Sportski komentatori

rope11
Kontakt:

Re: Sportski komentatori

Post Postao/la rope11 » 30 jun 2014, 21:28

Svugdje sam čuo Džejms, ali baš James... :hmmmmm:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 30 jun 2014, 21:42

rope11 je napisao/la:Svugdje sam čuo Džejms, ali baš James... :hmmmmm:
Aha , nisam odmah ukapiro :)
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 30 jun 2014, 21:55

Šule priznaje samo igrace, trenere i sudije iz Premjeršipa. :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 jun 2014, 22:00

ma čuo od kolega iz Kolumbije, da izgovaraju Hames pa i on počo, pričao je u prošloj utakmici Kolumbije
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 jul 2014, 07:35

Claus je napisao/la: Čitajući razne komentare o Marjanu i u priči s random poznanicima, čovjek stekne dojam da je taj Marjan iritantan za 90% ljudi. Pogledaj samo njegov topic na ovom podforumu i sve će ti se samo reći. S komentatorima javnih emitera (konkretno BHT) je situacija oko 50-50. Nekome smetaju, nekome ne. Suština je da ih ne možeš baš staviti u istu rečenicu s Mijajlovićem.
Ne bi ulazio u banalne stvari kao što su pretpostavke koliko je procenat ljudi kome je neki komentator iritantan ili ne, a svakako se slažem da ovi sa BHT-a ne mogu u istu rečenicu sa Marjanom jer niti jedan nema njegovo znanje i energiju, (ovo prvo kao najbitnija vrlina jednog sportskog komentatora).

Claus je napisao/la: A ko je rekao da meni ne smeta :?: Ja njih ne smatram nepogrešivim likovima, daleko od toga, ali ih smatram boljim od tvog miljenika. To što ti navodiš je banalan primjer i ne predstavlja grešku pri komentarisanju. I da, koliko sam ja primijetio, mijenja izraze, tako da nekad ipak ponekad koristi ubaci i ono "naša". Ako je to glavni problem, onda zapravo nema problema.
Ja sam samo naveo glavne razloge zbog kojeg mi smeta slušati dotičnog Z.Š.
Pričanje u drugom licu za vlastitu zemlju je svakako jedan od glavnih razloga uz (ponavljam) taj da iz lika cure kao iz kabla pogrešne informacije i to je vrlo često nepodnošljivo za slušati.

Claus je napisao/la: Vidi, osjetim da ti Marjana gledaš više kroz prizmu onog simpatičnog komentatora sa Sportkluba, zbog kojeg se i zweita redovno pratila. Ili onog protiv Belgije, nevažno je. Tada je bio podnošljiv i s pravom svrstavam među najbolje komentatore u regionu, dok nije postao ljigavac i bezlična osoba.
Mogu se složiti da je na S.K-u bio bolji, ali da je toliko nazadovao kao što opisuješ, to nikako.
I dalje je svaku tekmu fenomenalno spreman i nabrijan, zrači pozitivnom energijom, ali kao i svaki drugi komentator na kugli zemaljskoj umije da pretjera.

Claus je napisao/la: Navodno "znanje" koje mu ti pripisuješ je obična suhoparna statistika i podaci koji malo koga zanimaju, tim svako može baratati nakon par minuta googlanja. I to je u redu do neke mjere, posebno ako se radi o zanimljivim statističkim parametrima, ali to većinom nije slučaj i ljudima postaje dosadno slušati njegove elaborate. Da ne spominjem doskočice "mi na FACE-u ovo, mi na FACE-u ono..." :roll:
Ne prepisujem mu to ja, čovjek je jednostavno privržen svome poslu i raspolaže nevjerovatnim podacima (neka mogu biti i nepotrebna i sigurno da ih ima), ali svakako je ugodnije za uši običnog slušatelja slušati znanje nego neznanje.

Claus je napisao/la: Btw, teško da neko može od negledljive utakmice napravi gledljivu. Sjeti se kada je rekao Edin Avdić, vjerovatno najbolji bh. komentator, da komentator od loše utakmice ne može napraviti dobru, ali da od dobre itekako može napraviti još bolju. ;)
Edin je također vrhunski komentator i poznavatelj onoga čime se bavi, a to je, ponavljam, najbitnije u ovom poslu za nas koji ih slušamo. Međutim, niko nije savršen pa tako ni Edin, tako da se ne bi složio da komentator od loše utakmice ne može napraviti dobru jer je Marjan kako onaj sa S.K-a, tako i ovaj današnji mnogo puta dokazao suprotno.
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jul 2014, 13:05

Marjan vrhunski komentator, zrači energijom (koju ispoljava u Dolby Digital 5.1 audio kvaliteti), raspolaže nevjerovatnim informacijama (koje se mogu naći za 5 sekundi guglanja) :rol: A glavna mu je referenca to što je bolji od Šuke :clap: I to možda bolji, tu su negdje zapravo.

Neki ljudi tačno imaju niske standarde.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 jul 2014, 13:11

Šuko je samo jedan od primjera koje sam naveo, nema apsolutno nikakve veze sa onim što si ti zamislio u glavi.

Sa ovih prostora mi jedino Avdić, Sušec, Marjan i Ćosić imaju prolaznu ocjenu.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 01 jul 2014, 13:12

Kakvo crno znanje.
Mozda dok je bio na SK pa ljudima govorio kako je ekipa dobila nadimak "jarcevi". lol

Kod nas u zadnjih 5 godina osim zelja i pozdrava za Bihac , znao je spomenuti cime se sudija bavi u slobodno vrijeme.

Pa vise informacija i mrtvi Suko spomene.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 01 jul 2014, 13:19

NeverGiveUp je napisao/la:Šuko je samo jedan od primjera koje sam naveo, nema apsolutno nikakve veze sa onim što si ti zamislio u glavi.

Sa ovih prostora mi jedino Avdić, Sušec, Marjan i Ćosić imaju prolaznu ocjenu.
:facepalm:

Možda može kod tebe dobit' prolaznu ocjenu, meni nije mrsko tražit streaming sa stranim komentatorom samo da ne slušam tu iritantnu neznalicu i poltrona.

I totalno je neozbiljno stavljati tog šarlatana u istu rečenicu sa Edinom Avdićem.

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 jul 2014, 13:21

O ukusima se ne raspravlja, a toliko loš kao što ga pojedinci predstavljaju sigurno nije.

Strani komentatori su mi vazda u prednosti čak i ispred nekih koje sam nabrojao kao one koji zaslužuju prolaznu ocjenu, mada bi sa Avdićem i Ćosićem i šah pratio.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 01 jul 2014, 13:28

Dvojac s Arene Sport sto prenose kosarku,jedan je Avdic,drugog ne poznajem,ali milina pratit kosarku kad je oni komentarisu,milina :mrgreen:

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 01 jul 2014, 13:30

Eh da...

Da ne zaboravim onaj dvojac sa srpskog SK-a što prenosi NBA, kako li se već zovu ?
Odlični su ! :clap:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 01 jul 2014, 13:46

NeverGiveUp je napisao/la: a svakako se slažem da ovi sa BHT-a ne mogu u istu rečenicu sa Marjanom jer niti jedan nema njegovo znanje i energiju.
:facepalm:

Jesi ti svjestan da pričaš o Marjanu Mijajloviću? Čovjek za vrijeme prijenosa pozdravlja svoje jarane, jaranice, Krajinu, šefa, direktora, sekretara, nanu, ujnu itd itd. I ti jednog takvog neprofesionalca zoveš dobrim komentatorom?

A ne znam kakvo on to znanje posjeduje osim da se uvlači Spahiću u pakaš. Možda misliš na statistiku koju izgugla pa je pročita? Ili da je Fellainijev stari bio tramvajdžija? Je l' to ?

Neće ova država napredovati sve dok ovakvi umovi i neprofesionalci prolaze kod naroda.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 01 jul 2014, 13:53

NeverGiveUp je napisao/la:Eh da...

Da ne zaboravim onaj dvojac sa srpskog SK-a što prenosi NBA, kako li se već zovu ?
Odlični su ! :clap:
Srdjan Radojević i Darko Plavšić ;)
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 01 jul 2014, 13:54

u sustini svaka rasprava ne vodi nigdje jer realno gledano bosna i hercegovina jednostavno nema kvalitetnog fudbalskog komentatora. mozemo samo pricati koje je najmanje zlo od svih njih ali nazvati bilo koga od njih strucnjakom je sto bi prosjecni bh intelektualac rekao - nonsens.

sto se tice ostalih sportova koje sam upratio majer i avdic su za svaku pohvalu :thumbup:

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 01 jul 2014, 16:27

Na cijelom balkanu nemas postenog fudbalskog komentatora,po mom sudu jedino Baho je visio tu negdje na vrhu.Susec mi nije nista spec osim sto ima simpaticnu boju glasa. U srbiji niti jedan vrijedan pomena sem da jbt Nikola Radocaj on je trenutno spic i broj jedan. U kosarci je stvar potpuno drugaciju tu imas citavu lepezu vrhunskih komentatora i na kraju meni najdrazi dvojac sa eurosporta Ognjen Veljic i Djordje Pejkovic bogovi za biciklizam

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 01 jul 2014, 16:42

NeverGiveUp je napisao/la:Ne bi ulazio u banalne stvari kao što su pretpostavke koliko je procenat ljudi kome je neki komentator iritantan ili ne
Čekaj, javno mijenje je banalna stvar? :roll: Valjda je komentator tu da ugodi gledateljstvu, a ne suprotno. :mrgreen:
NeverGiveUp je napisao/la:a svakako se slažem da ovi sa BHT-a ne mogu u istu rečenicu sa Marjanom jer niti jedan nema njegovo znanje i energiju, (ovo prvo kao najbitnija vrlina jednog sportskog komentatora).
Jedini argument koji ide na njegovu stranu je navodno "znanje i energija", iako smo taj mit već razotkrili. Njegovo znanje je obična Google/Wiki statistika i trivijalne stvari, čime i dijete može baratati u današnje vrijeme, a energija je deranje i pozdravljanje familije i prijatelja, kao i veličanje poslodavca tokom prijenosa. :kafa:
NeverGiveUp je napisao/la:Ja sam samo naveo glavne razloge zbog kojeg mi smeta slušati dotičnog Z.Š.
Pričanje u drugom licu za vlastitu zemlju je svakako jedan od glavnih razloga uz (ponavljam) taj da iz lika cure kao iz kabla pogrešne informacije i to je vrlo često nepodnošljivo za slušati.
OK, Šuko ti ne sviđa (kao ni meni), a šta je sa Spahom i Kristićem :?: Zašto ti oni ne valjaju :?: Je li samo zbog toga što rade na BHT-u, ili ima još neki razlog :?:
NeverGiveUp je napisao/la:Mogu se složiti da je na S.K-u bio bolji, ali da je toliko nazadovao kao što opisuješ, to nikako.
I dalje je svaku tekmu fenomenalno spreman i nabrijan, zrači pozitivnom energijom, ali kao i svaki drugi komentator na kugli zemaljskoj umije da pretjera.
Dobro, ti misliš da je tu negdje, a 90% ljudi se ne slaže s tobom. Izgleda da si u manjini.
NeverGiveUp je napisao/la:Ne prepisujem mu to ja, čovjek je jednostavno privržen svome poslu i raspolaže nevjerovatnim podacima (neka mogu biti i nepotrebna i sigurno da ih ima), ali svakako je ugodnije za uši običnog slušatelja slušati znanje nego neznanje.
Da se ne ponavljam, već je rečeno o kakvim (jeftinim) se informacijama i podacima radi. :problem:
NeverGiveUp je napisao/la:Edin je također vrhunski komentator i poznavatelj onoga čime se bavi, a to je, ponavljam, najbitnije u ovom poslu za nas koji ih slušamo. Međutim, niko nije savršen pa tako ni Edin, tako da se ne bi složio da komentator od loše utakmice ne može napraviti dobru jer je Marjan kako onaj sa S.K-a, tako i ovaj današnji mnogo puta dokazao suprotno.
Ovdje se ponovo Mijajlović glorifikuje do besvijesti. Nemoguće je od monotone utakmice, gdje se npr. vodi bitka na sredini terena i šuteva na gol skoro da i nema, ili gdje se neka ekipa zabunkeriše (dobar primjer je prvi meč Chelsea - Atletico na Vicente Calderonu), napraviti nešto dobro i zanimljivo. Ako se radi o utakmicama nižih liga, to opet ne mora nužno da znači da iste neće ponuditi uzbuđenja. Hiljadu puta se desilo da se u najboljim ligama svijeta odigra utakmica za zaborav, tako da ta priča ne pije vodu. Edinova tvrdnja i savršeno tačna i većina se s tim slaže. Ti si u tom slučaju još jednom među izuzecima, što svakako ne mora biti loše.

Ako možeš uživati u Marjanovim prijenosima, onda super za tebe. Ali druge ćeš teško ubijediti o tobožnjoj klasi od komentatora s Face(palm) TV. :wave:

P.S. Potpisao bih i dio @Evilovog posta, iako se i s ostatkom slažem...
Evil Genius II je napisao/la:sto se tice ostalih sportova koje sam upratio majer i avdic su za svaku pohvalu
:thumbup:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 jul 2014, 18:23

Majer je majstor za odbojku. Sjećam se par sezona unazad kad su prenosili na BHT finale našeg KUP-a, on sav ushićen, zato što nema prilike da komentariše taj sport na našem programu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 01 jul 2014, 19:00

zizu1991 je napisao/la:Majer je majstor za odbojku. Sjećam se par sezona unazad kad su prenosili na BHT finale našeg KUP-a, on sav ushićen, zato što nema prilike da komentariše taj sport na našem programu.
Malo si ti stari pobrkao ! Suko radi prijenose odoboje nazad 5 godina ! Majer je odlican, a nesto najjace sto je radio, bio je teniski mec izmedju Fedrera i Del Potra, na olimpijadi !
Max Allegri

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 02 jul 2014, 00:20

"Nikad nije gotovo dok nije gotovo" Zoki brat :lol: :lol: :lol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.