FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Ja ti govorim nesto sto smo ranije dozivljavali... ja ovu slobodu volim jer moram i ovakvu kakvu sada imamo ja nisam zapamtio.Ja je pamtim kao ekipu gdje je uvjek igrala za gol vise i sa ljudima u upravi koji su godinama kao igraci, a i clanovi uprave gradili ime naseg kluba... bez obzira na to sve i ranije smo mi trpili neugodnosti samo zato sto smo tuzlaci...ja ti necu nabrajati one stvari koje nisu vezane za sport...u svemu smo bili uskraceni u odnosu na vase klubove....takva televizija kao sarajevska pravi specijalnu emisiju povod proslave godisnjice titule prvaka evrope koju je osovjila KK BOSNA... kada je dosla godisnjica koju je slavilo Jedinstvo niko to nije spomeno na tv... naravno poslali smo bezbroj pisama i cak smo ih zvali, nakon cega su sramno sedmicu poslije emitovali emisiju za nase pvakinje evrope KK JEDINSTVO AIDA....gdje su one lopte zavrsile koje je UN dao kada je liga tek se formirala?.... dali su oko 500 lopti da se podjeli tadasnjim ekipama koje su izborile prvu ligu.... naravno sloboda je za o bila uskracena, dok smo mi na stadionu imali svega jedva dvije lopte, drugi su na treningu imali loptu po svakom igracu...sad cete reci da je ovo sve neistina ... dosta je nepravednosti prema nasim klubovima, a ujedno i klubovima iz drugih ne-sarajevskih klubova.
edit:
jos nestto da vas pitam, koliko vam je Meho Obradovic tadasnji direktor prenjeo para iz elektroprivrede da bi vam gradio fk Sarajevo?... pa mom amidji su smanjivali u to vrijeme platu koji je radio u termoelektrani, a tek kada je Meho smjenjen sa pozicije koju je imao u elektroprivredi, onda su nasim radnicima u termoelektrani vratili plate koje su ranije imali... mnogo nepravilno sti je ucinjeno prema narodu koji ne dolaze iz naseg glavnog grada, da bi se drugi klubovi podizali
edit:
jos nestto da vas pitam, koliko vam je Meho Obradovic tadasnji direktor prenjeo para iz elektroprivrede da bi vam gradio fk Sarajevo?... pa mom amidji su smanjivali u to vrijeme platu koji je radio u termoelektrani, a tek kada je Meho smjenjen sa pozicije koju je imao u elektroprivredi, onda su nasim radnicima u termoelektrani vratili plate koje su ranije imali... mnogo nepravilno sti je ucinjeno prema narodu koji ne dolaze iz naseg glavnog grada, da bi se drugi klubovi podizali
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 04 sep 2010, 13:32, ukupno mijenjano 1 put.
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Dugo te nije bilo ovdje ..Gigant je napisao/la:Slobode nema jer nije potpisala nikakav ugovor, sta treba da vas prenose sa gostujucih terena, a kada se igra na vasem, da onda nema kamera, da se ne moze vidjeti kasapljenje na vas nacin...
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Kada si vec kod Sloboda Dite, onda treba spomenti, kao ta vasa KK Bosna sama izrezirala ona desavanja u Zenici na utkamici Zenica Celik-Sloboda Dita kada su se medjusobno potukle ekipe i kada je Castle udario Hodzica.... pa sam je to Jahic tadasnji trener Zenice priznao u Tuzli na finalnom turniru kupa koje je tada odrzano u Tuzli....Vas bivsi igrac Terzic takodjer neke stvari je priznao tada....koliko ste samo patili da ste mogli traziti od igraca Zenice da izazovu masovnu tucu kako bi igraci Slobode Dite bili kaznjeni...naravno nasih 6 igraca je bilo suspendovano na 5+ utakmica i to onih glavnih...samo par dana poslije hladno ste dosli u tuzlu i igrlai protiv desetkovane slobode gdje ste slavili prvu pobjedu nakon rata i to opet jedva..... kome je lova otisla od onog lota koje je bilo preko 1 milion?.. prvi put ponistili kolo, a dobitnik bio iz Tuzle,a u ponovljenom kolu navodno dva dobitnika koji se nikad nisu prikazali...naravno i za to se doznalo da je pola uzeo Ganic koji ej gradio hotel i pola KK Bosna koja se te godine trebala u gasiti, ali za divno cudo oni su izgradili ekipu koja se od tada bori za prvaka
.... naravno sve je ovo istina koja je dokazana i sve nepravilnosti koje su se cinile prema drugim sportskim klubovima iz BiH
Zadnja izmjena: SaltCityAttack, dana/u 04 sep 2010, 13:57, ukupno mijenjano 1 put.
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
- Slatinash_7
- Kontakt:
Bio je text o tom namjestanju te tuce i na ss.ba koliko se sjecam prije 2-3 mjeseca,gdje je covjek sve lijepo priznao,a sto se tice para ne daju nam pare jer smo SDP i to je to,barem za mene to tako izgleda vec dugi niz godina
Slatina Bog i batina
Fukare Slatina i Modra blatina
Fukare Slatina i Modra blatina
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ma namjesteno bilo, pa cak se Jahic bojao dovesti ekipu na finalni turnir, a mi smo pokazali karakter i u polu-finalu smo navijali za njih iz sve glasa protiv Brotnja..iznenadili su se tad i Jahic je priznao to javno..meni ne treba niko da pise clanke, a ni dijecurlija po forumu, jer ja znam dobro kakve su se nepravde desavale prema nasim sportistima
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
SaltCityAttack je napisao/la:Ja ti govorim nesto sto smo ranije dozivljavali... ja ovu slobodu volim jer moram i ovakvu kakvu sada imamo ja nisam zapamtio.Ja je pamtim kao ekipu gdje je uvjek igrala za gol vise i sa ljudima u upravi koji su godinama kao igraci, a i clanovi uprave gradili ime naseg kluba... bez obzira na to sve i ranije smo mi trpili neugodnosti samo zato sto smo tuzlaci...ja ti necu nabrajati one stvari koje nisu vezane za sport...u svemu smo bili uskraceni u odnosu na vase klubove....takva televizija kao sarajevska pravi specijalnu emisiju povod proslave godisnjice titule prvaka evrope koju je osovjila KK BOSNA... kada je dosla godisnjica koju je slavilo Jedinstvo niko to nije spomeno na tv... naravno poslali smo bezbroj pisama i cak smo ih zvali, nakon cega su sramno sedmicu poslije emitovali emisiju za nase pvakinje evrope KK JEDINSTVO AIDA....gdje su one lopte zavrsile koje je UN dao kada je liga tek se formirala?.... dali su oko 500 lopti da se podjeli tadasnjim ekipama koje su izborile prvu ligu.... naravno sloboda je za o bila uskracena, dok smo mi na stadionu imali svega jedva dvije lopte, drugi su na treningu imali loptu po svakom igracu...sad cete reci da je ovo sve neistina ... dosta je nepravednosti prema nasim klubovima, a ujedno i klubovima iz drugih ne-sarajevskih klubova.
Ja ne osporavam da volis svoj klub Slobodu i ja licno taj klub smatram institucijom ne samo u ovoj novoj drzavi BiH vac i u bivsoj Jugi,jer su to cinjenice i to niko to ne moze osporiti,ali ono sto osporavam je to da grad Sarajevo mrzi Tuzlu i njene fudbalske klubove i da imaju nesto protiv recimo F.K.Slobode.Sto se tice Celika mislim da je u prednosti sto mu ne prenose domace tekma,jer ce imati bolje sudenje na strani upravo radi tv prijenosa i mislim da se uprava Celika nece stobom sloziti.I trce sto se tice K.K Jedinstvo slazem se da je trebalo kao Evropskim prvacima dati vise prostora,ali isto tako su ljuti svjetski i evropski prvaci SPID i FANTOMI klubovi iz Sarajeva da su slabo mediski zastupljeni na drzavnoj tv-iji,ali oni mislim na drzavnu tv-iju gledaju svoj inters i marketiski dobitak.Zasto se ne zapiatas koliko je recimo mediski na drzavnoj tv-iji zastupljen Zrinski i Borac i zasto njima ne smeta sarajevska mrznja,jer imaju dobru upravu i jak marketing unutar kluba i natjeraju svaku tv kucu da hi mediski prati ,jer tv-ije imaju interes od tih klubova.Sve dok Sloboda bude kuburila u ovoj fildzan ligi na dnu tabele, i dok su joj svi drugi krivi sto nema tribinu koju gradi stoljecama i dok je mrze iz Sarajeva i drugih gradova dotle ce te kuburiti na dnu ove bijedne Premijer lige.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
ja brate nemam nista protiv naseg glavnog grada i ekipa, pa na kraju krajeva pola mene je iz Sarajeva.... moja nana je sarajka sa Bistrika,zena mi je iz Sarajeva i sto jos navija za Sarajevo.... sad d aja kazem da ja mrzim sarajlije ili Sarajevo to nema sanse... ..care razumijem ja sve sta zelis reci i znam kakva je situacija u nasem klubu i uopste u sportu u zadnje vrijeme....nadam se da ce biti bolje, ali nazalost u nasem gradu vise nemas ljudi koji vole ovaj klub upravo zbog ovih politicara koji se sire u nasem klubu zadnjih 10-12 godina
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
SaltCityAttack je napisao/la:Ja ti govorim nesto sto smo ranije dozivljavali... ja ovu slobodu volim jer moram i ovakvu kakvu sada imamo ja nisam zapamtio.Ja je pamtim kao ekipu gdje je uvjek igrala za gol vise i sa ljudima u upravi koji su godinama kao igraci, a i clanovi uprave gradili ime naseg kluba... bez obzira na to sve i ranije smo mi trpili neugodnosti samo zato sto smo tuzlaci...ja ti necu nabrajati one stvari koje nisu vezane za sport...u svemu smo bili uskraceni u odnosu na vase klubove....takva televizija kao sarajevska pravi specijalnu emisiju povod proslave godisnjice titule prvaka evrope koju je osovjila KK BOSNA... kada je dosla godisnjica koju je slavilo Jedinstvo niko to nije spomeno na tv... naravno poslali smo bezbroj pisama i cak smo ih zvali, nakon cega su sramno sedmicu poslije emitovali emisiju za nase pvakinje evrope KK JEDINSTVO AIDA....gdje su one lopte zavrsile koje je UN dao kada je liga tek se formirala?.... dali su oko 500 lopti da se podjeli tadasnjim ekipama koje su izborile prvu ligu.... naravno sloboda je za o bila uskracena, dok smo mi na stadionu imali svega jedva dvije lopte, drugi su na treningu imali loptu po svakom igracu...sad cete reci da je ovo sve neistina ... dosta je nepravednosti prema nasim klubovima, a ujedno i klubovima iz drugih ne-sarajevskih klubova.
edit:
Moj decko totalno te neko lose informise ,pa ja mislim da je izaslo bar milion clanaka da je Meho Obradovic na ime F.K Sarajevo prebacivao velike finansiske novce od Elektroprivrede koje klub nikad ocima nije vidio i da su ti novci zavrsavali u necim privatnim dzepovima i da i danas F.K.Sarajevo od Obradoviceve vladavine ima velike finansiske minuse!Ti koda si sa Marsa pao ili se lud pravis!
Evo samo da se sekundicu ubacim u vas dialog, nikako mi nije jasno zasto ovdje o CELIKOVIM tekmama na tv-u pisete u mnozini (kao imat ce Celik bolje sudjenje na gostujucim utakmicama zbog tv prenosa i sl.), kada ce ga prenositi samo jednom u 9. kolu, ako se ne varam. Znaci nije ni Celik zastupljen, bas kao ni Sloboda. No, neka su tu Banovici jedno dobra tri puta. Stvarno jedva cekam da pogledam tu neku tekmu "zelenih", ma igraju bas dopadljiv fudbal...januar je napisao/la:SaltCityAttack je napisao/la:Ja ti govorim nesto sto smo ranije dozivljavali... ja ovu slobodu volim jer moram i ovakvu kakvu sada imamo ja nisam zapamtio.Ja je pamtim kao ekipu gdje je uvjek igrala za gol vise i sa ljudima u upravi koji su godinama kao igraci, a i clanovi uprave gradili ime naseg kluba... bez obzira na to sve i ranije smo mi trpili neugodnosti samo zato sto smo tuzlaci...ja ti necu nabrajati one stvari koje nisu vezane za sport...u svemu smo bili uskraceni u odnosu na vase klubove....takva televizija kao sarajevska pravi specijalnu emisiju povod proslave godisnjice titule prvaka evrope koju je osovjila KK BOSNA... kada je dosla godisnjica koju je slavilo Jedinstvo niko to nije spomeno na tv... naravno poslali smo bezbroj pisama i cak smo ih zvali, nakon cega su sramno sedmicu poslije emitovali emisiju za nase pvakinje evrope KK JEDINSTVO AIDA....gdje su one lopte zavrsile koje je UN dao kada je liga tek se formirala?.... dali su oko 500 lopti da se podjeli tadasnjim ekipama koje su izborile prvu ligu.... naravno sloboda je za o bila uskracena, dok smo mi na stadionu imali svega jedva dvije lopte, drugi su na treningu imali loptu po svakom igracu...sad cete reci da je ovo sve neistina ... dosta je nepravednosti prema nasim klubovima, a ujedno i klubovima iz drugih ne-sarajevskih klubova.
Ja ne osporavam da volis svoj klub Slobodu i ja licno taj klub smatram institucijom ne samo u ovoj novoj drzavi BiH vac i u bivsoj Jugi,jer su to cinjenice i to niko to ne moze osporiti,ali ono sto osporavam je to da grad Sarajevo mrzi Tuzlu i njene fudbalske klubove i da imaju nesto protiv recimo F.K.Slobode.Sto se tice Celika mislim da je u prednosti sto mu ne prenose domace tekma,jer ce imati bolje sudenje na strani upravo radi tv prijenosa i mislim da se uprava Celika nece stobom sloziti.I trce sto se tice K.K Jedinstvo slazem se da je trebalo kao Evropskim prvacima dati vise prostora,ali isto tako su ljuti svjetski i evropski prvaci SPID i FANTOMI klubovi iz Sarajeva da su slabo mediski zastupljeni na drzavnoj tv-iji,ali oni mislim na drzavnu tv-iju gledaju svoj inters i marketiski dobitak.Zasto se ne zapiatas koliko je recimo mediski na drzavnoj tv-iji zastupljen Zrinski i Borac i zasto njima ne smeta sarajevska mrznja,jer imaju dobru upravu i jak marketing unutar kluba i natjeraju svaku tv kucu da hi mediski prati ,jer tv-ije imaju interes od tih klubova.Sve dok Sloboda bude kuburila u ovoj fildzan ligi na dnu tabele, i dok su joj svi drugi krivi sto nema tribinu koju gradi stoljecama i dok je mrze iz Sarajeva i drugih gradova dotle ce te kuburiti na dnu ove bijedne Premijer lige.
I za štandom i kod kuće, Gale pije, Gale loče, Gale majstoreeee, Gale majstoreee...
-
samo sarajevo
- Kontakt:
Kad vidi covjek sta pisete reko bi boljih navijaca i boljeg tima od Slobode nema! Sta se cudite kad niste potpisali ugovor,Borac je potpisao ali vi ne,isto kao sto mi nismo potpisali prosle godine sta vam je tu cudno?
Slažem se sa konstatacijom da je uprava naša kriva, ali mogle su se bare neke gostujuće prenositi ako mogu biti već Drina i Rudar.
Spammer
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #
Remi sa Sentom, petarda Kaptolu, nije lose, doduse ovaj Kaptol Bog zna u kojoj je ligi hrvatske al nema veze malo moral da se napuca
.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Kakav je ovo turnir kad za 2 poluvremena igras sa dvije ekipe ??? U mecu sa Sentom strijelac bio Mujic,dok su Kaptolu dali 5 golova,strijelci : Nikolić, Borić, Efendić, Bekić i Mujić.
EDIT: Za Slobodu su protiv Sente igrali: Mujkić, Ristanić, Vukomanović, Raca, Jogunčić, Zoletić, Gavarić, Čehajić, Dajić, Mujić i Smajlović.
EDIT: Za Slobodu su protiv Sente igrali: Mujkić, Ristanić, Vukomanović, Raca, Jogunčić, Zoletić, Gavarić, Čehajić, Dajić, Mujić i Smajlović.
harry_90 je napisao/la:Kakav je ovo turnir kad za 2 poluvremena igras sa dvije ekipe ??? U mecu sa Sentom strijelac bio Mujic,dok su Kaptolu dali 5 golova,strijelci : Nikolić, Borić, Efendić, Bekić i Mujić.
Ma nesto bezze da mi je đe na netu nac info o tim tekmama
Tiger Woods-John Terry-Karim Benzema-Peter Crouch-David Beckham-Franck Ribery-Bill Clinton
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ni sreće ni tuge do tebe nema mi druge, FK SLOBODA TUZLA
Ma to ti je nekakav italijanski sistem jbgharry_90 je napisao/la:Kakav je ovo turnir kad za 2 poluvremena igras sa dvije ekipe ??? U mecu sa Sentom strijelac bio Mujic,dok su Kaptolu dali 5 golova,strijelci : Nikolić, Borić, Efendić, Bekić i Mujić.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !
- Urban Batalion
- Kontakt:
To je turnir na balkanski nacin odnosno nista niscim.harry_90 je napisao/la:Kakav je ovo turnir kad za 2 poluvremena igras sa dvije ekipe ??? U mecu sa Sentom strijelac bio Mujic,dok su Kaptolu dali 5 golova,strijelci : Nikolić, Borić, Efendić, Bekić i Mujić.
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!
-
FKR_ajla_TZ
- Kontakt:
Sloboda u Pečuhu: Remi sa Sentom, pobjeda protiv trećeligaša
Nogometaši Slobode u Pećuhu nastavljaju pripreme i rekreativne utakmice. Na kakvom turniru nastupaju, svjedoči podatak da igraju s domaćinom, srbijanskim drugoligašem Sentom i trećeligašem iz Hrvatske, Kaptolom. Za ovaj posljednji klub dobro smo se pomučili dok smo ga pronšli u HNS-u.
Riječ je o članu lige 1.požeško-slavonske županije, što je ekvivalent za, otprilike, našeg kantonalca Husinski rudar. A podsjećamo da su u najavama iz Pećuha spominjani rumunski Cluj, legendarni Ferencvaroš, slovačka Artmedija…
Ko god da je organizovao turnir, neozbiljan je i igra se s ugledom Slobode. Ali, s ljudima koji trenutno vode klub navikli smo i na gore stvari.
O ozbiljnosti turnira govori i to da se, kako javljaju iz Pećuha, igra po tzv. talijanskom sistemu, odnosno s dva protivnika po jedno poluvrijeme!?
U prvih 45. minuta izabranici Vlatka Glavaša remizirali su protiv Sente (1:1), a gol za Slobodu postigao je Senad Mujić.
Protiv Kaptol iz istoimenog sela u Slavoniji, Tuzlaci su se razigrali i zabili su čak pet golova: Nikolić, Borić, Efendić, Bekić i Mujić.
samo sarajevo je napisao/la:Kad vidi covjek sta pisete reko bi boljih navijaca i boljeg tima od Slobode nema! Sta se cudite kad niste potpisali ugovor,Borac je potpisao ali vi ne,isto kao sto mi nismo potpisali prosle godine sta vam je tu cudno?
Djesi ba dugo te stvarno nije bilo ni giganta ni tebe , dobro dosli na temu o omiljenom vam klubu
R.I.P Amna Fazlić
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001
- Urban Batalion
- Kontakt:
Zar nisi skonto da i modovi imaju nesto protiv nas pa ne ciste ovakve gluposti sa teme.Ja kad nesto zucnem na Zeljinoj temi to je odmah reakcija 3 moda odjednom.TaRgEt_ je napisao/la:samo sarajevo je napisao/la:Kad vidi covjek sta pisete reko bi boljih navijaca i boljeg tima od Slobode nema! Sta se cudite kad niste potpisali ugovor,Borac je potpisao ali vi ne,isto kao sto mi nismo potpisali prosle godine sta vam je tu cudno?
Djesi ba dugo te stvarno nije bilo ni giganta ni tebe , dobro dosli na temu o omiljenom vam klubua druga sada stvar ti ocigledno imas nesto protiv Tuzle i Slobode pa lijecis svoje frustracije ovdje vec dugo dugo mislim to je sramota da admini pustaju , ako imas sta fino konstruktivno bolje i to da napises a ne ovako samo laprdanje spamanje i gluposti nevidjene , i jedno pitanje za tebe kada ces odrasti ???
Sloboda - Celik - Velez PRUGA SLAVNIH !!!
Vidis da o Slobodi malo pisu,jedino na dan kad je tekma ..Urban Batalion je napisao/la:Zar nisi skonto da i modovi imaju nesto protiv nas pa ne ciste ovakve gluposti sa teme.Ja kad nesto zucnem na Zeljinoj temi to je odmah reakcija 3 moda odjednom.TaRgEt_ je napisao/la:samo sarajevo je napisao/la:Kad vidi covjek sta pisete reko bi boljih navijaca i boljeg tima od Slobode nema! Sta se cudite kad niste potpisali ugovor,Borac je potpisao ali vi ne,isto kao sto mi nismo potpisali prosle godine sta vam je tu cudno?
Djesi ba dugo te stvarno nije bilo ni giganta ni tebe , dobro dosli na temu o omiljenom vam klubua druga sada stvar ti ocigledno imas nesto protiv Tuzle i Slobode pa lijecis svoje frustracije ovdje vec dugo dugo mislim to je sramota da admini pustaju , ako imas sta fino konstruktivno bolje i to da napises a ne ovako samo laprdanje spamanje i gluposti nevidjene , i jedno pitanje za tebe kada ces odrasti ???
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.