AS Roma

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Manuel
Kontakt:

Re: AS Roma

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 13:44

Evo i dolaska u Rim " onclick="window.open(this.href);return false;

Adem Ljajic je sa Romom potpisao petogodisnji ugovor prema kome ce zaradjivati 1,9 miliona eura po sezoni.
Roma ce Fiorentini za ovaj transfer platiti 10 miliona eura plus 2 miliona eura bonusa.
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

ElLoco7
Kontakt:

Post Postao/la ElLoco7 » 28 avg 2013, 14:49

Po vama dvojici Lamela je smijesan prosjecan igrac koji samo ima potencijal :roll: e sta sve necu procitat i to jos od navijaca Rome. Eto Baldini je lud sto daje 35 mil za Lamelu. Da je Adem bolji dao bi sigurno za njega. I Lamela za repku odigrao svega par minuta tako da to s njegovom cijenom nema nikakve veze. Po meni je cak i premalo placen. Kad Tottenham moze nabijat cijene svojim igracima treba i njih oderat skroz.
*La Roma non si tifa, si AMA!*

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 avg 2013, 15:48

polako se možemo zvati djeciji vrtic sa balkana :mrgreen:
nema potpisa

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 28 avg 2013, 15:54

AllAbout je napisao/la:Pricajte sta hocete..ameri znaju biznis ili ti business :D
Ovo mi sve više ide na živce. Igrači se mijenjaju k'o na traci, samo je pozitivan bilans poslovanja bitan na kraju. Yebeš 'vaki sport...
NAPRIJED NARODE!

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 avg 2013, 17:28

ElLoco7 je napisao/la:Po vama dvojici Lamela je smijesan prosjecan igrac koji samo ima potencijal :roll:
kao prvo nisam nigdje napisao da je smijesan igrac tako da nemam pojma o cemu pricas. drugo - da li je lamela bio nevidljiv u drugom dijelu sezonu i u pripremnim utakmicama? jeste. dok je ljajic s druge strane bio vjerovatno najbolji fiorentinin igrac u istom tom dijelu i svako ko je pratio i jednog i drugog ce ti napisati isto.
ElLoco7 je napisao/la:Eto Baldini je lud sto daje 35 mil za Lamelu.
baldini kupuje igraca cijem je potencijalu samo nebo granica. medjutim, lamela je daleko od formiranog igraca i nekoga ko moze napraviti instant impact te je samim tim ovaj transfer win-win situacija za nas jer dobijamo i pare i dostojnu zamjenu, dok je za tottenham kockanje iz ociglednih razloga. s druge strane ljajic je u ovom trenutku (pisem ovo po treci put pa se nadam da ces konacno skontati o cemu pricam) u boljoj formi i puno je vise znacio za ekipu fiorentine nego je lamela za romu.
korisnikforuma je napisao/la: Ali nikako se ne slažem sa ovim drugim dijelom, pa Astori je možda najsporiji stoper na svijetu iza Rannochie, dok je Sakho dovoljno brz da može igrat i beka, dakle nije spor.
po onome sto sam vidio astori je brzi i od sakhoa i benatie + ima to seria a iskustvo koje sam spomenuo. sto se francuza tice vjeruj mi da se radi o stvarno sporom stoperu cijih bi se odluka u pojedinim momentima i burdisso postidio sto je donekle i razumljivo jer se radi o mladom branicu ali opet kiks je kiks. momak je bio strasan talenat ali od dolaska arapa u klub njegovo samopouzdanje i sama igra je u drasticnom padu.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 17:41

ElLoco7 je napisao/la:Po vama dvojici Lamela je smijesan prosjecan igrac koji samo ima potencijal :roll: e sta sve necu procitat i to jos od navijaca Rome. Eto Baldini je lud sto daje 35 mil za Lamelu. Da je Adem bolji dao bi sigurno za njega. I Lamela za repku odigrao svega par minuta tako da to s njegovom cijenom nema nikakve veze. Po meni je cak i premalo placen. Kad Tottenham moze nabijat cijene svojim igracima treba i njih oderat skroz.
Nisam ja rekao da je prosjecan igrac nego da je veliki talenat koji i ne mora uspjeti a i nista nije pokazao od januara,naravno da je Baldini lud sto daje ove pare,mislis da bi davao ove pare da nece Bejl otici u Real,bi klinac a i namjerno uzima igrace za kojeg se Roma interesovala tipa Paulinho a i sad onaj Rumun,cim su ga otjerali iz Rome on ocigledno hoce da uzme pola ekipe iz Rima,ja samo ne kontam kako ne shvatate da smo mi ovdje bolje prosli.Dobili smo igraca koji je u boljoj formi a jos smo dobri 20 miliona a za te pare mozes jos dovesti Dembu Ba i Astorija,a samo Englezi mogu dati tolke pare za neke igrace i ovi sejci,on tolko ne vrijedi i u to ces se uvjeriti kada bude igrao u Tottenhamu.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 avg 2013, 17:51

Pa za koliko sada Lamela ide,i ide li uopce u Totenhem ?
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 17:54

meho-medo je napisao/la:Pa za koliko sada Lamela ide,i ide li uopce u Totenhem ?
Ide u Tottenham za nekih 30 miliona,mozda malo vise.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 avg 2013, 17:58

Svaki transfer koji Englezi rade dosta odjekne. Placaju vise igrace nego koliko treba i prodaju za vise nego koliko treba. Vi bi ovim tihim transferom Ljajica mogli fino profitirat. Mislim da je fazon u tome sta ljudi citaju, svaki put kada Tottenham radi transfer to bude dosta medijski preuvelicano sto ostavlja ljudima utisak da je Lamela daleko ispred Ljajica..Dok Italijani znaju odraditi dobar transfer za manje novca.

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 avg 2013, 17:59

Manuel je napisao/la:
meho-medo je napisao/la:Pa za koliko sada Lamela ide,i ide li uopce u Totenhem ?
Dobar posao Rome ,doveli Lamelu za oko 12 a prodaju ga za oko 30.Moze li neko napisati sve transfere Rome ove sezone,i dolazne i odlazne :mrgreen: ,i koliko su kostali ti transferi.
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 28 avg 2013, 18:04

http://www.asroma.it/pdf/corporate/oper ... Ljajic.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.asroma.it/pdf/corporate/oper ... Lamela.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Službeno za Lamelu i Ljajića...

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 18:07

meho-medo je napisao/la:
Manuel je napisao/la:
Dobar posao Rome ,doveli Lamelu za oko 12 a prodaju ga za oko 30.Moze li neko napisati sve transfere Rome ove sezone,i dolazne i odlazne :mrgreen: ,i koliko su kostali ti transferi.
Ma predobar posao sto se mene tice.

Otisao Osvaldo za 16 miliona,Markinjos za 34,Lamela bi trebao za nekih 30 miliona,Roma i Udinese imaju po pola ugovora sto se tice Nice Lopeza,Perotta se oprostio.Ugovori za Pirisa,Takcidisa i Gojkoceu nisu otkupljeni a otkupljen je ugovor za Destra al ne znam za kolko.Otisao jos Stekelenburg za nekih 5 miliona.

Dosao De Sanctis za pola miliona,Skorupskis za 3 miliona,Maicon dzaba,Ljajic 10 miliona,Gervinho 9,Strootman oko 18 miliona,Caprari vracen u Romu kao i Boriello.

Ne mogu se sjetiti svih odlazaka i dolazaka.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 28 avg 2013, 18:13

Benatia 13,5 mil eura. Naviknut za Serie A, pouzdan. Strootman 18 mil, meni isto fin posao. Dobro je sto u veci isto ima sa sobom 2-3 kvalitetna igraca. Adem 10 mi. Ta tri transfera mi se svidjaju.

A sve prodaje ovog ljeta koje je Roma odradila mi se isto svidjaju. Kao i to sto ce imati Italijana na golu, kakav god je za Serie A je preiskusan i sigurno bolje naviknut od nekog stranog golmana. Ljajic isto u Serie A se razumije kao i Benatia. Kakav ce biti Gervinho ostaje da se vidi..

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 28 avg 2013, 18:17

Transfermarkt ;

Dolasci ;

Strootman 16,5 mil.
Benati 13,5 mil.
Ljaljic 11 mil.
Gervinho 8 mil.
Jedvaj 5 mil.
Destro 4,5 mil.
De Santis 0,5 mil.

i par ovih potencijala.

Odlasci ;

Markinjos 32 mil.
Lamela 30 mil.
Osvaldo 15 + mil.
Krkic 13 mil
Stek 5,6 mil
Grk 3 mil

Nekih 35 mil. cistog profita (na stranu bonusi kojih ima i za odlaske i za dolaske)
Dosta zanimljivo pretumbana ekipa , komforno se moze dovesti jedan napadac do 10-15 mil. a da se ostane citavih 20 u plusu.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 18:20

Evo maloprije citam da je uprava Rome ponudila za Astorija vise novca nego Milan i da bi trebao biti buduci igrac Rome a sto se tice napadaca za sada se spominju Chicharito i Demba Ba.Svaka cast upravi za ovaj prelazni rok.Jos se tu spominje i razmjena Matri u Romu a Markinjo u Juve.

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 avg 2013, 18:22

romina zvanicna stranica + neki izvori sa strane

dosli:
strootman 18 mil €
benatia 13,5
jedvaj 5
destro (otkup ugovora) 4,5
maicon free transfer
gervinho 8
ljajic 11
caprari 2
de sanctis 0,5
skorupskis 0,9

otisli:
stekelenburg 5
marquinhos 35 (5 miliona ide corinthiansu)
n. lopez 1 milion za pola ugovora
tachtsidis 3 miliona
verre 2,5 za pola ugovora
osvaldo 15
lamela 30
nekih 3 miliona za igrace po posudbama
i 13 miliona od barce za bojana krkica :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 18:25

Evil Genius II je napisao/la:romina zvanicna stranica + neki izvori sa strane

dosli:
strootman 18 mil €
benatia 13,5
jedvaj 5
destro (otkup ugovora) 4,5
maicon free transfer
gervinho 8
ljajic 11
caprari 2
de sanctis 0,5
skorupskis 0,9

otisli:
stekelenburg 5
marquinhos 35 (5 miliona ide corinthiansu)
n. lopez 1 milion za pola ugovora
tachtsidis 3 miliona
verre 2,5 za pola ugovora
osvaldo 15
lamela 30
nekih 3 miliona za igrace po posudbama
i 13 miliona od barce za bojana krkica :D
Ovo za Krkica smo objasnili ahahahahaha da covjek ne povjeruje :mrgreen: :mrgreen:

Evil Genius II

Post Postao/la Evil Genius II » 28 avg 2013, 18:27

ja sam bio ubijedjen da smo mi te pare dobili jos prosle sezone. uh kako mi je drago sto sam se prevario. pa zamisli samo da si jednog benatiu doveo parama od ni krivog ni duznog bojana krkica :D

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 28 avg 2013, 18:29

To ja zovem dobar posao :D :D

meho-medo
Kontakt:

Post Postao/la meho-medo » 28 avg 2013, 18:34

Ako je tacno,na ovo samo mogu reci svaka cast upravi Rome.

Uredi: Nek potrose jos oko 15 miliona eura za napadaca i opet ostane para.
(İbn Qajjim)

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.