Rekonstrukcija stadiona u BiH

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 avg 2015, 13:42

Pa da, ne mozes je na zgradi pravit. Moras imati izlaze, i onda cemu bi sluzio prostor ispod tribine? Mora se to sve fino iskoristiti. Zato se prvo treba ukloniti ta zgrada i Imsirova cevabdzinica i onda se moze prosiriti.

slika

Ovdje se vidi da je na sredini tribine udaljenost izmedju tribine i zgrade te nekih 5 metara ako i toliko. Ne moze se tu ugurati tribina. Mislim mozes ugurati, al' onda imas mnogo drugih problema. Sumnjam da bi ispunjavalo sigurnosne standarde.
Celik!3,2,2.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 13 avg 2015, 14:40

Jel zna neko dimenzije starog semafora u Zenici, čisto usporedbe radi ?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 13 avg 2015, 14:42

pogledaj sesnesterac pa pogledaj razmak tribine od zgrade i vidjeces da ima vise od 10 metara ...

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 13 avg 2015, 15:50

Da, ima tu preko 10 metara, ima prostora i postoje načini, ali bi se postojeće vjerojatno morale rušiti.
Hayley <3

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 13 avg 2015, 16:10

Pa vrh tribine bi dosao tacno na oluk zgrade, jel to cilj arhitekture?

Dok se ta zgrada ne ukloni nece biti nista ni od dizanja na nivo zapada. Kao sto rekoh mozes ti tribinu uglaviti, ali gubis onda puno. Prvo, policija koja je inace iza juga je onemogucena da brzo djeluje na zapadu(a bilo je potrebe) ili ako je vec na zapadu onda mora obic citav stadion da dodje do juga(pojacanja i slicno). Drugo, Celik odnosno Zenica gube mogucnost izgradnje nekih poslovnih prostora, odnosno dodatne zarade. Trece cijena izgradnje se povecava sa kompleksnoscu iste, dakle ako je teze izgraditi tribinu biti ce i skuplja. A ta zgrada ce se svakako rusiti, i kada bi gradio tribinu prije rusenja onda rizikujes da ostetis stadion pri rusenju. Ta zgrada je stara i ona svakako mora nekad otici.

Edit: a pored toga ja ne vidim potrebu da grad Zenica ulaze u stadion i dodatno ga prosiruje.
Celik!3,2,2.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 13 avg 2015, 16:23

Uskoro novi semafor na Bilinom polju
Bilino polje u Zenici ne prestaje sa modernizacijom i radovima na poboljšanju uslova za odigravanje utakmica, tako su započeli radovi na južnoj tribini a koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti.
U toku su radovi na pripremi terena za postavljanje novog LED displeja, koji bi trebao biti u funkciji do odigravanja reprezentativne utakmice BiH - Andora.
- Riječ je o radovima na semaforu koji će zasigurno poboljšati uslove stadiona, čiji bi radovi trebali biti završeni do 6. septembra - kazao je vd direktora NK Čelik, Adnan Nuhagić.

Podsjetimo, za posljednje veće radove na Zmajevom gnijezdu UEFA je izdvojila 1.041.000 KM kada je za rekonstrukciju rasvjete izdvojeno 666.000 KM, dok je za građevinske radove koji su obuhvatali izgradnju novinarske prostorije, rekonstrukciju svlačionica i sanaciju krova na istočnoj tribini izdvojeno 375.000 KM.
Kako je ime JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenice izjavio Izet Pozderović, dimenzije displeja su 11.5 x 6.6 m. Za radove na čeličnoj konstrukciji i grubim betonskim radovima izdvojeno je 60.000 KM, dok još uvijek ne raspolaže informacijom kolika je vrijednost samih modula i displeja. Ističe kako je za montažu displeja nadležna sarajevska firma, te da radovi teku planiranom dinamikom.
slika

slika

slika
slika

slika
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 13 avg 2015, 20:23

slika
Skloni se stari displey, dobije se prostora za 50 novi stolica :D eto prosirenja :lol:
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 14 avg 2015, 03:58

Bas mi je drago za ovaj novi semafor/display. Nadao sam se da ce Savez da se nekako oduzi pa bar dio para od plasmana na SP da namjene za novi semafor. Neka nam bude sretan :D
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 14 avg 2015, 08:59

Murga je napisao/la:Bas mi je drago za ovaj novi semafor/display. Nadao sam se da ce Savez da se nekako oduzi pa bar dio para od plasmana na SP da namjene za novi semafor. Neka nam bude sretan :D
Jos nisi skuzio da od tih para nema nista? Pa jos prije prvenstva nas je par ovdje uvjeravalo da od infrastrukture nema nista, a hrpa ljudi je pisala o ulaganjima kao da ce Savez dobiti pola milijarde, a ne desetak milijuna od kojih je pola otislo igracima.

Da se dobilo trideset milijuna opet nebi nista ulozili. Dat ce samo ono sto UEFA donira. A i zasto bi kad znaju da im nije potrebno?

SGD53
Kontakt:

Post Postao/la SGD53 » 14 avg 2015, 12:57

Konkretno što se tiče Bilinog Polja, postoji i drugo rješenje, ne moraju te tribine biti kao ova natkrivena, može se uraditi neki poluluk u padu, nešto kao na Poljudu, pa da ove tribine, sjeverna i južna budu niže ali da to opet čini neku kompaktnu cijelinu.
1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 avg 2015, 13:12

A gdje ce staviti novi semafor ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

BvB09
Kontakt:

Post Postao/la BvB09 » 14 avg 2015, 13:29

Elegant je napisao/la:A gdje ce staviti novi semafor ?
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/do-utakm ... lju/169157
:kafa:
Apsolutne sreće nema, ona je u traženju.
Meša Selimović.

Pappy
Kontakt:

Post Postao/la Pappy » 14 avg 2015, 17:24

slika

Kako super tribina. Tek sada viđoh sliku.

Hattrick10
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick10 » 14 avg 2015, 18:31

U Zavidovićima na starom ponoćnom terenu vrše se radovi. Uprava kluba NK Krivaja je ostvarila kontakte sa Viktoriom iz Plzena, te su donirali plastičnu travu za cijeli pomoćni teren. Kako sam čuo, dosta toga će se raditi još sa njima, te da slijedi veliko prijateljstvo između ova dva kluba. Konačno i kod nas nešto pozitivno, nakon 20 godina mraka.
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 14 avg 2015, 18:53

Hattrick10 je napisao/la:U Zavidovićima na starom ponoćnom terenu vrše se radovi. Uprava kluba NK Krivaja je ostvarila kontakte sa Viktoriom iz Plzena, te su donirali plastičnu travu za cijeli pomoćni teren. Kako sam čuo, dosta toga će se raditi još sa njima, te da slijedi veliko prijateljstvo između ova dva kluba. Konačno i kod nas nešto pozitivno, nakon 20 godina mraka.
Bravo konacno :thumbup: .. da i nasi zavidovici dobiju dobar teren za trening...jos kad bi se malo glavni usminko tribine i to.. stadion ima potencijal da bude bonbona.
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Hattrick10
Kontakt:

Post Postao/la Hattrick10 » 14 avg 2015, 19:08

Jedan od rijetkih stadiona koji se nalazi od centra grada 3min pješe a koji ima kapacitet da izgradi sve četiri tribine i to ogromne, naravno samo maštanja, nema se kome to praviti... Dobro je i ovo (Y)
"S lijepim ženama je kao s nogometom. Veselimo se lijepom vikendu, a nakon toga smo beskrajno razočarani."

flash84
Kontakt:

Post Postao/la flash84 » 14 avg 2015, 19:12

U četiri intervjua četiri različite dimenzije semafora =D Ja mislim da ni oni sami ne znaju još uvijek kakv i koliki semafor će biti instaliran. Što se dimenzija tiče( sve četiri opcije) to bi trebao biti nešto manji semafor u odnosu na onaj novi na Kantridi. Po meni neka bude i duplo manji samo neka bude instalirana ona tehnologija kao kod njih i ja sam zadovoljan.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 14 avg 2015, 22:56

slika

slika

Slike sa radio.sarajevo

Murga
Kontakt:

Post Postao/la Murga » 15 avg 2015, 00:43

Signore je napisao/la:
Murga je napisao/la:Bas mi je drago za ovaj novi semafor/display. Nadao sam se da ce Savez da se nekako oduzi pa bar dio para od plasmana na SP da namjene za novi semafor. Neka nam bude sretan :D
Jos nisi skuzio da od tih para nema nista? Pa jos prije prvenstva nas je par ovdje uvjeravalo da od infrastrukture nema nista, a hrpa ljudi je pisala o ulaganjima kao da ce Savez dobiti pola milijarde, a ne desetak milijuna od kojih je pola otislo igracima.

Da se dobilo trideset milijuna opet nebi nista ulozili. Dat ce samo ono sto UEFA donira. A i zasto bi kad znaju da im nije potrebno?
Ma ja sam se nadao cisto radi toga jer su se tolike utakmice igrale na BP, pa reko mogao bi se i savez nekako zahvaliti sa novim semaforom ili barem dijelom jednim. Reko gdje bolja prilika nego da se barem nesto odvoji od plasmana (lupam sad mozda nekih 200-300k) i jos od UEFA kad dadne. To da nema nista od toga, to se vidi, ali sam se nadao da ce malo da poguraju :)
Ne obra se bostan, dok sljive ne popadaju...

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 15 avg 2015, 00:50

bhfanatic14 je napisao/la:
Hattrick10 je napisao/la:U Zavidovićima na starom ponoćnom terenu vrše se radovi. Uprava kluba NK Krivaja je ostvarila kontakte sa Viktoriom iz Plzena, te su donirali plastičnu travu za cijeli pomoćni teren. Kako sam čuo, dosta toga će se raditi još sa njima, te da slijedi veliko prijateljstvo između ova dva kluba. Konačno i kod nas nešto pozitivno, nakon 20 godina mraka.
Bravo konacno :thumbup: .. da i nasi zavidovici dobiju dobar teren za trening...jos kad bi se malo glavni usminko tribine i to.. stadion ima potencijal da bude bonbona.
Susici marke nisu dali... :oops:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.