godrina je napisao/la: ↑05 jul 2024, 22:02
Ma nemam ja sta zamjerit kad patimo od iste bolesti jbg. Upravo to, lafo krizanje igraca rjesavanje skarta i ooet dodju "na papiru" isti ili slicni igraci. Ako vec nemamo para platit dobre igrace meni je tuznije sto nismo godinama nasli 2 3 igraca mlada dovukli ih odnekud i da budu dobri. Skauting 0.
Pa ja se smijem opkladit da u svakom parku na Grbavici pivu pije momak koji ne bi bio nista losiji od Alisona npr.
Stvari van terena ne smijem ni spominjat.
Sve na ho ruk pokusavamo. Ovo moze izdobrit samo ako je Coric neki dobar motivator pa budu bas "klapa" ali nisam siguran jesu li karakteri ovih igraca na tom nivou.
Ja cu ih vala podrzavat, gledat pa sta bude. Valjda izdobri.
Nisam se logovao na forum neko vrijeme i sad vidim ovo u obavještenjima, sorry.
Omladinski pogon nažalost nije problem koji može da se riješi u par mjeseci, potrebne su godine dosta boljeg rada da bi se mogli nadati nekom kvalitetnom proizvodu, što odavno ili nismo imali ili nismo iskoristili mi nego neko drugi. Ono što me brine je što ne vidimo barem mi nikakve naznake da to ide na bolje.
Istina je da čak ni klubovima koji su finansijski jači od nas nije lako pregovarati sa igračima, kojima su klubovi ove lige last resort, ali po ćemu je neko i ko je procjenio da bi Allyson iz Neretvanca, koliko se sjećam, mogao biti pojačanje pa bar za rotacije, to se svi pitamo. Edin Biber, nekadašnji rezervista Igmana, i tako dalje. Ja se čak nadam da su to sve potezi neznalica, jer ako stvarno ne možemo ni najmanje bolje od toga, onda imamo mnogo ozbiljniji problem nego što smo mislimo.
Što se tiće stvari van terena, odnos između najava, obečanja i onoga što se uradilo je nebo i zemlja. Ima li više od godinu dana od kako najavljuju onu biletarnicu naprimjer?
Vidi, koliko god su plate naših igrača "male", one su veće od plata dosta inžinjera u našem gradu, međutim oni očigledno imaju u glavi kako neko drugi zarađuje puno više od njih, pa se prepuste hedonizmu i to je jedan od glavnih razloga što su onakvi na terenu i što ne naprave nikakvu karijeru. Volim Želju ali rijetko kad imam neki preveliki respect prema našim igračima, pa makar bili proizvod omladinskog pogona, zato što svi znamo kakvi su to "sportisti" u svakodnevnom životu, šta sve jedu, piju, puše. Ja ne znam kako se takve osobe mogu žaliti na malu platu, da ne pričam ovdje za kakvu sam ja sramotu od plate bio posvećen poslu i nakon radnog vremena (+ fakultet) u nadi da ću jednog dana doći do toga da zarađujem bar malo više, do te mjere da sam pobudalio ili ti "obolio od popizditisa". Onda gledam kako njih boli ****, a barem 2-3 puta veće plate i kako sad čovjek da se ne nervira.
Što se tiće naše politike, vodimo se vjerovatno onom "i čorava koka ubode zrno kad dovoljno kljuca". Moju podršku imaju zbog toga što su jednostavno oni trenutno tu gdje jesu, bolje od toga nemamo i to je to.