Drazen je nazalost igrao kratko da bi bio najbolji, ali postujem sta je rekao Miller (ako je to rekao). Suter/scorer je velika razlika. Boobie Gibson je itekako dobar suter, oko 42% prosjek suta za 3, ali nikada nece biti scorer, nikada. Ima veci procenat suta od Raya, ali nikada nece biti Allenu ni do koljena kao suter.lumani je napisao/la:
Izvini molim te , za Miller R je Drazen najboljiAko pricas o suterima,tu je Durant ove godine najbolji!Suter/Scorer je mala razlika
LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
- adriano_leite
- Kontakt:
Re: LA Lakers
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
adriano_leite je napisao/la:Drazen je nazalost igrao kratko da bi bio najbolji, ali postujem sta je rekao Miller (ako je to rekao). Suter/scorer je velika razlika. Boobie Gibson je itekako dobar suter, oko 42% prosjek suta za 3, ali nikada nece biti scorer, nikada. Ima veci procenat suta od Raya, ali nikada nece biti Allenu ni do koljena kao suter.lumani je napisao/la:
Izvini molim te , za Miller R je Drazen najboljiAko pricas o suterima,tu je Durant ove godine najbolji!Suter/Scorer je mala razlika
to sam ti i rekao,Scorer je jedno a suter drugo

- adriano_leite
- Kontakt:
Ne pricam o suterima, pricam o scorerima, ti si izjednacio scorere i sutere kazes mala je razlika.lumani je napisao/la:adriano_leite je napisao/la:Drazen je nazalost igrao kratko da bi bio najbolji, ali postujem sta je rekao Miller (ako je to rekao). Suter/scorer je velika razlika. Boobie Gibson je itekako dobar suter, oko 42% prosjek suta za 3, ali nikada nece biti scorer, nikada. Ima veci procenat suta od Raya, ali nikada nece biti Allenu ni do koljena kao suter.lumani je napisao/la:
to sam ti i rekao,Scorer je jedno a suter drugoNa kraju karijere ima scoring lista,svakog igraca..Ako cjelo vrijeme pricas o suterima,to je druga tema tu James nije najbolji
Ja govorim da suter i scorer nije jedno te isto. Ono sto ja govorim, scorer je neko ko zabija poene na vise nacina. Npr. uzme loptu i lupi 3 trice u facu, sljedeci napad se spusti na post i unisti protivnika s posta, uzme loptu odigra pick and roll i sutne s poludistance, nakon toga ide na obruc itd. Znaci scorer nije nuzno dobar suter, suter nije nuzno dobar scorer. Scorer je jednostavno neko ko ima istancan osjecaj za postizanje poena na vise nacina i veci napadacki arsenal. James je najbolji igrac uz Duranta u ligi, ali nije najbolji scorer, imaju 3 scorera ispred njega. Scoring lista je lista poena gdje se ne prikazuje na koji je nacin ko postigao poene. Primjer su Love i Dwight, Dwight nije nikako bolji scorer od Lovea, iako ima vise poena postignutih od Lovea.lumani je napisao/la: Izvini molim te , za Miller R je Drazen najboljiAko pricas o suterima,tu je Durant ove godine najbolji!Suter/Scorer je mala razlika
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mes Que Un Club!
Kad smo kod shootera i scorera, Kobiju veceras fali 13 poena do brojke od 30.000. Onako, usputna informacija.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari
+2,3 godine ,aktivne kosarkejose je napisao/la:Kad smo kod shootera i scorera, Kobiju veceras fali 13 poena do brojke od 30.000. Onako, usputna informacija.

- storm_raider
- Kontakt:
Jos se vodi debata Lebron - Kobe? Napisao sam sve u svojim prijasnjim komentarima a "adriano" je to fino objasnio. Kobijevo tijelo ne moze da prati Dzejmsovo, ali mentalno, niko mu u ovoj ligi nije ni blizu. To jednostavno mozete znati samo ako ste igrali kosarku van basketa iza zgrade. Trenutno, po fizickim mogucnostima, mislim da bi ga James dobio, ali kada se sve sumira, pogleda karijera jednog i drugog, drzim da ce Kobi ipak biti bolji i da je bolji u konacnici. Jednostavno se najvise primakao Jordanu, a opet je dosta daleko. Za Jamesa potpuni respect, fizicki najdominantniji kosarkas kojeg sam gledao jos od Olajuwona. Ako nastima sut, kosarka ce postati neinteresantna. Treba da nam je drago sto zivimo u eri i jednog (Kobija) i drugog (Jamesa) i mozemo samo da uzivamo u ovim partijama, a nakon zavrsetka karijere onda se moze pricati o tome ko je bolji. Pozdrav.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Sve vise i vise imam osjecaj da je to razlog njegovog forisiranja. Bicemo svi pametniji nekad veceras u pola 3 kada premasi tu brojku od 30.000 poena.jose je napisao/la:Kad smo kod shootera i scorera, Kobiju veceras fali 13 poena do brojke od 30.000. Onako, usputna informacija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
-
- Kontakt:
Razlika je u tome ko sta preferira. Ako volis igraca koji je dominantan zbog fizickih predispozicija, masinu, onda volis Lebrona. Ako ti je draze gledat covjeka koji sa mnogo manje fizickih predispozicija postize najmanje jednak (ili bolji) rezultat, onda je to Kobe. Njegovo znanje o kosarci je nevjerovatno, njegovu radnu etiku nema niko u NBA ligi. Nacini na koje on moze postici kos su nevjerovatni, svestrasnost u tom pravcu je nevjerovatna. Ne treba zaboraviti da je 8 godina od dolaska u ligu dijelio loptu sa Shaqom i nije bio prva svirala ko Dzejms u Klivilendu, pa da je mogo radit sta hoce. Neke izjave kao Lebron ima veci prosjek u karijeri nego Kobe...pa naravno, kad je Kobe prvih par godina trazio mjesto u ekipi. Imat najdominantnijeg centra u ligi, i borit se pored njega, igrat u LA-u, nije isto kao igrat u Cavsima...Dzejms igra u eri kad je kvalitetan centar endemska vrsta. Njega nema ko cuvat, u ovoj ligi bekova nema ko da prati njegovu snagu...Kobe je igro dobar dio karijere u eri kad je liga bila pretrpana kvalitetnim visokim igracima, nije se moglo divljat reketom ko sto sad radi Dzejms...itd itd...tako da su ta poredjenja nebulozna.
I jedan i drugi su majstori, stvar je ukusa. Lebronu se mora priznat da je svestraniji, dijeli loptu vise nego Kobe. Ali nakon svega sto je Kobe uradio, hladno govorit Lebron je bolji...pa dajte ljudi, Kobe 34 godine ima, i jos uvijek je u stanju da utrpa koliko hoce, kome god hoce. Tako se dobro prilagodio svojim fizickim mogucnostima, razumio da ne moze da visi na obrucu i ulazi u reket kao prije, i opet uspjeva biti skorer na sve druge nacine, to pokazuje ono sto niko drugi nema, nevjerovatnu kosarkasku inteligenciju i znanje da izvuce uvijek maksimum iz sebe. Natjerajte Lebrona da se prilagodjava manjku fizickih sposobnosti kao Kobe, pa ce se jasno vidjet ko je genij kosarke....Lebron sa 34, protiv Kobea sa 34 godine??? Hlaaaaaadno, bez dvojbe - Kobe!
I jedan i drugi su majstori, stvar je ukusa. Lebronu se mora priznat da je svestraniji, dijeli loptu vise nego Kobe. Ali nakon svega sto je Kobe uradio, hladno govorit Lebron je bolji...pa dajte ljudi, Kobe 34 godine ima, i jos uvijek je u stanju da utrpa koliko hoce, kome god hoce. Tako se dobro prilagodio svojim fizickim mogucnostima, razumio da ne moze da visi na obrucu i ulazi u reket kao prije, i opet uspjeva biti skorer na sve druge nacine, to pokazuje ono sto niko drugi nema, nevjerovatnu kosarkasku inteligenciju i znanje da izvuce uvijek maksimum iz sebe. Natjerajte Lebrona da se prilagodjava manjku fizickih sposobnosti kao Kobe, pa ce se jasno vidjet ko je genij kosarke....Lebron sa 34, protiv Kobea sa 34 godine??? Hlaaaaaadno, bez dvojbe - Kobe!

Ovo jedino imas smisla ukoliko bi se rijesili jos jednog PG-a.The Raptors are the favorites to acquire Pau Gasol if the Lakers trade him. Andrea Bargnani & Jose Calderon could be sent to LA (CBSSports)
Opet u odbrani posmatramo kako Lopez i Vasquez skacu i postizu poene...
Stvarno moras biti glup ili imati nizak IQ da ne skontas gdje pravis greske.

Stvarno moras biti glup ili imati nizak IQ da ne skontas gdje pravis greske.

- elninho_resTO
- Kontakt:
to djeluje odlicno , Calderon bi se fino nadopunjavao na pleyu s nesom a mogao bi pomoci i Kobiju na bekuamerosm je napisao/la:Ovo jedino imas smisla ukoliko bi se rijesili jos jednog PG-a.The Raptors are the favorites to acquire Pau Gasol if the Lakers trade him. Andrea Bargnani & Jose Calderon could be sent to LA (CBSSports)
Bargnani takodjer u ovaj sistem , ali sumnjam da je ova ponuda istinita
Ajmo Kobi jos 5..
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
"BEEN THERE WON THAT"
Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE
Hornetsi vec postigli 11 poena iz drugog pokusaja ako sam dobro racunao. Sada Anderson mrtav hladan nadskoci Jamisona i postize poene, i ako je Jamison imao prednost.
Ovdje se iskreno ne zna ni ko pije ni ko placa.
Ovdje se iskreno ne zna ni ko pije ni ko placa.
Cestitke Bryantu...
Na poluvremenu zaostajemo pola kosa - sto je odlicno s obzirom kako smo igrali vecim dijelom utakmice i da smo dvije minute prije kraja druge cetvrtine zaostajali 8 poena.
Na poluvremenu zaostajemo pola kosa - sto je odlicno s obzirom kako smo igrali vecim dijelom utakmice i da smo dvije minute prije kraja druge cetvrtine zaostajali 8 poena.
-
- Kontakt:
Mali zaostatak, pola kosa na poluvremenu, i vise nego dobro prosli. Ovo sto se igra je basket. Ovo nije organizovana kosarka. Kako Hornetsi lijepo rade prostor za Rajana...a LA opet igra na neko bezidejno dodavanje, i basket - ono ajmo svi u napad, pa nesto ce iskrsnut, valjda ce se neko nac u nekoj prilici da sutne loptu....
Kobe igra jako lose odbranu, ne znam sta se sa njim desava, ali je ko stativa, rotacije su mu nula bodova, sepuri se i ne preuzima igrace, onda Dwight kompenzira jer je njega neko probio, ostavlja svog covjeka da to pokrije, i supalj reket uvijek...ofanzivni skokovi pljuste. Ispade Lopez dominantan, a Howard trudeci se da poporavi gresake ostatka ekipe nije ni stigo da odigra odbranu kako treba na njemu...
Kobe igra jako lose odbranu, ne znam sta se sa njim desava, ali je ko stativa, rotacije su mu nula bodova, sepuri se i ne preuzima igrace, onda Dwight kompenzira jer je njega neko probio, ostavlja svog covjeka da to pokrije, i supalj reket uvijek...ofanzivni skokovi pljuste. Ispade Lopez dominantan, a Howard trudeci se da poporavi gresake ostatka ekipe nije ni stigo da odigra odbranu kako treba na njemu...
Ma ovo je smijesno ba da nije Howarda defanziva bi nam tek licila na cirkus colorado a i ovako nije daleko. Mada ni ofanziva nije nista bolja ili tecnija od nekakvih Hornetsa, jos ovi igraju bez Davisa i opet nas nadskacu
, hoce li i sad "Gasoft" biti kriv ako zijanimo...u jedno sam siguran ako ovako nastavimo ponovo ce biti promjena kako u igrackom tako i u trenerskom kadru...

Jadna nam majka u Petak protiv OKC-a - tacno mi muka kada pomislim na tu utakmicu. Izgleda nema od nas nista dok Jerry Buss ekipu ne preuzme ponovo u svoje ruke.
Zadnja izmjena: amerosm, dana/u 06 dec 2012, 03:48, ukupno mijenjano 1 put.
Odlicno smo odigrali trecu cetvrtinu i na pocetku napravili seriju 13-0 i pred pocetak posljednje cetvrtine imam tih 13 poena prednosti (77-64). Da vidimo hocemo li ponovo zakazati u posljednjoj cetvrtini kada smo i Magicu i Rocketsima dopustili preko 30 poena.
Svaka cast za 3. cetvrtinu, tako se igra jeboga ja, reket fino zatvoren, skokovi su tu, Morris u zadnjoj sekundi pogodi tricu, ovo su Lakerse kakve zelimo. Evo imamo +16 jos 10 min. do kraja ako ovo popusimo do kraja protiv ovih New Orleans Andersona onda tesko nama...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.