Što se tiče Barriosove zamjene, napadač o kojem je bilo najviše priče je Nicklas Helenius Jensen (8.maj 1991) koji igra za Aalborg. Prava je mrcina - visok 1.95 cm - ovosezonski učinak 28 utak. - 11 gol. - 6 asist.
Cijena cca 1 mil. Gledao sam ga na klipovima. Momak je odličan. Bio bi prava zamjena za Lewija. Osvaja sve zračne duele, a tehnika mu je iznenađujuće dobra - čak bih mogao reć' odlična. Odmah bih ga potpisao. Uz njega iz BVB II imamo Dukscha i Boyda i to bi bilo dovoljno. Tako da se ja ne sikiram puno za napad!
Pogledajte klip - Helenius!
" onclick="window.open(this.href);return false;
Santana definitivno odlazi, ali ne znamo gdje. Naravno treba nam kvalitetna zamjena za njega. Osim Kirckhofa iz Mainza koji se povezuje s BVB -om, tu je i Dragović iz Basela koji je prije 2-3 dana potvrdio kontakt sa BVB-om i rek'o da je njegov sljedeći korak Bundesliga. To mi baš liči na naše sledeće pojačanje, a uvjerili smo se u LP da je momak odličan štoper. Osim njega na štoperskim pozicijama ćemo bit' jači za Sobiecha koji se vraća sa posudbe iz St. Paulija. Gled'o sam i prije njega i nekako mislim da će on bit' važan igrač u budućnosti. Baš me oduševio u par navrata, te su naši čelnici potvrdili da ima največe šanse da se priključi prvom timu.
Kagawa nas vjerovatno napušta iako nije ništa potvrđeno! Vjerujem da ćemo se pojačat' na toj poziciji iako na prvi pogled ispada da će Reus bit' njegova zamjena, ali to nije tako. S Kagawom smo nastojali produžit' iako smo već prije 4-5 mjeseci znali da Reus dolazi. Dakle Reus je planiran kao pravo pojačanje a ne kao zamjena za japanca. Tako da smo s ovakvim razvojem situacije skoro na istom, tako da sad mora doć' prava zamjena za Kagawu. Neka imena koja su se spominjala na toj poziciji su Belhanda, Martin a evo danas novo ime koje se pojavilo je Giovinco. Od ove trojice ko god da dođe ja bih bio presretan. Novac za ovakav transfer definitvno imamo - Kagawa 15 + Barrios 12 = 27 - možemo dovest koga hoćemo i dat' mu njihovu platu (1,5+2,7 = 4,2 mil). Nisam računao pare od Kube koji bi vjerovatno mogao odlepršat' (7 mil) + nisam ni računao pare od ponovnog igranja LP.
Očekujem neke od ovih navedenih igrača da nas pojačaju ili možda nas iznenade s nekom BOMBOM kao sa Reusom. Zorc je svakako najavio nova pojačanja - bit' će zanimljivo.
"Finanziell ist der BVB jedenfalls gerüstet" - Zorc. Ima se može se