AS Roma

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 27 avg 2013, 16:34

Gotova je još jedna sapunica! Adem Ljajić je pristao da pređe u Romu, dok će Fiorentina dobiti 10 miliona eura i još dva u vidu bonusa. Otkupna klauzula biće 20 miliona eura, a Ljajić dobija ugovor na četiri godine!
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 avg 2013, 16:41

Nista losiji igrac od Lamele koji bi valjda trebao put Tottenhama :?

A argentinac je skoro trostruko skuplji tako da bi to trebao biti jos jedan odlican deal rimljana.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 27 avg 2013, 20:10

adi25 je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Ako jos dodje Ba iz Chelsea onda Roma jurisa na titulu ,uz Juventus i Napoli imaju ubjedljivo najjacu ekipu u ligi....u svakom slucaju odlaskom Osvalda ostala je upraznjena pozicija glavnog napadaca,Ba ili neko drugi mora doci,ako se to desi Roma ide na titulu!
Gdje ide Osvaldo ?
jel to taj vrsan poznavaoc fudbala koji me ubjedjuje u suprotno na AC Milan forumu...Osvaldo vec uveliko igrac Sotuhamptona :)
Covjece ne zelim da se svadjam,ocigledno da nisam toliko pratio Romu,za koliko je Osvaldo otisao ? I tebi sam samo rekao da je Eriksen u zadnjoj godini ugovora i da bi kostao oko 12 miliona eura ? Ne znam sta je tu pogresno objasni mi molim te ?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 27 avg 2013, 20:21

Osvaldo je otišao za 15mil.funti što je ujedno i rekordan transfer u Southampton-ovoj u historiji kluba.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 27 avg 2013, 20:48

ispade ovo fin mercato na kraju. idealno bi bilo potpisati jos nekog brzeg stopera, lijevog beka, napadaca, prodati borrigola, burdissa, posuditi talla i caprarija ali bili bi prejaki :D

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 27 avg 2013, 20:56

Puma je napisao/la:Nista losiji igrac od Lamele koji bi valjda trebao put Tottenhama :?

A argentinac je skoro trostruko skuplji tako da bi to trebao biti jos jedan odlican deal rimljana.
Nista losiji igrac od Lamele :?:

Dobar si @puma, dobar. :lol: :lol: :lol:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 27 avg 2013, 21:10

Pa jel bolji ili slabiji :? :?: Meni svejedno, samo znam da tu Roma ne gubi puno.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

AllAbout
Kontakt:

Post Postao/la AllAbout » 27 avg 2013, 21:25

Pricajte sta hocete..ameri znaju biznis ili ti business :D
Unica grande amore

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 00:51

Izgleda da ce doci do zamjene Matri u Romu a Markinjo u Juve a pominje se jos jedna zamjena a to je Balzaretti u Tottenham a Ekoto kod nas,sto se mene tice moze odmah i za jednog i za drugog.

Roma hoce da dovede Manuela Lanzinija iz River tj. mene :mrgreen: hehe i Sakha iz Pariza,Sabatini je vec u Parizu gdje zeli da dogovori njegov transfer u Romu a spominje se i Thovan iz Lilla kojeg Garcia pod hitno hoce.

Bogami se fino pojacavamo,bice ovo dobra sezona za razliku od proslih.

Ako jos izleti transfer Nanija pa niko sretniji od mene,ovo je za mene odlican merkato :D :D .

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 28 avg 2013, 00:55

Puma je napisao/la:Pa jel bolji ili slabiji :? :?: Meni svejedno, samo znam da tu Roma ne gubi puno.
Prvo: Ljajic nema kvalitet Lamele. Porediti Ljajica i Lamelu je kao da se porede npr. Dacia i Renault. ;)

Drugo: Adem ne moze da igra nikakvo krilo, barem ne moderno krilo, nikakvog napadaca, laznu 9ku i sl. vec samo seconda puntu ili trequartistu. Apsolutno se ne uklapa u koncepciju Garcije. Lameli je ta formacija bila kao skrojena, jer ima veliki radijus kretanja, zna sa loptom i moze da igra po bilo kojoj strani zbog mocne leve noge.

Trece: Ljaja ima citav dosije trosenja para na razne kurvice i sponzorusice, ima problem autoriteta, zivi nedisciplinovano... jednostavno - decko je porozan na mnoge stvari koje nemaju veze sa terenom.

Ne znam zasto se Ljajic ovde gotivi ovoliko, kada je apsolutno jos uvek samo nedokazani talenat, a vec su mu 22.
Jedino sto je ovde dobro je da je Roma dobro zaradila na transferu Lamele i ako pametno ulozi taj novac u dovodjenje 1 klasnog napadaca i 1 klasnog stopera - ta ekipa ce biti jaca bez Lamele, nego ova sa njim.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 01:02

MaGiCa je napisao/la:
Puma je napisao/la:Pa jel bolji ili slabiji :? :?: Meni svejedno, samo znam da tu Roma ne gubi puno.
Prvo: Ljajic nema kvalitet Lamele. Porediti Ljajica i Lamelu je kao da se porede npr. Dacia i Renault. ;)

Drugo: Adem ne moze da igra nikakvo krilo, barem ne moderno krilo, nikakvog napadaca, laznu 9ku i sl. vec samo seconda puntu ili trequartistu. Apsolutno se ne uklapa u koncepciju Garcije. Lameli je ta formacija bila kao skrojena, jer ima veliki radijus kretanja, zna sa loptom i moze da igra po bilo kojoj strani zbog mocne leve noge.

Trece: Ljaja ima citav dosije trosenja para na razne kurvice i sponzorusice, ima problem autoriteta, zivi nedisciplinovano... jednostavno - decko je porozan na mnoge stvari koje nemaju veze sa terenom.

Ne znam zasto se Ljajic ovde gotivi ovoliko, kada je apsolutno jos uvek samo nedokazani talenat, a vec su mu 22.
Jedino sto je ovde dobro je da je Roma dobro zaradila na transferu Lamele i ako pametno ulozi taj novac u dovodjenje 1 klasnog napadaca i 1 klasnog stopera - ta ekipa ce biti jaca bez Lamele, nego ova sa njim.
Zato sto je svima bolji od Lamele i zato sto Lamela nije nista uradio drugo dio polusezone a i Erik se ponasao kao neki maneken,vaznije mu je bilo kakva ce mu biti frizura nego kako ce igrati tekmu,lik nije nikoga prosao od januara,bio je potpuno beskoristan od januara pa do ovamo a njegovu poziciju nece igrati Ljajic nego Gervinho.Ljajic ce igrati vjerovatno laznu devetku jer Roma jos nema pravog napadaca,ma smirit ce njega Garcia bar se nadam :D :D .

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 28 avg 2013, 01:15

Budimo realni, Lamela je jedan od desetak najvećih svjetskih talenata. Ali ima bar pola od ovih "Ljajićevih" problema koje je Magica nabrojao tako da može i ostati vječni talenat.
Ja mnim da Ljajić može igrati lažnu 9-ku...
NAPRIJED NARODE!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 avg 2013, 01:20

Meni bolji igrac Ljajic, pogledajte kako je igrao proslu sezonu u Fiorentini i bice vam jasno, Jovetic koji je otisao za velike pare u City se nije vidio u drugom dijelu sezone i Ljajic ih je nosio. Fact.

A momak je dosta mlad, nije toliko skup. Ja stvarno ne znam kako vi tu gubite, vi tu meni profitirate. Jer ne znam sta to radi Lamela sto ne radi Ljajic, Ljajic ima vise fudbalski mozak i dijeli lopte kao od sale, dribling ima, zelju da igra ima, temperament ga zeza samo malo.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 avg 2013, 01:42

Lamela je meni bolji igrac od Ljajica, al ne sada nešto drasticno, pogotovo što neko spomenu gore da i lamela ima mana kao što su sebicnost, umišljenost, lijenost i slicno. Ako se ostali dio novca od lamele (20milki) potroši npr na onog štopera Sakha ili Lanzinija onda smo sa ovom prodajom Lamele extra prosli.

Desno nek igra samo Maikon, ostali na lažne devetke :mrgreen:

eben prelazni rok samo tako :D
nema potpisa

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 01:48

tuzlak1987 je napisao/la:Meni bolji igrac Ljajic, pogledajte kako je igrao proslu sezonu u Fiorentini i bice vam jasno, Jovetic koji je otisao za velike pare u City se nije vidio u drugom dijelu sezone i Ljajic ih je nosio. Fact.

A momak je dosta mlad, nije toliko skup. Ja stvarno ne znam kako vi tu gubite, vi tu meni profitirate. Jer ne znam sta to radi Lamela sto ne radi Ljajic, Ljajic ima vise fudbalski mozak i dijeli lopte kao od sale, dribling ima, zelju da igra ima, temperament ga zeza samo malo.
Bravo majstore,potpis za sve.

Lamela ako bude igrao svoju prirodnu poziciju u Tottenhamu ko u Riveru on moze pokazati dosta vise,jbg nije mogao igrati iza spica u Romi jer su Totti ili Pjanic igrali tu poziciju citavu sezonu,i ja mislim da je Roma dosta profitirala sa ovim transferom i jos ako dodje Lanzini i Sakho pa ovo ce biti prelazni rok iz snova,ja da ne zaboravim one dvije zamjene sto sam vec bio spomenuo.

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 28 avg 2013, 03:20

Tacno se zapitam manuele koliko ti godina imas? napljuvao si Lamelu kao da je neki amater. Lamela je nas drugi strijelac prosle sezone, odlicno je saradjivao sa saigracima, nekad ima potez viska ali takvi igraci skoro svi imaju taj potez viska. Lamela moze igrat oba krila, trequartistu kao i napadaca. Kod nas je igrao desno krilo, vracao se u odbranu i pomagao beku. U Riveru i mladoj repci je recimo igrao lijevo krilo i trequartistu. Jedan je od najtalentovanijih igraca na svijetu i trenutno je za klasu bolji od Ljaljica.

S druge strane Ljaljic je nepunu godinu stariji od Lamele i iza sebe ima strasnu polusezonu. Takodjer je dosta talentovan i moze jos puno napredovati. Samo je pitanje da li ce nastaviti s dobrim igrama i razvijanjem ili ce se opet pocet glupirat i upropastit karijeru.

Da rezimiramo obojica imaju potencijal da postanu wc fudbaleri samo sto je Lamela trenutno tome blizi.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 avg 2013, 08:52

gledao sam fiorentinu cesto prosle sezone (zbog montelle) i misljenja sam da je u ovom trenutku ljajic bolji igrac ali da lamela svakako ima visi plafon tj moze postati jedan od najboljih svjetskih igraca i upravo taj potencijal tottenham placa 35 miliona jerbo ako su ga skautirali vidjeli su da je do januara bio solidan a poslije toga nevidljiv na terenu (to se odnosi i na pripremni period pod garciom). dakle, igracki gledano ne gubimo toliko, barem ne zasad ali ono sto mi smeta jeste cinjenica da prodajemo velikog talenta koji voli klub, niti u jednom trenutku nije napravio bilo kakav eksces (osim primanja samara od osvalda) ili izrazio zelju za odlaskom, a dovodimo igraca sumnjivog karaktera iza koga je vec par incidenata. naravno, tu je jos i glasina kako je njegov prvi izbor bio milan + ta otkupna klauzula od 20 miliona koja ce vrlo vjerovatno biti aktivirana vec narednog ljeta sto bi znacilo da ponovo moramo u shopping. dalje, sakhov transfer mi se ne svidja jer mislim da nam treba brzi stoper, po mogucnosti sa seria a iskustvom (astori) koji ce komplementirati nedostatke benatie a to je upravo brzina. dovodjenjem sakha bi dobili dva stopera na potpuno isti kalup i iole brzi napadac bi to mogao iskoristiti. daj boze da grijesim ali . . .

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 28 avg 2013, 12:24

evil, potpuno se slažem sa ovime o Ljajiću i Lameli, kad bi Ljaja nastavio sa igrama iz Viole, za dva dana bi zaboravili Lamelu, nažalost postoji strah da se posvađa s trenerom ili nešto slično. Također postoji mogućnost da Lamela eksplodira u engleskoj pa da ga prodaju za 100 milijuna :) ...
Ali nikako se ne slažem sa ovim drugim dijelom, pa Astori je možda najsporiji stoper na svijetu iza Rannochie, dok je Sakho dovoljno brz da može igrat i beka, dakle nije spor.
Tu je bitno pitanje koji je jeftiniji, a da se mene pita ja bi 100% išao na Sakhoa, mada i on opasno stagnira zadnje dvije sezone, mislim da je Astori jedan obični talijanski mediokritet koji osim dobre tehnike nema ništa. Ali opet, trebate dovest jednog stopera, jer ni Castan ni Jedvaj nisu na razini ostatka ekipe.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 13:38

ElLoco7 je napisao/la:Tacno se zapitam manuele koliko ti godina imas? napljuvao si Lamelu kao da je neki amater. Lamela je nas drugi strijelac prosle sezone, odlicno je saradjivao sa saigracima, nekad ima potez viska ali takvi igraci skoro svi imaju taj potez viska. Lamela moze igrat oba krila, trequartistu kao i napadaca. Kod nas je igrao desno krilo, vracao se u odbranu i pomagao beku. U Riveru i mladoj repci je recimo igrao lijevo krilo i trequartistu. Jedan je od najtalentovanijih igraca na svijetu i trenutno je za klasu bolji od Ljaljica.

S druge strane Ljaljic je nepunu godinu stariji od Lamele i iza sebe ima strasnu polusezonu. Takodjer je dosta talentovan i moze jos puno napredovati. Samo je pitanje da li ce nastaviti s dobrim igrama i razvijanjem ili ce se opet pocet glupirat i upropastit karijeru.

Da rezimiramo obojica imaju potencijal da postanu wc fudbaleri samo sto je Lamela trenutno tome blizi.
Imam 25 godina za tvoju informaciju i ovo Manuel mi stoji radi Lamele jer se on zove Erik Manuel Lamela ako nisi znao i njega sam najvise zagotivio kad je tek dosao,kontao bit ce strasan igrac ovo ono,falio ga na sve strane,ali vremenom sam skontao da on nije ta klasa bar ne za sada i onda ove tekme koje je odigrao u drugom dijelu polusezone su mi objasnili za sva vremena da je on samo veliki talenat i nista vise.Njemu je ovolika cijena zato sto igra za repku Argentine,da Ljajic igra za Srbiju kostao bi bar 20 miliona.Moze on uspjeti kao igrac to stoji al za sada nije definitivno,u Romi nije pokazao onoliko koliko se od njega ocekivalo,mozda uspije u Pijetlovima ko zna vidjecemo,i nije tacno da sam ga popljuvao nego sam samo iznio cinjenice a one su da momak od januara nije odigrao kvalitetne tekme a to da se vracao u odbranu je cista glupost,sjeti se samo Zemana kad nas je vodio,pa nije niko igrao u odbrani a ne on,pa sto smo ovako zavrsili ocajno sezonu zapitas li se,najprije zato sto smo imali najgoru odbranu u ligi,Balza Piris i ostali se nisu vracali a ne jedan Erik Lamela.Ovo je samo forum i ja cu govoriti sta ja mislim o kom igracu,ne moramo se svi isto razmisljati,tebi se svidja njegov stil igre meni ne i to je to,svak ima pravo da napise sta misli.pozz

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 13:42

Adem Ljajic je upravo potpisao za Romu.

Sretno Ademe.

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []