noge do noge, ušetavanje u gol, dodavanje petama, clean sheetove i slicne perverzije :rol: :rol:

a nece da vide koliko igraca nam fale, kakve igrace imamo trenutno na raspolaganju i u kakvoj su formi ovi što igraju :facepalm: - što je najbitnije.

Kod nas su samo Višća i Begović u nekoj normalnoj formi, pametnom dosta.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 okt 2015, 02:59

let3 je napisao/la:Raja hoce veselo :lol:
hoce da gleda Barcu od naše selekcije, tiki-taku, od noge do noge, ušetavanje u gol, dodavanje petama, clean sheetove i slicne perverzije :rol: :rol:

a nece da vide koliko igraca nam fale, kakve igrace imamo trenutno na raspolaganju i u kakvoj su formi ovi što igraju :facepalm: - što je najbitnije.

Hehe, najgore od svega sto ce ovi isti sto sada u nebesa dizu Mesu, psovati mu sve mrtvo i zivo ako kojim slucajem ispadnemo u barazu. Samo treba jedan da podvikne - U cara Trojana kozije usi :) Igra nam je bila katastrofa, ali bas katastrofa, blizi se kraj utakmice protiv Velsa mi na nulu nabijamo loptu, dodaju su bekovi dok jedan napamet ne ispuca. 70 minuta covjece, i sad on kaze da je to bas tako isplanirano a par puta zivu glavu cupali, spasavajuci gol na liniji. Nismo Barca, ali bi za Kipar trebali biti, da se na provaljujem ali vjerujem da njihov najplaceniji igrac ne spada ni medju 20 nasih i o kakvoj nekompletnosti mi pricamo. Taman kao premijer liga BiH, vjerujem da bi rezultat bio egal. To smo trebali otresti i kvit. Da li bi volio da prodjemo a da nas npr Slovenija rasturi - na prvu bi, iako bi se posle stidio jedno pet dana.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 okt 2015, 03:00

Prosli smo i sada se treba okrenuti barazu. Isprazno je govoriti o igri i taktici kad smo igrali sa reprezentacijom od koje Hajduk vrijedi taman duplo vise. Ne znam sta vise reci i pisati do slijedecih utakmica. Ako nastavimo ovako ne pise nam se dobro. Ne znam koji vragovi savjetuju Bazdarevica da ubacuje Vranjesa na DM i pravi auto put na sredini terena. Nemam pojma i ova tema je za mene gotova do baraza. Necu vise na njoj pisati. Na nasoj klupi sjedi nogometni genije ili poluamater. Da budem iskren nisam siguran i zato nemam vise nikakve zelje da komentiram Mesu. Daj boze da je ovo prvo u pitanju jer nam se EP nudi na pladnju. Nikad mi nece biti jasno da pokraj Stojana, Srdjana pa i meni dragog Anela istrci Tetovaza. Pojma nemam i vjerujuci da ste vecina u pravu u vezi Mesinog znanja mislim da ja to ne vidim i nema smisla da ucestvujem u ovom. Ipak rezultat mu se ne moze osporiti. Mesa zelim ti sve najbolje i nemogu drugo nista ni napisati o svemu ovome.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 15 okt 2015, 03:20, ukupno mijenjano 1 put.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 okt 2015, 03:07

E ja upravo to radim - okrecem se barazu, jer se plasim da ce se Mesa umisliti da ovako moze do beskonacnosti i onda ce nam biti kasno. Zato sem negdje i rekao da bi mu dao SADA jos jedan mandat, da se opusti, mozda je STVARNO mislio da moramo tako igrati jer se plasio gubitka posla iako je po meni ovako duplo vise rizikovao. Uostalom, mozda i previse ocekujemo, ipak je Mesa kao i njegovi prethodnici osim Cire, nedokazano fudbalsko ime, pa je zbog nemogucnosti drugog angazmana prihvatio fudbalsku reprtezentaciju BiH.
PS - ovo za jos jedan mandat uslovno, pozovi li sranjesa jos jednom, noga u prkno!
Zadnja izmjena: Ferdinand, dana/u 15 okt 2015, 03:14, ukupno mijenjano 1 put.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 03:12

slika

To je fudbal. Faktor srece i slucajnosti je uvijek prisutan. U prvoj utakmici smo po nekoj logici trebali pobjediti sa par golova razlike, to bi bilo logicno gledajuci posjed i prilike (i promaseni penal). Druga utakmica je bila izjednacena i trebala je zavrsiti remijem.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 okt 2015, 03:20

Ferdinand je napisao/la:
let3 je napisao/la:Raja hoce veselo :lol:

Hehe, najgore od svega sto ce ovi isti sto sada u nebesa dizu Mesu, psovati mu sve mrtvo i zivo ako kojim slucajem ispadnemo u barazu. Samo treba jedan da podvikne - U cara Trojana kozije usi :) Igra nam je bila katastrofa, ali bas katastrofa, blizi se kraj utakmice protiv Velsa mi na nulu nabijamo loptu, dodaju su bekovi dok jedan napamet ne ispuca. 70 minuta covjece, i sad on kaze da je to bas tako isplanirano a par puta zivu glavu cupali, spasavajuci gol na liniji. Nismo Barca, ali bi za Kipar trebali biti, da se na provaljujem ali vjerujem da njihov najplaceniji igrac ne spada ni medju 20 nasih i o kakvoj nekompletnosti mi pricamo. Taman kao premijer liga BiH, vjerujem da bi rezultat bio egal. To smo trebali otresti i kvit. Da li bi volio da prodjemo a da nas npr Slovenija rasturi - na prvu bi, iako bi se posle stidio jedno pet dana.
Pa otresli smo ih i plasirali se u baraž....šta više smaraš i sebe i ovaj forum sa nekim pricama :hmmmmm: ....kao šatro trebali smo ih pregazi 5-0, ubiti hljeb u njima, ovo ono...ali u qrcu.
Da je tako, svako bi ih trpao- a vidimo po rezultatima da je Kipar jako nezgodna ekipa (što su nam i pokazali u Zenici). I oni su ginuli juce na svom terenu, jer su ganjali baraž, to jest najvece njihovo dostignuce. Valjda se i protivnik nešto pita na terenu.

yebeš cijene igraca, ne igraju cijene na terenu ;) teren i tabela su jedino mjerilo

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 okt 2015, 03:25

let3 je napisao/la:
Pa otresli smo ih i plasirali smo se u baraž....šta više smaraš i sebe i ovaj forum sa nekim pricama :hmmmmm: ....kao šatro trebali smo ih pregazi 5-0, ubiti hljeb u njima, ovo ono...ali u qrcu.
Da je tako, svako bi ih trpao- a vidimo po rezultatima da je Kipar jako nezgodna ekipa (što su nam i pokazali u Zenici). I oni su ginuli juce na svom terenu, jer su ganjali baraž, to jest najvece njihovo dostignuce. Valjda se i protivnik nešto pita na terenu.

yebeš cijene igraca, ne igraju cijene na terenu ;) teren i tabela su jedino mjerilo
Ma vjerovatno je do mene, ne mozes ti razumjeti sta ti pokusavam reci.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 okt 2015, 03:35

calcio je napisao/la:slika

To je fudbal. Faktor srece i slucajnosti je uvijek prisutan. U prvoj utakmici smo po nekoj logici trebali pobjediti sa par golova razlike, to bi bilo logicno gledajuci posjed i prilike (i promaseni penal). Druga utakmica je bila izjednacena i trebala je zavrsiti remijem.
Nije mi jasno je li pokusavas reci da treba igrati po ovome prvome scenariju jer smo pobjedili? Pa ovakvi raspleti se desi jednom u deset godina i ne mogu se uzimati kao pravila.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 15 okt 2015, 03:44

Ferdinand je napisao/la:
calcio je napisao/la:slika

Nije mi jasno je li pokusavas reci da treba igrati po ovome prvome scenariju jer smo pobjedili? Pa ovakvi raspleti se desi jednom u deset godina i ne mogu se uzimati kao pravila.
Pokusavam reci da smo u Zenici mnogo bolje odigrali, ali *beep* nije htjela u gol. ;)
Ali na kraju se ipak samo pise rezultat. Sto se mene tice, dok pobjedjujemo bitne utakmice ja necu prigovarati na to kako smo igrali.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 okt 2015, 08:08

Meša dobro radi posao, bili smo na rubu ponora ali je to sve sistemskim radom riješeno. Ovaj eksperiment sa Ogijem na defanzivcu nije uspio i vjerovatno više neće igrati istu poziciju.

U baražu neće biti lahko ni protiv koga ali vjerujem Meši, kao stari pitar :D .
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 okt 2015, 08:21

Ljudi moji mislim da je zahirovic rješenje za prvu tekmu u barazu, ništa lošiji odaziv no od Anela, a defanzivno je Gatusso ta sve osim Besica. I ako se sjećate, sa njim u paru je Pjanić pružao najbolje partije.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 15 okt 2015, 08:53

hurem je napisao/la:Zapravo zelim reci da ovo sto je Mesa uradio nije tolika mudrost kao sto neki ovdje zele predstaviti.....

Pobijediti 2 puta Andoru, Izrael kuci i Kipar u gostima (nemojte mi samo spominjati poraz na B.polju)...to bi sigurno cak i Safet uradio i vecina onih kandidata na mjesto selektora koji su se spominjali...jedino gdje bi neki mozda podbacili jeste Wales...ali to ne mozemo znati.
Safet ne bi pobijedio Wales kod kuce niti Kipar u gostima. Mozda nebi izgubili, ali pobijedili nebi. Bez Djurica i Zukanovica (los covjek, los igrac) bi nam beka igrao Hadzic, napadaca Vedo sam, mozda uz njega Vrsajevic, Susic ili Kvrzic, ko ce znati. A o drugim aspektima igre da ne govorim. Sa Susicem bi sad diskutovali o kvalifikacijama za SP.

Nije Mesa supermudrac, ali covjek prosto radi svoj posao i u teskoj situaciji, sa igracima koji ne igraju, koji su povrijedjeni i koji su izgubili samopouzdanje i nadu on izvlaci baraz. Dovoljno, vise ne ide. Susic na drugoj strani nas je svaku sljedecu utakmicu pocastio sa novim glupostima, plus sto je imao pola IQ od Mese i nije se sramio da to svaki put pokaze, o kriminalnom nepotizmu koji nas je ostetio na SP i u kvalifikacijama da ne govorim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 15 okt 2015, 09:14

Meša od onoga što je imao dobru je pitu napravio, još samo da je polijemo maslom u baražu. ;)

Nije bilo prostora za bilo kakve veće improvizacije, mada ih je Meša pravio. U pripremama za Evropsko, ako prođemo InšaAllah, se može probati i Grahovac i Aničić, Kvržić te Coca na zadnjem veznom...

Meša :kralj:
:bih:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 15 okt 2015, 09:31

kada pogledamo imena nasih protivnika lahko je zakljuciti da to nisu nikakve velesile u odnosu na nas. medjutim, treba staviti stvari u perspektivu i priznati da smo pod imperativom pobjede i cinjenice da nemamo prostora za kiks i ispravak gresaka u narednoj utakmici igrali redom protiv ekipe koja nas je rasula 3:0 u prvom duelu, koja nam je bjezala solidnu sumu bodova i koja je u tom trenutku bila favorit za plasman dalje; zatim protiv ponajbolje ekipe grupe koja je do tad primila tek 2 gola i dosla u zenicu totalno rasterecena; i na kraju protiv ekipe koja je na svom terenu imala sansu za historijski plasman u baraz. sve to bez nekoliko standardnih igraca od kojih svakako vrijedi izdvojiti kapitena koji cini . . . pa vjerovatno znamo svi valjda koliki procenat nase reprezentacije.

selektoru svaka cast prije svega na psiholoskoj pripremi igraca, na radu van terena tj skautiranju kako nasih igraca tako i analizi protivnika, te usadjivanju tog faktora borbenosti i davanja zadnjeg atoma snage koji smo cini mi se nakon svjetskog prvenstva u jednom trenutku bili izgubili. sto se tice nase igre vjerujem da ce to vremenom biti bolje kada budemo kompletni i u nekoj rahatnijoj atmosferi tj ne pod pritiskom ispravljanja gresaka iz proslosti.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Tracy3McGrady » 15 okt 2015, 10:20

Evil Genius II je napisao/la:kada pogledamo imena nasih protivnika lahko je zakljuciti da to nisu nikakve velesile u odnosu na nas. medjutim, treba staviti stvari u perspektivu i priznati da smo pod imperativom pobjede i cinjenice da nemamo prostora za kiks i ispravak gresaka u narednoj utakmici igrali redom protiv ekipe koja nas je rasula 3:0 u prvom duelu, koja nam je bjezala solidnu sumu bodova i koja je u tom trenutku bila favorit za plasman dalje; zatim protiv ponajbolje ekipe grupe koja je do tad primila tek 2 gola i dosla u zenicu totalno rasterecena; i na kraju protiv ekipe koja je na svom terenu imala sansu za historijski plasman u baraz. sve to bez nekoliko standardnih igraca od kojih svakako vrijedi izdvojiti kapitena koji cini . . . pa vjerovatno znamo svi valjda koliki procenat nase reprezentacije.

selektoru svaka cast prije svega na psiholoskoj pripremi igraca, na radu van terena tj skautiranju kako nasih igraca tako i analizi protivnika, te usadjivanju tog faktora borbenosti i davanja zadnjeg atoma snage koji smo cini mi se nakon svjetskog prvenstva u jednom trenutku bili izgubili. sto se tice nase igre vjerujem da ce to vremenom biti bolje kada budemo kompletni i u nekoj rahatnijoj atmosferi tj ne pod pritiskom ispravljanja gresaka iz proslosti.
Svaka ti čast za komentar.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dena24 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []