In the first year after being relegated, clubs receive 55 percent of the money that they would usually be given whilst in the Premier League that would be generated by the Premier League’s lucrative TV deal.
The following season, if the club fails to get promoted, the parachute payments continue with teams then receiving 45 percent of the Premier League’s TV money. There will then be a final year of payments for the clubs in question as long as they spent more than one season in England’s top league.
English Premier League
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
Re: English Premier League
U pravu je stevie-g, Ima ta finta "no sikiriki" ispadanja, kao leicester pretprošle sezone, pokupiš pare od parachute mehanizma, izdominiraš championship jer imaš pare da sačuvaš najbolje igrače i ako šta treba popuniš i vratiš se u pl instant. Norwich je bio tito toga. Problem je ako ne uspiješ, zaglavio si u championshipu, ne dobijaš pare od tv prava kao u pl, ide ona express rasprodaja svega, a vrlo vjerovatno kroz par godina ideš u league 1. Čitaj, mislim da se ne piše dobro leedsu. Swansea je imao onaj fin niz u pl-u, ispadoše, evo već 6 sezona zaglavljeni u championshipu.
Ogromna je razlika u kvaliteti između PL i Cempionshipa danas te je bez značajnog ulaganja ispadanje zagarontovano. Tako da zadnjih godina sve više timova ulazi u PL bez ambicija da se tu i zadrži kao prošlogodišnja trojka. Naravno gazda pokupi dodatne prihode u svoj džep mjesto da se kocka i pokušava ostati kao prebogati Grk koji finansira Garibaldijeve crvene iz Šume Robina Huda.Finn je napisao/la: ↑23 avg 2024, 21:02U pravu je stevie-g, Ima ta finta "no sikiriki" ispadanja, kao leicester pretprošle sezone, pokupiš pare od parachute mehanizma, izdominiraš championship jer imaš pare da sačuvaš najbolje igrače i ako šta treba popuniš i vratiš se u pl instant. Norwich je bio tito toga. Problem je ako ne uspiješ, zaglavio si u championshipu, ne dobijaš pare od tv prava kao u pl, ide ona express rasprodaja svega, a vrlo vjerovatno kroz par godina ideš u league 1. Čitaj, mislim da se ne piše dobro leedsu. Swansea je imao onaj fin niz u pl-u, ispadoše, evo već 6 sezona zaglavljeni u championshipu.
In the first year after being relegated, clubs receive 55 percent of the money that they would usually be given whilst in the Premier League that would be generated by the Premier League’s lucrative TV deal.
The following season, if the club fails to get promoted, the parachute payments continue with teams then receiving 45 percent of the Premier League’s TV money. There will then be a final year of payments for the clubs in question as long as they spent more than one season in England’s top league.
Zadnja izmjena: DRHAUSE, dana/u 23 avg 2024, 21:40, ukupno mijenjano 3 puta.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Zamisli kako je biti vlasnik biznisa kojem jedne godine prihodi postanu tri puta veći a rashodi isti osim ako nisi voljan da uložiš sa vrlo neizvjesnim ishodom.
Sve više vlasnika klubova bira da višak para u ovom slučaju oko 100 miliona funti ostavi u svom džepu i pokuša ponovo naredne godine. Norvič je ekspert za isto.
Sve više vlasnika klubova bira da višak para u ovom slučaju oko 100 miliona funti ostavi u svom džepu i pokuša ponovo naredne godine. Norvič je ekspert za isto.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Evo šta fali Arsenalu
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
- JayCatwright
- Kontakt:
Auu O' Riley u Brightonu
Odbi Juve radi Brightona 
To je snaga i ljepota EPL sto svaka ekipa moze potrositi 200 miliona, za razliku od ostalih "top" liga gdje imas max dvije takve ekipe

To je snaga i ljepota EPL sto svaka ekipa moze potrositi 200 miliona, za razliku od ostalih "top" liga gdje imas max dvije takve ekipe
I West Ham im je prije toga pokupio Todiboa. Nisu oni bez razloga svim silama pokusavali stvoriti super ligu. Razlika izmedju EPL-a i ostalih je sve veca i veca.JayCatwright je napisao/la: ↑24 avg 2024, 00:10Auu O' Riley u BrightonuOdbi Juve radi Brightona
Berg odbio Leverkusen zbog Brentforda, levels.JayCatwright je napisao/la: ↑24 avg 2024, 00:10Auu O' Riley u BrightonuOdbi Juve radi Brightona
Pa idu tamo di ce dobit skoro duplo vecu placu, ne vidim cemu se tu cudimo. Ovo koja je liga primamljivija mi tak svejedno, samo mi bitno da Arsenal dovodi sto jace igrace i da nes osvoji.
ARSENAL4ever
Kvalitet lige je na najnižim granama u zadnjih 30 godina.
Poremećeni goat 

Ceri mi se u facu a ja njega pitam!
- VivaLaStella
- Kontakt:
Pa ne mogu matchovat platu koju daju Brighton i West Ham jbt, o tome se i priča. Pričamo o jednom Juventusu
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17
Šta znači "jedan juve" u 2024. godini? Nije ovo 2001. Bukv je razlika kao nba i italijanska liga u košarci.
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!
"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"
Jesam li jedini koji je ubijeđen da će leicester rutinski ostati u ligi?
Po viđenom, nema sanse. Mogli bi zavrsit zadnji.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"
Raja iz nekog razloga oduševljena Lesterom a Totenhem u prvom kolu igrao viktorije na njihov gol. Puca ljude nostalgija na sampionski tim kad vide Vardija da zabija.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Pa dobro liga je popularna, ima se para, ko da to ne znamo vec godinama. Mene zivcira kaj se tu dici sa ligom di igra tvoj klub, ko da ti to nesto znaci u zivotu. Bitno je da tvoj klub bude sto jaci, a za to jel se pojacao jedan Kristal Palas me tak briga. Takve rasprave sam vodio kad sam isao u srednju skolu prije 15g jbt. Cija liga je jaca, moj tata je jaci od tvog tate.VivaLaStella je napisao/la: ↑24 avg 2024, 11:15Pa ne mogu matchovat platu koju daju Brighton i West Ham jbt, o tome se i priča. Pričamo o jednom Juventusu
ARSENAL4ever
Gle Ruuda, rodila ga majka.
Valjda Rashi pokaže kako da po sezoni zabije barem 20ak ligaških komada.
Valjda Rashi pokaže kako da po sezoni zabije barem 20ak ligaških komada.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Kakvo vrijeme u Brajtonu inače jednom od najsuncanijih gradova u Engleskoj, ljudi se smrzavaju kao da je Decembar.
Britanija je stvarno posebna klimatska zona u odnosu na čitavu Europu, imaju samo jedno godišnje doba hladno i kisovito.
Britanija je stvarno posebna klimatska zona u odnosu na čitavu Europu, imaju samo jedno godišnje doba hladno i kisovito.
Dr. Gregory House
Dr. Gregory House
Kako glupe odluke Dialo donosi.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
- JayCatwright
- Kontakt:
Kakve odluke donosi ovaj retard Diallo jbt 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.