spielführer_21 je napisao/la:Ja ću ponoviti što sam ranije pisao, svi preskačete poziciju zadnjeg veznog a ta je pozicija najvažnija u ekipi i tu nam treba pravo pojačanja- Ćulum i Savić nisu kompletni igrači!
----------------------------------ŠEHIĆ------------------------------------
MARKOVIĆ-------????? (Bogičević)------NYEMA------???? (Radovanović)
-----------------------???????-----------SVRAKA----------------------------
STANIĆ (Bešlija)----------??? (Zeba, Stančeski, Bešlija)----VIŠĆA(Zeba)
------------------------------------???????????---------------------------------
Sad pojedinačno od pozicije do pozicije:
1.Na golu naravno Šehić, iako će on sigurno otići tokom iduće sezone, siguran sam da ćemo prve europske utakmice dočekati sa Šehom na golu. To je ujedno prilika da mu se i cijena povisi..
2. Nyema je ključni igrač br. 1, takav nam treba za tekme u Europi i kad ga već imamo, treba sve pokušati da ostane u Želji i iduće sezone. Još je važno što on može igrati na oba beka, ako zaškripi..
3. Drugi štoper je upitnik za mene. Najbolje bi bilo kad bi se uhvatio neko kao Nyema, ali ta pozicija nije prioritet. Može je odigrati Bogičević, ali ako se vrati u staru formu, bojim se da je ona ozljeda ostavila traga za sva vremena, bogdo da griješim. Vasilić i Mešić mi ne ulijevaju povjerenje, jednog de trebamo riješiti (Mešić vjerovatno) drugi može biti dobar u BiH ali vani teško. Bolji mi je bio Gančev, pa čak i Ćulum u ono malo utakmica što je igrao štopera.
4. Marković je zaslužio povjerenje na desnom beku i za iduću sezonu. Naš najbolji igrač sezone.
5. Lijevi bek škripi. Mirko više na klupi nego što igra, Stanić tanak u defanzivi. Ako se ne nađe ništa bolje, onda prednost Radovanoviću ispred Stanića..
6. Jedan zadnji vezni nam treba i to je druga ključna pozicija. Ćulum i Savić su prespori za europske izazove, treba nam neko ko je brži od Ćuluma, jednako dobar u defanzivi kao Ćulum i da zna iznijeti loptu. Neko školovan, iskusan- realno takav u ovoj ligi nema, ako ostanemo na ovoj dvojici teško će nam biti i sa puno slabijim ekipama od Hapoela.
7. Drugi def. vezni treba biti Svraka. Uz Markovića najbolji ove polusezone, stalno napreduje, još malo da poradi na tehnici i bržem protoku lopte i bio bi super. Prednost mu je i što je relativno mlad.
8. Ofanzivni vezni ili kreator igre je još jedan upitnik. Treba nam neko kao Bekrić, Zeba to može biti ako hoće, ali je navikao da ne radi i teško da će se ovog ljeta to promjeniti. Stančeski treba proći pripreme, malo smršati i možda on bude taj, mada nekako sumnjam. Ako ova dvojica ne izađu kao novi nakon priprema, onda na tu poziciju može Mirso, igrao je već par puta, ima trku u oba pravca i solidnu kreativnost, jedino nema snage za 90 min. Ipak ja se nadam nekom tipa Muratović, koji bi bio idealan za tu poziciju. Ako takvog ne bude, onda neko od nabrojanog trojca.
9. Lijevi vezni/krilo je Višća. U slučaju ozljede ili nečeg drugog može ga mijenjati Zeba.
10. Na desnoj strani bi trebali probati sa Stanićem, sve je bolji. Na boku ne može, a ako se ne snađe na krilu ima Mirso ili Čolić E. kao alternativa.
11. Napadač je treća ključna pozicija koju trebamo ojačati u transfer periodu. Neko ko će i poluprilike pretvarati u golove, jer će pravih prilika biti malo. Lazo ako je bitan za atmosferu u timu i timski duh neka ostane, ali može biti samo zamjena u idućoj sezoni i igrati na "mesarskim gostovanjima" u prvih 11.. U europi ni za živu glavu..
To je otprilike ono što nam treba da se ne ponovi Hapoel i za mali iskorak u ligi..
Ovako i ja otprilike razmisljam, samo mislim da lijevog beka moramo dovest jer je steta stanica unistavat tu jos jednu sezonu a i mirko mi je los pravo (previse oscilira, pogotovo defanzivno), ovog z.veznog pored svrake na domacim utakmicama moze mozda odigrat perica da rastereti zebu, a za gostovanja nekog defanzivca koji trci nekog fizicki jaceg od ovih sto imamo i ko ima muda, napadac pod hitno (nezelim ni da pomislim da bi lazar jos jednu sezonu mogo biti prvi napadac, eventualno ga ostaviti uz smanjenje plate, da igra neke gostujuce utakmice i neke gdje igramo defanzivno i na rezultat kao protiv celika gdje je odigrao dobro, moram priznati), krila ovako kako si napiso, ako sta ne izleti gurat ove mlade a beslija po potrebi da promjeni ritam i da odigra kad udje na iskustvo i to je to, reducirati kadar i zahvaliti se ovima sto nisu igrali(perak, e.colic) ili ovima sto se nisu pokazali(jamak, e.colic, jednog od veznjaka jer ih je previse), i u domacim utakmicama u kojima povedemo vecom razlikom sto ranije davati priliku zoloticu, ramicu i ostalim juniorima, a ne ko ove sezone mi vodimo 5:0 na poluvremenu a oni se uvode u 86 min.