BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 02 maj 2012, 17:01

Ruhrnachrichten je prenio cifru sa Guangzhou Twitter profila (8,5 mil.)... tako da oni kažu da je to njihov izvor zasad. Ne vjerujem da smo tako mahniti pa da ga pustimo za manje od one cifre koja se spominjala tj. 12.mil.

Što se tiče Barriosove zamjene, napadač o kojem je bilo najviše priče je Nicklas Helenius Jensen (8.maj 1991) koji igra za Aalborg. Prava je mrcina - visok 1.95 cm - ovosezonski učinak 28 utak. - 11 gol. - 6 asist.
Cijena cca 1 mil. Gledao sam ga na klipovima. Momak je odličan. Bio bi prava zamjena za Lewija. Osvaja sve zračne duele, a tehnika mu je iznenađujuće dobra - čak bih mogao reć' odlična. Odmah bih ga potpisao. Uz njega iz BVB II imamo Dukscha i Boyda i to bi bilo dovoljno. Tako da se ja ne sikiram puno za napad!

Pogledajte klip - Helenius!
" onclick="window.open(this.href);return false;

Santana definitivno odlazi, ali ne znamo gdje. Naravno treba nam kvalitetna zamjena za njega. Osim Kirckhofa iz Mainza koji se povezuje s BVB -om, tu je i Dragović iz Basela koji je prije 2-3 dana potvrdio kontakt sa BVB-om i rek'o da je njegov sljedeći korak Bundesliga. To mi baš liči na naše sledeće pojačanje, a uvjerili smo se u LP da je momak odličan štoper. Osim njega na štoperskim pozicijama ćemo bit' jači za Sobiecha koji se vraća sa posudbe iz St. Paulija. Gled'o sam i prije njega i nekako mislim da će on bit' važan igrač u budućnosti. Baš me oduševio u par navrata, te su naši čelnici potvrdili da ima največe šanse da se priključi prvom timu.

Kagawa nas vjerovatno napušta iako nije ništa potvrđeno! Vjerujem da ćemo se pojačat' na toj poziciji iako na prvi pogled ispada da će Reus bit' njegova zamjena, ali to nije tako. S Kagawom smo nastojali produžit' iako smo već prije 4-5 mjeseci znali da Reus dolazi. Dakle Reus je planiran kao pravo pojačanje a ne kao zamjena za japanca. Tako da smo s ovakvim razvojem situacije skoro na istom, tako da sad mora doć' prava zamjena za Kagawu. Neka imena koja su se spominjala na toj poziciji su Belhanda, Martin a evo danas novo ime koje se pojavilo je Giovinco. Od ove trojice ko god da dođe ja bih bio presretan. Novac za ovakav transfer definitvno imamo - Kagawa 15 + Barrios 12 = 27 - možemo dovest koga hoćemo i dat' mu njihovu platu (1,5+2,7 = 4,2 mil). Nisam računao pare od Kube koji bi vjerovatno mogao odlepršat' (7 mil) + nisam ni računao pare od ponovnog igranja LP.

Očekujem neke od ovih navedenih igrača da nas pojačaju ili možda nas iznenade s nekom BOMBOM kao sa Reusom. Zorc je svakako najavio nova pojačanja - bit' će zanimljivo. ;)

"Finanziell ist der BVB jedenfalls gerüstet" - Zorc. Ima se može se :mrgreen: .

slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 maj 2012, 17:51

Semir bvb je napisao/la:Ruhrnachrichten je prenio cifru sa Guangzhou Twitter profila (8,5 mil.)... tako da oni kažu da je to njihov izvor zasad. Ne vjerujem da smo tako mahniti pa da ga pustimo za manje od one cifre koja se spominjala tj. 12.mil.

Što se tiče Barriosove zamjene, napadač o kojem je bilo najviše priče je Nicklas Helenius Jensen (8.maj 1991) koji igra za Aalborg. Prava je mrcina - visok 1.95 cm - ovosezonski učinak 28 utak. - 11 gol. - 6 asist.
Cijena cca 1 mil. Gledao sam ga na klipovima. Momak je odličan. Bio bi prava zamjena za Lewija. Osvaja sve zračne duele, a tehnika mu je iznenađujuće dobra - čak bih mogao reć' odlična. Odmah bih ga potpisao. Uz njega iz BVB II imamo Dukscha i Boyda i to bi bilo dovoljno. Tako da se ja ne sikiram puno za napad!

Pogledajte klip - Helenius!
" onclick="window.open(this.href);return false;

Santana definitivno odlazi, ali ne znamo gdje. Naravno treba nam kvalitetna zamjena za njega. Osim Kirckhofa iz Mainza koji se povezuje s BVB -om, tu je i Dragović iz Basela koji je prije 2-3 dana potvrdio kontakt sa BVB-om i rek'o da je njegov sljedeći korak Bundesliga. To mi baš liči na naše sledeće pojačanje, a uvjerili smo se u LP da je momak odličan štoper. Osim njega na štoperskim pozicijama ćemo bit' jači za Sobiecha koji se vraća sa posudbe iz St. Paulija. Gled'o sam i prije njega i nekako mislim da će on bit' važan igrač u budućnosti. Baš me oduševio u par navrata, te su naši čelnici potvrdili da ima največe šanse da se priključi prvom timu.

Kagawa nas vjerovatno napušta iako nije ništa potvrđeno! Vjerujem da ćemo se pojačat' na toj poziciji iako na prvi pogled ispada da će Reus bit' njegova zamjena, ali to nije tako. S Kagawom smo nastojali produžit' iako smo već prije 4-5 mjeseci znali da Reus dolazi. Dakle Reus je planiran kao pravo pojačanje a ne kao zamjena za japanca. Tako da smo s ovakvim razvojem situacije skoro na istom, tako da sad mora doć' prava zamjena za Kagawu. Neka imena koja su se spominjala na toj poziciji su Belhanda, Martin a evo danas novo ime koje se pojavilo je Giovinco. Od ove trojice ko god da dođe ja bih bio presretan. Novac za ovakav transfer definitvno imamo - Kagawa 15 + Barrios 12 = 27 - možemo dovest koga hoćemo i dat' mu njihovu platu (1,5+2,7 = 4,2 mil). Nisam računao pare od Kube koji bi vjerovatno mogao odlepršat' (7 mil) + nisam ni računao pare od ponovnog igranja LP.

Očekujem neke od ovih navedenih igrača da nas pojačaju ili možda nas iznenade s nekom BOMBOM kao sa Reusom. Zorc je svakako najavio nova pojačanja - bit' će zanimljivo. ;)

"Finanziell ist der BVB jedenfalls gerüstet" - Zorc. Ima se može se :mrgreen: .

slika
Mislim da si upravu,trebalo bi biti para da nas obraduju nekom BOMBOM!!! :D
Vecina spominjanih pojacanja bi nam odlicno dosla,ne sumnjam da ce napraviti dobar izbor...
U SVAKOM SLUCAJU MISLIM DA CE BITI VISE NEGO ZANIMLJIVO vidjeti sta ce se izdesavati,i kako god bilo(po mom skromnom misljenu)mislim da cemo i sljedece godine bucati po BL i naravno napraviti iskorak u LP!!! :lol:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 02 maj 2012, 19:55

Ja bi Giovinca ....cak sta vise i bolji mi je od Kagawe....mozda bi mu trebalo malo vise da se uhota u sistem BvB ali ....prava stvar bi bio taj momak.Inace podcijenjen igrac koji bi se i za manje pare nego sto vrijedi mogao dovesti...

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 02 maj 2012, 22:19

Ljudi moji dragi ne bi da kvarim euforiju i vase zelje sto se tice velikog pojacanja granate bombe, ali moje misljenje je da od tog nema nista Reus je dosao jer je nas i uklapa se u sistem 100% i zato je placen 18 mio, a sad ovo sto budemo dovodili moze bit samo neki back up za sitne pare Dzeko ili Berbatov nema od tog nista ba ma kako to, ili Marvin Martin - to je bad boy nece njeg Klopp nikad dovest, Bellhanda top igrac cak ga prati Real i ostali velikani nema ni od njeg nista ba kako to iako je skoro izjavio kako navija za BvB .

Morat cemo se zadovoljit sicom i to je to, meni taj dragovic nest nit mirise nit smrdi i uvjeren sam da je mnogo slabiji od Santane ali boze moj sta je tu je . Samo jedno shvatite nakon prodaje Santane, Kagawe, Barriosa mi necemo moc nadokndit novim transferima kvalitet tih igraca. Sad ko god da dodje umjesto njih trojice bit ce znatno slabiji od njih i sigurno stepnicu ispod sto se tice kvaliteta . Dakle sto se kvaliteta i sirine tice, sledece sezone cemo bit slabiji u tom segmentu zvanom sirina . To je kristalno jasno, ok je prodat Barriosa, pa donekle i Santanu ali samo donekle santanu ali Kagawa ne ne i ne .

To je isto kao kad bi Barca jedne godine prodala Xavia druge Messia i umjesto njih dovodila nove talente . Mi to radimo ode Sahin dodje Gundogan ode Kgawa dodje Bittencourt . I hajde ti sad cekaj te igrace 3 godine da budu na nivou koji su imali njihovi prethodnici jbg kome se svidja ok meni se to ne svidja i smatram to sve korakom unazad za sportski uspjeh .

Echte Liebe BvB
BvB Echte Liebe !!!

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 03 maj 2012, 09:55

Shinji puko ko lajsna: :twisted:
"Lewandowskis Spiel basiert nicht auf einem guten Zusammenspiel mit den anderen, sondern nur darauf, selber auf das gegnerische Tor zu schießen. Er beachtet auf dem Feld nie die besser postierten Spieler, daher bekomme ich von ihm auch kaum Pässe. Aber daran kann man nichts machen. Er ist eben diese Art von Spieler. Im ersten Teil der letzten Saison, bevor ich mich verletzte, haben Lucas Barrios und ich jeweils acht Tore erzielt. Das sagt schon alles darüber, wer von beiden mich besser in Szene setzen kann.“
WTF??? :roll: :lol: Cuj Lewat sebican!! :shock: Moj Shinji prvo pometi ispred svoje avlije! :roll: Inace, prije par mjeseci sam procitao izjavu nekog Shinjivijeg trenera iz mladjih dana koji je rekao da je Kagawa teski perfekcionista i egoista. :mrgreen:

Uff da je Atomskog Mrava dovesti, Klopp bi izvukao maksimum iz njegovog silnog talenta. :mrgreen: Kako je samo sinoc unistio Internazionale.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 03 maj 2012, 11:15

Hare_BvB je napisao/la:Shinji puko ko lajsna: :twisted:
"Lewandowskis Spiel basiert nicht auf einem guten Zusammenspiel mit den anderen, sondern nur darauf, selber auf das gegnerische Tor zu schießen. Er beachtet auf dem Feld nie die besser postierten Spieler, daher bekomme ich von ihm auch kaum Pässe. Aber daran kann man nichts machen. Er ist eben diese Art von Spieler. Im ersten Teil der letzten Saison, bevor ich mich verletzte, haben Lucas Barrios und ich jeweils acht Tore erzielt. Das sagt schon alles darüber, wer von beiden mich besser in Szene setzen kann.“
WTF??? :roll: :lol: Cuj Lewat sebican!! :shock: Moj Shinji prvo pometi ispred svoje avlije! :roll: Inace, prije par mjeseci sam procitao izjavu nekog Shinjivijeg trenera iz mladjih dana koji je rekao da je Kagawa teski perfekcionista i egoista. :mrgreen:

Uff da je Atomskog Mrava dovesti, Klopp bi izvukao maksimum iz njegovog silnog talenta. :mrgreen: Kako je samo sinoc unistio Internazionale.

Izgladili su to vec Lewa i Japana . Kagawin menadzer je rekao kako to nije sve istina sto tu pise i kako je neko lose preveo . Dok je lewi reko pricali smo vec o tome, a i da nismo to za mene ne predstavlja nikakav problem :). Giovinco bi godio sam ja mislim nista od tog nema zadovoljit cemo se nekim koga cemo cekat 3 godine da proradi.
BvB Echte Liebe !!!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 03 maj 2012, 13:49

Damir_BvB je napisao/la:Ljudi moji dragi ne bi da kvarim euforiju i vase zelje sto se tice velikog pojacanja granate bombe, ali moje misljenje je da od tog nema nista Reus je dosao jer je nas i uklapa se u sistem 100% i zato je placen 18 mio, a sad ovo sto budemo dovodili moze bit samo neki back up za sitne pare Dzeko ili Berbatov nema od tog nista ba ma kako to, ili Marvin Martin - to je bad boy nece njeg Klopp nikad dovest, Bellhanda top igrac cak ga prati Real i ostali velikani nema ni od njeg nista ba kako to iako je skoro izjavio kako navija za BvB .

Morat cemo se zadovoljit sicom i to je to, meni taj dragovic nest nit mirise nit smrdi i uvjeren sam da je mnogo slabiji od Santane ali boze moj sta je tu je . Samo jedno shvatite nakon prodaje Santane, Kagawe, Barriosa mi necemo moc nadokndit novim transferima kvalitet tih igraca. Sad ko god da dodje umjesto njih trojice bit ce znatno slabiji od njih i sigurno stepnicu ispod sto se tice kvaliteta . Dakle sto se kvaliteta i sirine tice, sledece sezone cemo bit slabiji u tom segmentu zvanom sirina . To je kristalno jasno, ok je prodat Barriosa, pa donekle i Santanu ali samo donekle santanu ali Kagawa ne ne i ne .

To je isto kao kad bi Barca jedne godine prodala Xavia druge Messia i umjesto njih dovodila nove talente . Mi to radimo ode Sahin dodje Gundogan ode Kgawa dodje Bittencourt . I hajde ti sad cekaj te igrace 3 godine da budu na nivou koji su imali njihovi prethodnici jbg kome se svidja ok meni se to ne svidja i smatram to sve korakom unazad za sportski uspjeh .

Echte Liebe BvB
NIKO NIJE NEZAMJENJIV!!!Ne sjecam se da smo bas Kagawu cekali 3 godine,pa i Gundu!!!
Sahin je bio najbolji igrac ne samo BVB-a nego i lige(bar je proglasen),pa smo bez njega jos ubitacniji,i rusimo rekord po rekord...Ne kazem da nisi upravu za ove transfere,vjerovatno 80% je samo suplja prica ali na nama je da se nadamo i da budemo optimisti,zanimljivije je! :D Pa jel tako :?:

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 03 maj 2012, 14:07

Barrios, Santana, Kagawa - odlaze

a Lewandovski da li odlazi :?:
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 maj 2012, 14:26

Ne dirajte mi G10vinca! :twisted: :P

Ako se ne vrati u Juve, a sve su prilike da hoće, ne bi mi smetalo da ga vidim u ekipi koja igra fudbal i vjeruje u mlade igrače (mada i on već ima 25).
Mislim da bi on postao među vodećim igračima lige jer je ove godine u potpunosti sazrio kao igrač, 14 golova i 10 asistencija ima trenutno na kontu.

Usput, nisam čestitao simpatizerima/navijačima BvB-a na tituli pa ovom prilikom to radim. ;)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 maj 2012, 14:56

Oxygen je napisao/la:Ne dirajte mi G10vinca! :twisted: :P

Ako se ne vrati u Juve, a sve su prilike da hoće, ne bi mi smetalo da ga vidim u ekipi koja igra fudbal i vjeruje u mlade igrače (mada i on već ima 25).
Mislim da bi on postao među vodećim igračima lige jer je ove godine u potpunosti sazrio kao igrač, 14 golova i 10 asistencija ima trenutno na kontu.

Usput, nisam čestitao simpatizerima/navijačima BvB-a na tituli pa ovom prilikom to radim. ;)
Kakva je situacija s njim ...mislim sto se tice ugovora ?
Mislim ciji je on igrac Parmin ,Juventusov ili ono pola-pola ?

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 03 maj 2012, 15:04

On je Parmin igrac,Juve ga je prodao.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 03 maj 2012, 15:07

Ne, on je u suvlasništvu sa Parmom, tj. prodato je 50% ugovora za 3M.
Na kraju sezone se čelnici obje ekipe moraju naći i dogovoriti ko preuzima i za koliko novca drugu polovicu, ukoliko ne dođe do kompromisa išlo bi se na slijepu aukciju, mada ne vjerujem da će do toga doći.
Sigurno je da je njegova cijena mnogo veća sada, ali po informacijama, on bi se trebao vratiti u Juventus.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 03 maj 2012, 15:15

Oxygen je napisao/la:Ne, on je u suvlasništvu sa Parmom, tj. prodato je 50% ugovora za 3M.
Na kraju sezone se čelnici obje ekipe moraju naći i dogovoriti ko preuzima i za koliko novca drugu polovicu, ukoliko ne dođe do kompromisa išlo bi se na slijepu aukciju, mada ne vjerujem da će do toga doći.
Sigurno je da je njegova cijena mnogo veća sada, ali po informacijama, on bi se trebao vratiti u Juventus.
Italijanska posla :lol:
City kad bi ga htio uzeti nebi znao kome ce dati pare, s kime ce pregovarati.... :lol: Komplikovano do bola !
Mada bi bio pravo pojacanje za nas klub !

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 03 maj 2012, 19:59

Dortmund President Michael Zorc: "Shinji is going to play in England because he has officially rejected our offer of a new contract"
Rođen s tobom da budem

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 03 maj 2012, 20:07

Faraon iz Visokog je napisao/la:Dortmund President Michael Zorc: "Shinji is going to play in England because he has officially rejected our offer of a new contract"

velika šteta, Dortmund gubi jako bitnog i veoma kvalitetnog igrača, a također i bundesliga je na gubitku jer ćemo biti zakinuti za majstorije ovog japanca u narednoj sezoni...

Što se tiče Bundeslige mislim da solidno možete pokriti njegov izostanak i da se ne bi trebalo previše osjetiti da Kagawa fali, ali za neki veći iskorak u LP bez japanca će biti teško... Jedino ako se odriješi kesa i dovede neka igračina za ofanzivni dio ekipe
Agieren statt reagieren

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 03 maj 2012, 23:10

poceli ste se raspadat???
Stern des Südens

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 04 maj 2012, 00:14

slika
BvB Echte Liebe !!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 maj 2012, 09:02

Kagawa po uzoru na LeBron Jamesa. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

schwarcgelbfantom
Kontakt:

Post Postao/la schwarcgelbfantom » 04 maj 2012, 10:23

šinjo jednostavno sam sebi kopa jamu,on misli hajde lahko ću ja izać na kraj sa svime,međutim ako on u proljećnom djelu sezone odigra jedno poluvrijeme neka bude sretan,a s druge strane volio bih da dođe ovaj kralj iz niželigaša,pa mali ubi brašno,lucidni je od rousa :o :o :o :o :o :o :o mislim da bi smo s njim i s rousom uz lewata kubu i pišonju i iduće godine klub za šetanje bundesligom a i pored svega mislim da će prolazak grupne faze lige prvaka biti samo stvar formalnosti

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 maj 2012, 10:41

Faraon iz Visokog je napisao/la:Dortmund President Michael Zorc: "Shinji is going to play in England because he has officially rejected our offer of a new contract"
Da neće kod nas :) :D
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.