FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

irridu
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irridu » 31 maj 2011, 00:26

irridu je napisao/la:ma haj ljudi da se ne lazemo vako posteno recite koji ce tim kupiti lazar ili culuma :?
zato sam dns napiso jako je bitno da nam komsije sa istoka ili zapada opet ne uvale za solidne pare nekoga panja koji ne moze kod njih realno igrat ni u B timu,realno culum ove gdoine vrijedno pomena 1 2 gpola sto je glavom dao i MORE PREKRSAJA zbog kojih bi da je normalna liga ili drzava sigurno pauziro bar po 4 5 utakmica poslije svake odigrane,lazar pricajte sta hocete ,al prvi on ako ista obraza ima sam ce zatrazit da sjedi na klupi ako vec ne ode,POLUSEZONA 0 GOLOVA :? a vi ovdje najvljivali bar 10 da nije ona 3 leotaru dao Bog zna bil ikako ijedan dao :? tako da samo bez ovih nekih polovnjaka realno za pare koje su date za njih dovicu mogo se dovest jedan jako solidan napdac za nase uslove ;) tako da sad treba vise pazit
...........ZA ŽIVOT CIJELI=FCŽ 1921.=..........
ko rano rani sam u nju pada.

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 31 maj 2011, 00:26

spielführer_21 je napisao/la:Ja ću ponoviti što sam ranije pisao, svi preskačete poziciju zadnjeg veznog a ta je pozicija najvažnija u ekipi i tu nam treba pravo pojačanja- Ćulum i Savić nisu kompletni igrači!

----------------------------------ŠEHIĆ------------------------------------

MARKOVIĆ-------????? (Bogičević)------NYEMA------???? (Radovanović)

-----------------------???????-----------SVRAKA----------------------------

STANIĆ (Bešlija)----------??? (Zeba, Stančeski, Bešlija)----VIŠĆA(Zeba)

------------------------------------???????????---------------------------------

Sad pojedinačno od pozicije do pozicije:
1.Na golu naravno Šehić, iako će on sigurno otići tokom iduće sezone, siguran sam da ćemo prve europske utakmice dočekati sa Šehom na golu. To je ujedno prilika da mu se i cijena povisi..

2. Nyema je ključni igrač br. 1, takav nam treba za tekme u Europi i kad ga već imamo, treba sve pokušati da ostane u Želji i iduće sezone. Još je važno što on može igrati na oba beka, ako zaškripi..
3. Drugi štoper je upitnik za mene. Najbolje bi bilo kad bi se uhvatio neko kao Nyema, ali ta pozicija nije prioritet. Može je odigrati Bogičević, ali ako se vrati u staru formu, bojim se da je ona ozljeda ostavila traga za sva vremena, bogdo da griješim. Vasilić i Mešić mi ne ulijevaju povjerenje, jednog de trebamo riješiti (Mešić vjerovatno) drugi može biti dobar u BiH ali vani teško. Bolji mi je bio Gančev, pa čak i Ćulum u ono malo utakmica što je igrao štopera.
4. Marković je zaslužio povjerenje na desnom beku i za iduću sezonu. Naš najbolji igrač sezone.
5. Lijevi bek škripi. Mirko više na klupi nego što igra, Stanić tanak u defanzivi. Ako se ne nađe ništa bolje, onda prednost Radovanoviću ispred Stanića..

6. Jedan zadnji vezni nam treba i to je druga ključna pozicija. Ćulum i Savić su prespori za europske izazove, treba nam neko ko je brži od Ćuluma, jednako dobar u defanzivi kao Ćulum i da zna iznijeti loptu. Neko školovan, iskusan- realno takav u ovoj ligi nema, ako ostanemo na ovoj dvojici teško će nam biti i sa puno slabijim ekipama od Hapoela.
7. Drugi def. vezni treba biti Svraka. Uz Markovića najbolji ove polusezone, stalno napreduje, još malo da poradi na tehnici i bržem protoku lopte i bio bi super. Prednost mu je i što je relativno mlad.
8. Ofanzivni vezni ili kreator igre je još jedan upitnik. Treba nam neko kao Bekrić, Zeba to može biti ako hoće, ali je navikao da ne radi i teško da će se ovog ljeta to promjeniti. Stančeski treba proći pripreme, malo smršati i možda on bude taj, mada nekako sumnjam. Ako ova dvojica ne izađu kao novi nakon priprema, onda na tu poziciju može Mirso, igrao je već par puta, ima trku u oba pravca i solidnu kreativnost, jedino nema snage za 90 min. Ipak ja se nadam nekom tipa Muratović, koji bi bio idealan za tu poziciju. Ako takvog ne bude, onda neko od nabrojanog trojca.

9. Lijevi vezni/krilo je Višća. U slučaju ozljede ili nečeg drugog može ga mijenjati Zeba.
10. Na desnoj strani bi trebali probati sa Stanićem, sve je bolji. Na boku ne može, a ako se ne snađe na krilu ima Mirso ili Čolić E. kao alternativa.

11. Napadač je treća ključna pozicija koju trebamo ojačati u transfer periodu. Neko ko će i poluprilike pretvarati u golove, jer će pravih prilika biti malo. Lazo ako je bitan za atmosferu u timu i timski duh neka ostane, ali može biti samo zamjena u idućoj sezoni i igrati na "mesarskim gostovanjima" u prvih 11.. U europi ni za živu glavu..

To je otprilike ono što nam treba da se ne ponovi Hapoel i za mali iskorak u ligi..
Ovako i ja otprilike razmisljam, samo mislim da lijevog beka moramo dovest jer je steta stanica unistavat tu jos jednu sezonu a i mirko mi je los pravo (previse oscilira, pogotovo defanzivno), ovog z.veznog pored svrake na domacim utakmicama moze mozda odigrat perica da rastereti zebu, a za gostovanja nekog defanzivca koji trci nekog fizicki jaceg od ovih sto imamo i ko ima muda, napadac pod hitno (nezelim ni da pomislim da bi lazar jos jednu sezonu mogo biti prvi napadac, eventualno ga ostaviti uz smanjenje plate, da igra neke gostujuce utakmice i neke gdje igramo defanzivno i na rezultat kao protiv celika gdje je odigrao dobro, moram priznati), krila ovako kako si napiso, ako sta ne izleti gurat ove mlade a beslija po potrebi da promjeni ritam i da odigra kad udje na iskustvo i to je to, reducirati kadar i zahvaliti se ovima sto nisu igrali(perak, e.colic) ili ovima sto se nisu pokazali(jamak, e.colic, jednog od veznjaka jer ih je previse), i u domacim utakmicama u kojima povedemo vecom razlikom sto ranije davati priliku zoloticu, ramicu i ostalim juniorima, a ne ko ove sezone mi vodimo 5:0 na poluvremenu a oni se uvode u 86 min.

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 31 maj 2011, 00:30

kad pricate za te bekove,sta je sa onim gancevom najvise ga strasno a nij ni odigro kako treba minute :? mislim znam da je u velezu ali,,sta,ocel se vracat kak ose tamo pokazo zna iko :?:

pricajte sta hocete al covjek je pokazo da zna i da nije bilo povreda i pogresnog zivta sigurno bi igro ligu petica a on je i dalje nas ....DAMIR ROVCANIN

Admiral_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Admiral_TM87 » 31 maj 2011, 00:35

irridu je napisao/la:kad pricate za te bekove,sta je sa onim gancevom najvise ga strasno a nij ni odigro kako treba minute :? mislim znam da je u velezu ali,,sta,ocel se vracat kak ose tamo pokazo zna iko :?:

pricajte sta hocete al covjek je pokazo da zna i da nije bilo povreda i pogresnog zivta sigurno bi igro ligu petica a on je i dalje nas ....DAMIR ROVCANIN
Gancev je stoper, a rovcanin se nece vracati, istice mu ugovor i kaze da se nece vratit u zelju

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 31 maj 2011, 00:40

na transfer listu:perak,nikolić,pehilj,jamak,mešić,vasilić,spahić,radovanović
pojačanja:purić(čelik),ješe(kavala),selimović(zrinjski),durak(olimpic),okić(velež),gavarić(sloboda)

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 31 maj 2011, 00:42

Admiral_TM87 je napisao/la:
irridu je napisao/la:kad pricate za te bekove,sta je sa onim gancevom najvise ga strasno a nij ni odigro kako treba minute :? mislim znam da je u velezu ali,,sta,ocel se vracat kak ose tamo pokazo zna iko :?:

Gancev je stoper, a rovcanin se nece vracati, istice mu ugovor i kaze da se nece vratit u zelju
pa vala ne bi ni ja da me klub tek tako izje.bo mislim nije ni on cvjecka al opet ...realno imo je mjeta medu 11 ove godine sto posto

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 31 maj 2011, 00:48

nidi je napisao/la:na transfer listu:perak,nikolić,pehilj,jamak,mešić,vasilić,spahić,radovanović
pojačanja:purić(čelik),ješe(kavala),selimović(zrinjski),durak(olimpic),okić(velež),gavarić(sloboda)
Pravo da ti kažem, ja ne vidim neke velike razlike u kvaliteti između te dvije grupe igrača...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 31 maj 2011, 00:50

Hawking je napisao/la:
nidi je napisao/la:na transfer listu:perak,nikolić,pehilj,jamak,mešić,vasilić,spahić,radovanović
Pravo da ti kažem, ja ne vidim neke velike razlike u kvaliteti između te dvije grupe igrača...
osim ješea
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

user_name
Kontakt:

Post Postao/la user_name » 31 maj 2011, 01:18

CCCC...sve menager do menagera,scout do scouta...vele strucnjaci,znalci poznavaoci igre zvanog fudbal ili ti nogomet...pa ima li iko ista konkretno da napise osim licnih zelja,smarate temu...!!!!

irridu
Kontakt:

Post Postao/la irridu » 31 maj 2011, 02:00

user_name je napisao/la:CCCC...sve menager do menagera,scout do scouta...vele strucnjaci,znalci poznavaoci igre zvanog fudbal ili ti nogomet...pa ima li iko ista konkretno da napise osim licnih zelja,smarate temu...!!!!
pa brate kako ocekujes da ti neko od nas nesto konketno napise kad ni oni sami ne znaju jos koga ce dovest :) ovo su mogucnosti realne sto mi pisemo

user_name
Kontakt:

Post Postao/la user_name » 31 maj 2011, 02:14

irridu je napisao/la:
user_name je napisao/la:CCCC...sve menager do menagera,scout do scouta...vele strucnjaci,znalci poznavaoci igre zvanog fudbal ili ti nogomet...pa ima li iko ista konkretno da napise osim licnih zelja,smarate temu...!!!!
pa brate kako ocekujes da ti neko od nas nesto konketno napise kad ni oni sami ne znaju jos koga ce dovest :) ovo su mogucnosti realne sto mi pisemo
Pa s toga sto definitivno niko nista ne zna izuzev vjerovatno sefa struke Amara(mozda ni on nema sve poslozeno) najbolje bi bilo ne pisati nista,ukoliko nema pravih provjerenih informacija,ne smarati temu jer na kraju kao i svake transfer sezone ostane samo na piskaranju,kuckanju u prazno..ili mozda neki od vas ovdje zeli da se nametne da ga neko zaposli kao scouta ili menagera ali moram da napomenem da se i za to zavrsava skola ;) ...tako da nemojte se truditi previse,volio bi svako od nas nesto spektakularno,osvjezavajuce i neocekivano i optimizam je u neku ruku dobar ali prije svega treba biti realan i zadrzat se u svojim okvirima,mogucnostima ili sto bi nas narod rekao...protegni se onoliko koliko ti je jorgan dugacak..!!!

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 31 maj 2011, 02:35

Admiral_TM87 je napisao/la:

Gancev je stoper, "a rovcanin se nece vracati, istice mu ugovor i kaze da se nece vratit u zelju"

Pa covjek zavolio instituciju! :)

Antifa!
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

Frutek
Kontakt:

Post Postao/la Frutek » 31 maj 2011, 07:15

BLU SKY je napisao/la:
BlueIsTheColor je napisao/la:Drakul? pa ne znam bas... obzirom da je igrao za mladu repku, to nesto govori, ali i obzirom da nije igrao dugo... sta reci, vidjecemo... Spominje se i Vlado Zadro... po meni kvalitetan igrac, moglo bi biti nesto od njega, naravno ako dodje... Selimovic, u slucaju da ode Lazo bi dobro dosao... iskusan i solidan igrac... Sto se tice Senada Mujica, mislim da on nije igrac za nas... to je tip igraca Dudica, Seslije, Igora Radovanovica i bilo bi samo opterecivanje budzeta...
Ne svidja mi se ovo gomilanje centralih veznih igraca... imamo ih i previse... po meni Perica bi trebao da eksplodira u sljedecoj sezoni, a i trebalo bi potrazit kvalitetno desno krilo... Mirso ne moze dugo, Stanic oscilira, Cola Elvir je katastrofa... ali hajde, valjda Amar zna sta radi... ;) uz malo srece u zrijebu i Amarove pripreme, kao i par novih kvalitetnih lica u svlacionici i moguce da cemo imati ugodno ljeto... FORZA ZELJO!
Spominje se i mali Okic iz veleza po meni dosta dobar igrac,mada bi vise volio vidjeti ovog malog Zadru iz Zrinjskog.
Čovjek ima 24 godine :lol:
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 maj 2011, 08:33

Ja bi Purića ili Vladavića doveo i Ješea, ostali nisu baš potrebni. Fali tu onda još napadač, bek, zadnji vezni. Mada, novi zadnji vezni neće dolaziti, kolio ja znam. Ne vjerujem da će doći 'pravo' pojačanje. Nažalost ne vidim igrača koji bi došao kod nas da završi karijeru, kao što je to Bešlija učinio. Pare čine svoje :roll: . Murat izjavio da završava karijeru u Austriji, iako dosta vremena i na klupi provodi. Jahić bi se mogao vratiti, mada je ugovorom vezan još dvije godine, a i nije star, može on još igrati, iako ga povrede zezaju.

babilonTM
Kontakt:

Post Postao/la babilonTM » 31 maj 2011, 09:04

Pred početak sezone sam kontao da će Čolić kad prođe pripreme bit puno bolji, ali ono što je on pokazao je ravno 0.Može li se neko sjetiti njegovog dobrog poteza dok igra u Želji?
Ono kako je on odigrao, mislim da su mogli i Rovčanin i Haris Bešlija bolje, a sad nemamo ni Rovčanina ni Bešliju, al je zato on tu, al bi volio da ga se riješimo pred iduću sezonu. Svojom konstitucijom bi mogao biti prodoran, brz, nešto poput Višće i Bešlije, ali ništa.

Još kad u napadu imamo Lazara, tačno pomisliš hoćemo li mi prić golu u Evropi?
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 maj 2011, 09:15

Sve će se vidjeti na prozivci
1) Remont ekipe, dovođenje pravih pojačanja
2) Remont ekipe, dovođenje dosta prosječnih igrač ( tipa Jamak)
3) Odlazak 2-3 igrača, dovođenje pojačanja

Ja sam za opciju jedan, koliko god je to moguće. Sigurno će otići jedno 6-7 igrača, znači ima se dosta prostora za nove igrače. Treba dosta toga, biće dobro valja. U Europi šta bude neka bude, sljedeće sezone u Europi ćemo biti nosioci, tada ćemo se morati jednostavno pojačati. A za ovu sad sezonu u PL nam također trebaju pojačanja. Stručni štab će sigurno uraditi najbolje šta zna shodno mogućnostima i financijskim sredstvima.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 31 maj 2011, 09:39

6. Jedan zadnji vezni nam treba i to je druga ključna pozicija. Ćulum i Savić su prespori za europske izazove, treba nam neko ko je brži od Ćuluma, jednako dobar u defanzivi kao Ćulum i da zna iznijeti loptu. Neko školovan, iskusan- realno takav u ovoj ligi nema, ako ostanemo na ovoj dvojici teško će nam biti i sa puno slabijim ekipama od Hapoela.

takav igrac prijatelju treba i Realu..
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

nidi
Kontakt:

Post Postao/la nidi » 31 maj 2011, 09:39

nisam neki veliki optimista pred prelazni rok,jer amar i žujo kao obično škrtare kad su u pitanju pojačanja.Znam da amar želi za što manje para dovesti dobrog igrača,koji je mlad,ima slobodne papire i želi potpisati na najmanje dvije godine ali realno treba imati dosta sreće da se sve ove stvari poklope.Prošla su vremena kad je igračima bio gušt igrati u želji sad se broje samo šuške najbolji primjer je olimpic koji svake godine dovede 3-4 dobra igrača a na tekme dolazi samo familija.

Omar500
Kontakt:

Post Postao/la Omar500 » 31 maj 2011, 09:46

nidi je napisao/la:nisam neki veliki optimista pred prelazni rok,jer amar i žujo kao obično škrtare kad su u pitanju pojačanja.Znam da amar želi za što manje para dovesti dobrog igrača,koji je mlad,ima slobodne papire i želi potpisati na najmanje dvije godine ali realno treba imati dosta sreće da se sve ove stvari poklope.Prošla su vremena kad je igračima bio gušt igrati u želji sad se broje samo šuške najbolji primjer je olimpic koji svake godine dovede 3-4 dobra igrača a na tekme dolazi samo familija.
Upravu si, prije je bilo privilegija i čast igrati za Želju, ne tako davno, u prvom Osimovom mandatu. Ne kažem da sada nije, ali...Sjetimo se ko je sve dolazio. A gledajte sada, ako igrač neki ne ode u inostranstvo tek onda mu je Željo alternativa. Samo se pare nažalost gledaju, svugdje je tako.

Sirenje
Kontakt:

Post Postao/la Sirenje » 31 maj 2011, 09:48

Sto svi culuma tjeraju :?:

Jedini nas igrac koji ima muda, koliko je akcija protivnika zaustavio, presjekao itd. I igra srcem za SVETI DRES

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Sarun, sebalos i 37 gostiju.